Podjetja

Podjetja 14.5.2021 16:02

Za razvoj kadrov v lesni industriji v dveh letih do 600.000 evrov

Gospodarsko ministrstvo je objavilo javni razpis za sofinanciranje vzpostavitve in delovanja kompetenčnega centra za razvoj kadrov v lesni industriji za obdobje 2021-2022. Med cilji navajajo 1000 vključitev v programe usposabljanja in vsaj 10 izboljšav poslovnih procesov vključenih podjetij. Okvirna višina sredstev na razpisu je do 600.000 evrov.

Podjetja 14.5.2021 8:55

Guverner Vasle za STA: Ključno bo ujeti pravi trenutek za začetek umikanja izrednih ukrepov denarne politike

pogovarjala sta se Barbara Štrukelj in Jernej Šmajdek

V času krepitve okrevanja po koronski krizi bo ključni izziv ujeti pravi trenutek za postopen umik izrednih ukrepov denarne politike. Kot je v četrtkovem pogovoru STA dejal guverner BS Boštjan Vasle, bi bil ob nadaljevanju ugodnih trendov čas za razmislek o tem lahko v 2022. Ocenjuje pa, da bodo tudi ukrepi fiskalne politike potrebni še nekaj časa.

Podjetja 13.5.2021 10:34

Na AmChamovem poslovnem zajtrku pretresli načrt za okrevanje po epidemiji

Države se na čas po pandemiji odzivajo na različne načine, a kot izpostavljajo na AmChamu, je jasno, da morajo biti načrti za okrevanje osredotočeni na digitalno in zeleno gospodarstvo. Slovenski načrt so pretresali na današnjem poslovnem zajtrku, pogledi razpravljavcev pa so bili različni.

Podjetja 12.5.2021 12:46

Združenje Manager tudi letos išče menedžerja leta

Združenje Manager tudi letos išče menedžerja oz. menedžerko leta. Predloge sprejemajo do 2. junija, nagrado pa bodo podelili na Managerskem kongresu 30. septembra v Portorožu, so sporočili iz združenja.

Podjetja 12.5.2021 10:47

Španski Glovo v prevzem platforme Ehrana

Špansko zagonsko podjetje Glovo bo prevzelo enega največjih ponudnikov dostave hrane na dom pri nas, družbo Ehrana, so danes sporočili iz Glova. Kot so zapisali, naj bi se prenos in združitev uradno zaključila v naslednjih nekaj mesecih, podjetji pa že načrtujeta tranzicijsko strategijo. Nakupna cena ostaja zaupna.

Podjetja 11.5.2021 11:32

FlixBus bo štirikrat tedensko Ljubljano povezal z Beogradom

Avtobusni prevoznik FlixBus bo po več kot letu dni ponovno vzpostavil mednarodno avtobusno povezavo med Slovenijo in Srbijo. Od 20. maja bodo avtobusi v omejenem obsegu in ob upoštevanju epidemioloških ukrepov štirikrat tedensko povezali Ljubljano in Beograd, so sporočili iz omenjene družbe.

Podjetja Turizem 10.5.2021 17:30

Kulinariko v času predsedovanja Slovenije Svetu EU bo vodil Tomaž Kavčič

Javni gospodarski zavod Protokolarne storitve RS - JGZ Brdo je danes sklenil sodelovanje s kuharskim mojstrom Tomažem Kavčičem. Tako bo Slovenija postala prva država, v kateri bo v času predsedovanja Svetu EU na vseh dogodkih najvišje ravni za kulinariko poskrbel chef z Michelinovo zvezdico.

Podjetja Turizem 7.5.2021 15:47

Počivalšek napovedal sprostitve na področju gostinstva in turizma

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je ob današnjem obisku Kranjske Gore napovedal sprostitve nekaterih ukrepov za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom na področju gostinstva in turizma. O njih naj bi že danes na dopisni seji odločala vlada, veljati pa naj bi začele v ponedeljek.

Podjetja 6.5.2021 18:24

Slovenski podjetniki s kitajskim veleposlanikom o gospodarskem sodelovanju

Slovensko-kitajski poslovni svet pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) je danes gostil kitajskega veleposlanika v Sloveniji Wang Shunqinga in gospodarskega svetovalca veleposlaništva Yuan Kehuo. Veleposlanik je poudaril, da mora Slovenija za uspešno sodelovanje s Kitajsko zagotavljati pravično okolje za sodelovanje vseh podjetij na trgu.