Podjetja

Podjetja 3.8.2020 8:30

Prvi mož Dewesofta Knez za STA: V polletju odlično, v drugi polovici leta sledi ohlajanje

pogovarjala se je Urška Kristan Kastner

Trboveljsko podjetje Dewesoft je v prvem polletju kljub krizi, povezani s pandemijo koronavirusa, poslovalo odlično. Zaradi nekaj velikih naročil so bili prihodki kar za tretjino višji kot v enakem obdobju lani, a prvi mož družbe Jure Knez opozarja, da se v drugi polovici leta ohlajanju ne bo mogoče izogniti. Večjih projektov trenutno namreč ni.

Podjetja 1.8.2020 8:45

Trgovci znova vzpostavili nedeljsko poslovanje prodajaln

Potrošniki bodo imeli v nedeljo še večjo izbiro za nakupovanje kot doslej. Potem ko je vlada odpravila v času epidemije covida-19 sprejeto prepoved o obratovanju trgovin ob nedeljah in so bile prve odprte že prejšnjo nedeljo, bo tokrat odprtih še več prodajaln z živili. Odpirajo se tudi nakupovalna središča.

Podjetja 1.8.2020 8:06

V Skopju raste največji nakupovalni center v regiji

Do prihodnje jeseni bo v Skopju zrasel največji nakupovalni center v regiji. Premogel bo 143.000 kvadratnih metrov ter po pričakovanjih sprejel 12 milijonov obiskovalcev letno. Pogodbo o najvišjem posojilu v državi doslej so s konzorcijem bank podpisali v četrtek.

Podjetja 31.7.2020 12:08

Na ljubljansko letališče se je vrnil Easyjet

Na ljubljansko letališče se je po več kot štirih mesecih prekinitve prometa zaradi epidemije covida-19 vrnil nizkostroškovni letalski prevoznik Easyjet. V Fraportu Slovenija pričakujejo, da se bo v Ljubljano vrnilo še vsaj šest prevoznikov. V soboto se vzpostavlja linija z Varšavo, Brussels Airlines pa bo lete v Bruselj obnovil septembra.

Podjetja 31.7.2020 8:30

Prvi mož Impola 2000 Kolmanič za STA: V primerjavi s konkurenco smo se v krizi odrezali dobro

pogovarjal se je Gregor Mlakar

Čeprav je tudi bistriški Impol prizadela epidemija covida-19, so se za zdaj v primerjavi s konkurenco vseeno dobro odrezali, je za STA dejal glavni izvršni direktor Impola 2000 Andrej Kolmanič. Prepričan je, da se je znova kot koristna izkazala njihova razpršenost po trgih, saj posli za avtomobilsko industrijo predstavljajo le dobrih 20 odstotkov.

Podjetja 30.7.2020 11:53

Grad Glem kupila švicarska družba

Koprska občina je na današnji javni dražbi nepremičnin našla kupca za grad Glem. Edini dražitelj je bila švicarska družba Fair Wage, ki se ukvarja s trajnostnim upravljanjem človeških virov, za nepremičnino pa je odštela izklicno ceno slabih 625.000 evrov brez davka.

Podjetja 30.7.2020 9:33

Hidria z Audijem, Lamborghinijem in Porschejem v razvoj novih pogonskih agregatov

Hidria je z Audijem, Lamborghinijem in Porschejem sklenila nov posel, vreden 15 milijonov evrov, za razvoj novih pogonskih agregatov. Prihodnjih pet let jim bo Hidria zagotavljala ključne dele visoko učinkovitih dizelskih in bencinskih motorjev za njihova premijska in superšportna vozila, so sporočili iz družbe.

Podjetja 30.7.2020 9:22

Skupina Krka v polletju rekordno

Skupina Krka je v prvem polletju dosegla prodajo v višini 803,8 milijona evrov, kar je šest odstotkov več kot v primerljivem lanskem obdobju. Čisti dobiček se je povečal za 15 odstotkov na 160,3 milijona evrov. "V skupini smo uspešno zaključili prvo polovico leta in zabeležili rekordne rezultate," je dejal prvi mož Krke Jože Colarič.