Podjetja

Podjetja 25.9.2023 19:20

Litostroj z rekordnim naročilom za hidroelektrarno v Kanadi

Skupina Litostroj oz. njena kanadska hčerinska družba Litostroj Hydro bo za hidroelektrarno Pointe du Bois v kanadski provinci Manitoba dobavila osem celotnih turbinsko-generatorskih sklopov. Rekordno naročilo v vrednosti več kot 100 milijonov ameriških dolarjev je pridobila prek razpisa upravljavca elektrarne, podjetja Manitoba Hydro.

Podjetja Startupi 25.9.2023 16:51

Na okrogli mizi za premišljeno komercializacijo intelektualne lastnine

Premišljena komercializacija intelektualne lastnine je lahko odličen vir financiranja nadaljnjih raziskav in razvoja, so se strinjali sodelujoči na okrogli mizi na IJS. Med težavami, ki se pojavljajo v praksi, je pomanjkanje posluha podjetij oziroma vlagateljev, pri čemer lahko z dodatnimi spodbudami pomembno vlogo odigra država.

Podjetja 25.9.2023 16:44

Mik Celje v Vojniku odprl nov razvojni inštitut

Podjetje Mik Celje je danes v Vojniku odprlo center za inovacije Inštitut dr. Petra Novaka. Odprtja se je udeležila tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar, ki je ob tem poudarila pomen vlaganj v razvoj, inovacije in trajnostno prihodnost slovenskega gospodarstva. Vrednost projekta je okoli 21 milijonov evrov.

Podjetja 24.9.2023 8:39

Na obisku v Sloveniji delegacija WIPO z direktorjem Tangom

V Slovenijo na dvodnevni obisk prihaja delegacija Svetovne organizacije za intelektualno lastnino (WIPO) na čelu z direktorjem organizacije Darenom Tangom. Ta se bo v ponedeljek in torek srečal z najvišjimi predstavniki države, sestal pa se bo tudi z mladimi raziskovalci in predstavniki zagonskih podjetij.

Podjetja 24.9.2023 8:20

Marles hiše lani več kot podvojile prihodke na tujih trgih

Družba Marles hiše Maribor je kljub zahtevnim okoliščinam v mednarodnem okolju leto 2022 zaključila pozitivno in za skoraj polovico povečala prodajo. Podjetje s 140 zaposlenimi je lani beležilo skoraj 32 milijonov evrov prihodkov, leto pa so zaključili z 78.000 evri čistega dobička. To je sicer občutno manj od skoraj pol milijona evrov leto prej.

Podjetja 23.9.2023 8:37

Novomeški Reusable Technologies razvil postopek recikliranja električnih baterij

Novomeško zagonsko podjetje Reusable Technologies je razvilo lasten postopek za recikliranje in obnovo oz. rejuvenacijo litij-ionskih baterij oz. elektronskih komponent pri izdelavi novih izdelkov. Baterijske celice in s tem baterijske sklope lahko po prvi uporabi prenovijo do 92-odstotno. Postopek pripravljajo za industrijsko uporabo.

Podjetja 23.9.2023 7:53

Termo shop bo za več kot 12 milijonov evrov zgradil nov poslovno-proizvodni objekt

Podjetje Termo shop iz Šempetra v Savinjski dolini, ki se že 30 let ukvarja s proizvodnjo in servisom energijsko varčnih toplotnih črpalk, bo gradilo nov poslovno-proizvodni objekt v žalski poslovni coni Arnovski gozd. Investicijo so ocenili na več kot 12 milijonov evrov, pravijo v družbi, ki je lani beležila tako rast prihodkov kot dobička.

Podjetja 22.9.2023 16:11

Za spodbujanje podjetništva skoraj 7,8 milijona evrov

Javna agencija Spirit Slovenija je v uradnem listu objavila razpis za zagotavljanje celovitih storitev za potencialne podjetnike in podjetja preko podpornih institucij za obdobje 2023-2025. Okvirna skupna višina sredstev je 7,76 milijona evrov, rok za oddajo vlog je 20. oktober.