Podjetja

Podjetja priložnost 24.4.2018 10:38

Ustvarjalci Talking Toma vabijo na Outfit7 Talent Camp 2018

Podjetje Ekipa2 vabi na dvotedensko poletno delavnico Outfit7 Talent Camp 2018. Že četrto leto zapored bo izbrane kandidate od ideje do izdelave mobilne igre vodila ekipa, ki ustvarja svetovne hite, kot so My Talking Tom, Talking Gold Run in Talking Tom Pool.

Podjetja #družba 22.4.2018 10:12

Gorenjske elektrarne stopajo tudi na pot razvoja e-mobilnosti

Gorenjske elektrarne so v malih hidroelektrarnah, sončnih elektrarnah in objektih za soproizvodnjo električne in toplotne energije lani ustvarile okoli 52.000 megavatnih ur električne energije, kar predstavlja približno pet odstotkov porabe na Gorenjskem. Vse bolj se podjetje osredotoča tudi na razvoj e-mobilnosti.

Podjetja znanost 21.4.2018 11:02

Sij Metal Ravne na poti do še boljše izkoriščenosti odvečne toplote

Družba iz skupine Slovenska industrija jekla (Sij) Metal Ravne, ki že vrsto let skrbi za vnovično koristno rabo odvečne toplote iz proizvodnje, načrtuje, da bo s sodelovanjem v več kot pet milijonov evrov vrednem projektu dosegla še boljši izkoristek. V projektu sodeluje skupaj z Institutom Jožef Stefan in partnerji iz več držav.

Podjetja Turizem 21.4.2018 10:30

Turistična nagrada snovalec letos trem inovativnim idejam

Slovenska turistična organizacija (STO) je za letošnje snovalce izbrala tri inovativne ideje. To so projekti Luknja v prihodnost, Slovenija - kulinarična destinacija in Simple Luxuries. Snovalci omenjenih projektov imajo do oktobra čas, da svoje ideje uresničijo in ponudijo na trgu.

Podjetja 20.4.2018 16:20

Postojnska jama od DUTB in Modre zavarovalnice kupila četrtino Certe

Največji lastnik Certe Holding - družba Postojnska jama - je od Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) in Modre zavarovalnice odkupila 23,82 odstotka kapitala družbe Certa. Svoj delež v Certi, ki je večinski lasti Certe Holdinga, je Postojnska jama povečala na 25,98 odstotka, je razvidno iz objave na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Podjetja 20.4.2018 16:00

Vinska klet Metlika obeležila 50-letnico stekleničenja metliške črnine

V Vinski kleti Metlika so danes pripravili slovesnost ob 50-letnici tamkajšnje prve ustekleničene polnitve metliške črnine in njene blagovne znamke. Kmetijska zadruga (KZ) Metlika, katere del je omenjena vinska klet, je v okviru obeleževanja obletnice tega značilnega belokranjskega vina pripravila več prireditev in tudi humanitarno akcijo.

Podjetja #družba 20.4.2018 15:11

Vidni predstavniki s področja krožnega gospodarstva maja tretjič v Sloveniji

Slovenija bo maja gostila tretjo mednarodno konferenco o krožnem gospodarstvu Circular Change. Na dvodnevnem dogodku bodo spregovorili vidni predstavniki s področja krožnega gospodarstva, ki v Evropi in svetu zarisujejo trende in pomagajo pri uveljavljanju te nove gospodarske paradigme, so na današnji predstavitvi dejali organizatorji.

Podjetja Startupi 19.4.2018 19:24

Na tekmovanju Mladi podjetnik slavila aplikacija za izbiro ustreznega šolanja

V organizaciji GEA College - Fakultete za podjetništvo je danes potekalo tradicionalno 22. državno tekmovanje Mladi podjetnik. Na tekmovanju je slavila ekipa Srednje elektro-računalniške šole Maribor, ki je komisijo prepričala z aplikacijo Bright Future (Svetla prihodnost). Omenjena aplikacija pomaga pri izbiri ustrezne srednje šole ali fakultete.