Startupi

Startupi #družba 21.4.2017 15:21

Mariborski dijaki z aplikacijo ProTactics prepričali na kar dveh izborih

Ekipa mariborskih dijakov je s svojo aplikacijo ProTactics zmagala na dveh podjetniških tekmovanjih. Prvo mesto je osvojila na državnem tekmovanju Mladi podjetnik Fakultete za podjetništvo Gea College, med tremi najbolj perspektivnimi idejami pa je pristala tudi na izboru javne agencije Spirit Slovenija in Slovenskega podjetniška sklada (SPS).

Podjetja Startupi 18.4.2017 14:06

Dewesoft z nadaljnjo rastjo prihodkov in uradno odprtim Katapultom

Podjetje Dewesoft, ki je lani ustvarilo 21 milijonov evrov prometa in štiri milijone evrov dobička, je danes v Trbovljah tudi uradno odprlo podjetniški pospeševalnik, imenovan Katapult. Trenutno v njem deluje pet podjetij. Nanje zaposleni iz Dewesofta že prenašajo znanje, podobno kot so ga danes uspešnemu podjetju Chipolo.

Startupi 8.4.2017 10:11

S tekmovanjem Popri tretje leto krepili podjetništvo med mladimi

Ta teden so v Novi Gorici na polfinalnem in finalnem delu tekmovanja Popri, ki tretje leto na vseslovenski ravni izbira najboljše podjetniške ideje med mladimi, izbrali zmagovalce letošnjega leta. Ekipa Pika iz Kanala, Medeni butik Č'bela iz Novega mesta in e-Čebelnjak iz Ljubljane so bile ideje, ki so prepričale strokovno komisijo.

Startupi 5.4.2017 14:57

Startup cafe: Startupi morajo ohraniti samostojnost, sicer izgubijo svoje bistvo

Slovenska podjetja želijo z investiranjem v startupe bolje in hitreje inovirati ter ustvarjati kakovostna delovna mesta. Startupom pa v zameno poleg investicije nudijo svojo mrežo ljudi, izkušnje in opremo, so povedali udeleženci današnjega Startup cafeja. Poudarili so tudi, da morajo startupi ohraniti samostojnost, sicer izgubijo svoje bistvo.

Startupi 3.4.2017 13:21

Letošnji Podim tudi v znamenju zamejskih startupov

Organizatorji letošnje izvedbe podjetniške konference Podim bodo v sodelovanju z Uradom Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu na ta dogodek brezplačno povabili 20 mladih, slovensko govorečih ustanoviteljev, soustanoviteljev ali članov startup ekip, ki živijo in delajo v Avstriji, Italiji, na Hrvaškem in Madžarskem.

Startupi novica 31.3.2017 16:18

Podpredsednik Evropske komisije spoznaval slovenski startup ekosistem

Podpredsednik Evropske komisije Andrus Ansip je danes obiskal ljubljanski podjetniški pospeševalnik ABC, kjer se je skupaj z evropsko komisarko Violeto Bulc srečal s ključnimi deležniki slovenskega startup ekosistema. Ti so opozorili na problem razdrobljene regulative v Evropi in nedostopnosti podatkov ter izpostavili pomen sodelovanja.

Startupi #družba 31.3.2017 14:38

Znani udeleženci Ferflove podjetniške šole

Na letošnjem Ferflovem natečaju za podjetniške ideje z družbenim učinkom se je pomerilo 43 idej. Komisijo so najbolj prepričale ekipe Slovene GIFTS, Hungry skin, Hiša strahov ter Joga MaliGaneša. Zmagovalci natečaja bodo skupaj z dvema zmagovalcema Ferflovega startup vikenda ideje izpopolnjevali v Ferflovi podjetniški šoli.

Startupi 27.3.2017 13:54

Slovenski startup Mediately do polmilijonske investicije

Slovensko startup podjetje Mediately, ki zdravnikom in zdravstvenim delavcem ponuja aplikacije za dostop do informacij o zdravilih, je pridobilo semensko investicijo v višini pol milijona evrov. Z investicijo bolgarskega sklada LAUNCHub bo podjetje podprlo načrte za širitev na nove trge, so sporočili iz podjetja.

Podjetja Startupi 26.3.2017 10:32

Odprte prijave na izbor mladega podjetnika leta

Zavod Mladi podjetnik zbira prijave na izbor mladega podjetnika leta 2017. Prijave zbirajo do 30. maja, 2. junija bo komisija izbrala 10 finalistov, 12. junija pet finalistov, 15. junija v okviru dogodka Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! pa končnega zmagovalca.