Startupi

Startupi 19.10.2018 11:33

ABC pospeševalnik vabi startupe v osmi pospeševalni program

ABC pospeševalnik je objavil odprti poziv startup podjetjem, da se prijavijo za osmi pospeševalni program. Sprejetih bo deset najboljših startupov, ki bodo dobili 25.000 evrov konvertibilnega posojila, s čimer bodo pokrili stroške bivanja v slovenski prestolnici. Prijave zbirajo do 7. decembra, program pa se bo začel 7. januarja 2019.

Startupi #družba 19.10.2018 8:00

V Mariboru se začenja prvi Mobility Hackathon

V Podjetniškem inkubatorju Univerze v Mariboru oziroma Tovarni podjemov se danes začenja prvi Mobility Hackathon, na katerem bodo ekipe tri dni razvijale inovativne rešitve s področja mobilnosti, ki temeljijo na sodobnih tehnologijah, kot so umetna inteligenca, internet stvari, masovni podatki in verige podatkovnih blokov.

Podjetja Startupi 9.10.2018 10:49

Primorski tehnološki park v nov cikel izobraževanj za bodoče podjetnike

V Primorskem tehnološkem parku so v začetku oktobra pričeli izvajati nov cikel Podjetniškega TOP! programa izobraževanj za bodoče podjetnike. V sklopu programa bo 12 potencialnih startupov v sodelovanju s predavatelji in podjetniškimi mentorji do 21. novembra razvijalo delujoč poslovni model.

Startupi 2.10.2018 11:02

Mobilna aplikacija bo združila različne možnosti plačevanja

Družba Eligma želi s svojo aplikacijo spremeniti svet vsakdanjih nakupov in prodaje. Po uspešni javni množični prodaji žetonov, v kateri jim je uspelo zbrati 10 milijonov dolarjev, je ekipa predstavila napreden sistem Elipay - mobilno aplikacijo, ki bo kmalu združevala različne možnosti plačevanja na enem mestu, so sporočili iz družbe.

Startupi #družba 29.9.2018 8:30

Oktobra v Mariboru prvi Mobility Hackathon

Podjetniški inkubator Univerze v Mariboru oziroma Tovarna podjemov od 19. do 21. oktobra pripravlja prvi Mobility Hackathon. Na tekmovanje v snovanju in izdelavi prototipov inovativnih rešitev vabijo "navdušene hekerje, dizajnerje ali bizniserje", so zapisali na spletni strani. Prijave zbirajo do 16. oktobra.

Startupi #družba 28.9.2018 11:54

Jakob Gajšek novi direktor LUI

Ljubljanski univerzitetni inkubator (LUI) ima od 13. septembra novega direktorja Jakoba Gajška. Je eden od ustanovnih članov ABC pospeševalnika in velja za poznavalca startup sveta. Predan je gradnji startup ekosistema, išče ljudi z idejami, jih izobražuje in jih povezuje z že uveljavljenimi podjetniki, so sporočili iz LUI.

Startupi 25.9.2018 8:30

Slovenski Protocamel prodrl na Arabski polotok

Inovativno slovensko podjetje Protocamel, ki proizvaja visokokakovostne prehranske aditive za dirkalne kamele, je v Omanu z lokalnimi partnerji podpisalo terminsko pogodbo za distribucijo njihovih produktov v države Arabskega polotoka. S pridobitvijo prvega posla bo podjetje zagnalo proizvodnjo, kmalu pa načrtujejo tudi nove zaposlitve.

Startupi 25.9.2018 8:00

Viberate sklenil partnerstvo s CTS Eventim

Slovensko glasbeno startup podjetje Viberate je pred nekaj dnevi potrdil sodelovanje z največjim evropskim ponudnikom vstopnic, nemškim CTS Eventim, napovedujejo pa tudi sodelovanje z istoimenskim domačim veljakom na področju prodaje vstopnic.

Startupi 17.9.2018 11:42

Startup za množično financiranje Cofound.it zapira vrata

Slovenski startup za množično financiranje Cofound.it bo prenehal z delovanjem, je njegov soustanovitelj Daniel Zakrisson sporočil na spletnih straneh družbe. Trgovanje s kriptožetoni je bilo ustavljeno že v petek, vlagatelje - lastnike njihovih kriptožetonov - pa naj bi poplačali v 30 dneh.