Startupi

Podjetja Startupi 1.8.2018 8:14

Coworking prostori ponekod povsem zasedeni

V Sloveniji je kar nekaj prostorov, namenjenih coworkingu oz. sodelu, ponekod so ti prostori povsem zasedeni. Coworking je še posebej priljubljen pri samozaposlenih profesionalcih, precej se je razmahnil v letih gospodarske krize. Ponudniki prostorov bi bili sicer veseli bolj konkretne podpore države, tudi v obliki sofinanciranja.

Startupi znanost 5.7.2018 11:55

Znani slovenski finalisti tekmovanja ClimateLaunchpad 2018

Na državnem finalu natečaja poslovnih idej s področja zelenih tehnologij ClimateLaunchpad je svoje poslovne načrte predstavilo šest slovenskih ekip. Žirijo je najbolj prepričala ekipa Trilobit, drugo mesto si je prisvojila ekipa Planetcare, tretja pa je bila ekipa Milkywaste. Vse tri se bodo udeležile svetovnega finala, ki bo novembra na Škotskem.

Podjetja Startupi 2.7.2018 14:06

Slovenski NERVteh do milijonske investicije

Ameriških investicijski sklad VectoIQ je v slovenski visokotehnološki startup NERVteh investiral 1,2 milijona dolarjev. Svež kapital je namenjen razvoju in trženju naprednih tehnologij na področju ocenjevanja in usposabljanja voznikov ter testiranja algoritmov za avtonomno vožnjo, so sporočili iz iniciative Startup Slovenija.

Podjetja Startupi 27.6.2018 13:53

Startupom na voljo prijave na ScaleIT 2018

Italijansko podjetje ScaleIT Capital vabi najboljša scaleup podjetja k prijavi na četrti dogodek ScaleIT 2018, kjer bodo lahko svoje razvojne načrte predstavila mednarodnim investitorjem. Razpis je namenjen podjetjem iz italijanskega in jugovzhodno evropskega digitalnega in tehnološkega ekosistema, prijave pa so odprte do 30. junija.

Startupi 21.6.2018 16:34

Zmagovalec mednarodnega tekmovanja PowerUp! je estonski Zubax

Zmagovalec letošnjega mednarodnega tekmovanja PowerUp! za startupe s področja trajnostne energije je Zubax iz Estonije, ki je na torkovem finalu v Pragi prepričal z energetsko učinkovitimi krmilniki elektromotorjev za letala. Drugo mesto je zasedla ekipa Wellparko iz Litve, tretje pa Češka ekipa Neuron Soundware, so sporočili organizatorji.

Podjetja Startupi 21.6.2018 12:42

Na prvem hackathonu startupa Viberate zmagala ekipa Entrytain

Slovenski startup Viberate je minuli konec tedna pripravil prvi V-Hackaton, na katerem so posamezniki in skupine predstavili svoje ideje za razvoj glasbenih aplikacij prihodnosti. Zmagala je ekipa Entrytain z rešitvijo VI Promote, ki bo omogočila, da organizatorji dogodka pridobijo unikatni promocijski kanal, so sporočili iz startupa Viberate.

Startupi 18.6.2018 11:08

Naziv Mladi podjetnik leta 2018 v roke Roku Stariču

Zavod mladi podjetnik je letos naziv mladega podjetnika podelil ustanovitelju podjetja Rok's nut butter Roku Stariču. Starič, ki se je proizvodnje arašidovega masla lotil s pomočjo platforme Kickstarter, želi poslovno okolje razširiti v tujino. Prisoten je že na avstrijskem trgu, želi pa se prebiti tudi v Nemčijo, na Hrvaško in v baltske države.

Podjetja Startupi 12.6.2018 21:21

Agenciji ENKI in 101 dobili tri nagrade diggit

Na sedmi konferenci o digitalnih komunikacijah Diggit so danes v Ljubljani petič podelili nagrade za izjemne dosežke na področju digitalnega komuniciranja v Sloveniji. Strokovno žirijo sta najbolj prepričali agenciji ENKI in 101, ki sta domov odnesli vsaka po tri nagrade, so sporočili organizatorji.

Startupi 11.6.2018 10:11

Ekipa Evegreen startup leta regije Saša regije

V okviru Podjetniškega trampolina 2018 se je pred dnevi investitorjem iz Slovenije in tujine predstavilo šest najboljših startup ekip. 140 obiskovalcev je naziv startup leta Savinjsko-šaleške (Saša) regije podelilo ekipi Evegreen.