Startupi

Startupi 18.1.2022 13:00

Inovativne ideje mladih na novogoriškem startup izzivu

Primorski tehnološki park (PTP) je skupaj z Gimnazijo Nova Gorica in Šolskim centrom Nova Gorica pripravil startup izziv. To je posebna, intenzivna delavnica, na kateri se mladi naučijo, kako tehnološke in družboslovne ideje hitro in učinkovito spremeniti v uporabne izdelke, storitve in poslovne rešitve.

Startupi 13.1.2022 7:30

Slovensko podjetje s prvim pametnim parfumom NINU uspešno na Kickstarterju

Podjetnika Marko Matijević in Simon Mohorovič sta s pametnim parfumom NINU požela velik uspeh na platformi za množično financiranje Kickstarter, saj sta za projekt dobila denarno podporo okoli 400 ljudi, ki so skupaj zbrali 70.615 evrov. Ekipa NINU Perfume se bo zdaj osredotočila na proizvodnjo in kampanjo na platformi Indiegogo.

Podjetja Startupi 4.11.2021 14:18

RRC Koper vabi z razpisom za podjetniško usposabljanje

Regionalni razvojni center (RRC) Koper do 17. novembra zbira prijave za razpis na program Poni - podjetno nad izzive Obalno-kraške regije. Namen projekta je podjetniško usposabljanje oseb, ki želijo realizirati svojo podjetniško idejo s ciljem, da bi se samozaposlili oz. zaposlili v lastnem podjetju.

Startupi 25.10.2021 12:56

HealthCare Lab za tehnološko usmerjene zdravstvene startupe

Tehnološko usmerjena zdravstvena startup podjetja iz srednje, vzhodne in južne Evrope imajo priložnost za sodelovanje v trimesečnem pospeševalnem programu HealthCare Lab 2022. Ta bo potekal v 16 državah, tudi v Sloveniji. Program organizira farmacevtsko podjetje Roche v partnerstvu z evropsko mrežo zdravstvenih inovatorjev EIT Health.

Startupi 22.10.2021 19:40

Na hekatonu do rešitev s področij mobilnosti, okolja, prehrane in poplav

Tehnološki park Ljubljana v sodelovanju s partnerji organizira hekaton poimenovan Z odprtimi podatki do zelene prihodnosti. Potekal bo 6. in 7. novembra, na njem bodo iskali rešitve s področij mobilnosti, okolja, prehrane in poplav. Rok za prijave je 1. november, so sporočili iz Tehnološkega parka Ljubljana.

Startupi 21.10.2021 14:00

V Ljubljani znova investicijska konferenca Next Round

V slovenski prestolnici se bo prihodnji teden odvila letošnja izvedba mednarodne investicijske konference Next Round. Že tradicionalni mednarodni dogodek bo tudi letos povezal preko 320 udeležencev, med njimi 80 uglednih mednarodnih in domačih vlagateljev tveganega kapitala iz Srednje in Vzhodne Evrope s 140 tehnološkimi startup podjetji iz vse Evrope.