Startupi

Startupi 18.10.2017 13:17

Trio s projektom klasične glasbe na Kickstarter

Flavtistka Nikolina Kovač Juvan, pianistka Lovorka Nemeš Dular in hornist Robert Petrič so na platformi Kickstarter zagnali "globalno glasbeno vas", da bi s podporo donatorjev pridobili repertoar za zasedbo omenjenih instrumentov. V 40 dneh želijo zbrati 11.000 dolarjev, s katerimi bi financirali kompozicije, jih izvedli in tudi posneli.

priložnost Startupi 18.10.2017 11:53

Konec tedna v Ljubljani Innovation Jam Challenge

Zavodu Ypsilon konec tedna pripravlja tekmovanje za najboljše rešitve poslovnih izzivov Innovation Jam Challenge. Dogodek bo potekal v sklopu programa Innovation Jam, s katerim želijo v zavodu mlade opremiti z znanji in veščinami, da bodo pripravljeni na izzive, ki jih prinaša digitalizacija poslovanja in življenja v prihodnosti.

Podjetja Startupi 7.10.2017 10:30

Slovenska inovacija za večjo varnost pred žeparji

Verjetno se je marsikomu že zgodilo, da je med potovanjem ali v mestni gneči zaradi tatov in žeparjev ostal brez denarnice, mobilnega telefona ali dokumentov. Štajerskima inovatorjema Andreju in Nataši Brumec se je, zato sta se odločila globalnemu trgu ponuditi svoj izum - prvo pametno varno torbico Safy Bag, za katero je v svetu veliko zanimanja.

Startupi 4.10.2017 13:50

Startup cafe: Za uspeh financiranja s kriptožetoni pomembna skupnost, ekipa in svetovalci

Na Startup Cafeju, ki je danes potekal v Ljubljani, sta predstavnika podjetja Cofound.it spregovorila o množičnem financiranju s prodajo kriptožetonov. Po besedah Matjaža Slaka iz podjetja tovrstno financiranje predstavlja nov način, da neka ideja zaživi. Ključni za uspeh pa so poleg ustreznega produkta predvsem skupnost, dobra ekipa in dobri svetovalci.

Startupi 2.10.2017 16:33

Slovenski SportyFi želi s pomočjo kriptovalut spremeniti financiranje v športu

Slovensko podjetje SportyFi želi s svojo platformo, ki temelji na kriptovalutah, športnikom in vlagateljem omogočiti enostavnejše investicije v šport. Sredstva za zagon platforme bodo zbirali od 14. novembra do 1. decembra prek množičnega financiranja s kripto-kovanci, za cilj pa so si zadali 16 milijonov dolarjev.

Startupi 21.9.2017 9:50

Slovenski Gotoky na Kickstarterju zbral že 22.000 evrov

Ekipa Gotoky, ki razvija inovativno rešitev za brezžično komunikacijo s pametnimi mobilniki, je na platformi za množično financiranje Kickstarter v enem dnevu dosegla zadani cilj 20.000 evrov. Na Kickstarter so se podali v torek, doslej pa so prepričali že več kot 110 podpornikov, ki so jim namenili 22.600 evrov.

Startupi 5.9.2017 21:46

Slovenski Viberate v manj kot petih minutah do 10 milijonov dolarjev

Ljubljanska podjetniška ekipa Viberate je danes v le 4 minutah in 42 sekundah zbrala več kot 10 milijonov dolarjev sredstev in tako v celoti dosegla svoj zastavljeni cilj. Sredstva so zbrali s prvo ponudbo kriptokovancev (ICO). Gre za eno najuspešnejših globalnih kampanj množičnega financiranja doslej, poudarjajo v ekipi.

Podjetja Startupi 3.9.2017 9:15

Slatinska občina v gradnjo poslovnega centra

V Rogaški Slatini bodo na območju nekdanje stavbe Elektra Celje postavili Podjetniški center Vrelec. Pogodbo o izgradnji so podpisali ta teden, novo stavbo pa naj bi odprli ob občinskem prazniku julija prihodnje leto. Naložba, ki jo bo v celoti financirala občina, je vredna 2,3 milijona evrov.