Startupi

Startupi Podjetja 1.3.2024 11:06

Odobrena sredstva za sofinanciranje zagona inovativno naravnanih podjetij

Kohezijsko ministrstvo je odobrilo evropska sredstva za javni razpis Spodbude za zagon inovativnih podjetij v letu 2024, namenjen sofinanciranju zagona inovativno naravnanih podjetij, razvoja minimalno sprejemljivih produktov in lansiranja tržnih produktov na trg. Projekt je vreden 2,16 milijona evrov, evropskih sredstev bo za 1,4 milijona evrov.

Startupi Podjetja 25.9.2023 16:51

Na okrogli mizi za premišljeno komercializacijo intelektualne lastnine

Premišljena komercializacija intelektualne lastnine je lahko odličen vir financiranja nadaljnjih raziskav in razvoja, so se strinjali sodelujoči na okrogli mizi na IJS. Med težavami, ki se pojavljajo v praksi, je pomanjkanje posluha podjetij oziroma vlagateljev, pri čemer lahko z dodatnimi spodbudami pomembno vlogo odigra država.

Startupi Podjetja #družba 25.7.2023 14:01

Podpora IRCAI in Amazona startupom pri iskanju rešitev za podnebno krizo

Mednarodni raziskovalni center za umetno inteligenco pod okriljem Unesca (IRCAI) s sedežem v Sloveniji in Amazonova spletna storitev Amazon Web Services bosta financirala podjetnike in startupe pri iskanju rešitev za podnebno krizo s pomočjo naprednega računalništva v oblaku in umetne inteligence. Prijaviti se je mogoče od danes.

Startupi Podjetja 15.6.2023 16:26

Slovenski Bird Buddy z novo kampanjo zbral 2,9 milijona evrov

Slovenski startup Bird Buddy je s kampanjo na globalni spletni platformi za množično financiranje Kickstarter, ki se je končala danes, zbral 3,14 milijona dolarjev oziroma 2,9 milijona evrov. Pametna ptičja krmilnica in kopel sta prepričali več kot 10.000 ljudi, ekipa Bird Buddyja, ki je leta 2021 prejel tudi naziv slovenski startup leta, pa ima v mislih že nov projekt.

Startupi Podjetja 31.5.2023 9:09

Slovenski startup leta je podjetje ReCatalyst

Zmagovalec letošnjega izbora za slovenski startup leta je podjetje ReCatalyst, ki razvija in proizvaja novo generacijo katalizatorjev za vodikove gorivne celice, kar znižuje stroške proizvodnje slednjih. Ostali štirje finalisti so bili Gentler Stories, Paradigma Technologies, Quantifly in Woice, so sporočili organizatorji izbora.

Startupi 30.5.2023 14:53

Belokranjski podjetniški inkubator z novimi in večjimi prostori

Belokranjski podjetniški inkubator, ki je v okviru črnomaljskega Razvojno informacijskega centra - RIC začel delovati leta 2016, je danes dobil nove oz. večje prostore. Gre za 12 pisarn oz. za nekaj več kot 850 kvadratnih metrov skupne površine, ki so jo najeli v poslovni stavbi trgovsko-poslovnega območja na črnomaljski Belokranjski cesti.

Startupi 17.5.2023 11:48

Na Podimu za najboljši startup razglasili češki Hedepy

Na tekmovanju Podim Pitching Competition v okviru mednarodne podjetniške konference Podim v Mariboru so v torek izmed 135 startupov iz 18 držav za najboljšega razglasili češki startup Hedepy. Gre za spletno platformo za hitro zagotavljanje terapevtske in psihološke pomoči.

Startupi Podjetja 16.5.2023 11:48

Podim spet priložnost za mreženje vseh deležnikov startup ekosistema

Na letošnji mednarodni podjetniški konferenci Podim, ki se je danes začela v Mariboru, sodeluje več kot 1100 tehnoloških navdušencev iz vsega sveta. Med vrhunci dogajanja bosta po napovedih organizatorjev razglasitev najboljšega startupa Podima in predstavitev rezultatov raziskave o investicijah v visokotehnološka podjetja v jadranski regiji.