Podjetja

Podjetja 19:19

Seljaku poln mandat na čelu uprave Telekoma Slovenije

Nadzorni svet Telekoma Slovenije je na današnji seji za predsednika uprave imenoval Tomaža Seljaka, ki je po odhodu Matjaža Merkana že začasno vodil upravo družbe. Štiriletni mandat mu začne teči z današnjim dnem. V upravo so nadzorniki imenovali Matjaža Beričiča, ki bo odgovoren za področje tehnologije.

Podjetja 9.12.2019 12:33

Certifikat za družbeno odgovorne delodajalce

Gospodarske in negospodarske organizacije bodo lahko od januarja 2020 pridobile certifikat družbeno odgovoren delodajalec. Cilj evropsko podprtega projekta je spodbuditi delodajalce, da bodo uvedli ukrepe za boljše delovne pogoje med drugim glede usklajevanja zasebnega in poklicnega življenja, medgeneracijskega sodelovanja in varstva pri delu.

Podjetja 9.12.2019 12:11

Kočevska Yaskawa Europe Robotics do zemljišča za širjenje dejavnosti

Družba Yaskawa Europe Robotics, ki je v Kočevju aprila odprla tovarno industrijskih robotov in evropski center za razvoj robotike, je s kočevsko občino danes podpisala pogodbo za nakup zemljišča za širjenje svoje dejavnosti. Gre za skoraj 1,32 milijona evrov vredno zemljišče, na katerem bodo zgradili tovarno servomotorjev in krmilnikov zanje.

Podjetja znanost 9.12.2019 11:07

V Leku odprli avtomatiziran analitski laboratorij

V Lekovem razvojnem centru Slovenija so odprli prvi avtomatiziran analitski laboratorij, ki je namenjen avtomatizirani pripravi in analizi vzorcev končnih izdelkov. Novartis z milijon evrov vredno naložbo v razvojni center nadaljuje vlaganja v Sloveniji, so danes sporočili iz Leka.

Podjetja 5.12.2019 13:45

Najuglednejši delodajalec 2019 je Lek

Priznanje zaposlitvenega portala Mojedelo.com za najuglednejšega delodajalca leta je letos prejela družba Lek. Prejela je tudi priznanje za najuglednejšega delodajalca po izboru študentov, ki so ga letos podelili prvič, so sporočili iz družbe Styria digital marketplaces, večinske lastnice portala Moje delo.

Podjetja 5.12.2019 11:33

Najboljša poslovna praksa AmChamovega izbora projekt Danfoss Trate in Petrola

Najboljša poslovna praksa, ki se je predstavila v letošnjem AmChamovem izboru Best of the Best, je projekt Slovenija, povezana v energetiki: izložba globalnih trendov, ki so ga pripravili v družbah Danfoss Trata in Petrol. Skupaj z ostalimi finalisti so svoj recept za uspeh predstavili na današnjem poslovnem zajtrku v organizaciji Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji (AmCham Slovenija).

Podjetja 5.12.2019 5:00

Znana bo najboljša poslovna praksa AmChamovega izbora

Na poslovnem zajtrku v organizaciji Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji (AmCham Slovenija) bodo danes razglasili najboljšo poslovno prakso, ki se je predstavila v letošnjem AmChamovem izboru Best of the Best. Finalisti so zmagovalci izborov s treh posameznih področij, ki bodo na dogodku tudi predstavili svoje zgodbe o uspehu.

Podjetja znanost 4.12.2019 8:22

Mariborski raziskovalci razvili pajka za raziskovanje vesolja

Ekipa raziskovalcev z mariborske fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) ter podjetja SkyLabs je razvila raziskovalno platformo v obliki pajka, ki se lahko uporablja za raziskovanje človeku nedostopnih terenov. V prvi vrsti ciljajo na njegovo uporabo pri raziskavah v vesolju in v vojaški industriji.

Podjetja 3.12.2019 15:39

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije praznuje 50 let delovanja

Letos mineva 50 let od ustanovitve Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) oz. njenih predhodnic. Tudi po pol stoletja tako organiziranega delovanja cilji zbornice ostajajo enaki, to je pomagati obrtnikom in podjetnikom, da bi lažje živeli in delali, je pred četrtkovim praznovanjem jubileja zbornice za STA dejal predsednik OZS Branko Meh.