Startupi

Podjetja Startupi 16.2.2019 8:30

V Tehnološkem parku Ljubljana 23 novih članov

Tehnološki park Ljubljana je v lanskem letu svojo skupnost razširil s 23 novimi člani in dosegel skupno število 316 inovativnih zagonskih ter malih in srednjih podjetij, so sporočili iz Tehnološkega parka.

Startupi 13.2.2019 8:00

Slovenski startup s filtri za mikroplastiko v pralnih strojih

Slovensko startup podjetje PlanetCare orje ledino na področju filtrov za mikroplastiko za pralne stroje, s katerimi želi čim bolj zmanjšati izpuste mikroplastike, ki nastanejo ob obrabi sintetičnih vlaken med pranjem oblačil.

Podjetja Startupi 19.1.2019 9:02

DaiBau z vložkom dveh mednarodnih skladov v nadaljnjo rast

Ekipa spletnega portala MojMojster - DaiBau, ki izhaja iz Maribora, je s svojim delom prepričala mednarodna investicijska sklada South Central Ventures (SCV) in Vito ONE, da jo finančno podpreta. Vložek v višini 700.000 evrov bodo po napovedih uporabili za nadaljnjo krepitev in širitev v regiji.

Startupi 17.1.2019 14:00

Mariborsko ekipo DaiBau podprla dva mednarodna investicijska sklada

Ekipa spletnega portala MojMojster - DaiBau je dobila podporo dveh mednarodnih investicijskih skladov, South Central Ventures in Vito ONE, v višini 700.000 evrov. Investicija bo omogočila nadaljnji razvoj spletnih platform pod skupno blagovno znamko DaiBau in hitrejšo širitev v Srednji in Vzhodni Evropi, so sporočili iz podjetja.

Startupi 15.1.2019 12:12

Startup Mali junaki lani prodal skoraj pol milijona knjig

Slovensko startup podjetje Mali junaki ali uradno Hurra Studios, ki ustvarja personalizirane knjige za otroke, je v lanskem letu prodalo skoraj pol milijona unikatnih knjig in ustvarilo 12 milijonov evrov prihodkov. Trenutno se njihove knjige prodajajo v šestih državah, največ v Ameriki, v prihodnje pa se nameravajo širiti na druge trge.

Startupi 14.1.2019 13:12

Primorski tehnološki park pripravlja startup izziv za dijake

Primorski tehnološki park bo med 16. in 18. januarjem v sodelovanju z Gimnazijo Nova Gorica organiziral startup izziv za dijake. Gre za intenzivno startup delavnico, na kateri bodo dijaki razvijali znanja po metodologiji vitkega podjetništva. Namenjena je dijakom, ki jih zanima, kako tehnološke in družboslovne ideje na učinkovit in hiter način spremeniti v uporabne izdelke, storitve in poslovne rešitve.

Startupi novica 11.1.2019 8:32

Slovenski startupi s četrtim dnevom odprtih vrat

Slovenski startupi in tehnološka podjetja ter podporne organizacije danes že četrtič odpirajo svoja vrata pod okriljem dogodka Startup Crawl. Cilj dneva odprtih vrat je povezati in predstaviti ključne akterje slovenskega ekosistema lokalni in mednarodni skupnosti.

Podjetja Startupi 9.1.2019 12:36

Nova posojila za majhna podjetja iz sklada skladov

Slovenski podjetniški sklad ponuja nova mikroposojila, namenjena zagotavljanju ugodnih virov financiranja mikro, malih in zagonskih podjetij z do 50 zaposlenimi. Do leta 2023 bo na voljo skupaj 42 milijonov evrov, od tega je 28 milijonov evrov zagotovila SID banka iz sklada skladov. Prvo odpiranje vlog bo že prihodnji teden.

Startupi 24.12.2018 8:30

Januarja prihaja 4. Startup Crawl

Bliža se že četrti vseslovenski Startup Crawl, ki bo tokrat potekal januarja, ko bodo slovenska startup podjetja odprla svoja vrata v več mestih. Brezplačne prijave za obisk inovativnih podjetij so že odprte, so sporočili iz ekipe projekta Internet Week Slovenia.