Startupi

Podjetja Startupi 9:09

Slovenski startup leta je podjetje ReCatalyst

Zmagovalec letošnjega izbora za slovenski startup leta je podjetje ReCatalyst, ki razvija in proizvaja novo generacijo katalizatorjev za vodikove gorivne celice, kar znižuje stroške proizvodnje slednjih. Ostali štirje finalisti so bili Gentler Stories, Paradigma Technologies, Quantifly in Woice, so sporočili organizatorji izbora.

Startupi 30.5.2023 14:53

Belokranjski podjetniški inkubator z novimi in večjimi prostori

Belokranjski podjetniški inkubator, ki je v okviru črnomaljskega Razvojno informacijskega centra - RIC začel delovati leta 2016, je danes dobil nove oz. večje prostore. Gre za 12 pisarn oz. za nekaj več kot 850 kvadratnih metrov skupne površine, ki so jo najeli v poslovni stavbi trgovsko-poslovnega območja na črnomaljski Belokranjski cesti.

Startupi 17.5.2023 11:48

Na Podimu za najboljši startup razglasili češki Hedepy

Na tekmovanju Podim Pitching Competition v okviru mednarodne podjetniške konference Podim v Mariboru so v torek izmed 135 startupov iz 18 držav za najboljšega razglasili češki startup Hedepy. Gre za spletno platformo za hitro zagotavljanje terapevtske in psihološke pomoči.

Podjetja Startupi 16.5.2023 11:48

Podim spet priložnost za mreženje vseh deležnikov startup ekosistema

Na letošnji mednarodni podjetniški konferenci Podim, ki se je danes začela v Mariboru, sodeluje več kot 1100 tehnoloških navdušencev iz vsega sveta. Med vrhunci dogajanja bosta po napovedih organizatorjev razglasitev najboljšega startupa Podima in predstavitev rezultatov raziskave o investicijah v visokotehnološka podjetja v jadranski regiji.

Startupi 29.4.2023 8:29

V Slovenj Gradcu in na Ravnah načrti za nove podjetniške inkubatorje

V štirih koroških občinah od leta 2011 delujejo podjetniški inkubatorji, ki so jih občine zgradile tudi s pomočjo državnih in evropskih sredstev. Zasedenost obstoječih inkubatorjev je velika, prav tako nadaljnje potrebe. Zato so se v Slovenj Gradcu in na Ravnah odločili za ureditev dodatnih prostorov, pri tem pa računajo na sredstva iz razpisa.

Podjetja Startupi 12.4.2023 15:30

Inkubator Sežana z novo strategijo za krepitev podpornega okolja podjetništvu v regiji

Inkubatorju Sežana, ki povezuje in spodbuja različne gospodarske panoge v regiji, je v zadnjih štirih letih uspelo doseči in preseči vse začrtane cilje ter okrepili pomen inkubatorja v regijskem, nacionalnem in mednarodnem podjetniškem okolju, je na današnji novinarski konferenci ocenil njegov direktor Dorijan Maršič. Načrtujejo nove programe.

Podjetja Startupi 4.4.2023 21:24

Najboljše podjetniške ideje mladih letos iz Nove Gorice, Sežane in Ljubljane

Na finalu nacionalnega tekmovanja v podjetniških idejah mladih Popri, ki ga organizira Primorski tehnološki park, se je v Novi Gorici danes pomerilo 36 ekip oziroma 113 od skupno rekordnih 474 tekmovalcev. Najboljši letos prihajajo med osnovnošolci iz Nove Gorice, srednješolci iz Sežane, med študenti pa iz Ljubljane.

Podjetja Startupi 9.3.2023 14:40

Pred zagonom portal za ideje s področij biotehnologije, farmacije in zdravstva

Podjetje Labena je danes v Ljubljani predstavilo novo platformo za rast in povezovanje zagonskih podjetij in idej s skladi in investitorji tveganega kapitala na področjih medicine, biotehnologije ter prehrambene in farmacevtske industrije. Na voljo bo več kot 100 milijonov evrov, prijave bodo začeli sprejemati 14. marca.