Startupi

Startupi #družba 18.4.2019 13:49

Podaljšane prijave na natečaj ClimateLaunchpad

Prijave na natečaj zelenih poslovnih idej ClimateLaunchpad za startupe oziroma ekipe s področja čistih tehnologij so podaljšane do 24. aprila, so sporočili iz Centra odličnosti nizkoogljične tehnologije (CO NOT). Natečaj, ki ga pripravlja združenje Climate-KIC, je brezplačen in primeren za vse, ki imajo zeleno poslovno idejo.

Startupi novica 17.4.2019 17:54

V Hiši EU se bodo predstavljali startupi s področja energije

V Hiši Evropske unije na Dunajski cesti v Ljubljani bo v četrtek potekal InnoEnergy Starter Demo dan, kjer bodo imela zagonska podjetja in inovatorji priložnost predstavitve svojih rešitev s širšega področja energije.

Startupi Podjetja znanost 16.4.2019 18:49

Pošta v sodelovanju z IJS predala prostore visokotehnološkim startupom

Pošta Slovenije je v sodelovanju z Institutom Jožef Stefan (IJS) del praznih prostorov v Ljubljani predala štirim visokotehnološkim startupom. Po besedah generalnega direktorja Pošte Borisa Novaka podjetja druži inovativnost ter tudi "raziskovanje in uporaba umetne inteligence", ki je tudi del digitalne preobrazbe Pošte Slovenije.

Startupi 15.4.2019 8:56

Smart Optometry pridobil 150.000 evrov semenske naložbe

Startup podjetje Smart Optometry iz Idrije, ki razvija digitalne rešitve za odpravljanje težav z vidom, je od podjetja Salus pridobilo semensko naložbo v višini 150.000 evrov. Naložbo veletrgovca z zdravili in medicinskimi pripomočki bodo namenili hitrejšemu prodoru na trgih zahodne Evrope in ZDA, kjer so že prisotni, so sporočili iz Smart Optometry.

Startupi 9.4.2019 12:25

ABC pospeševalnik do 5. maja sprejema prijave v program Arise Venture

ABC pospeševalnik v sodelovanju z organizacijo EIT Digital do 5. maja sprejema prijave v program Arise Venture, ki je namenjen zgodnjim startupom. Kot so zapisali v ABC pospeševalniku, progam mladim startupom s personalizirano podporo in 15.000 evri finančne pomoči omogoča razvoj ideje v dejanske prototipe.

Startupi #družba 6.4.2019 9:48

Odprte so prijave na programa s področja čistih tehnologij in podnebnih sprememb

Na voljo so prijave na dva razpisa Climate-KIC s področja čistih tehnologij in podnebnih sprememb. Startupi oziroma ekipe s področja čistih tehnologij se lahko do 17. aprila prijavijo na natečaj zelenih poslovnih idej ClimateLaunchpad, za strokovnjake s področij, povezanih s podnebnimi spremembami, pa je do 11. aprila na voljo prijava na izobraževalni program Pioneers into practice 2019.

Startupi 2.4.2019 12:57

Slovenski nepremičninski blockchain startup zmagal na CV Summitu

Slovenski startup Blocksquare, ki podjetjem s pomočjo tehnologije blockchain omogoča dostop do globalnega nepremičninskega trga, je zmagal na tekmovanju na konferenci CV Summit v švicarskem Zugu in prejel nagrado 100.000 dolarjev. A denarna nagrada je po besedah soustanovitelja Denisa Petrovčiča "le del mnogo širše priložnosti", ki se jim odpira.

Startupi 28.3.2019 14:40

Na Ljubljanskem gradu bodo izbrali slovenskega predstavnika za Powerup!

Prihodnji četrtek bo na Ljubljanskem gradu potekal slovenski predizbor za Powerup!, tekmovanje za startupe iz 24 držav Srednje in Vzhodne Evrope, ki razvijajo inovacije na področju energetike, čistih tehnologij, mobilnosti, kibernetske varnosti ali pametnih mest. Zmagovalec predizbora se bo udeležil finalnega izbora 21. maja v Krakovu.