Podjetja

Intervju Podjetja 18.1.2020 8:45

Direktor hotela Intercontinental Cerović: Vsaka konkurenca je dobrodošla, če je kakovostna

pogovarjala se je Martina Gojkošek

Generalni direktor ljubljanskega hotela Intercontinental Miloš Cerović upa, da bo zaenkrat edini petzvedični hotel v prestolnici s svojim uspehom k zviševanju kakovosti in cene spodbudil tudi druge. Konkurenco pozdravlja, če je le kakovostna, medtem ko prostora za tri- ali štirizvezdične hotele v središču mesta ne vidi.

Podjetja #družba 18.1.2020 8:26

V digitalnih medijih tudi lani prednjačili oglasi za trgovino

Slovenska agencija Iprom, specializirana za digitalno oglaševanje, je lani slovenskim uporabnikom digitalnih medijev prikazala 22,3 odstotka več oglasov kot predlani. Po deležu prikazanih oglasov je z 18 odstotki tretje leto zapored prednjačila panoga trgovine, tesno za petami pa ji je bil s 17 odstotki avtomobilizem.

Podjetja 17.1.2020 17:19

V igri za Adrijina dovoljenja za letenje tudi ruski vlagatelji

Stečajni upravitelj Adrie Airways Janez Pustatičnik bo na javni dražbi prihodnji četrtek prodajal dovoljenja za opravljanje letalskih prevozov Adrie Airways, tudi njeno spričevalo. Interesentov naj bi bilo kar nekaj, v igro pa so zdaj vstopili tudi ruski vlagatelji, povezani z državnim izdelovalcem letal Suhoj.

Podjetja Turizem 16.1.2020 18:41

Luka Dončić odslej tudi ambasador slovenskega turizma

Poslovno-promocijski projekt oziroma partnerstvo Slovenije s košarkarskim klubom Dallas Mavericks je Slovenska turistična organizacija (STO) nadgradila s pogodbo z Luko Dončićem, ki bo odslej tudi ambasador slovenskega turizma. Hkrati bo Slovenija zakupila prostor v glasilu, ki bo izšlo v času vikenda All Stars.

Podjetja 16.1.2020 8:56

V Ljubljani februarja odprtje kartodroma Woop Karting

V ljubljanskem BTC bo februarja zaživel nov kartodrom Woop Karting. Po navedbah podjetja TPLJ, ki stoji za blagovno znamko Woop, bo to eden najsodobnejših karting centrov v Evropi, nahajal pa se bo v Hali 18, kjer sta ljubitelje kartinga več kot 20 let združevala BTC Karting in Rollbar.

Podjetja 15.1.2020 12:23

Za inovativna podjetja v srednji in vzhodni Evropi dodatnih 500 milijonov evrov

Evropski investicijski sklad (EIF) in Unicredit sta za 500 milijonov na eno milijardo evrov povečala garancijo InnovFin za inovativna majhna in srednje velika podjetja, ki je namenjena lažjemu dostopu do financiranja teh podjetij v devetih državah, tudi Sloveniji. Na ta način bo podpora zagotovljena 1300 majhnim in srednje velikim podjetjem.

Podjetja #družba 15.1.2020 8:15

Na Ptuju vrata odpira trgovina lokalno pridelane hrane

Javne službe Ptuj danes v prostorih nekdanje trgovine Bratje Reš-Žerak na Volkmerjevi cesti odpirajo trgovino Ptujski škrnicl, v kateri bodo na voljo izdelki in pridelki kmetij iz lokalnega okolja, tem pa bodo dodali tudi uporabne rabljene izdelke Centra ponovne rabe. Odprtje je nadgradnja lani zaključenega projekta lokalne akcijske skupine.

Podjetja 13.1.2020 17:07

Skupina Gen lani z 2,2 milijarde evrov prihodkov

Gen energija, ki med drugimi energetskimi družbami upravlja slovensko polovico krške nuklearke, je v skupini lani ustvarila nekaj več kot 2,2 milijarde evrov prihodkov in dobrih 48 milijonov evrov čistega dobička. Matična družba je ob 207 milijonih evrov prometa ustvarila 26 milijonov evrov čistega dobička. Načrte so presegli za dobro četrtino.