Podjetja

Podjetja 9:26

Koprska in novogoriška gospodarska zbornica bosta tesneje sodelovali

Primorski gospodarstveniki so se v četrtek v Lipici srečali na skupnem upravnem odboru, med drugim pa sta Primorska gospodarska zbornica iz Kopra in Severno Primorska gospodarska zbornica iz Nove Gorice podpisali dogovor o sodelovanju pri reševanju skupnih problemov, ki tarejo gospodarstvo v celotni regiji.

Podjetja 17.2.2018 10:20

Goopti po sredstva za širitev tudi k skladom tveganega kapitala

Podjetje Goopti, ki zagotavlja skupinske in zasebne prevoze od in do letališč ter med posameznimi kraji, ima pri prihodnjih širitvah poslovanja v načrtu predvsem italijanska in španska mesta. Kot je za STA povedal direktor Marko Guček, bodo širitev najprej financirali iz lastnih sredstev, obrniti pa se nameravajo tudi na sklade tveganega kapitala.

Podjetja 17.2.2018 8:24

Pipistrel do letalnika za Uber do leta 2025

Ajdovska družba Pipistrel razvija letalnik, ki bo služil za prevoze ameriškemu tehnološkemu podjetju Uber v svetovnih velemestih. Do leta 2021 morajo biti pripravljeni projekti, saj bodo letalniki predstavljeni na svetovni razstavi Expo v Dubaju. Prva velika mesta pa naj bi letalnike dobila leta 2025.

Podjetja 16.2.2018 16:47

Za področje ribištva na voljo devet milijonov evrov spodbud

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je danes v uradnem listu objavilo tri javne razpise s področja ribištva. Za ukrepe produktivnih naložb v klasično akvakulturo, produktivne naložbe v okoljsko akvakulturo ter predelavo ribiških proizvodov in proizvodov iz akvakulture je na voljo devet milijonov evrov nepovratnih sredstev.

Podjetja 16.2.2018 16:33

Slovenski podjetniški sklad razpisal 79,2 milijona evrov garancij za bančne kredite

Slovenski podjetniški sklad je danes v uradnem listu objavil javni razpis za odobravanje garancij za zavarovanje bančnih kreditov. Skupno 79,2 milijona evrov razpisanih garancij s subvencijo obrestne mere bodo tudi letos lahko najemala mikro, mala in srednje velika podjetja za posojila, ki jih bodo predhodno odobrile banke.

Podjetja 16.2.2018 10:58

Postojna v energetsko sanacijo javnih stavb s Petrolom

Občina Postojna bo 14 javnih objektov energetsko sanirala s pomočjo Petrola. Vrednost vseh sanacijskih del je ocenjena na 3,5 milijona evrov, zasebni partner bo prispeval 51 odstotkov, občina devet odstotkov, preostali denar pa bodo pridobili iz državnih sredstev.

Podjetja 16.2.2018 10:10

Pri Cammeu plačevanje tudi s kartico prek mobilne aplikacije

Hrvaški taksi prevoznik Cammeo, ki je od lanske jeseni prisoten tudi v Sloveniji, odslej omogoča plačilo prevoza tudi s kreditno kartico prek mobilne aplikacije. Cammeo je po lastnih navedbah prvi taksi prevoznik v Sloveniji, ki ponuja takšno plačevanje.

Podjetja 15.2.2018 20:22

Slovenski potrošniki izbrali 24 produktov leta 2018

Slovenski potrošniki so izbrali produkte leta 2018, teh je 24. Izbrani izdelki prihajajo iz različnih kategorij, kot so prehrana, izdelki za gospodinjstvo in izdelki za nego. Zmagovalce so razglasili nocoj v Lutkovnem gledališču Ljubljana.

Podjetja #družba 15.2.2018 8:35

Slovenska podjetja se vse bolj spogledujejo z blockchain tehnologijo

Blockchain tehnologija ni čudežno zdravilo za vse tegobe človeštva, zelo dobro pa rešuje določene, poudarja strokovnjak Jure Trilar. Na ljubljanski fakulteti za elektrotehniko sicer beležijo vse večje zanimanje slovenskih podjetij za blockchain, pomembnejše premike na tem področju pa lahko morda pričakujemo že čez pet do 10 let.