Podjetja

Podjetja 20.8.2019 9:00

Brodnjak za STA: NLB ostaja domača banka

pogovarjal se je Jernej Šmajdek

Nova Ljubljanska banka (NLB) tudi po dokončani privatizaciji ostaja domača banka, katere srce in možgani so v Sloveniji, je v pogovoru za STA povedal predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak. Banka pa se po privatizaciji ozira tudi po priložnostih za okrepitev svoje vloge kot ključnega regijskega igralca, med drugim s prevzemi.

Podjetja 19.8.2019 11:30

Kolektor Etra na Finskem do največjega posla v zgodovini podjetja

Izdelovalec energetske opreme Kolektor Etra iz ljubljanskih Črnuč je na Finskem z družbo Fingrid, sistemskim operaterjem prenosnega omrežja, sklenil največji posel v svoji zgodovini. Gre za izdelavo, dobavo in montažo sedmih energetskih transformatorjev napetosti 400 kilovoltov in moči 400 megavoltamperov. Posel je vreden 20 milijonov evrov.

Podjetja 18.8.2019 8:20

Podjetje Podkrižnik lani z rastjo prihodkov in dobička

Družinsko podjetje Podkrižnik, ki se ukvarja s proizvodnjo ležajev, zobnikov in elementov za mehanski prenos energije, je lani ustvarilo 15,3 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je okoli dva odstotka več kot leto prej. Čisti dobiček pa je porasel za 45,5 odstotka na 1,4 milijona evrov.

Podjetja 17.8.2019 9:26

Pirnar z inovacijami povečuje prihodke in načrtuje nadaljnjo rast

Ljubljanski proizvajalec vhodnih vrat Pirnar v zadnjih letih beleži močno rast, ki temelji na inovacijah. Lani so v pričakovanju nadaljnje rasti razširili proizvodne prostore in podvojili proizvodne zmogljivosti, v kratkem pa bodo odprli nove prodajne salone in se kadrovsko okrepili.

Podjetja 16.8.2019 17:10

Gorenje išče okoli 100 novih delavcev za delo v proizvodnji

Gorenje, ki je v okviru reorganizacije poslovnih procesov prejšnji mesec vročilo odpovedi pogodb o zaposlitvi 60 delavcem, zaradi povečanega povpraševanja in posledično rasti proizvodnje potrebuje večje število novih delavcev v proizvodnji. Gre za okoli 100 delavcev, ki bi z delom začeli septembra, je povedal predstavnik Gorenja Denis Oštir.

Podjetja 14.8.2019 9:52

Nemška optika Fielmann v prevzem Optike Clarus

Nemški ponudnik očal in drugih optičnih pripomočkov Fielmann je pridobil 70-odstotni lastniški delež v slovenski Optiki Clarus, s čimer vstopa na svoj 14. evropski trg. Vrednosti posla, ki bo veljaven s septembrom, v družbah ne razkrivajo. Pri Fielmannu napovedujejo odprtje novih poslovalnic in rast tržnega deleža.

Podjetja 13.8.2019 17:27

Študija: Ljudje raje vidijo, da jih na delu zamenja robot kot drug človek

Večini ljudi se v splošnem to, da delavce zamenjujejo roboti ali programi, zdi slabše kot pa to, da jih na delovnih mestih zamenjajo ljudje. Ko gre za njihova lastna delovna mesta, pa je ravno obratno. Raje namreč vidijo, da jih zamenja robot kot pa drug človek. Tako je zato, ker se manj primerjajo z napravami kot z drugimi ljudmi.

Podjetja 13.8.2019 16:33

Ob polletju bistveno več tujih naložb kot lani

Tuje neposredne naložbe v Sloveniji so se v polletju povečale za 614,4 milijona evrov, medtem ko je prirast v enakem obdobju lani dosegel 242 milijonov evrov, kažejo najnovejši podatki Banke Slovenije. V 12 mesecih do konca junija je priliv tujih naložb dosegel 1,4 milijarde evrov, ob enakem času lani pa je bila številka 721,1 milijona evrov.

Podjetja 10.8.2019 9:00

Troia prvo evropsko podjetje z nagrado na dogodku Maximo World v ZDA

Slovenjgraško IT podjetje Troia je kot prvo evropsko podjetje prejelo nagrado na dogodku Maximo World, ki je namenjen vsem, ki delujejo na področju upravljanja s sredstvi s pomočjo platforme IBM Maximo. Podjetje je nagrado v kategoriji najboljša uporaba Maxima in obogatene ali navidezne resničnosti prejelo za svojo rešitev T-Sense Enterprise AR.