Podjetja

Podjetja Turizem 10:30

Vrata odpira poslovna borza zdraviliškega turizma

V Šmarjeških Toplicah se danes začenja poslovna borza zdraviliškega in wellness turizma Spa-Ce. Do srede se bo na dogodku 15 domačih in sedem tujih zdravilišč predstavljalo 25 vabljenim gostom iz agencij, specializiranih za to vrsto turizma iz celotne Evrope, so sporočili iz Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč.

Podjetja 19.10.2019 9:31

Mariborski Marifarm na poti do razvoja lastnih zdravil

Mariborsko farmacevtsko podjetje Marifarm, ki se je pred tremi leti s prehodom iz občinske lastnine k zasebnim vlagateljem rešilo propada, počasi uresničuje strategijo, da iz podjetja, ki je le pakiralo zdravila, postane proizvajalec farmacevtskih izdelkov. Za zdaj to počnejo samo za druge farmacevte, a njihov cilj je proizvodnja lastnih zdravil.

Podjetja 18.10.2019 9:55

Pošta Slovenije na Goriškem odpira novo pretovorno pošto

Pošta Slovenije bo danes v Kromberku pri Novi Gorici odprla novo pretovorno pošto. Z investicijo so uredili prostor za paketno predelavo in skladiščenje ter nakladalno ploščad z dvižnimi mizami za razkladanje in nakladanje paketne tvarine. Za naložbo so namenili okoli 1,7 milijona evrov, so sporočili s Pošte Slovenije.

Podjetja 18.10.2019 8:12

Iskra Mehanizmi v nadaljnjo rast s 30-milijonsko naložbo na Brniku

V Iskra Mehanizmih so se kljub lanski slabši dobičkonosnosti letos lotili 30-milijonske investicije v nov proizvodno-režijski kompleks na Brniku, kjer bo dovolj prostora za nove projekte in posle ter za preselitev obstoječe proizvodnje iz Kamnika. Kompleks naj bi zaživel v začetku prihodnjega leta, ko družba načrtuje tudi obsežno rast prodaje.

Podjetja 17.10.2019 14:34

S slovesnostjo obeležili začetek gradnje Ikee v Ljubljani

S položitvijo temeljnega kamna so v Ljubljani obeležili začetek težko pričakovane gradnje Ikee. Trgovina, ki naj bi bila zgrajena v letu dni, bo po besedah predsednice uprave družbe Ikea Jugovzhodna Evropa Sare Del Fabbro slovenskim potrošnikom nudila širok nabor izdelkov, veselijo pa se tudi priložnosti za sodelovanje s slovenskimi podjetji.

Podjetja 16.10.2019 12:27

Krški papirničar Vipap si od prodaje novim lastnikom obeta zagon

V papirniški družbi Vipap Videm Krško, ki zaposluje 380 ljudi, so se na novico o prodaji RIDG Holdingu, za katerim stojijo zasebni češki vlagatelji, odzvali s pričakovanji, da bo končanje postopka prodaje tako podjetju kot zaposlenim dalo nov zagon. Pričakujejo tudi vse potrebno za zagotovitev nemotenega in stabilnega poslovanja.

Podjetja 16.10.2019 12:04

Na strateški konferenci o trgovini o pozitivnih trendih in digitalizaciji

Trendi v trgovini so tako kot v celotnem slovenskem gospodarstvu pozitivni. Vendar pa je treba napovedi o ohlajanju gospodarstva jemati skrajno resno tako na državni kot na podjetniški ravni, je na današnji strateški konferenci o trgovini na Brdu pri Kranju opozorila predsednica Trgovinske zbornice Slovenije Mariča Lah.

Podjetja znanost 16.10.2019 8:00

Za okrepljeno sodelovanje gospodarstva s Cernom potreben čas

piše Lea Udovč

Vključenost slovenskega gospodarstva v Evropsko organizacijo za jedrske raziskave (Cern) je trenutno nizka, kar po mnenju Andersa Unnervika iz Cerna za razmeroma novo pridruženo članico Cerna ni presenetljivo, saj kontakti z industrijo še niso vzpostavljeni. Prepričan je, da se bo tudi za Slovenijo to sodelovanje v prihodnje povečalo.