Startupi

Startupi 19.8.2017 11:55

Delo postal solastnik startupa Lummia

Medijska hiša Delo, ki se je konec leta 2016 z zagonom projekta Delo startup studio podala v svet startupov, je pred dnevi postala formalni solastnik podjetja za spletne storitve Lummie iz Celja. Gre za prvo investicijo od novega partnerja, Lummia pa poleg finančnih sredstev dobiva tudi mrežo izkušenih mentorjev.

Podjetja Startupi 17.8.2017 10:17

Innovmatch z izzivom za inovativna podjetja in posameznike

V teku je tekmovanje Innovmatch, namenjeno inovativnim in zagonskim podjetjem, razvojnikom, podjetnikom in študentom iz srednje in vzhodne Evrope, ki želijo s pomočjo najnovejše tehnologije razviti pametne poslovne rešitve. Zmagovalce tekmovanja čaka 15.000 evrov nagrade in vstop v berlinsko skupnost inovatorjev.

Startupi 4.8.2017 9:23

Slovenski Olaii odslej tudi s samostojnimi POS-blagajnami

Podjetniška ekipa Olaii je nadgradila svojo rešitev Olaii POS ter jo ponudila kot samostojno rešitev, ki je namenjena organizatorjem dogodkov in lastnikom lokalov. Želja ekipe je osebju omogočiti učinkovito in hitro strežbo, hkrati pa ponuditi pregledno blagajniško rešitev, ki omogoča podrobno analizo prodaje na spletu, so sporočili iz ekipe.

Startupi 2.8.2017 11:00

Odprte prijave na hackathon skupine Unicredit

Skupina Unicredit v sodelovanju z ABC Pospeševalnikom pripravlja hackathon na temo direktiva EU o plačilnih storitvah (PSD2). K prijavi na hackathon vabijo razvijalce, oblikovalce in kreativne posameznike iz celega sveta. Prijave so odprte do 24. avgusta 2017.

Podjetja Startupi 1.8.2017 16:36

Kolektor investiral v podjetji Viar in Goap

Sklad koncerna Kolektor za spodbujanje prebojnih inovacij je po lanski investiciji v startup Smart Optometry tokrat investiral še v podjetje za virtualno resničnost Viar ter podjetje Goap, ki razvija brezžične rešitve za pametne hiše. V zaključni fazi pa so tudi že pogajanja za dve novi investiciji, je povedala direktorica sklada Mateja Lavrič.

Startupi #družba 1.8.2017 15:38

LUI na razpisu podprl 30 podjetniških idej

Ljubljanski univerzitetni inkubator (LUI) je v okviru razpisa za podporo pri razvoju poslovne ideje in zagonu lastnega posla podprl 30 podjetniških idej in projektov. Izbranim posameznikom in ekipam bodo pokrili celotne stroške vključitve v program LUI v vrednosti 1000 evrov.

Startupi 27.7.2017 14:17

Na voljo prijave za podjetniški pospeševalnik s področja čiste energije

Podjetniški pospeševalnik za inovacije s področja čiste energije, ki ga organizira InnoEnergy, bo letos potekal 25. in 26. oktobra v Amsterdamu. Glavni poudarek dogodka, ki poteka peto leto zapored, je pospeševanje prehoda na čiste vire energije. Zgodnje prijave so mogoče do 31. julija, so sporočili organizatorji.

Startupi 25.7.2017 18:00

Ameriško-izraelski Outbrain prevzel slovensko startup podjetje Zemanta

Svetovna platforma za priporočanje kvalitetnih vsebin Outbrain je z včerajšnjim podpisom pogodbe postala lastnik slovenskega startupa Zemanta. Prevzem bo Zemanti omogočil rast poslovanja in pospešeno globalno širitev, njihova platforma Zemanta one pa bo tudi po prevzemu nadaljevala svojo pot kot samostojna spletna storitev, so sporočili iz Zemante.