Startupi

Startupi #družba 10.10.2019 11:32

Primorski tehnološki park s podjetniškim projektom za slepe in slabovidne

V Primorskem tehnološkem parku v drugi polovici meseca pripravljajo program Ustvari svojo prihodnost, s katerim želijo slepim in slabovidnim omogočiti razvoj kompetenc podjetnosti, podjetnike pa seznaniti s prednostmi vključevanja slepih in slabovidnih v delovni proces, so sporočili iz tehnološkega parka.

Startupi 3.10.2019 13:34

Sklad Feelsgood za podporo hrvaškim in slovenskim startupom

Hrvaški in slovenski startupi lahko odslej dobijo podporo hrvaškega sklada Feelsgood. Gre za t. i. sklad za socialni vpliv, težak 30 milijonov evrov, v katerega sta sredstva prispevala evropska sklada EIF in Efsi. Sklad bo investiral v podjetja s projekti na področjih kmetijstva, krožnega gospodarstva, finančne vključenosti, vzgoje in zdravstva.

Startupi #družba 1.10.2019 15:35

Štirje slovenski zdravstveni projekti dobili podporo Evropske inovacijske mreže

V enem od večjih razpisov za inovacije v zdravstvu v Evropi - EIT Health RIS Innovation Call 2019 so izbrali dvanajst projektov, ki bodo deležni mentorstva in finančne podpore, med njimi tudi štiri slovenske. Gre za sistem spremljanje srca, napravo za sladkorne bolnike, programsko opremo za odkrivanje Alzheimerja ter tablico za starejše.

Startupi 9.9.2019 19:36

Pahor nagradil najuspešnejši mladinski startup

Predsednik Borut Pahor je na današnji slovesnosti v predsedniški palači podelil nagradi za najboljšo globalno odgovorno idejo in najuspešnejši mladinski startup 2019. Obe nagradi je prejela Veronika Rožmanc, študentka oblikovanja iz Logatca, ki je zasnovala otroško igračo - šotor Oli v obliki kita, so sporočili iz predsednikovega urada.

Startupi 31.8.2019 14:57

Celjski startup z virtualnimi navodili za delo v osrčju digitalizacije industrije

Viar, mlado podjetje iz Celja, ki je leta 2017 prejelo nagrado za najboljši slovenski startup, se je odtlej po navedbah iniciative Startup Slovenija znašel v osrčju digitalizacije slovenske industrije. Lani so namreč izdelali platformo Rewo, "virtualnega mentorja" za majhna hitro rastoča, srednja in velika proizvodna podjetja.

Startupi #družba 30.8.2019 13:25

Slovensko IT znanje za svetovni judo

Sašo Šindič je eden najbolj zaposlenih ljudi te dni na svetovnem prvenstvu v judu v Tokiu. Šindič je lastnik ljubljanskega IT podjetja Datastat, ki skrbi za obdelavo podatkov v svetovni judo zvezi (IJF).

Startupi 16.8.2019 9:39

Evropska sredstva za širitev Podjetniškega inkubatorja Kočevje

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila finančno podporo za projekt širitve Podjetniškega inkubatorja Kočevje. Vrednost projekta je okoli 1,9 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dober milijon evrov, so danes sporočili iz službe vlade.

Startupi Podjetja 2.8.2019 14:56

Prebojnim inovativnim podjetjem dva milijona evrov semenskega kapitala

Slovenski podjetniški sklad je danes v uradnem listu objavil dva javna razpisa, prek katerih lahko mlada inovativna podjetja pridobijo skupno dva milijona evrov semenskega kapitala. Gre za lastniško in kvazi lastniško financiranje prek podjetniškega sklada iz sredstev Sklada skladov SID banke.

Startupi 15.7.2019 13:37

Nova spletna aplikacija za potapljače

Prvi Slovenec, ki se je na vdih potopil globlje od 100 metrov, Jure Daić razvija novo spletno aplikacijo za potapljače. Za projekt so pridobili nepovratna sredstva na razpisu P2 Slovenskega podjetniškega sklada, kjer so se za nepovratna sredstva potegovali inovativni slovenski startupi. Otvoritev Kikcstarter kampanje in hkrati tudi predstavitev aplikacije bo danes med 16. in 18. uro v Malinski na hrvaškem otoku Krk.