Podjetja

Podjetja 3.7.2020 11:22

Vlada imenovala nove nadzornike 2TDK

Vlada je na dopisni seji odpoklicala štiri člane nadzornega sveta projektnega podjetja 2TDK in za obdobje petih let imenovala nove. Predsednik nadzornega sveta je postal Robert Rožič. V javnosti se ob tem pojavljajo informacije, da naj bi menjavi nadzornikov sledila še menjava uprave z Dušanom Zorkom na čelu.

Podjetja 3.7.2020 9:04

Telekom Slovenije še brez odločitve glede prodaje Planet TV

Potem ko so v javnosti zaokrožile informacije, da naj bi Telekom Slovenije Planet TV prodal madžarski televizijski hiši TV2, nadzorniki Telekoma odločitve o tem še niso sprejeli. Nadzorni svet Telekoma je imel prodajo na dnevnem redu četrtkove seje, a je odločitev o prodaji po poročanju medijev prestavil na eno od prihodnjih sej.

Podjetja 2.7.2020 12:24

Razmere na avtomobilskem trgu se po epidemiji počasi stabilizirajo

V Sloveniji je bilo v prvi polovici leta prvič registriranih 31.741 osebnih in lahkih gospodarskih vozil, kar je 32,55 odstotka manj kot v enakem obdobju lani. Prodaja vozil je v preteklih mesecih zastala predvsem zaradi epidemije covida-19, so se pa razmere junija stabilizirale. Padec prodaje je bil v šestem mesecu 7,27-odstoten.

Podjetja 1.7.2020 15:51

Iskratel v roke avstrijskemu S&T

Kranjski Iskratel, ki je že nekaj časa iskal strateškega partnerja, je dobil avstrijskega lastnika. V torek je namreč globalno tehnološko podjetje S&T iz Linza podpisalo pogodbo o prevzemu 100-odstotnega deleža kranjske skupine. Posel, vreden 37,5 milijona evrov, naj bi končali jeseni po pridobitvi vseh potrebnih dovoljenj.

Podjetja 1.7.2020 8:30

Hyli pandemija prinesla rekordno prodajo

pogovarjal se je Matej Luzar

Ljubljanski proizvajalec sesalnikov z vodnim filtrom Hyla je med karanteno, ki so jo zaradi pandemije covida-19 uvedle mnoge svetovne države, na nekaterih trgih dosegel rekordno prodajo. Kot so pojasnili za STA, uspeh pripisujejo iznajdljivosti svojih prodajalcev in velikim zalogam, s katerimi so rešili problematiko omejene dobave.

Podjetja 30.6.2020 8:26

Boeing izvedel prvi poskusni polet nesrečnega modela 737 max

Ameriška Zvezna uprava za zračni promet (FAA) je v ponedeljek začela s serijo testnih poletov obnovljenih Boeingovih letal 737 max, ki bodo trajali skupaj tri dni in pomenijo najpomembnejši korak k morebitni vnovični vrnitvi teh modelov v promet, morda že jeseni. Letala 737 max so prizemljena od marca lani zaradi nesreč v Indoneziji in Etiopiji.

Podjetja 28.6.2020 9:00

Dars tudi letos poleti v prenovo več avtocestnih odsekov

Dars za letošnje poletje načrtuje več obnovitvenih del na različnih odsekih avtocest in hitrih cest. Predvidoma 6. julija namerava začeti prenavljati pomursko avtocesto med Vučjo vasjo in Turniščem, avgusta se namerava lotiti vipavske hitre ceste med Selom in Vogrskim, poleti pa med drugim načrtuje tudi preplastitev dela gorenjske avtoceste.

Podjetja 28.6.2020 8:01

V Žalcu bodo gradili nove prostore za skladiščenje hmelja

Žalski Hmezad Exim bo na območju nekdanje tovarne krmil v Žalcu zgradil visokoregalno skladišče za prevzem, obdelavo in skladiščenje hmelja, saj sedanji objekti za uporabo sodobnih tehnologij niso več primerni. Direktor družbe Mihael Vitko je za STA vrednost naložbe, ki naj bi se končala jeseni leta 2021, ocenil na 2,5 milijona evrov.

Podjetja 25.6.2020 7:51

V Sloveniji lani še vedno precej prevzemnih aktivnosti

V Sloveniji je bilo lani kar precej prevzemnih aktivnosti. Uspešno je bilo zaključenih 15 prevzemov, še eden pa se je končal januarja letos. V vseh primerih je šlo za prevzemne ponudbe, v katerih je prevzemnik ponudil plačilo v denarju, izhaja iz poročila ATVP o stanju in razmerah na trgu finančnih instrumentov za lani.