Startupi

Startupi 21.6.2022 20:33

Slovenski startup leta je podjetje Inno Lab

Zmagovalec letošnjega izbora za slovenski startup leta je podjetje Inno Lab, ki z zabojčkom eksperimentov Innobox želi otroke navdušiti za fiziko, matematiko in računalništvo oz. naravoslovje. V finale so se uvrstila še podjetja DeltaHub, Epidemic, mPOR in SaleSqueze, so sporočili organizatorji izbora.

Startupi 20.5.2022 9:31

Slovensko podjetje na Kickstarterju s prvim integriranim kolesarskim računalnikom

Slovensko podjetje Core Components je na spletni platformi Kickstarter uspešno pridobilo financiranje za svojo inovacijo - kolesarski računalnik, integriran v krmilo kolesa. Računalnik, poimenovan CoreCap, je z baterijo vred vgrajen direktno v krmilno palico kolesa, njegov okrogel zaslon pa nadomesti pokrov krmilne palice, trdijo v podjetju.

Startupi 8.5.2022 8:44

V ljubljanski regiji razpis za novo skupino usposabljanja za samostojno podjetniško pot

Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije je objavila šesti razpis za projekt Podjetno nad izzive v Ljubljanski urbani regiji - PONI LUR. Namenjen je vsem, ki imajo inovativne ideje ter želijo stopiti na samostojno podjetniško pot, a jim manjkajo nekatera ključna znanja. Prijave na 830.000 evrov vreden razpis so možne do 6. junija.

Startupi 5.4.2022 7:00

Letošnji Forum 100% Start:up znova v živo

S tradicionalnim dogodkom Forum 100% Start:up se danes začenja odpiranje razpisov za financiranje inovativnih startup podjetij s potencialom globalne rasti. Na dogodku, ki se bo po dveh letih na spletu znova odvil v živo, bodo udeleženci dobili vse ključne informacije o zagonskih subvencijah, posojilih in soinvesticijah, so sporočili organizatorji.

Podjetja Startupi 25.2.2022 19:20

Za zagon inovativnih podjetij na voljo več kot milijon evrov posojil

Slovenski podjetniški sklad je danes v uradnem listu objavil javni razpis za konvertibilna posojila za zagon inovativnih podjetij. Mikro in mala podjetja iz vzhodne in zahodne kohezijske regije lahko za pospešitev prodaje in rasti na trgu prejmejo do 75.000 evrov. Prvi rok je 13. maj, drugi 5. oktober, bo pa razpis odprt do porabe sredstev.

Startupi 13.2.2022 8:48

Spirit v Izraelu odpira pospeševalnik za slovenske startupe

Javna agencija Spirit Slovenija bo v sodelovanju s slovenskim veleposlaništvom v Izraelu in Slovenskim podjetniškim skladom (SPS) danes v Tel Avivu v Izraelu zagnala pospeševalnik za slovenske startupe. V programu, ki bo trajal do 11. aprila, bo sodelovalo devet slovenskih tehnoloških zagonskih podjetij.

Startupi 18.1.2022 13:00

Inovativne ideje mladih na novogoriškem startup izzivu

Primorski tehnološki park (PTP) je skupaj z Gimnazijo Nova Gorica in Šolskim centrom Nova Gorica pripravil startup izziv. To je posebna, intenzivna delavnica, na kateri se mladi naučijo, kako tehnološke in družboslovne ideje hitro in učinkovito spremeniti v uporabne izdelke, storitve in poslovne rešitve.

Startupi 13.1.2022 7:30

Slovensko podjetje s prvim pametnim parfumom NINU uspešno na Kickstarterju

Podjetnika Marko Matijević in Simon Mohorovič sta s pametnim parfumom NINU požela velik uspeh na platformi za množično financiranje Kickstarter, saj sta za projekt dobila denarno podporo okoli 400 ljudi, ki so skupaj zbrali 70.615 evrov. Ekipa NINU Perfume se bo zdaj osredotočila na proizvodnjo in kampanjo na platformi Indiegogo.