Podjetja

Podjetja 22.11.2020 9:19

Vlada dala soglasje k strateškima investicijama Luke Koper

Luka Koper je dobila soglasje za izvedbo infrastrukturne ureditve ankaranskega obrobnega kanala ter ureditve za nova privezna mesta na južni obali drugega pomola. Gre za naložbe, ki so bile predvidene v državnem prostorskem načrtu in so vključene v petletni plan razvoja pristanišča ter v strateški poslovni načrt družbe do leta 2025.

Podjetja 22.11.2020 8:02

Britanski bolnišnici izbrali rešitev ljubljanskega podjetja Better

Psihiatrični bolnišnici iz Oxforda in Londona sta za elektronsko predpisovanje in izdajanje zdravil izbrali rešitev OPENeP, ki so jo razvili v ljubljanskem podjetju Better. South London and Maudsley NHS Foundation Trust (SLAM) rešitev že uporablja, bolnišnica v Oxfordu pa bo z implementacijo začela v kratkem.

Podjetja 21.11.2020 10:22

Slovenske železnice prevzele prvih pet Stadlerjevih vlakov

Slovenske železnice so prevzele prvih pet novih dizelmotornih vlakov Stadler, ki bodo začeli voziti po vnovični vzpostavitvi javnega potniškega prometa. Novi potniški vlaki bodo vozili na kočevski, dolenjski in kamniški progi, so Slovenske železnice objavile na svoji spletni strani.

Podjetja 21.11.2020 9:48

Lendavski vinarji se predstavljajo na spletu

Potem ko na vinorodnem območju Lendavskih in Dolgovaških goric letošnjo jesen niso zaznamovali s tradicionalnimi prireditvami v čast mlademu vinu, je Zavod za turizem in razvoj Lendava vinogradnike in vinarje povabil, da se predstavijo skozi video predstavitve na spletu. Na poziv se je jih je odzvalo deset.

Podjetja 19.11.2020 16:27

Na okrogli mizi o preprečevanju poslovnih goljufij in obvladovanju tveganj

Poslovne goljufije ostajajo pereča težava, ki ji mnoga podjetja ne posvečajo dovolj pozornosti, so opozorili sodelujoči na današnji okrogli mizi v sklopu konference Poslovna forenzika. O načinih preprečevanja goljufij in obvladovanja drugih tveganj si niso bili enotni, vsi pa so izpostavili pomen ničelne tolerance do goljufanja.

Podjetja 19.11.2020 15:13

Računovodska hiša Unija se je združila s hrvaško družbo Data-Link

Računovodska hiša Unija se je v minulih dneh združila z največjim ponudnikom računovodskih in svetovalnih storitev na Hrvaškem, s podjetjem Data-Link. Podjetje bo na Hrvaškem tržišču odslej delovalo pod blagovno znamko Data-Link Unija, so sporočili iz Unije, kjer so poudarili, da jim bo združitev prinesla konkurenčno prednost v regiji.

Podjetja 19.11.2020 14:28

Iz Paradajzovega rastlinjaka v Veliki Polani paradižniki tudi pozimi

V Veliki Polani v rastlinjaku podjetja Friško, ki ga je ustanovila družba Paradajz iz Renkovcev, že cvetijo paradižniki, ki jih bodo ponudili trgu v zimskih mesecih. Naložba je vredna šest milijonov evrov, pridelali pa bodo okoli 700 ton drobnih sort paradižnika letno, prve že pred božičem.