Podjetja

Podjetja 11:43

Peti blok v Šoštanju znova v elektroenergetskem omrežju

V Termoelektrarni Šoštanj (Teš) je peti blok po slabih treh letih in končani ekološki sanaciji v četrtek ob 20.50 znova začel pošiljati električno energijo v slovensko omrežje. S tem se je začela dvomesečna faza testiranj in poskusnega obratovanja. Tako zdaj v Šoštanju obratujeta dva bloka, poleg petice še šesti.

Podjetja 16.8.2018 13:27

Družbo Tab v dogovore za potencialno partnerstvo privedle globalne razmere

Vodstvo in delničarje družbe Tab Mežica so v dogovarjanja za sklenitev potencialnega partnerstva z južnoafriško družbo Metair privedle globalne razmere na trgu baterij. Trenutno še poteka skrbni pregled v družbi. Skladno s tem je skupščina delničarjev danes tudi potrdila predlog, da lanski dobiček v višini 22,6 milijona evrov ostaja v družbi.

Podjetja Turizem 15.8.2018 11:22

Park Postojnska jama prvič s 14.000 obiskovalci v enem dnevu

Postojnska jama, ena najbolj obleganih turističnih atrakcij pri nas, je skupaj s "sestrskimi" atrakcijami podrla nov rekord. V torek je namreč podzemno lepotico, Predjamski grad in druge znamenitosti, združene pod streho Parka Postojnska jama, v enem dnevu prvič obiskalo več kot 14.000 ljudi.

Podjetja Mediji 15.8.2018 9:17

Pro Plus po prihodkih lani prva komercialna televizija v regiji

Slovenska televizijska hiša Pro Plus je lani ustvarila slabih 62 milijonov evrov prihodkov, kar jo uvršča na prvo mesto med komercialnimi televizijami v regiji. Z vrha je tako izrinila srbski Pink International, ki je zasedel tretje mesto, na drugo pa se je uvrstila hrvaška Nova TV, ki ima istega lastnika kot Pro Plus.

Podjetja #družba 15.8.2018 9:08

Gorenje in Websi z izzivom za izboljšanje digitalnega asistenta

Organizatorji projekta Websi Spletni prvaki so v sodelovanju z Gorenjem pripravili izziv za spletne oglaševalce, v katerem iščejo odgovor na vprašanje, kako izboljšati digitalnega asistenta oz. chatbota. Najboljše rešitve bodo predstavljene na Websi dnevu, ki bo potekal 14. septembra v Kinu Bežigrad.

Podjetja 14.8.2018 13:19

Položili temeljni kamen za poslovno-logistični center Komunale Trebnje

Direktor javnega podjetja Komunala Trebnje Stanko Tomšič, župani štirih občin soustanoviteljic javnega podjetja in direktor podjetja GPI Tehnika Novo mesto Drago Muhič so danes položili temeljni kamen za izgradnjo novega poslovno-logističnega centra Komunale Trebnje. Naložbo v višini 2,85 milijona evrov v celoti financira trebanjsko javno podjetje.

Podjetja 14.8.2018 10:49

Telekom Slovenije omogoča pogovore prek brezžičnega omrežja

Telekom Slovenije uporabnikom, ki uporabljajo zmogljivejše pametne telefone znamke Samsung, po novem omogoča uporabo govornih storitev prek brezžičnega omrežja WiFi. Storitev, poimenovana Voice over WiFi (VoWiFi), ki jo v družbi po lastnih navedbah ponujajo kot prvi med operaterji, prinaša več koristi.

Podjetja 14.8.2018 9:11

Jajcem iz baterijske reje se bo odrekel tudi Spar

Tudi v Sparu Slovenija so se odločili odreči jajcem iz baterijske reje. "V podjetju Spar Slovenija smo se odločili, da do konca leta 2020 na naših policah ne bo več jajc kokoši iz baterijske reje," so iz podjetja sporočili organizatorjem kampanje Imaš jajca - Društvu za zaščito živali Ljubljana in zavodu Danes je nov dan.

Podjetja 14.8.2018 8:30

V Sloveniji letos nadpovprečna letina jabolk

Sadjarji v Sloveniji bodo letos, po dveh slabih letinah zaradi spomladanskih pozeb, po pričakovanjih pobrali nadpovprečni pridelek. Tako naj bi pridelali približno 65.000 ton jabolk, kar je nad petletnim povprečjem (od leta 2013 do 2017), ki je pri 43.000 tonah, so za STA pojasnili v Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij.