Startupi

Startupi #družba 21.6.2019 20:35

Bevo in Waste into Treasure slovenska finalista ClimateLaunchpad

Na dogodku v Tehnološkem parku Ljubljana so v četrtek izbrali slovenska predstavnika, ki se bosta udeležila svetovnega finala tekmovanja zelenih poslovnih idej ClimateLaunchpad. Najbolje sta se odrezali ideji ekip Bevo in Waste into Treasure.

Startupi 18.6.2019 15:07

ABC bo predstavil najboljše startupe osme in devete generacije

V sredo bo pospeševalnik ABC Accelerator organiziral drugi demo dan v letošnjem letu, na katerem se bodo predstavili najboljši startupi osme in devete generacije. Kot so zapisali v pospeševalniku, se bo morebitnim vlagateljem, podjetnikom in medijem predstavilo devet zagonskih podjetij iz sedmih držav.

Startupi 12.6.2019 8:47

Ekipa Eho savinjsko-šaleški startup leta

Na nedavnem Podjetniškem trampolinu v Velenju so za startup leta 2019 razglasili ekipo Eho z naravno mineralno kozmetiko v leseni embalaži. Na dogodku, ki je potekal v Podjetniškem centru Standard, so bili izbrani izmed šestih najboljših ekip, ki so se predstavile potencialnim investitorjem in podjetnikom.

Startupi 7.6.2019 11:30

Tehnološki park Ljubljana partner platforme HubSpot

Tehnološki park Ljubljana je postal partner platforme HubSpot, s pomočjo katere želijo slovenskim startup podjetjem omogočiti hitrejšo rast. HubSpot je platforma, zasnovana posebej za startup podjetja, ki potrebujejo orodja, strategijo in podporo za rast.

Startupi 7.6.2019 8:30

Pametne kapsule slovenskega startupa prihajajo na letališča

Slovensko startup podjetje AirPod je razvilo pametne kapsule, namenjene počitku in sprostitvi. V prihodnjih tednih bo podjetje predstavilo delujoči prototip kapsule AirPod Smart Napping Pod, konec leta pa bodo prve kapsule postavljene na nekaterih evropskih letališčih, so sporočili iz Tehnološkega parka Ljubljana, katerega član je AirPod.

Startupi #družba 7.6.2019 7:30

V Ljubljani podpis mednarodnega sporazuma o mreži odprtih inovacij OIS-AIR

Tehnološki park Ljubljana bo danes v Mestni hiši v Ljubljani skupaj s partnerji slavnostno podpisal mednarodni sporazum o vzdrževanju mreže odprtih inovacij OIS-AIR. Gre za projekt, ki se zavzema za vzpostavitev odprtega inovacijskega sistema in krepitev povezanosti partnerjev iz Slovenije, Italije, Hrvaške, Srbije, Grčije in Albanije.

Podjetja Startupi 4.6.2019 16:39

Od anonimizacije do prepoznavanja čustev in smeri pogleda

Startup podjetje Ektimo, ki je leta 2010 nastalo z namenom ustvarjanja rešitev za finančno industrijo, je kmalu svoje znanje in napore začelo usmerjati v umetno inteligenco in pametno videoanalitiko. Tako njihove storitve omogočajo vse od prepoznavanja čustev in smeri pogleda posameznikov do anonimizacije posnetkov.

Startupi 1.6.2019 8:00

Kaspersky Lab zagnal program za startupe na področju spletne varnosti

Družba Kaspersky Lab je zagnala Kaspersky Open Innovations Program, s katerim želi spodbujati sodelovanje z inovativnimi tehnološkimi statupi, ki delujejo na področju spletne varnosti, so sporočili iz podjetja. Za sodelovanje se morajo podjetja do 28. julija prijaviti na poseben izziv.

Podjetja Startupi 31.5.2019 8:00

Deloitte poziva k prijavam na natečaj Technology Fast 50

Družba Deloitte že 20. zapored organizira vsakoletno tekmovanje Technology Fast 50 Srednja Evropa za hitro rastoča podjetja v tehnološkem sektorju. Podjetja iz 18 držav, vključno s Slovenijo, se lahko na tekmovanje prijavijo do 31. julija, rezultati uvrstitev pa bodo znani 17. oktobra.