Podjetja

Podjetja 9:02

Družba KLS Ljubno bo za investicije namenila 14 milijonov evrov

Družba KLS Ljubno, ki je specializirana za zobate obroče, je s sprejetimi ukrepi lani obvladala stroške in pridobila nekaj novih naročil. Za napredek v letošnjem letu in zagotovitev pogojev rasti in razvoja v letu 2021 načrtujejo velika investicijska vlaganja, za katere bodo namenili 14 milijonov evrov.

Podjetja Turizem 8:00

S slovenskimi potovalnimi agencijami lani potovalo 772.000 domačih turistov

Slovenske potovalne agencije so lani organizirale potovanja z najmanj eno prenočitvijo za 772.000 domačih turistov. 121.000 teh turistov je prenočevalo v Sloveniji, 652.000 pa v tujini. Najpogostejši cilj potovanj domačih turistov v tujino je bila Hrvaška, sledile so Italija, Grčija in Avstrija, kažejo podatki statističnega urada.

Podjetja 25.9.2020 15:18

Štajerska gospodarska zbornica podelila nagrade naj inovatorjem Podravja

Štajerska gospodarska zbornica je danes 18. doslej podelila priznanja najboljšim inovacijam v podravski regiji. Na njihov razpis je letos v roku prispelo 27 inovacij, kar je največ doslej, v inovacijske predloge pa je bilo vključenih 118 inovatorjev. Nagrajence je izbrala strokovna komisija pod vodstvom Marjana Lebra.

Podjetja 25.9.2020 12:32

Kovinoplastika Lož prevzela finskega proizvajalca korit Stala

Kovinoplastika Lož, ki ima finskega lastnika, je prevzela vodilnega finskega proizvajalca kuhinjskih korit in pultov Stala. Gre za podjetje z dobrim tržnim položajem na skandinavskih trgih, v Kovinoplastiki Lož pa si z nakupom obetajo še hitrejšo rast na konkurenčnem evropskem trgu kuhinjskih korit in pultov, so danes sporočili iz podjetja.

Podjetja #družba 25.9.2020 12:31

Na Websi dnevu slavila Agencija 101 in A1

Na Websi dnevu, ki je v četrtek tradicionalno zaključil celoletni projekt Websi Spletni prvaki, so podelili nagrade za digitalne presežke leta. Naj agencija je postala Agencija 101, nagrado za naj naročnika pa je prejel A1, ki je s projektom Live shop v sodelovanju z DROM Agency slavil tudi kot generalni spletni prvak, so sporočili organizatorji.

Podjetja #družba 25.9.2020 11:40

Mladinska knjiga prejela mednarodno priznanje za interaktivni portal učimse.com

Nemško združenje za pedagogiko in informatiko je portalu Mladinske knjige učimse.com podelilo najvišje priznanje za kakovost digitalnih izobraževalnih izdelkov, medaljo Comenius-EduMedia 2020. Portal učencem sicer ponuja več kot 3500 nalog, med epidemijo pa ga je uporabljalo kar 75 odstotkov slovenskih učencev, so sporočili iz Mladinske knjige.

Podjetja #družba 25.9.2020 9:30

Na letošnjem festivalu Odprte hiše Slovenije izpostavljena lesena gradnja

Začenja se največji slovenski arhitekturno-nepremičninski festival Odprte hiše Slovenije. Na ogled bo okoli 90 zasebnih in javnih objektov ter prostorskih ureditev po vsej Sloveniji, med njimi tudi 16 povsem lesenih. Festival s temo Arhitektura za prihodnje generacije javnosti ponuja brezplačne oglede odlične arhitekture in prostorskih ureditev.

Podjetja 24.9.2020 14:39

Z načrtom za višjo produktivnost do večje blaginje

Ob odprtju Managerskega kongresa v Portorožu so predstavili načrt za višjo produktivnost. Z večjo produktivnostjo bomo omogočili tudi večjo blaginjo, je poudarila predsednica Združenja Manager Medeja Lončar. Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je pozdravil načrt in ga označil za "biblijo gospodarskega in družbenega preporoda Slovenije".