Startupi

Startupi 16.8.2019 9:39

Evropska sredstva za širitev Podjetniškega inkubatorja Kočevje

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila finančno podporo za projekt širitve Podjetniškega inkubatorja Kočevje. Vrednost projekta je okoli 1,9 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dober milijon evrov, so danes sporočili iz službe vlade.

Podjetja Startupi 2.8.2019 14:56

Prebojnim inovativnim podjetjem dva milijona evrov semenskega kapitala

Slovenski podjetniški sklad je danes v uradnem listu objavil dva javna razpisa, prek katerih lahko mlada inovativna podjetja pridobijo skupno dva milijona evrov semenskega kapitala. Gre za lastniško in kvazi lastniško financiranje prek podjetniškega sklada iz sredstev Sklada skladov SID banke.

Startupi 15.7.2019 13:37

Nova spletna aplikacija za potapljače

Prvi Slovenec, ki se je na vdih potopil globlje od 100 metrov, Jure Daić razvija novo spletno aplikacijo za potapljače. Za projekt so pridobili nepovratna sredstva na razpisu P2 Slovenskega podjetniškega sklada, kjer so se za nepovratna sredstva potegovali inovativni slovenski startupi. Otvoritev Kikcstarter kampanje in hkrati tudi predstavitev aplikacije bo danes med 16. in 18. uro v Malinski na hrvaškem otoku Krk.

Startupi 8.7.2019 15:12

EIT Digital Venture postregel z najbolj inovativnimi idejami iz regije

Letošnji inkubatorski program EIT Digital Venture, ki posameznikom omogoča, da iz dobre ideje razvijejo delujoč prototip, je prejel 187 prijav iz 19 držav. V program so sprejeli 28 prijav, od tega se jih je sedem iz BiH, Hrvaške, Slovenije in Srbije uvrstilo na petkovo predstavitev.

Startupi 8.7.2019 14:13

Talent Camp 2019 z rekordnim številom izdelanih mobilnih iger

Poletna delavnica Talent Camp 2019 v organizaciji družbe Ekipa2, hčerinskega podjetja Outfit7, je z največjim številom udeležencev doslej postregla tudi z rekordnim številom izdelanih mobilnih iger. V 40 urah je 30 mladih iz osmih držav, ki so imeli ves čas podporo več kot 25 mentorjev, izdelalo šest mobilnih iger v retro navdihu.

Startupi 2.7.2019 11:28

Oktobra ponovno scale-up dogodek za IT podjetja iz JZ Evrope

Oktobra bo v Milanu ponovno potekal dogodek ScaleIT za tehnološka in digitalna scale-up podjetja iz jugovzhodne Evrope, na katerem se bodo lahko potegovala za naložbe mednarodnih vlagateljev in korporacij v vrednosti od treh do 30 milijonov evrov.

Startupi #družba 1.7.2019 11:16

V Tehnološkem parku jutri XR Meetup za ustvarjalce v mešani resničnosti

V Tehnološkem parku Ljubljana bo jutri potekal Poletni Ljubljana XR Meetup, namenjen ustvarjalcem v mešani resničnosti. Udeležencem bodo med drugim predstavili delovanje nedavno odprtega XR Laba v Tehnološkem parku, dogajanje na mednarodnih dogodkih ter realizirane in pilotne projekte v mešani resničnosti.

Startupi #družba 28.6.2019 17:10

Novomeški dijaki zmagali v poslovni kategoriji tekmovanja Genius Olympiad

Ekipa dijakov iz Novega mesta z imenom UniBill je zmagovalka svetovnega tekmovanja Genius Olympiad v kategoriji posel. Kot so sporočili iz Primorskega tehnološkega parka, je ekipa iz Novega mesta na tekmovanju, ki je potekalo v ZDA, prepričala z inovativno rešitvijo digitalnih računov.

Startupi #družba 21.6.2019 20:35

Bevo in Waste into Treasure slovenska finalista ClimateLaunchpad

Na dogodku v Tehnološkem parku Ljubljana so v četrtek izbrali slovenska predstavnika, ki se bosta udeležila svetovnega finala tekmovanja zelenih poslovnih idej ClimateLaunchpad. Najbolje sta se odrezali ideji ekip Bevo in Waste into Treasure.