Podjetja

Podjetja znanost 21.6.2018 16:30

V Ljubljani zaključek konference EuCNC o tehnologijah pete generacije

V Cankarjevem domu se je danes zaključila mednarodna konferenca o omrežjih in komunikacijah EuCNC. Letošnja, 27. izvedbe konference, se je osredotočila na raziskave, razvoj in implementacijo mobilnih tehnologij pete generacije (5G). Dogodka se je udeležilo več kot 500 strokovnjakov iz industrije in raziskovalnih institucij.

Podjetja 21.6.2018 16:26

Pred sejmom Agra tudi letos priznanja najkakovostnejšim živilom

Pod okriljem mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma Agra, ki bo konec avgusta v Gornji Radgoni, so podelili priznanja najkakovostnejšim živilom iz kategorij mesa in mesnih izdelkov, mleka in mlečnih izdelkov ter sadnih sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod. Sodelovalo je skupno 92 podjetij s 538 izdelki.

Podjetja Turizem 21.6.2018 16:05

Malim in srednjim podjetjem s področja turizma na voljo 11,2 milijona evrov

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za 11,2 milijona evrov vreden javni razpis za podporo mikro, malim in srednje velikim podjetjem s področja turizma. Sredstva bodo namenjena za povečanje snovne in energetske učinkovitosti na obmejnem problemskem območju.

Podjetja Turizem 21.6.2018 15:58

Slovenski hotelirji morajo izboljšati svojo samopodobo

Slovenski turistični delavci, tudi hotelirji, morajo izboljšati svojo samopodobo, je bilo slišati na okrogli mizi v sklopu današnje konference Združenja hotelirjev Slovenije. Ustvarjati morajo odlično ponudbo, tako pa bodo lahko tudi dvignili cene. Hkrati bodo ugledni hoteli privlačni za dobre kadre, so izpostavili govorci.

Podjetja 21.6.2018 14:15

Elan v Begunjah odprl alpski smučarski muzej

Elan je danes v sklopu svoje tovarne v Begunjah na Gorenjskem odprl alpski smučarski muzej, v katerem predstavlja svojo več kot 70-letno zgodovino. Elan je prvi izdelovalec smuči, ki se lahko pohvali s svojim muzejem. Odprl pa ga je najboljši smučar vseh časov Ingemar Stenmark.

Podjetja 21.6.2018 13:39

Podjetje Kodila v 25 letih od lokalne mesnice do urbane gastronomije

Družinsko podjetje Kodila iz Markišavcev pri Murski Soboti, najbolj znano po svoji šunkarni, praznuje 25-letnico. V tem času se je iz lokalne mesnice razvilo v prepoznavnega izdelovalca mesnih izdelkov in ponudnika urbane gastronomije, ki stavi na kakovost in višjo dodano vrednost, v zadnjih letih pa je dobilo tudi števila priznanja.

Podjetja Startupi 21.6.2018 12:42

Na prvem hackathonu startupa Viberate zmagala ekipa Entrytain

Slovenski startup Viberate je minuli konec tedna pripravil prvi V-Hackaton, na katerem so posamezniki in skupine predstavili svoje ideje za razvoj glasbenih aplikacij prihodnosti. Zmagala je ekipa Entrytain z rešitvijo VI Promote, ki bo omogočila, da organizatorji dogodka pridobijo unikatni promocijski kanal, so sporočili iz startupa Viberate.

Podjetja #družba 21.6.2018 10:25

V Mariboru o zelenem prehodu v krožno gospodarstvo

V Mariboru, ki letos nosi naziv evropska prestolnica ekonomije, danes poteka mednarodna konferenca na temo "zelenega prehoda" v krožno gospodarstvo. Na njej bodo med drugim govorili o osebni odgovornosti kot eni od poti do družbe prihodnosti brez odpadkov.