Startupi

Podjetja Startupi 26.3.2021 12:51

Kočevski inkubator kot območno podjetniško vozlišče

V kočevski industrijski coni LIK so danes uradno odprli stavbo s prostori novega podjetniškega inkubatorja. Ta bo deloval tudi kot območno podjetniško vozlišče, je ob odprtju poudaril kočevski župan Vladimir Prebilič. Naložba je stala približno 1,9 milijona evrov, približno 1,3 milijona evrov so dobili evropske denarne podpore.

Startupi 21.3.2021 8:08

V smeri biokrožnega gospodarstva: embalaža iz mlečnih odpadkov Milkywaste

Slovenski projekt Milkywaste predstavlja odgovor na sistemska vprašanja, ki se ukvarjajo s prehodom iz linearne proizvodnje v biokrožno gospodarstvo. Milkywaste se namreč ukvarja z razvojem biorazgradljive, jedilne embalaže iz mlečnih odpadkov, s katero nagovarjajo predvsem pakirnice in embalažna podjetja.

Startupi 20.3.2021 8:45

Evegreen aktivno proti porastu uporabe plastičnih izdelkov

Slovensko startup podjetje Evegreen se ukvarja z razvojem biorazgradljivih, kupcem prilagojenih rešitev na osnovi industrijskih odpadkov in predstavlja trajnosten odziv na problematiko skokovitega porasta uporabe plastičnih izdelkov v zadnjih letih.

Startupi 16.3.2021 12:24

Slovenski startup Epidemic po letu dni poslovanja do 400.000 evrov investicije

Slovenski startup Epidemic, ki uporabnikom ponuja rešitev za povezovanje blagovnih znamk z vplivneži, je po letu dni poslovanja prejel prvo večjo investicijo za širitev poslovanja. Trije slovenski investitorji so skupaj vložili 400.000 evrov, ki jih bodo uporabili za povečanje ekipe in nadgradnjo umetne inteligence, ki jo uporabljajo.

Startupi 16.3.2021 11:25

Študenta na Kickstarterju zbirata sredstva za hrastov valjček Woodko

Študenta Nina Kreuzer in Karl Filip Drobne sta oblikovala hrastov valjček Woodko, namenjen sproščanju napetosti v mišicah po vadbi ali po urah sedenja za računalnikom. Za zagon proizvodnje potrebujeta 16.700 evrov, zato morata v prednaročilu prodati 200 valjčkov. Danes sta začela zbirati sredstva na podjetniški platformi Kickstarter.

Startupi 12.3.2021 11:47

Počivalšek na posvetu napovedal nadaljnjo podporo startupom

Startupi so ključnega pomena za rast gospodarstva in nova delovna mesta, zato jim bo Slovenija še naprej zagotavljala podporo, je na današnjem posvetu dejal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. Pri tem je izpostavil tako vsebinsko kot neposredno finančno podporo, so sporočili z ministrstva.

Podjetja Startupi 17.2.2021 13:33

Slovensko podjetje DaiBau s spletnim gradbenim portalom pridobilo naložbo Henkla

Slovensko podjetje DaiBau, ki upravlja istoimenski spletni portal za ponujanje storitev gradbenih podjetij (v Sloveniji pod imenom MojMojster), je pridobilo naložbo nemške družbe Henkel in sklada tveganega kapitala South Central Ventures. Z dodatnimi sredstvi nameravajo nadaljevati razvoj platforme in krepiti tržni položaj v regiji.

Startupi 8.2.2021 9:26

Merlak zapira kripto borzo Tokens.net

S 1. aprilom bo ugasnila kripto borza Tokens.net, ki jo je leta 2017 ustanovil slovenski podjetnik Damian Merlak. Kot je pojasnil v obvestilu na spletni strani borze, v spremenjenih razmerah na kripto trgu Tokens.net ne more tekmovati z velikimi igralci v panogi.