Startupi

Startupi 21.6.2018 16:34

Zmagovalec mednarodnega tekmovanja PowerUp! je estonski Zubax

Zmagovalec letošnjega mednarodnega tekmovanja PowerUp! za startupe s področja trajnostne energije je Zubax iz Estonije, ki je na torkovem finalu v Pragi prepričal z energetsko učinkovitimi krmilniki elektromotorjev za letala. Drugo mesto je zasedla ekipa Wellparko iz Litve, tretje pa Češka ekipa Neuron Soundware, so sporočili organizatorji.

Podjetja Startupi 21.6.2018 12:42

Na prvem hackathonu startupa Viberate zmagala ekipa Entrytain

Slovenski startup Viberate je minuli konec tedna pripravil prvi V-Hackaton, na katerem so posamezniki in skupine predstavili svoje ideje za razvoj glasbenih aplikacij prihodnosti. Zmagala je ekipa Entrytain z rešitvijo VI Promote, ki bo omogočila, da organizatorji dogodka pridobijo unikatni promocijski kanal, so sporočili iz startupa Viberate.

Startupi 18.6.2018 11:08

Naziv Mladi podjetnik leta 2018 v roke Roku Stariču

Zavod mladi podjetnik je letos naziv mladega podjetnika podelil ustanovitelju podjetja Rok's nut butter Roku Stariču. Starič, ki se je proizvodnje arašidovega masla lotil s pomočjo platforme Kickstarter, želi poslovno okolje razširiti v tujino. Prisoten je že na avstrijskem trgu, želi pa se prebiti tudi v Nemčijo, na Hrvaško in v baltske države.

Podjetja Startupi 12.6.2018 21:21

Agenciji ENKI in 101 dobili tri nagrade diggit

Na sedmi konferenci o digitalnih komunikacijah Diggit so danes v Ljubljani petič podelili nagrade za izjemne dosežke na področju digitalnega komuniciranja v Sloveniji. Strokovno žirijo sta najbolj prepričali agenciji ENKI in 101, ki sta domov odnesli vsaka po tri nagrade, so sporočili organizatorji.

Startupi 11.6.2018 10:11

Ekipa Evegreen startup leta regije Saša regije

V okviru Podjetniškega trampolina 2018 se je pred dnevi investitorjem iz Slovenije in tujine predstavilo šest najboljših startup ekip. 140 obiskovalcev je naziv startup leta Savinjsko-šaleške (Saša) regije podelilo ekipi Evegreen.

Podjetja Startupi 6.6.2018 13:38

Saša inkubator bo predstavil top ekipe Podjetniškega trampolina

Velenjski Saša inkubator bo popoldne predstavil šest top ekip Podjetniškega trampolina 2018, ki so skozi šesttedenski intenzivni program razvijale idejo s strokovnjaki. Po predstavitvi bo sledila izbira zmagovalne ekipe. Top ekipe so Evegreen, NovaTi.si, Pekmez, RS Labs, BarCheck in Ingrins, so sporočili iz inkubatorja.

Podjetja Startupi 31.5.2018 19:19

Nagrada za najpodjetniško idejo podjetju Dotcom

Zmagovalec letošnjega izbora za najpodjetniško idejo je podjetje Dotcom, ki je razvilo sistem za avtomatizirano vodenje temperatur v hladilnih napravah, imenovan Saefy. V letošnjem izboru so sicer predstavili več kot 30 idej, so sporočili iz Časnika Finance, ki pripravlja izbor.

Startupi 30.5.2018 18:15

Vikend za startupe v Kamniku

V Kamniku bo v petek in soboto potekalo podjetniško tekmovanje Startup Weekend, ki ga organizira kamniški podjetniški inkubator KIKštarter. Udeleženci bodo skupaj z mentorji razdelali poslovno idejo in jo na koncu predstavili potencialnim investitorjem.

Startupi 29.5.2018 14:25

Najboljša rešitev s področja čistih tehnologij je MyWater

V slovenskem finalu največjega tekmovanja za startupe s področja trajnostne energije, imenovanega PowerUp! 2018, je svoje inovativne rešitve predstavilo sedem tekmovalcev, zmagala pa je ekipa MyWater. Ta se bo udeležila velikega finala v Pragi, so sporočili organizatorji dogodka.