Podjetja

Podjetja 23.6.2017 11:36

V prvem četrtletju rast žičniškega prometa

V prvem četrtletju je bilo v žičniškem prometu opravljenih okrog 13,45 milijona voženj potnikov, kar je za 13 odstotkov več kot v prvem četrtletju lanskega leta. Najugodnejši mesec za žičničarje je bil februar, saj so vse žičnice skupaj obratovale največ dni, ob tem pa so opravile za 5,46 milijona voženj potnikov, kažejo statistični podatki.

Podjetja 22.6.2017 16:26

Slovensko in bavarsko gospodarstvo za iskanje sinergij v digitalni ekonomiji

Gospodarstveniki so ob današnjem obisku ministrskega predsednika bavarske deželne vlade Horsta Seehoferja izmenjali izkušnje o gospodarstvu 4.0 in digitalni ekonomiji. Strinjali so se, da je zaradi hitrega napredka nujno sodelovanje med podjetji tudi na meddržavni ravni, še posebej, ker sta Slovenija in Bavarska gospodarsko močno povezani.

Podjetja 22.6.2017 15:24

V RCERO Ljubljana lani pripeljanih 111 milijonov ton odpadkov

V RCERO Ljubljana je vključenih 44 občin, ki so podpisale veljavne pogodbe. Lani je bilo v center pripeljanih 80.924 ton mešanih komunalnih odpadkov in kosovnih odpadkov, kar predstavlja 88 odstotkov količine, predvidene v elaboratu za izračun cene, ter 30.285 ton biološko razgradljivih odpadkov, kar predstavlja 80 odstotkov predvidene količine.

Podjetja 22.6.2017 13:52

Dvema slovenskima podjetjema evropska sredstva za raziskave in inovacije

Evropska komisija bo 129 malim in srednje velikim podjetjem iz 25 članic EU namenila 6,4 milijona evrov podpore. Sredstva bosta prejeli tudi dve slovenski podjetji, in sicer ABCS Sistem za raziskave na področju pametne mobilnosti ter Juniba za razvoj in tržno uveljavljanje inovativnih rešitev za modro rast, so sporočili iz Bruslja.

Podjetja 22.6.2017 13:31

V Idriji podelili nagrade najboljšim severnoprimorskim inovatorjem

Gospodarska zbornica za Severno Primorsko je danes v Idriji podelila nagrade najboljšim severnoprimorskim inovatorjem. Na letošnji izbor je bilo prijavljenih 12 inovacij, pri katerih je sodelovalo 37 inovatorjev. Družbe Mahle Letrika, Hidria in Kolektor so se s svojimi inovacijami uvrstile v nacionalni izbor.

Podjetja #družba 22.6.2017 9:15

Slovenska rešitev za enostavno doniranje z mobilnikom

Slovensko startup podjetje MBILLS je razvilo rešitev za enostavno doniranje sredstev s pametnim mobilnim telefonom. Z njihovimi posebnimi črtnimi kodami na letakih, panojih, spletnih straneh, v revijah, časopisih in podobno lahko vsak uporabnik takoj podpre dobrodelen ali družbeno odgovoren projekt in mu nameni svoj prispevek.

Podjetja 21.6.2017 17:14

Na forumu o stereotipih glede gradnje z lesom

V lesenem objektu mladinskega hotela Punkl na Ravnah na Koroškem so direktorat za lesarstvo na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, agencija Spirit in agencija Lotos danes pripravili forum z naslovom Bivanje z lesom. Na njem so različni strokovnjaki med drugim razblinjali stereotipe glede gradnje z leseno konstrukcijo.

Podjetja 20.6.2017 17:49

GZS podelila priznanja podjetjem osrednjeslovenske regije

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je podelila priznanja štirim najboljšim inovacijam v osrednjeslovenski regiji. Najbolje ocenjena bo kandidirala za priznanja na nacionalni ravni, ki jih bodo podelili v okviru Dneva inovativnosti konec septembra.

Podjetja 20.6.2017 8:18

Terme Krka v četrtletju s sedemodstotno rastjo prihodkov

V družbi Terme Krka so v prvem trimesečju ustvarili 7,7 milijona evrov prihodkov od zdraviliško turističnih storitev, kar je sedem odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Obeti so dobri tudi za poletne počitnice, so za STA poudarili v podjetju.