Startupi

Startupi novica 13.12.2018 13:48

Nagrajenih 10 najbolj perspektivnih podjetniških idej mladih

Javna agencija Spirit Slovenija in Slovenski podjetniški sklad sta v projektu Realizirajmo podjetniške ideje mladih skupaj ta teden izbrala in nagradila 10 najbolj perspektivnih dijaških podjetniških idej. Najboljše ekipe so od sklada prejele 500 evrov za nadaljnji razvoj svoje podjetniške ideje in trimesečno mentorstvo, so sporočili iz Spirit Slovenija.

Startupi 13.12.2018 13:23

ABC pospeševalnik v projektu čezmejnega pospeševanja z Italijo

ABC pospeševalnik in italijanski raziskovalni in tehnološko prenosni center Friuli Innovazione od oktobra izvajata projekt CAB (Crossborder Acceleration Bridge). Cilj projekta je čezmejno pospeševanje podjetij v Italiji in Sloveniji, program pa je namenjen majhnim in srednje velikim podjetjem. Pri projektu sodelujejo tako slovenski in italijanski startupi, ki so del programa opravili v Sloveniji, del pa v Italiji ter s tem omogočili razvoj in rast svojega projekta na obeh trgih, so sporočili iz ABC pospeševalnika.

Startupi 24.11.2018 11:50

Podeljene nagrade natečaja Podjetna Primorska

S podelitvijo nagrad se je ta teden v Kopru sklenil 12. natečaj Podjetna Primorska, ki ga v sodelovanju s partnerji organizira Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske. Nagrade perspektivnim podjetnikom za najboljše poslovne ideje so podelili v štirih kategorijah.

Startupi #družba 23.11.2018 10:47

Za projekt Generator v Celju 2,9 milijona evrov evropskih sredstev

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt podjetniškega inkubatorja Generator v Celju. Za izvedbo projekta je namenjenih 5,9 milijona evrov, Evropski sklad za regionalni razvoj pa ga bo podprl z 2,9 milijona evrov.

Startupi 15.11.2018 15:46

CargoX med nominiranci za nagrado Financial Timesa

Ugledni britanski časnik Financial Times je slovensko družbo CargoX uvrstil med nominirance za nagrado Financial Times Intelligent Business Award 2018, so sporočili iz družbe. Priznani časnik nagrado podeljuje v okviru dogodka Intelligent Business Forum v San Franciscu, ki ga prireja skupaj s svetovalnim podjetjem RSG.

Startupi 15.11.2018 8:00

V Ljubljani o startupih in prenosu tehnologij v inovacijskih ekosistemih

V Ljubljani se začenja mednarodna konferenca o startupih in prenosu tehnologij v inovacijskih sistemih v jugovzhodni Evropi in alpskem prostoru. Organizatorji želijo s predavanji, delavnicami in paneli zagotoviti prenos znanja za snovalce politik in ostale deležnike, da pridobijo praktičen vpogled v vzpostavitev startupov in podpornih programov.

Startupi 5.11.2018 11:16

Startup omogočil investicijo v nepremičnino vlagateljem iz osmih držav

Slovenski startup Blocksquare je testiral beta različico sistema Proptoken, ki naj bi posameznikom z vsega sveta omogočil investicije v nepremičnine. V pilotnem projektu so 19 vlagateljem iz osmih držav omogočili investicijo v parkirno mesto v ljubljanskem Tehnološkem parku, so sporočili iz podjetja.

Startupi 19.10.2018 11:33

ABC pospeševalnik vabi startupe v osmi pospeševalni program

ABC pospeševalnik je objavil odprti poziv startup podjetjem, da se prijavijo za osmi pospeševalni program. Sprejetih bo deset najboljših startupov, ki bodo dobili 25.000 evrov konvertibilnega posojila, s čimer bodo pokrili stroške bivanja v slovenski prestolnici. Prijave zbirajo do 7. decembra, program pa se bo začel 7. januarja 2019.