Startupi

Podjetja Startupi 1.2.2018 21:15

Na Ptuju podelili nagrade najbolj inovativnim v regiji

Manager klub Ptuj je drevi že petič podelil nagrade za najpodjetniške ideje v regiji. Med večjimi podjetji je nagrada letos pripadla kidričevskemu Talumu, med manjšimi podjetju Tenzor, med študenti ptujski višji strokovni šoli za idejo pametnih nakupovalnih vozičkih, med dijaki pa ideja uporabe olja iz grozdnih pečk.

Startupi 29.1.2018 14:59

Zgodnja podjetniška aktivnost v Sloveniji lani nekoliko upadla

V Sloveniji je zgodnja podjetniška aktivnost lani nekoliko upadla. Delež odraslega prebivalstva, ki je v procesu ustanavljanja podjetja ali že ima podjetje, vendar ne dlje kot tri leta in pol, je namreč upadel z osmih na 6,9 odstotka. S tem se Slovenija uvršča na 45. mesto med 54 sodelujočimi državami oz. na 13. mesto v Evropi.

Startupi 25.1.2018 11:46

Do marca čas za prijave na tekmovanje Popri

Mladi se lahko na letošnjo izvedbo tekmovanja Popri, na katerem na vseslovenski ravni izbirajo najboljše podjetniške ideje med mladimi, prijavijo do 21. marca. Strokovna komisija bo nato do 10. aprila izbrala 10 polfinalistov, ki bodo 17. aprila predstavili svojo idejo v obliki kratke ustne predstavitve. Na isti dan bodo razglasili tudi zmagovalce.

Startupi 24.1.2018 12:22

Acies Bio s kitajskim Desanom sklenil strateško partnerstvo

Slovensko biotehnološko podjetje Acies Bio je s kitajsko družbo Desano sklenilo dogovor o strateškem sodelovanju. Desano, eno vodilnih kitajskih podjetij s področja farmacevtskih učinkovin in prehranskih dopolnil, bo v Acies Bio vložil pet milijonov evrov svežega kapitala za manjšinski delež v družbi.

Podjetja Startupi 18.1.2018 12:46

Serija dogodkov Innotalks o uspešnih podjetniških zgodbah

V ljubljanskem podjetniškem stičišču ABC Hub je danes potekal prvi dogodek v seriji dogodkov Innotalks, v okviru katere bodo vsak tretji četrtek v mesecu predstavili zgodbe uspešnih in inovativnih posameznikov in podjetij. Gost prvega dogodka je bil eden od ustanoviteljev startup podjetja Viberate Vasja Veber.

Startupi 16.1.2018 15:33

Startup InsurePal v 80 sekundah do 5,4 milijona dolarjev zagonskih sredstev

Slovensko startup podjetje InsurePal je v 80 sekundah z javno prodajo kriptožetonov zbralo 5,4 milijona dolarjev zagonskih sredstev za razvoj inovativne zavarovalniške platforme, ki deluje na tehnologiji veriženja blokov in na globalni platformi uvaja s patentom zaščiteno inovacijo po metodi socialnega vplivanja. Uspešna je bila že predprodaja.

Podjetja Startupi 17.12.2017 20:14

V projektu Štartaj Slovenija zmagala krema za nego obraza s polžjo slino Noela

V projektu Štartaj Slovenija, v katerem se je za naziv Hit produkt potegovalo osem slovenskih ustvarjalcev, je zmagala krema za nego obraza Noela, ki vsebuje 40 odstotkov polžje sline. Njihov izdelek ostaja na prodajnih policah Spar Slovenija, poleg tega bo projekt dobil tudi medijsko podporo hiše Pro Plus in marketinško pomoč agencije Formitas.

Startupi 16.12.2017 8:34

Startup InsurePal želi zbrati do 18 milijonov dolarjev

Slovensko startup podjetje InsurePal bo 16. januarja prihodnje leto izvedlo javno prodajo kripto žetonov, s katero želi zbrati do 18 milijonov dolarjev sredstev. Z njimi nameravajo razviti inovativno globalno zavarovalniško platformo, ki deluje na tehnologiji veriženja blokov oziroma blockchain.