Startupi

Startupi 18.9.2021 8:02

V stečaju pristal proizvajalec prvih lebdečih gramofonov

Podjetje MAG-LEV Audio iz Nove Gorice, ki je izdelalo prvi lebdeči gramofon na svetu in po uspešnih kampanjah na platformah za množično financiranje zagnalo njihovo serijsko proizvodnjo, je pristalo v stečaju. Pred tremi leti so imeli v podjetju ambiciozne cilje glede prodaje, a pravega trga niso našli.

Startupi 22.6.2021 13:25

Idrijsko podjetje do nove investicije za pomoč otrokom pri razvijanju vida

Podjetje Smart Optometry iz Idrije, ki razvija digitalne rešitve za očesno nego, je prejelo novo investicijo sklada tveganega kapitala Fil Rouge Capital iz Zagreba v višini 300.000 evrov. Podjetje bo sredstva namenilo nadaljnji širitvi na trgih Severne Amerike, Zahodne Evrope in Oceanije, kjer ustvari veliko večino prodaje.

Startupi 16.6.2021 21:05

Slovenski startup leta je podjetje Bird Buddy

Zmagovalec letošnjega izbora za slovenski startup leta je podjetje Bird Buddy, ki je ustvarilo istoimensko pametno ptičjo krmilnico. V finale so se uvrstila še podjetja Bevo, Maestro Amadeus, RingoX in SeaVision, so sporočili organizatorji izbora.

Startupi 7.6.2021 8:27

Na velenjskem Startup generatorju izbrali zmagovalce

V prostorih Saša inkubatorja je v petek potekal zaključni dogodek programa Startup generator, šesttedenskega pospeševalnega programa inkubatorja, namenjenega razvoju zagonskih podjetij. Na zaključnem dogodku se je predstavilo šest finalistov, strokovna komisija pa je za tri najboljše ekipe razglasila Moohero, Graška in Drolctech.

Startupi Podjetja 18.5.2021 11:10

Skoraj tisoč udeležencev začelo letošnji virtualni Podim

V Mariboru se je še drugo leto zapored v virtualni obliki začela mednarodna podjetniška konferenca Podim. Gre za enega najvplivnejših startup in tehnoloških dogodkov v srednji in vzhodni Evropi, na katerem bo letos okoli tisoč udeležencev prisluhnilo okoli sto mednarodno priznanim strokovnjakom. Uvodoma jih je nagovoril minister Zdravko Počivalšek.

Startupi novica 25.4.2021 9:28

Evropska sredstva za mrežni podjetniški inkubator v Postojni

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt Mrežni podjetniški inkubator PNR - III. faza. Projekt, ki ga bo izvajala Občina Postojna, je vreden okoli 1,5 milijona evrov, od tega bo 783.000 evrov iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Startupi 25.4.2021 8:00

Saša inkubator s programom Startup Generator

Velenjski Saša inkubator je ta teden začel s programom Startup Generator, v katerega je vključenih 12 najbolj perspektivnih ekip. Skozi šesttedenski program jim bodo odprli dostop do izobraževanj, mentorjev in mreženja. Na koncu bodo izbrali šest najmočnejših, ki se bodo na finalnem dogodku junija predstavili pred strokovno komisijo.

Startupi 20.4.2021 15:53

V Novem mestu se obetajo novi prostori za mlada inovativna podjetja

Mestna občina Novo mesto bo v okviru projekta UrbaNMakerspace kupila, uredila in opremila poslovne prostore za mlada inovativna podjetja oz. podjetniški inkubator. Gre za skoraj 600.000 evrov vreden projekt, Evropski sklad za regionalni razvoj bo v okviru dogovora za razvoj regije zanj prispeval nekaj več kot 350.000 evrov.