Startupi

Startupi 22.11.2020 18:11

Slovenski projekt pametne ptičje hišice že do skoraj 700.000 evrov

Projekt pametne ptičje hišice Bird Buddy, za katerim stoji pretežno slovenska podjetniška ekipa, na globalni spletni platformi za množično financiranje Kickstarter beleži izjemno zanimanje. Do zdaj so pridobili že več kot 4900 podpornikov projekta, s pomočjo katerih so zbrali že več kot 670.000 evrov sredstev.

Startupi znanost 21.10.2020 12:49

Evropska mreža inovatorjev z razpisom za inovativne projekte v zdravstvu

Vodilna evropska mreža inovatorjev v zdravstvu EIT Health že tretje leto zapored organizira razpis za predložitev inovativnih projektov s področja zdravstva. V preteklih dveh letih so podprli šest startupov iz Slovenije, v sklopu celotnega natečaja pa je kar 28 evropskih konzorcijev t. i. inovatorjev v zdravstvu prejelo skupaj dva milijona evrov.

Startupi 15.10.2020 17:57

V podjetju Viberate razvili analitično orodje za glasbeno industrijo

V ljubljanskem podjetju Viberate, kjer razvijajo tehnološko platformo in analitične storitve za glasbenike, so zaključili razvoj celovitega analitičnega orodja. Ta po njihovih navedbah glasbenim izvajalcem ponuja priložnost za uspeh tudi v času pandemije covida-19, ki je močno omejila festivalsko in koncertno dejavnost.

Startupi 14.10.2020 12:48

Na slovenskem Kickstarterju kot prvi umetniški projekt Active Stillness

Vizualna umetnica Kaja Avberšek je potem, ko je minuli torek Kickstarter uradno začel delovati tudi v Sloveniji, kot prva predstavila svoj projekt Active Stillness (Živa umirjenost). Kot je dejala za STA, se ji zdi pomembno, da je prvi uradni slovenski projekt na znani platformi za množično financiranje umetniške narave.

Podjetja Startupi 10.10.2020 9:52

Slovenski prevajalski platformi TAIA 1,2 milijona evrov tujega vložka

Slovenska prevajalska platforma TAIA, ki prevaja med skoraj sto jeziki, je od evropskega sklada tveganega kapitala Fil Rouge Capital prejela 1,2 milijona evrov naložbenih sredstev. Vložek bo ekipa namenila za širitev na tuje trge in nadaljnji razvoj tehnologije t. i. globokega učenja, ki poganja platformo.

Intervju Startupi 7.10.2020 10:36

Corcoranova iz Kickstarterja: Ohraniti želimo nadpovprečno uspešnost slovenskih projektov

pogovarjala se je Martina Gojkošek

V Sloveniji je v torek uradno začela delovati platforma Kickstarter. To bo omogočilo zagon številnih, tudi manjših projektov v različnih kategorijah, je poudarila Heather Corcoran iz Kickstarterja. Koliko slovenskih projektov bi lahko zaživelo na Kickstarterju, ni želela ugibati, želja pa je ohraniti njihovo nadpovprečno uspešnost.

Startupi 29.9.2020 13:39

V Krškem bo zaživel prvi posavski podjetniški inkubator

V središču Krškega so v prenovljeni zgradbi, ki je občinska last, danes odprli prvi podjetniški inkubator v Posavju. Ta bo polno zaživel z novim letom, skupna vrednost naložbe pa je znašala nekaj manj kot 560.000 evrov. Nekaj več kot 385.000 evrov zanjo so Krčani dobili iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, preostanek je pokrila krška občina.