Startupi

Startupi #družba 25.5.2020 13:12

Mladi inovatorji o rešitvah problemov razmišljajo drugače kot odrasli

pripravila Rosana Rijavec

Mladi s svojimi idejami, tudi podjetniškimi, pogosto presenetijo. Iščejo rešitve za probleme, ki jih odrasli niti ne vidijo ali o njih ne razmišljajo kot o problemih. Na letošnjem tekmovanju v podjetniških idejah mladih Popri so tako predstavili vrsto zanimivih idej, ki so naletele na veliko zanimanja.

Startupi 22.5.2020 20:55

Slovenski startup leta je Instatext

Zmagovalec letošnjega izbora za slovenski startup leta je podjetje Instatext, ki stoji za istoimensko spletno platformo za izboljšave besedil na podlagi umetne inteligence. V finale so se uvrstila še podjetja Evegreen, Influee, Grid instruments in Mouzen, so sporočili organizatorji izbora.

Podjetja Startupi 18.5.2020 11:27

Podjetje Ziva Dynamics želi osvojiti svetovni trg videoiger

Podjetje Ziva Dynamics, ki se ukvarja z razvojem programske opreme, s pomočjo katere hollywoodski studii ustvarjajo računalniške like za svoje filme, je prejelo investicijo v višini sedem milijonov dolarjev. To jim bo omogočilo, da aktivneje prodrejo na svetovni trg videoiger, je za STA povedal soustanovitelj podjetja Jernej Barbič.

Startupi 18.5.2020 9:22

Začenja se prva konferenca Podim na daljavo

Prvič doslej se danes zaradi epidemije novega koronavirusa v digitalni obliki začenja konferenca Podim, ki velja za eno najvplivnejših startup in tehnoloških konferenc v Evropi. Kot ob novem načinu dogodka, ki ga sicer gosti Maribor, zagotavljajo organizatorji, to prinaša tudi prednosti, saj lahko tako gostijo še bolj izjemne predavatelje.

Startupi #družba 15.5.2020 19:09

Mladi v letošnjem tekmovanju Popri s številnimi inovacijami

Finale nacionalnega tekmovanja v podjetniških idejah mladih Popri 2020 je Primorski tehnološki park prvič v zgodovini izvedel na spletnih platformah. Mladi so s svojimi inovativnimi idejami po navedbah organizatorjev kljub temu ponovno navdušili s svojimi inovacijami - od različnih predmetov do uporabnih računalniških aplikacij.

Podjetja Startupi 13.5.2020 9:37

Salus lastniško vstopil v tehnološki startup Medifit

Družba Salus je pridobila 10-odstotni poslovni delež v zagonskem podjetju Medifit, ki ponuja tehnološke rešitve za zavarovalnice, zdravstvo in bolnike, je sporočila prek spletnih strani Ljubljanske borze. Podjetje Medifit je med drugim razvilo portal, ki ponuja informacije o zdravstvenih storitvah in čakalnih dobah v javnem zdravstvu.

Startupi 6.5.2020 14:20

Podim letos v digitalni izvedbi, zato pa s še bolj izjemnimi gosti

Maribor bo med 18. in 20. majem ponovno gostil konferenco Podim, ki velja za eno najvplivnejših startup in tehnoloških konferenc v Evropi. Dogodek bo letos zaradi spremenjenih okoliščin v svetu zaradi covida-19 potekal v digitalni obliki, kar po navedbah organizatorjev prinaša prednost, da lahko nanjo pripeljejo še bolj izjemne goste.

Startupi 3.4.2020 6:57

Nominacije za slovenski startup 2020 odprte do 6. aprila

Iniciativa Startup Slovenija do 6. aprila zbira nominacije za nagrado za slovenski startsup 2020, s katero želijo organizatorji "izpostaviti in nagraditi podjetja in njihove ekipe, ki s svojo vztrajnostjo, globalno prepoznanimi dosežki ter drzno razvojno vizijo predstavljajo zgled v domačem in tujem startup okolju".

Podjetja Startupi 2.3.2020 14:22

Startup Epidemic povezuje podjetja in nano vplivneže

Slovenski startup Epidemic od lanskega leta povezuje podjetja in manjše oziroma t. i. nano vplivneže, s čimer skušajo zagotoviti avtentično in unikatno promocijo izdelkov in znamke.