Podjetja

Podjetja 23.7.2021 10:19

Revozovo proizvodnjo hromi pomanjkanje elektronskih vgradnih komponent

V novomeškem Revozu so morali zaradi pomanjkanja elektronskih delov, ki jih vgrajujejo v avtomobilske modele, po več nekajdnevnih zaustavitvah v prvi polovici leta proizvodnjo julija zaustaviti za tri tedne. Delavci so bili medtem na čakanju ali na dopustu. Kot so v Revozu ocenili za STA, bodo letošnji proizvodni izpad težko nadomestili.

Podjetja 22.7.2021 15:42

Gorenje IPC bo ukinilo oddelek za izdelavo kabelskih setov

Gorenje IPC bo ukinilo dejavnost izdelave kabelskih setov, 330 zaposlenim za nedoločen čas so ponudili prezaposlitev, je poročal Radio Slovenija. Sindikalist Žan Zeba je STA povedal, da so tem delavcem prezaposlitev ponudili v programih Embalaža in Storitve Gorenje IPC ali v matični družbi Gorenje.

Podjetja 21.7.2021 8:25

V Sečoveljskih solinah letos doslej pridelali od 25 do 30 ton soli

Solinarje v Sečoveljskih solinah je v pripravah na začetek sezone najbolj prizadel deževen maj, zaradi česar so šele konec prvega tedna v juniju uspeli izprazniti deževnico iz solnih polj, je za STA povedal Dario Sau. Doslej so uspeli pridelati med 25 in 30 ton soli, bi pa za solidno sezono od zdaj naprej potrebovali vsaj en mesec lepega vremena.

Podjetja 19.7.2021 9:51

Podjetje Jagros lani s 14-odstotno rastjo obsega poslovanja

Trgovsko podjetje Jagros iz Rogaške Slatine je lani ustvarilo nekaj več kot 167 milijonov evrov prihodkov, kar je 14 odstotkov več kot leto prej. Čisti dobiček se je povečal prav tako za 14 odstotkov na nekaj več kot 12 milijonov evrov. Za naložbe so namenili 4,8 milijona evrov, je za STA povedal eden izmed direktorjev družbe Boštjan Jager.

Podjetja 16.7.2021 17:05

Podjetje Pet Pak po selitvi v Postojni odprlo nove proizvodne prostore

Družinsko podjetje Pet Pak, ki se je iz Ilirske Bistrice preselilo v Postojno, je danes ob prisotnosti ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška odprlo nove proizvodne prostore. Na novi lokaciji bo podjetje v prihodnjih letih podvojilo proizvodnjo in ustvarilo med 20 in 25 novih delovnih mest, od tega pa najmanj deset visokokvalificiranih.

Podjetja 16.7.2021 15:34

Slovenski državni gozdovi iščejo strateškega partnerja za družbo Snežnik

Slovenski državni gozdovi so objavili javni poziv za oddajo nezavezujočih ponudb strateških partnerjev za lesni center Snežnik. Cilj je sanacija in prestrukturiranje družbe Snežnik ter vzpostavitev lesnega centra v Kočevski Reki. Rok za oddajo se izteče 2. avgusta ob 12. uri. Medtem glede Snežnika pristojnega ministra sprašuje tudi poslanec SD.

Podjetja Turizem 16.7.2021 13:55

Steklo koriščenje novih bonov za pomoč gospodarstvu

Vsem državljanom Slovenije so od danes na voljo novi boni, ki so unovčljivi v dejavnostih turizem, gostinstvo, šport in kultura. Polnoletnim pripada bon v vrednosti 100 evrov in mladoletnim 50 evrov, skupno so vredni 192,2 milijona evrov. Prva rezervacija z novim bonom je bila opravljena nekaj čez polnoč, prvi pa je bil unovčen okoli 6.30 v Kopru.