Podjetja

Podjetja 19.4.2021 12:13

OZS bo samozaposlenim in mikro podjetjem razdelila še milijon mask

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) bo v imenu ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo samozaposlenim in mikro podjetjem z enim do štirimi zaposlenimi razdelila še milijon brezplačnih zaščitnih mask. Vloge lahko upravičenci oddajo prek spletne strani OZS, poziv pa bo odprt do razdelitve vseh mask.

Podjetja 19.4.2021 10:41

Jubilejni Slovenski oglaševalski festival bo jeseni gostila Ljubljana

Letošnji 30. Slovenski oglaševalski festival (SOF) bo potekal 9. in 10. septembra v ljubljanskem Litostroju, so sporočili organizatorji. Sprva so nameravali jubilej obeležiti junija v amfiteatru Avditorija Portorož, kjer je festival pred tremi desetletji začel svojo zgodbo.

Podjetja 19.4.2021 10:30

Adventura Investments vstopila na trg najema vozil

Podjetje Adventura Investments je po izpolnitvi vseh odložnih pogojev in pridobitvi soglasij pristojnih agencij za varstvo konkurence postala 67,5-odstotna lastnica družbe Anticus, ki je nosilka mednarodne franšize Sixt rent-a-car v Sloveniji in na Hrvaškem. Nakup je bil s podpisom kupoprodajne pogodbe dogovorjen oktobra lani.

Podjetja 18.4.2021 8:55

Na ljubljanskem letališču v prvem trimesečju dobrih 18.000 potnikov

Na ljubljanskem letališču so v prvih treh mesecih letos našteli 18.364 potnikov, kar je več kot desetkrat manj kot v prvem trimesečju lani, ko so jih našteli 191.639. V Fraportu Slovenija, ki upravlja z letališčem, sicer pričakujejo, da bo letošnja sezona nekoliko boljša kot lanska, vse pa je odvisno od epidemioloških razmer.

Podjetja 18.4.2021 8:12

Slovensko zavarovalno združenje s projektom finančnega opismenjevanja mladih

Slovensko zavarovalno združenje je pripravilo projekt Lit, ki je namenjen mladim za hitrejše doseganje finančne neodvisnosti in spoznavanje kariernih priložnosti v zavarovalništvu. V okviru projekta bodo mladi iskali načine, kako odgovoriti na izzive finančnih in aktualnih tveganj. Prijave na izziv se bodo po uvodnih aktivnostih odprle sredi maja.

Podjetja 16.4.2021 17:18

Akos z dražbo frekvenčnih pasov iztržil 164 milijonov evrov

Akos je uspešno zaključil drugo javno dražbo za dodelitev frekvenčnih pasov za zagotavljanje javnih komunikacijskih storitev končnim uporabnikom, med katerimi so tudi pasovi, namenjeni uvajanju mobilne tehnologije 5G. Operaterji A1 Slovenija, Telekom Slovenije in Telemach in T-2 bodo za frekvence odšteli skupno 164,2 milijona evrov.

Podjetja 16.4.2021 14:41

Elan sodeluje pri Pipistrelovem projektu brezpilotnega električnega letala

Elanova divizija kompozitov, ki izdeluje inovativne in kompleksne kompozite za različne industrije, bo poglobila že večletno sodelovanje z ajdovskim podjetjem Pipistrel. Divizija Elan kompoziti bo namreč sodelovala pri najnovejšem projektu Pipistrelovega brezpilotnega električnega letala, razvitega za kitajski trg.

Podjetja 16.4.2021 11:02

Banka Slovenije: V bankah se krepita kreditno in dohodkovno tveganje

Slovenski bančni sistem je glede kapitaliziranosti in likvidnosti v ugodnem položaju, a trendi niso ugodni. Ob realizaciji makroekonomskega tveganja namreč v ospredje prihajata visoko kreditno in povišano dohodkovno tveganje, je danes opozoril namestnik guvernerja Banke Slovenije Primož Dolenc.

Podjetja 15.4.2021 18:36

Reuters: OTP bi lahko Novo KBM kupil za milijardo evrov

Prevzem Nove KBM s strani največje madžarske banke OTP bi lahko bil vreden skoraj milijardo evrov, poroča tiskovna agencija Reuters, ki se sklicuje na vire, blizu dogajanju. Nova KBM in njen lastnik Apollo za komentarje nista dosegljiva.