Podjetja

Podjetja 15:14

Šest let Vinariuma in polmilijonta obiskovalka

Na najvišjem slovenskem razglednem stolpu Vinarium danes, na svetovni dan turizma, praznujejo šesto obletnico delovanja, razglasili pa so tudi polmilijonto obiskovalko stolpa. Ob tem v Lendavi načrtujejo kakovostno obogatitev turistične ponudbe.

Podjetja 12:50

Na Brežiškem ob dobri turistični sezoni novi panožni načrti

Na Brežiškem, kjer so julija in avgusta presegli število prenočitev iz leta 2019 oz. obdobja pred epidemijo covida-19, v turizmu pa je zaposlena skoraj desetina občanov, se nameravajo okrepljeno usmeriti v trajnostni oz. zeleni turizem in v butično petzvezdično ponudbo. Občina Brežice se hkrati pripravlja na nove panožne naložbe.

Podjetja 6:00

Na NT konferenci znova o najnovejših trendih v tehnološko-poslovnem svetu

V Portorožu se bo danes začela 26. izvedba NT konference, ki sodi med največje tehnološko-poslovne dogodke v Sloveniji. Na tridnevni konferenci se bo odvila vrsta predavanj in drugih dogodkov, na katerih bodo domači in tuji strokovnjaki predstavili najnovejše trende s področja informacijskih tehnologij, ki močno vplivajo tudi na poslovni svet.

Podjetja 25.9.2021 9:20

Škotsko podjetje BSW Timber razmišlja o postavitvi žage v osrednji Sloveniji

Škotsko podjetje BSW Timber, ki je leta 2018 načrtovalo postavitev velike žage na Gomilskem, a je lani od te namere odstopilo, zdaj razmišlja o gradnji žage v osrednji Sloveniji. Škoti vodijo resne pogovore o dveh morebitnih lokacijah za gradnjo lesnega centra, je za STA povedal predstavnik podjetja Janez Mazej.

Podjetja 24.9.2021 17:11

Podjetniški sklad z vavčerji na pomoč malim in srednjim podjetjem

Javni sklad RS za podjetništvo je v uradnem listu objavil vrsto vavčerjev za slovenska mikro, mala in srednje velika podjetja. Vavčerji so na voljo za patente, modele in znamke, za uvajanje poslovne odličnosti, za prototipiranje ter za statusno preoblikovanje družb.

Podjetja 24.9.2021 14:52

Ljubljansko letališče odslej z redno letalsko povezavo z Dubajem

Letalski prevoznik Flydubai je z današnjim dnem vzpostavil novo redno letalsko povezavo med Dubajem in Letališčem Jožeta Pučnika Ljubljana. Gre za povezavo, za katero so si na ljubljanskem letališču prizadevali skoraj 10 let, ključna pa je tudi zaradi dobre povezljivosti z Azijo in Oceanijo, ki jo ponuja Dubaj.

Podjetja 24.9.2021 14:05

Na konferenci Slovenia Business Bridge o investicijskih priložnostih v Sloveniji

Konferenca Slovenia Business Bridge je danes postregla z razpravo o številnih investicijskih priložnostih v Sloveniji, kjer so med drugim izpostavili potrebno partnerstvo med javnimi in zasebnimi vlaganji. "Potencial je tu, talent tudi, potreben je le majhen premik v dolgoročnem načrtovanju," je dejal partner v podjetju Dentons Rob Irving.

Podjetja 23.9.2021 19:27

Poslovni voditelji prepričani v potencial Slovenije

Slovenija ima ogromen potencial, so se strinjali sodelujoči v današnjem dialogu voditeljev, ki je potekal v okviru investicijske in razvojne konference Slovenia Business Bridge. So pa med drugim pozvali k vitkejši državi in davčnim razbremenitvam. Minister Mark Boris Andrijanič jim je obljubil pospešeno digitalno transformacijo.

Podjetja 23.9.2021 12:23

Podelili priznanja najboljšim inovatorjem v celjski regiji

Regionalna gospodarska zbornica Celje je danes podelila priznanja za najboljše inovacije v celjski regiji. Podelili so štiri zlate, pet srebrnih in dve bronasti priznanji ter štiri priznanja za prispevek na področju inovativnosti. Na nacionalno raven ocenjevanja so se uvrstile tri najvišje ocenjene zlate inovacijske prijave.