Startupi

Startupi 16.1.2020 7:47

Mali junaki z več kot 27 milijoni prihodkov

Mlado slovensko podjetje Hooray Studios, znano pod blagovno znamko Mali junaki, je s prodajo personaliziranih knjig za otroke in njihove starše v letu 2019 ustvarilo več kot 27 milijonov evrov prihodkov. S tem so več kot podvojili rezultat v primerjavi z letom poprej, so sporočili iz podjetja.

Startupi 9.12.2019 12:36

Slovenci po škotskem zgledu v projekt božičnih kroglic z ginom

Slovensko podjetje DTM Natura se je po škotskem zgledu lotilo projekta božičnih kroglic z ginom. V osnovi gre za različico kroglic oziroma balončkov za okrasitev božičnih drevesc, katerih posebnost pa je ta, da so polnjene z ginom. Poimenovali so jih Loco Santa Balls, polnijo pa jih s slovenskim ginom Mister Gin.

Startupi 30.11.2019 9:00

Dijaki na gorskem hackathonu iskali rešitve za trajnostni razvoj v Alpah

Letošnje srečanje držav podpisnic strategije EU za alpsko regijo je pozornost namenilo tudi mladim in njihovim idejam za trajnostni razvoj. Dijaki so se pomerili na gorskem hackatonu, med finaliste pa se je prebila tudi Tamara Humar iz Gimnazije Jurija Vege Idrija, ki je ocenila, da so "na zabaven način prišli do inovativnih rešitev za prihodnost".

Startupi 8.11.2019 13:03

Občina Domžale s smelimi načrti spodbujanja podjetništva

V Domžalah se danes končuje festival podjetništva, posvečen generaciji v tretjem življenjskem obdobju. Gre za prvi tovrstni festival v občini, ki se je kot prva v Sloveniji odločila aktivno pristopiti k spodbujanju starejših, da so tudi še po upokojitvi aktivni v podjetništvu. Načrti pa so še širši, so sporočili z domžalske obrtne zbornice.

Startupi #družba 10.10.2019 11:32

Primorski tehnološki park s podjetniškim projektom za slepe in slabovidne

V Primorskem tehnološkem parku v drugi polovici meseca pripravljajo program Ustvari svojo prihodnost, s katerim želijo slepim in slabovidnim omogočiti razvoj kompetenc podjetnosti, podjetnike pa seznaniti s prednostmi vključevanja slepih in slabovidnih v delovni proces, so sporočili iz tehnološkega parka.

Startupi 3.10.2019 13:34

Sklad Feelsgood za podporo hrvaškim in slovenskim startupom

Hrvaški in slovenski startupi lahko odslej dobijo podporo hrvaškega sklada Feelsgood. Gre za t. i. sklad za socialni vpliv, težak 30 milijonov evrov, v katerega sta sredstva prispevala evropska sklada EIF in Efsi. Sklad bo investiral v podjetja s projekti na področjih kmetijstva, krožnega gospodarstva, finančne vključenosti, vzgoje in zdravstva.

Startupi #družba 1.10.2019 15:35

Štirje slovenski zdravstveni projekti dobili podporo Evropske inovacijske mreže

V enem od večjih razpisov za inovacije v zdravstvu v Evropi - EIT Health RIS Innovation Call 2019 so izbrali dvanajst projektov, ki bodo deležni mentorstva in finančne podpore, med njimi tudi štiri slovenske. Gre za sistem spremljanje srca, napravo za sladkorne bolnike, programsko opremo za odkrivanje Alzheimerja ter tablico za starejše.

Startupi 9.9.2019 19:36

Pahor nagradil najuspešnejši mladinski startup

Predsednik Borut Pahor je na današnji slovesnosti v predsedniški palači podelil nagradi za najboljšo globalno odgovorno idejo in najuspešnejši mladinski startup 2019. Obe nagradi je prejela Veronika Rožmanc, študentka oblikovanja iz Logatca, ki je zasnovala otroško igračo - šotor Oli v obliki kita, so sporočili iz predsednikovega urada.

Startupi 31.8.2019 14:57

Celjski startup z virtualnimi navodili za delo v osrčju digitalizacije industrije

Viar, mlado podjetje iz Celja, ki je leta 2017 prejelo nagrado za najboljši slovenski startup, se je odtlej po navedbah iniciative Startup Slovenija znašel v osrčju digitalizacije slovenske industrije. Lani so namreč izdelali platformo Rewo, "virtualnega mentorja" za majhna hitro rastoča, srednja in velika proizvodna podjetja.