Startupi

Podjetja Startupi 17.2.2021 13:33

Slovensko podjetje DaiBau s spletnim gradbenim portalom pridobilo naložbo Henkla

Slovensko podjetje DaiBau, ki upravlja istoimenski spletni portal za ponujanje storitev gradbenih podjetij (v Sloveniji pod imenom MojMojster), je pridobilo naložbo nemške družbe Henkel in sklada tveganega kapitala South Central Ventures. Z dodatnimi sredstvi nameravajo nadaljevati razvoj platforme in krepiti tržni položaj v regiji.

Startupi 8.2.2021 9:26

Merlak zapira kripto borzo Tokens.net

S 1. aprilom bo ugasnila kripto borza Tokens.net, ki jo je leta 2017 ustanovil slovenski podjetnik Damian Merlak. Kot je pojasnil v obvestilu na spletni strani borze, v spremenjenih razmerah na kripto trgu Tokens.net ne more tekmovati z velikimi igralci v panogi.

Startupi #družba 5.2.2021 11:17

Samokolnica Karjola na električni pogon

Slovensko zagonsko podjetje Blockhapp je z lastnim znanjem razvilo in izdelalo električno samokolnico. Izdelek, ki so ga poimenovali Karjola, vsebuje 15 tehnoloških inovacij, ki so jih patentno zaščitili. Sedaj čakajo na podelitev certifikata, ki jim bo omogočal prodajo na evropskem trgu.

Startupi 29.1.2021 7:30

Goat Story na Kickstarterju s kavnim mlinčkom do skoraj milijona evrov

Slovenska ekipa Goat Story, ki je zaslovela s kavno skodelico Goat Mug, je na Kickstarterju ponovno zadela v črno, tokrat s kavnim mlinčkom. Na globalni platformi za množično financiranje so za mlinček Arco do konca kampanje s pomočjo 3011 podpornikov namreč zbrali 972.599 evrov.

Startupi 28.1.2021 13:54

Na Koroškem razglasili najboljše lanske poslovne ideje

Izmed 30 posameznikov oz. ekip, ki so prav toliko poslovnih idej prijavili na 5. natečaj Mrežnega podjetniškega inkubatorja Koroška (MPIK) za najboljšo poslovno idejo v regiji, so danes razglasili najboljše. Posebno komisijo je najbolj navdušila ideja o razvoju avtomata za krpe za brisanje po pranju avtomobila podjetnice Katje Pokeržnik.

Startupi 20.1.2021 17:09

Lani pod okriljem ABC pospeševalnika startupi zbrali več kot 4,8 milijona evrov

Startupi v okviru ABC pospeševalnika so lani v petem letu njegovega delovanja zbrali več kot 4,8 milijona evrov sredstev, so sporočili iz omenjenega pospeševalnika zrelih startupov iz širše regije, ki ima sedež v ljubljanskem poslovno-trgovskem središču BTC. Približno četrtino te vsote je odpadlo na štiri slovenske startupe.

Startupi 19.1.2021 15:23

Novogoriški dijaki v delavnici podjetniških veščin

Primorski tehnološki park v sodelovanju z Gimnazijo Nova Gorica in Šolskim centrom Nova Gorica v tem tednu izvaja startup izziv za dijake. Namen delavnice je mlade seznaniti s procesom razvoja novih idej, uporabe metod in orodij ter razvoj splošnih poslovno-podjetniških znanj in veščin.

Startupi 16.1.2021 7:30

Slovenska pametna ptičja hišica do rekordnih 4,2 milijona evrov

Projekt pametne ptičje hišice oziroma krmilnice Bird Buddy, za katerim stoji pretežno slovenska podjetniška ekipa, je uspešno zaključil svojo rekordno kampanjo na globalni spletni platformi za množično financiranje Kickstarter. Prepričali so 22.924 podpornikov, s pomočjo katerih so zbrali 4,19 milijona evrov sredstev.

Startupi 9.1.2021 16:21

Bitcoin.com v slovenski startup investiral štiri milijone evrov

Svetovno znana kriptovalutna družba Bitcoin.com je investirala štiri milijone evrov v mlado slovensko tehnološko podjetje Eligma. Slednje razvija sistem GoCrypto, prek katerega trgovci sprejemajo kriptovalute. GoCrypto je zdaj na voljo v 64 državah in skupaj pokriva več kot 60.000 lokacij.