Startupi

Startupi 16.6.2021 21:05

Slovenski startup leta je podjetje Bird Buddy

Zmagovalec letošnjega izbora za slovenski startup leta je podjetje Bird Buddy, ki je ustvarilo istoimensko pametno ptičjo krmilnico. V finale so se uvrstila še podjetja Bevo, Maestro Amadeus, RingoX in SeaVision, so sporočili organizatorji izbora.

Startupi 7.6.2021 8:27

Na velenjskem Startup generatorju izbrali zmagovalce

V prostorih Saša inkubatorja je v petek potekal zaključni dogodek programa Startup generator, šesttedenskega pospeševalnega programa inkubatorja, namenjenega razvoju zagonskih podjetij. Na zaključnem dogodku se je predstavilo šest finalistov, strokovna komisija pa je za tri najboljše ekipe razglasila Moohero, Graška in Drolctech.

Podjetja Startupi 18.5.2021 11:10

Skoraj tisoč udeležencev začelo letošnji virtualni Podim

V Mariboru se je še drugo leto zapored v virtualni obliki začela mednarodna podjetniška konferenca Podim. Gre za enega najvplivnejših startup in tehnoloških dogodkov v srednji in vzhodni Evropi, na katerem bo letos okoli tisoč udeležencev prisluhnilo okoli sto mednarodno priznanim strokovnjakom. Uvodoma jih je nagovoril minister Zdravko Počivalšek.

Startupi novica 25.4.2021 9:28

Evropska sredstva za mrežni podjetniški inkubator v Postojni

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt Mrežni podjetniški inkubator PNR - III. faza. Projekt, ki ga bo izvajala Občina Postojna, je vreden okoli 1,5 milijona evrov, od tega bo 783.000 evrov iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Startupi 25.4.2021 8:00

Saša inkubator s programom Startup Generator

Velenjski Saša inkubator je ta teden začel s programom Startup Generator, v katerega je vključenih 12 najbolj perspektivnih ekip. Skozi šesttedenski program jim bodo odprli dostop do izobraževanj, mentorjev in mreženja. Na koncu bodo izbrali šest najmočnejših, ki se bodo na finalnem dogodku junija predstavili pred strokovno komisijo.

Startupi 20.4.2021 15:53

V Novem mestu se obetajo novi prostori za mlada inovativna podjetja

Mestna občina Novo mesto bo v okviru projekta UrbaNMakerspace kupila, uredila in opremila poslovne prostore za mlada inovativna podjetja oz. podjetniški inkubator. Gre za skoraj 600.000 evrov vreden projekt, Evropski sklad za regionalni razvoj bo v okviru dogovora za razvoj regije zanj prispeval nekaj več kot 350.000 evrov.

Podjetja Startupi 26.3.2021 12:51

Kočevski inkubator kot območno podjetniško vozlišče

V kočevski industrijski coni LIK so danes uradno odprli stavbo s prostori novega podjetniškega inkubatorja. Ta bo deloval tudi kot območno podjetniško vozlišče, je ob odprtju poudaril kočevski župan Vladimir Prebilič. Naložba je stala približno 1,9 milijona evrov, približno 1,3 milijona evrov so dobili evropske denarne podpore.

Startupi 21.3.2021 8:08

V smeri biokrožnega gospodarstva: embalaža iz mlečnih odpadkov Milkywaste

Slovenski projekt Milkywaste predstavlja odgovor na sistemska vprašanja, ki se ukvarjajo s prehodom iz linearne proizvodnje v biokrožno gospodarstvo. Milkywaste se namreč ukvarja z razvojem biorazgradljive, jedilne embalaže iz mlečnih odpadkov, s katero nagovarjajo predvsem pakirnice in embalažna podjetja.