Startupi

Podjetja Startupi 6.12.2017 11:54

Startup cafe: Banke se bodo morale posodobiti in povezovati s startupi

Startupi na področju finančnih tehnologij v zadnjih letih vse bolj izzivajo dominanten položaj bank in drugih uveljavljenih igralcev. Kljub temu bodo banke v prihodnosti še vedno obstajale, prav tako bo podobna njihova osnovna dejavnost. Morale pa se bodo posodobiti in digitalizirati, je danes na dogodku Startup cafe pojasnil direktor Borze terjatev Marko Rant.

Startupi 5.12.2017 13:57

Cerar: Do konca januarja 2018 bo pripravljen akcijski načrt o startupih

Vlada je danes ob obisku zasavske regije v Trbovljah pripravila posvet Zasavje - regija startupov. Premier Miro Cerar je v nagovoru napovedal, da bo vlada do konca januarja prihodnje leto pripravila akcijski načrt za zagonska podjetja z naslovom Slovenija - dežela startupov.

Startupi 5.12.2017 11:09

Vlada s posvetom o startupih začela obisk Zasavja

Vlada je danes s posvetom Zasavje - regija startupov, ki poteka v Trbovljah, začela obisk Zasavja. Ob koncu posveta bo zbrane nagovoril tudi premier Miro Cerar. Posveta se sicer med drugimi udeležujeta gospodarski minister Zdravko Počivalšek in okoljska ministrica Irena Majcen.

Startupi 30.11.2017 21:26

Prais: Slovenci imajo dovolj uporništva za uspeh v kriptosvetu

Slovenija je ena vodilnih kripto držav v svetu, za prevzem vodstva pa mora ustvariti ustrezno regulatorno okolje, je ob robu podjetniškega dogodka Cofound.it Playoffs povedal David Prais. Vpletenost v kriptosvet zahteva preživetveni nagon, "v tebi pa mora biti nekoliko upornika", je dejal. Slovenci po njegovem mnenju to uporništvo imajo.

Startupi 27.11.2017 7:00

Šest startupov z vsega sveta bo v Sloveniji zbiralo sredstva v živo

Slovensko startup podjetje Cofound.it bo v četrtek v Ljubljani organiziralo podjetniški dogodek Cofound.it Playoffs. Na njem bo šest startup ekip z vsega sveta v živo zbiralo začetna zagonska sredstva za svoje delovanje, in sicer s pomočjo množičnega zbiranja kapitala v obliki prvih ponudb kriptokovancev (ICO).

Startupi novica 13.11.2017 13:16

Z javnim razpisom do spodbujanja kompetenc podjetnosti v gimnazijah

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je danes na spletni strani objavilo javni razpis za sredstva za krepitev kompetenc podjetnosti in spodbujanje prožnega prehajanja med izobraževanjem in okoljem v gimnazijah, ki bo omogočil lažjo zaposljivost po končanem šolanju. Vrednost razpisa je 2,7 milijona evrov, rok za oddajo vlog pa 4. december.

Podjetja Startupi 26.10.2017 9:30

Jeseni v Mariboru hackathona s področja zavarovalništva in financ

Mariborska startup skupnost v novembru pripravlja dva inovacijska vikenda oz. poslovna hackathona. Med 17. in 19. novembrom bodo v sodelovanju z Zavarovalnico Sava nove poslovne modele iskali na največjem zavarovalniškem hackathonu - Insurtech inovacijskem vikendu. Temu pa bo sledil še finančni hackathon v sodelovanju z Novo KBM.

Startupi 21.10.2017 18:01

V Celju zaprl vrata sejem inovativnih rešitev

Na sejmišču v Celju se je danes končal sejem Feel the Future, na katerem si je bilo mogoče ogledati vrsto inovativnih rešitev, ki že in še bodo vplivale in spreminjale naše življenje. Ob 50 razstavljalcih se je na prvem tovrstnem sejmu predstavilo tudi deset obetavnih startupov, med bolj obiskanimi pa je bilo predavanje o blockchain tehnologijah.

Startupi 19.10.2017 8:23

V Kočevju bodo iskali naj podjetniško idejo Pokolpja

Na več lokacijah v Kočevju bo konec tedna potekal Startup vikend Pokolpje 2017, v okviru katerega bodo razglasili naj podjetniško idejo Pokolpja 2017. Z dogodkom želijo organizatorji podpreti razvoj podjetniških idej in interdisciplinarno sodelovanje ter omogočiti kakovostnoo intenzivno izobraževanje.