Podjetja

Podjetja 11:11

V Slovenji vasi bo poleti zaživel kartodrom

Družba AMZS, ki jo je pred dobrima dvema desetletjema ustanovila Avto-moto zveza Slovenije, je lani od Dravskih elektrarn Maribor (DEM) kupila kartodrom v Slovenji vasi pri Hajdini. Urejanje objekta že poteka, ob nedavni predstavitvi načrtov pa so predstavniki novih lastnikov občanom pojasnili, da naj bi dejavnost predvidoma zaživela že to poletje.

Podjetja 8:35

Z avtobusom iz Ljubljane in Maribora do novih evropskih destinacij

Evropski avtobusni prevoznik FlixBus pred začetkom poletne sezone širi mrežo destinacij, v katere se bodo lahko potniki peljali iz Ljubljane in Maribora. V prevozniku želijo iz največjih slovenskih mest narediti vozlišči, preko katerih bi povezali okoliške države.

Podjetja 28.4.2017 17:43

Adria Mobil lani z rekordnimi rezultati

Skupina Adria Mobil je lani ustvarila 355 milijonov evrov prihodkov oz. 17 odstotkov več kot predlani. Leto je končala z 28 milijonov evrov čistega dobička in tako zabeležila 82-odstotno rast. Generalna direktorica Adrie Mobil Sonja Gole te rezultate označuje za "zgodovinsko rekorden dosežek tako glede proizvodnje kot tudi prodaje".

Podjetja #družba 28.4.2017 14:52

Javni razsvetljavi posojilo EBRD

Evropska banka za obnovo in razvoj (EBRD) je v okviru projekta podpore izboljšanja ulične razsvetljave v baltskih državah ter državah srednje in jugovzhodne Evrope družbi Javna razsvetljava odobrila do 5,5 milijona evrov posojila. S posojilom bo lahko refinancirala kratkoročni dolg in začela nove projekte, so sporočili iz EBRD.

Podjetja #družba 26.4.2017 18:04

Na portalu eUprava možna mobilna plačila prek sistema Hal mBills

Uprava RS za javna plačila je kot ponudnik podpore za spletno plačevanje storitev proračunskih uporabnikov med načine plačevanja vključila tudi rešitev Hal mBills. Tako da bodo uporabniki portala eUprava lahko plačljive storitve plačevali tudi s pametnim mobilnim telefonom.

Podjetja 26.4.2017 16:15

Telekom z mobilnim paketom z vsemi storitvami za komunikacijo doma in v EU

Največji slovenski telekomunikacijski operater Telekom Slovenije je predstavil nov mobilni paket EU Vključeni, ki je po njihovih navedbah prvi mobilni paket, ki v mesečni naročnini vključuje vse storitve za brezskrbno komunikacijo tako v Sloveniji kot v državah EU.

Podjetja 26.4.2017 16:03

Vodenje Leka bo avgusta prevzel Zvonko Bogdanovski

V vrhu Leka bo avgusta prišlo do menjave. Dolgoletni predsednik uprave Leka Vojmir Urlep se bo namreč upokojil, na njegovo mesto pa bo 2. avgusta sedel Zvonko Bogdanovski, zdaj član uprave Leka. Kot je ob imenovanju poudaril Bogdanovski, v vodenje dobiva izjemno uspešno družbo, ki deluje odgovorno do bolnikov, zaposlenih in širše družbe.

Podjetja 26.4.2017 13:30

V trebanjski industrijski coni si obetajo do 250 novih delovnih mest

Občina Trebnje je danes podpisala izvajalsko pogodbo za prvi del ureditev trebanjske industrijske cone, kjer naj bi v prihodnjih treh ali štirih letih delo dobilo do 250 ljudi. Naložbo so skupaj z davkom ocenili na približno 850.000 evrov, nekaj manj kot 630.000 evrov bodo zanjo preko razpisa dobili iz evropskega sklada za regionalni razvoj.

Podjetja 26.4.2017 13:02

Zaposlenost v Sloveniji se povečuje, delovno aktivnih 45 odstotkov prebivalcev

V Sloveniji je bilo lani delovno aktivnih 45 odstotkov prebivalcev, zaposlenost pa se v zadnjih letih povečuje. V zadnjem obdobju je ta prirast celo hitrejši, kar je posledica izboljšanja gospodarskih razmer, ki se ugodno odrazijo na trgu delu, kažejo podatki Statističnega urada RS (Surs), ki so jih objavili pred letošnjim praznikom dela.