Podjetja

Podjetja 19.10.2018 16:29

V Sloveniji ob koncu 2017 za 13,7 milijarde evrov tujih naložb

V Sloveniji je bilo ob koncu 2017 za skupno 13,7 milijarde evrov tujih neposrednih naložb, kar je v primerjavi s koncem 2016 pomenilo rast za 704 milijone evrov oz. 5,4 odstotka. V deležu od BDP so tuje naložbe predstavljale 32 odstotkov, s čimer je Slovenija kljub rasti v zadnjih letih še vedno za 25 odstotnih točk zaostajala za povprečjem v EU.

Podjetja 19.10.2018 15:36

K oddaji ponudb za Intereuropo povabili štiri interesente

Konzorcij bank, ki prodaja nekaj več kot 72-odstotni delež kapitala oz. 54 odstotkov glasovalnih pravic v Intereuropi, bo k oddaji zavezujočih ponudb povabil štiri zainteresirane vlagatelje, je danes objavila Intereuropa.

Podjetja 18.10.2018 11:48

Poleg pridobivanja talentov izziv tudi izkoristek njihovega potenciala

Slovenija ima s svojim odprtim poslovnim okoljem talent za pridobivanje talentov, so ocenili udeleženci poslovnega zajtrka, ki ga je na Brdu pri Kranju pripravila Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji (AmCham Slovenija). Izziv pa ni le pridobivanje in ohranitev talentov v podjetju, temveč tudi čim večji izkoristek njihovega potenciala.

Podjetja 18.10.2018 10:35

Oljarna Kocbek z luksuzno polnitvijo bučnega olja v Dubaj

Družinska Oljarna Kocbek iz Svetega Jurija ob Ščavnici je skoraj sedem desetletij dolgo tradicijo nadgradila s pomembnim korakom. S svojo novo luksuzno polnitvijo bučnega olja, za katero je poskrbel mednarodno priznani slovenski oblikovalec Gregor Žakelj, so prepričali arabske naročnike.

Podjetja 18.10.2018 5:00

Na AmChamovem poslovnem zajtrku o pridobivanju talentov

Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji (AmCham Slovenija) danes na Brdu pri Kranju pripravlja poslovni zajtrk, na katerem se bodo vprašali, ali ima Slovenija talent za pridobivanje talentov. V družbi domačih in tujih gostov bodo med drugim razpravljali o miselnosti okolij, v katerih se talenti najbolje počutijo, ter pravi kombinaciji talenta in predanosti za uspeh.

Podjetja 17.10.2018 14:15

V Mariboru o razvoju kadrov ob prehodu v krožno gospodarstvo

Slovenija je krožno gospodarstvo umestila med strateške razvojne in gospodarske prioritete, zavedajoč se, da prehod iz linearnega v krožno gospodarstvo ni več izbira, ampak nuja prihodnjega razvoja, pri tem pa so še kako pomembni kadri, so ugotavljali udeleženci zaključne konference Kompetenčnega centra Krog, ki je danes potekala v Mariboru.

Podjetja 17.10.2018 13:12

Ljubljanske mlekarne povečujejo odkup ekološko pridelanega mleka

Ker povpraševanje po ekološko pridelanih in predelanih mlečnih izdelkih raste, so se v Ljubljanskih mlekarnah odločili okrepiti ponudbo izdelkov iz izključno slovenskega ekološkega mleka. Z Zvezo društev ekoloških kmetov Slovenije so tako podpisali zavezo o vsakoletnem odkupu pet milijonov litrov slovenskega ekološkega mleka.

Podjetja 17.10.2018 8:00

Na Strateški konferenci o trgovini v ospredju trajnostni krožni poslovni modeli

Na Brdu pri Kranju bo danes potekala Strateška konferenca o trgovini, katere naslov je letos Trajnostni krožni poslovni modeli v trgovini: Priložnost za spodbujanje rasti, inovacij in konkurenčnosti. Cilj je predstaviti trende in dobre poslovne prakse ter tako prispevati k nadaljnjemu uspešnemu razvoju te panoge v Sloveniji.

Podjetja 16.10.2018 19:48

Huawei predstavil nove telefone iz serije Mate 20

Kitajski Huawei je danes predstavil nove modele iz svoje serije pametnih telefonov Mate 20. Poganja jih procesor Kirin 980 - prvi mobilni procesor z umetno inteligenco, zasnovan na osnovi 7-nanometrske tehnologije, so sporočili iz podjetja. Gre za štiri modele, v Sloveniji pa bo na voljo le eden od njih s 128 gigabajti vgrajenega spomina.