Podjetja

Podjetja 6.6.2023 14:13

Raziskava: Zanimanje nemških podjetij za Slovenijo še vedno veliko, vendar upada

Zanimanje nemških podjetij za Slovenijo kot poslovno lokacijo je še vedno veliko, vendar se kaže trend upadanja, je pokazala raziskava Slovensko-nemške gospodarske zbornice. V primerjavi z državami srednje in vzhodne Evrope Slovenija nekoliko zaostaja za svojimi lanskimi rezultati. Med glavnimi izzivi so davčne obremenitve in pomanjkanje delavcev.

Podjetja 2.6.2023 9:30

Aleš Skok za STA: Cinkarna Celje pred trajnostno prenovo

pogovarjala se je Lili Pušnik

Če bi se delničarji Cinkarne Celje na junijski skupščini odločili za izplačilo dividend in vrnitev denarne pomoči, bi se to odražalo na računu podjetja, ki je pred trajnostno prenovo. Petletna strategija bo namreč v proizvodnji titanovega dioksida predvidela celovito ravnanje z vodami, je v pogovoru za STA dejal predsednik uprave družbe Aleš Skok.

Podjetja 1.6.2023 14:55

Vodenje Energetike Maribor danes prevzel Jože Hebar

Vodenje Energetike Maribor, ki je del mariborskega javnega holdinga, je z današnjim dnem prevzel Jože Hebar. Kot je ob nastopu položaja povedal donedavni predsednik uprave Elektra Maribor, glavno izhodišče in temeljna zaveza družbe ostaja zagotavljanje kakovostnih energetskih storitev za prebivalce Maribora in okolice.

Podjetja 1.6.2023 11:15

Družba Žito zaključila posodobitev pekarne na ljubljanskem Viču

Pekarska družba Žito, ki je del hrvaške skupine Podravka, je zaključila okoli pet milijonov evrov vredno posodobitev pekarne na ljubljanskem Viču, so sporočili iz Žita. Gre za novo avtomatizirano linijo za proizvodnjo kruha. V Podravki pravijo, da gre za prvo večjo investicijo v okviru prestrukturiranja Žita, sledile bodo druge.

Podjetja 1.6.2023 9:26

Salus zaključil prevzem družbe Meditrade

Veletrgovec z zdravili in medicinskimi pripomočki Salus je konec maja zaključil prevzem trgovca z medicinsko opremo Meditrade. Družba Salus je zanj plačala 7,16 milijona evrov kupnine, v letih 2024 do 2026 bo izplačala še dodatno izplačilo v znesku 810.000 evrov v treh enakih zneskih.

Podjetja 31.5.2023 17:25

Unior znova v prodajo Uniturja

Zreški Unior, ki je na ravni skupine v prvem četrtletju ustvaril 80,5 milijona evrov prihodkov od prodaje in 6,7 milijona evrov čistega dobička, je začel postopek izbire finančnih svetovalcev za prodajo Uniturja, odvisne družbe Unior Components v srbskem Kragujevcu in deleža v družbi Štore Steel, so danes sporočili iz družbe.

Podjetja 31.5.2023 17:17

V Leku na Prevaljah začeli postopke zapiranja proizvodnje

Potem ko je bil leta 2019 napovedan postopni zaključek proizvodnje antibiotikov v Lekovi tovarni na Prevaljah, lani poleti pa so zaprtje napovedali za konec letošnjega leta, so zdaj v Leku ta datum dokončno potrdili in danes s socialnimi partnerji začenjajo dogovarjanje glede 220 zaposlenih. Del globalnega operativnega centra bo v Slovenj Gradcu.