Podjetja

Podjetja 7:50

Na sejmu Expo Real v Münchnu tudi tokrat slovenske rešitve

Javna agencija Spirit Slovenija se bo skupaj z več slovenskimi podjetji predstavila na največjem evropskem investicijsko-nepremičninskem sejmu Expo Real 2022, ki se danes začenja v Münchnu. Lani je sejem obiskalo 19.200 ljudi iz 52 držav.

Podjetja znanost 3.10.2022 18:37

Evropska vesoljska agencija z milijonskim razpisom za slovenska podjetja

Evropska vesoljska agencija (ESA) je objavila tretji razpis, namenjen le slovenskim deležnikom (Requesting Party Activity - RPA), in sicer za zbiranje okvirnih predlogov projektov na temo različnih tipov aktivnosti. Vreden je milijon evrov, je na spletnih straneh vlade objavilo ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Podjetja 2.10.2022 8:56

Interenergo bo na strehah Elana postavil dodatne sončne panele

Potem ko je podjetje Interenergo letošnje poletje na strehah podjetja Elan v Begunjah na Gorenjskem zaključilo s postavitvijo sončne elektrarne z nazivno močjo enega megavata, sta podjetji pred kratkim podpisali pogodbo o dodatnem sodelovanju. Interenergo bo na strehi podjetja postavil za dodatnega 1,8 megavata sončnih panelov.

Podjetja 30.9.2022 15:06

Podjetniški sklad s pomočjo za pridobitev certifikatov

Slovenski podjetniški sklad je v današnjem uradnem listu ponovno objavil vavčer za pridobitev certifikatov. Najmanjša spodbuda znaša 1000 evrov, največja pa skoraj 10.000 evrov oz. največ 60-odstotno sofinanciranje upravičenih stroškov. Skupaj je na voljo 620.000 evrov, so sporočili.

Podjetja 29.9.2022 15:03

Združeno podjetje S&T Iskratel namerava z razvojem in prevzemi še krepiti svoj portfelj

Podjetje S&T Iskratel, ki je nastalo 1. septembra z združitvijo telekomunikacijskega podjetja Iskratel ter ponudnika informacijskih rešitev S&T Slovenija, bo nadaljevalo z razvojem novih rešitev in produktov. Svoj portfelj pa namerava razširiti tudi s prevzemi, sta na današnji novinarski konferenci v Kranju napovedala direktorja družbe.

Podjetja 29.9.2022 10:03

Dolenjsko-posavska gazela 2022 je podjetje Status Metlika

Priznanje dolenjsko-posavska gazela 2022 je prejelo podjetje Status Metlika. Odlikuje ga sposobnost, da prisluhne trgu skozi celotno verigo vrednosti in se na tržna predvidevanja odzove smelo, so zapisali pri Dnevniku. Kultura 50-članskega kolektiva temelji na strasti, inovativnosti in tehnologiji, vodi pa jih ideja razvijati izdelke, so dodali.

Podjetja 28.9.2022 16:24

Lek tretje leto zapored najuglednejši delodajalec

Naziv najuglednejši delodajalec 2021 si je prislužilo podjetje Lek, ki je v izboru tako slavilo že tretje leto zapored. Družba zasluge za uspešen preboj skozi viharne čase pripisuje prilagajanju razmeram na trgu in uvajanju novih, naprednih oblik dela, so sporočili iz podjetja Styria digital marketplaces, ki podeljuje ta naziv.

Podjetja 28.9.2022 15:18

Koroška podjetja pričakujejo jasne okvire in enake pogoje v primerjavi s tujo konkurenco

Negotove razmere na trgu energentov in neenaki pogoji v primerjavi s tujo konkurenco so trenutno največji izzivi koroškega gospodarstva. Zato predstavniki koroških podjetij od vlade pričakujejo čimprejšnjo odpravo negotovosti in jasne okvire. Državni sekretar Matevž Frangež pa je napovedal, da bodo odgovori bolj jasni v nekaj tednih.

Podjetja 27.9.2022 15:34

Radgonske gorice ob 170-letnici s tretjim letnikom unikatne penine

V Radgonskih goricah, kjer obeležujejo 170-letnico delovanja, so danes predstavili tretji letnik unikatne penine, ki jo kot prvi na svetu pridelujejo brez dotika svetlobe. Napovedali so, da bodo v propadajočih zgradbah na nekdanjem Gornjem griču uredili butični hotel, muzej vinogradništva, destilarno in delikateso.