Startupi

Startupi #družba 24.9.2020 8:15

Inkubator Primorskega tehnološkega parka vabi mlada podjetja in ambiciozne posameznike

Primorski tehnološki park vabi ustanovitelje mladih podjetij v Gostartup šolo. Udeleženci bodo v šestih tednih z izkušenimi podjetniškimi predavatelji postavili strukturiran načrt rasti podjetja. V šolo se lahko prijavijo lastniki perspektivnih mladih podjetij ali motivirane osebe z ambicioznimi projekti, so sporočili iz tehnološkega parka.

Startupi znanost 24.8.2020 13:56

Startup VseUk z zabojčkom za izvajanje poskusov doma

Kobariški startup VseUk, ki izvaja naravoslovne krožke za otroke in deluje v okviru inkubatorja GoStartup v Primorskem tehnološkem parku, se je na nove razmere zaradi koronavirusa odzval z novo rešitvijo - Innoboxom. Gre za zabojček za izvajanje poskusov doma z navodili mentorjev, so sporočili iz Primorskega tehnološkega parka.

Podjetja Startupi 27.7.2020 14:34

Ljubljanska razvojna agencija vabi k prijavi na podjetniško usposabljanje

Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije vabi posameznike z inovativnimi in naprednimi podjetniškimi idejami k prijavi v projekt Podjetno nad izzive v Ljubljanski urbani regiji. Gre za štirimesečno podjetniško usposabljanje, katerega cilj je tudi zagon novega podjetja.

Startupi #družba 25.5.2020 13:12

Mladi inovatorji o rešitvah problemov razmišljajo drugače kot odrasli

pripravila Rosana Rijavec

Mladi s svojimi idejami, tudi podjetniškimi, pogosto presenetijo. Iščejo rešitve za probleme, ki jih odrasli niti ne vidijo ali o njih ne razmišljajo kot o problemih. Na letošnjem tekmovanju v podjetniških idejah mladih Popri so tako predstavili vrsto zanimivih idej, ki so naletele na veliko zanimanja.

Startupi 22.5.2020 20:55

Slovenski startup leta je Instatext

Zmagovalec letošnjega izbora za slovenski startup leta je podjetje Instatext, ki stoji za istoimensko spletno platformo za izboljšave besedil na podlagi umetne inteligence. V finale so se uvrstila še podjetja Evegreen, Influee, Grid instruments in Mouzen, so sporočili organizatorji izbora.

Podjetja Startupi 18.5.2020 11:27

Podjetje Ziva Dynamics želi osvojiti svetovni trg videoiger

Podjetje Ziva Dynamics, ki se ukvarja z razvojem programske opreme, s pomočjo katere hollywoodski studii ustvarjajo računalniške like za svoje filme, je prejelo investicijo v višini sedem milijonov dolarjev. To jim bo omogočilo, da aktivneje prodrejo na svetovni trg videoiger, je za STA povedal soustanovitelj podjetja Jernej Barbič.

Startupi 18.5.2020 9:22

Začenja se prva konferenca Podim na daljavo

Prvič doslej se danes zaradi epidemije novega koronavirusa v digitalni obliki začenja konferenca Podim, ki velja za eno najvplivnejših startup in tehnoloških konferenc v Evropi. Kot ob novem načinu dogodka, ki ga sicer gosti Maribor, zagotavljajo organizatorji, to prinaša tudi prednosti, saj lahko tako gostijo še bolj izjemne predavatelje.

Startupi #družba 15.5.2020 19:09

Mladi v letošnjem tekmovanju Popri s številnimi inovacijami

Finale nacionalnega tekmovanja v podjetniških idejah mladih Popri 2020 je Primorski tehnološki park prvič v zgodovini izvedel na spletnih platformah. Mladi so s svojimi inovativnimi idejami po navedbah organizatorjev kljub temu ponovno navdušili s svojimi inovacijami - od različnih predmetov do uporabnih računalniških aplikacij.