Startupi

Startupi 20.4.2018 12:18

Spletna platforma poslovnih angelov s tekmovanjem za dostop do zbiranja sredstev

Spletna platforma poslovnih angelov Vestbee organizira prvo mednarodno spletno tekmovanje za startupe in scaleupe iz srednje in vzhodne Evrope. S tekmovanjem, na katerem bodo predstavili svoje ideje, želijo podjetjem omogočiti dostop do zbiranja zagonskih sredstev, pri tem pa ne rabijo zapuščati svojih pisarn.

Podjetja Startupi 19.4.2018 19:24

Na tekmovanju Mladi podjetnik slavila aplikacija za izbiro ustreznega šolanja

V organizaciji GEA College - Fakultete za podjetništvo je danes potekalo tradicionalno 22. državno tekmovanje Mladi podjetnik. Na tekmovanju je slavila ekipa Srednje elektro-računalniške šole Maribor, ki je komisijo prepričala z aplikacijo Bright Future (Svetla prihodnost). Omenjena aplikacija pomaga pri izbiri ustrezne srednje šole ali fakultete.

Startupi #družba 17.4.2018 16:04

Slovan postal prvi slovenski klub z globalnim sofinanciranjem

Košarkarji Slovana so v teh dneh postali prvi slovenski športni klub, pri katerih je zaživela sodobna platforma investicijskega sofinanciranja širše javnosti v klub nadarjenih športnikov. Gre za nov, sodoben način financiranja športnih organizacij, Košarkarsko društvo Slovan je podprlo podjetje SportyCo.

Podjetja Startupi 11.4.2018 13:18

Podim Marketplace priložnost za širjenje distribucijske mreže

V okviru konference Podim bo letos potekal tudi pokonferenčni dogodek Podim Marketplace, ki se bo odvil 17. maja. Trideset izbranih hardverskih startupov bo na dogodku lahko spoznalo potencialne distributerje in partnerje ter dobilo informacije in povezave za zagon svojega startupa. Prijave so na voljo do 27. aprila.

Startupi 10.4.2018 14:35

Blockchain bo posameznikom omogočil investiranje v nepremičnine

Blockchain tehnologija bo tudi posameznikom omogočila, da postanejo solastniki investicijskih nepremičnin po vsem svetu, na primer sončne elektrarne v Južni Afriki ali stanovanja v brazilskem Riu de Janeiru. To jim želi omogočiti slovensko podjetje Blocksquare, ki bo prihodnji teden svoje žetone ponudilo tudi v postopku ICO.

Podjetja Startupi 10.4.2018 14:18

Za lažji dostop do tveganega kapitala 410 milijonov evrov evropskih sredstev

Evropska komisija in Evropski investicijski sklad sta uvedla nov program financiranja VentureEU, ki bo inovativnim podjetjem v zagonski in razširitveni fazi olajšal dostop do tveganega kapitala. Z evropskimi sredstvi v višini 410 milijonov evrov naj bi prek šestih skladov tveganega kapitala zbrali do 2,1 milijarde evrov javnih in zasebnih naložb.

Podjetja Startupi 9.4.2018 10:57

Konferenca Podim letos v razširjeni obliki

V Mariboru bo 15. in 16. maja potekala že 38. konferenca Podim, ki velja za največjo startup konferenco v regiji Alpe-Adria in na območju Zahodnega Balkana. Letošnji dogodek bo izveden v nekoliko razširjeni obliki, saj bo dan pred konferenco potekal tudi Demo dan, dan po konferenci pa še dogodek Podim Marketplace, so sporočili organizatorji dogodka.

Startupi 7.4.2018 8:26

Začetek serijske proizvodnje lebdečih gramofonov

V podjetju Mag-Lev Audio so po uspešnih kampanjah na platformah Kickstarter in Indie Gogo, na katerih so zbrali preko 800.000 evrov, zagnali proizvodnjo edinih lebdečih gramofonov na svetu. Proizvodnja je stekla v najetih prostorih v Novi Gorici, novo priložnost in zaposlitev je ob tem dobilo 12 ljudi. Zdaj jih je v podjetju zaposlenih že 20.

Startupi 6.4.2018 11:14

Slovenski Tingles želi postati največja platforma za sproščanje na svetu

Slovenski startup Tingles s sedežem v San Franciscu je razvil mobilno aplikacijo Tingles, ki ponuja poseben žanr videov, poimenovanih ASMR. Ti s pomočjo različnih zvočnih in vizualnih dražljajev v poslušalcih izzovejo občutek ugodja, ki ima sproščujoč učinek. Ekipa želi v prihodnje razširiti ponudbo na sorodna področja in postati največja platforma za sproščanje na svetu.