Startupi

Startupi novica 25.4.2021 9:28

Evropska sredstva za mrežni podjetniški inkubator v Postojni

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt Mrežni podjetniški inkubator PNR - III. faza. Projekt, ki ga bo izvajala Občina Postojna, je vreden okoli 1,5 milijona evrov, od tega bo 783.000 evrov iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Startupi 25.4.2021 8:00

Saša inkubator s programom Startup Generator

Velenjski Saša inkubator je ta teden začel s programom Startup Generator, v katerega je vključenih 12 najbolj perspektivnih ekip. Skozi šesttedenski program jim bodo odprli dostop do izobraževanj, mentorjev in mreženja. Na koncu bodo izbrali šest najmočnejših, ki se bodo na finalnem dogodku junija predstavili pred strokovno komisijo.

Startupi 20.4.2021 15:53

V Novem mestu se obetajo novi prostori za mlada inovativna podjetja

Mestna občina Novo mesto bo v okviru projekta UrbaNMakerspace kupila, uredila in opremila poslovne prostore za mlada inovativna podjetja oz. podjetniški inkubator. Gre za skoraj 600.000 evrov vreden projekt, Evropski sklad za regionalni razvoj bo v okviru dogovora za razvoj regije zanj prispeval nekaj več kot 350.000 evrov.

Podjetja Startupi 26.3.2021 12:51

Kočevski inkubator kot območno podjetniško vozlišče

V kočevski industrijski coni LIK so danes uradno odprli stavbo s prostori novega podjetniškega inkubatorja. Ta bo deloval tudi kot območno podjetniško vozlišče, je ob odprtju poudaril kočevski župan Vladimir Prebilič. Naložba je stala približno 1,9 milijona evrov, približno 1,3 milijona evrov so dobili evropske denarne podpore.

Startupi 21.3.2021 8:08

V smeri biokrožnega gospodarstva: embalaža iz mlečnih odpadkov Milkywaste

Slovenski projekt Milkywaste predstavlja odgovor na sistemska vprašanja, ki se ukvarjajo s prehodom iz linearne proizvodnje v biokrožno gospodarstvo. Milkywaste se namreč ukvarja z razvojem biorazgradljive, jedilne embalaže iz mlečnih odpadkov, s katero nagovarjajo predvsem pakirnice in embalažna podjetja.

Startupi 20.3.2021 8:45

Evegreen aktivno proti porastu uporabe plastičnih izdelkov

Slovensko startup podjetje Evegreen se ukvarja z razvojem biorazgradljivih, kupcem prilagojenih rešitev na osnovi industrijskih odpadkov in predstavlja trajnosten odziv na problematiko skokovitega porasta uporabe plastičnih izdelkov v zadnjih letih.

Startupi 16.3.2021 12:24

Slovenski startup Epidemic po letu dni poslovanja do 400.000 evrov investicije

Slovenski startup Epidemic, ki uporabnikom ponuja rešitev za povezovanje blagovnih znamk z vplivneži, je po letu dni poslovanja prejel prvo večjo investicijo za širitev poslovanja. Trije slovenski investitorji so skupaj vložili 400.000 evrov, ki jih bodo uporabili za povečanje ekipe in nadgradnjo umetne inteligence, ki jo uporabljajo.

Startupi 16.3.2021 11:25

Študenta na Kickstarterju zbirata sredstva za hrastov valjček Woodko

Študenta Nina Kreuzer in Karl Filip Drobne sta oblikovala hrastov valjček Woodko, namenjen sproščanju napetosti v mišicah po vadbi ali po urah sedenja za računalnikom. Za zagon proizvodnje potrebujeta 16.700 evrov, zato morata v prednaročilu prodati 200 valjčkov. Danes sta začela zbirati sredstva na podjetniški platformi Kickstarter.