Podjetja

Podjetja 11.12.2017 15:10

Adria Mobil odslej s štirimi nadzorniki

Skupščina Adrie Mobil je na današnji seji sprejela sklep o širitvi števila članov v nadzornem svetu družbe. Nadzorni svet družbe bo sedaj namesto treh imel štiri člane. Za novo nadzornico je bila danes soglasno imenovana Marie Helene Gerbeaut Feuillet, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz družbe.

Podjetja 11.12.2017 14:48

Ajpes zagnal aplikacijo za vpis v register dejanskih lastnikov

Ajpes je danes zagnal aplikacijo za vpis podatkov v register dejanskih lastnikov. Pravne osebe bodo te morale vnesti do 19. januarja, ko bodo podatki o dejanskih lastnikih, razen podatkov o datumu rojstva, davčni številki in državljanstvu, javni. Vsi podatki bodo dostopni nadzornikom in organom pregona kaznivih dejanj.

Podjetja 11.12.2017 14:32

Gosak sporazumno odhaja z vrha Palome

Predsednik uprave Palome Tadej Gosak je nadzornemu svetu predlagal prenehanje mandata, nadzorniki pa so danes njegov predlog tudi sprejeli. Nadzorniki bodo novega predsednika uprave imenovali v začetku prihodnjega leta, Gosak pa bo družbo vodil še do 31. januarja, so danes sporočili iz družbe.

Podjetja 11.12.2017 13:40

Do konca marca zavezujoče ponudbe za Big Bang

Družba Merkur v stečaju je objavila vabilo k dajanju ponudb za 100-odstotni delež v družbi Big Bang. Najprej bodo zbrali indikativne ponudbe, tem ponudnikom omogočili skrbni pregled, sledilo bo zbiranje zavezujočih ponudb. Te bo treba oddati do 30. marca, kaže današnja objava na spletni strani Ajpesa.

Podjetja 10.12.2017 9:15

Sij Metal Ravne napoveduje nova vlaganja in zaposlovanja

V enem od dveh največjih jeklarskih družb v Sloveniji, družbi Sij Metal Ravne, zaključujejo uspešno leto in napovedujejo nova vlaganja in zaposlovanja. Letos je družba po besedah glavnega direktorja Andreja Gradišnika zaposlila rekordno število sodelavcev, 50, tako da je v družbi zdaj 1070 zaposlenih. Vsaj še 15 jih bodo zaposlili v kratkem.

Podjetja 7.12.2017 19:02

Ljubljanska borza nagradila najboljše družbe in člane

Ljubljanska borza je danes drugo leto zapored podelila nagrade najboljšim borznim družbam in članom. S tem je izkazala priznanje družbam, ki so izkazale najboljše rezultate v več različnih kategorijah v okviru opazovanega obdobja enega leta. Prejemniki so Zavarovalnica Triglav, Unior, Cinkarna Celje in Alta Invest.

Podjetja 6.12.2017 16:46

Znamka I feel Slovenia odslej tudi v Renaultovem cliu

Renault je danes predstavil omejeno serijo vozil clio različice I feel Slovenia, ki vključuje nadstandardni paket opreme, izdelana pa bo v novomeški tovarni Revoz. Renault je za uporabo nacionalne znamke prejel dovoljenje njenega skrbnika, vladnega urada za komuniciranje, kjer v cliu vidijo priložnost za širitev dobrega imena Slovenije.

Podjetja 6.12.2017 14:41

Počivalšek v Posavju: Gospodarski val gre v pravo smer

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je na današnjem srečanju s posavskimi gospodarstveniki v Krškem predstavil dozdajšnje ukrepe vlade za podporo gospodarstvu. Hkrati je opozoril, da gre gospodarski val v pravo smer in dodal, da si bo vlada še naprej prizadevala za stabilno gospodarsko in politično okolje.