Podjetja

Podjetja 27.6.2022 9:33

Elan se po več kot 15 letih vrača na kolesarski trg

Elan se po več kot 15 letih vrača na kolesarski trg. V podjetju so napovedali razširitev blagovne znamke v segment gorskih koles, ob čemer so zasnovali še kolekcijo za kolesarjenje. Kot so zapisali, je namenjena najširšemu delu populacije, saj gre za produkte, ki ne zahtevajo vrhunskega znanja, temveč le veliko dobre volje in veselja do športa.

Podjetja 24.6.2022 16:49

Salus oddal zavezujočo ponudbo za nakup Farmadenta

Družba Salus Veletrgovina, katere edini družbenik je družba Salus, je danes oddala zavezujočo ponudbo za nakup 75-odstotnega deleža mariborske družbe Farmadent z nakupno opcijo za nakup preostalega 25-odstotnega deleža oz. alternativno za nakup celotnega deleža družbe Farmadent.

Podjetja 24.6.2022 13:46

V rastlinjakih Ocean Orchids vzgojili prve sadike vanilije v Sloveniji

V tropskem vrtu Ocean orchids v Dobrovniku so vzgojili prve sadike vanilije v Sloveniji, ki jih je mogoče dobiti v zaprti stekleni epruveti z zamaškom in jih ni treba zalivati, dokler ne zrastejo do vrha epruvete. Tako jih bodo lahko ljubitelji brez težav gojili doma.

Podjetja 23.6.2022 8:15

Delamaris vidi priložnosti za povečanje prodaje na ameriškem trgu

Slovenski proizvajalec ribjih konzerv in ribje solate Delamaris načrtuje povečanje svoje prisotnosti na trgu v ZDA, kjer je mogoče njegove proizvode kupiti v trgovinah že vse od 80. let prejšnjega stoletja. S tem namenom sta newyorški sejem hrane pred kratkim obiskala Asja Jugovec iz izvoznega oddelka in direktor prodaje Damjan Oblak.

Podjetja 22.6.2022 14:19

Novomeška Adria Mobil do zemljišča za lastno širitev

Novomeški župan Gregor Macedoni in generalna direktorica družbe Adria Mobil Sonja Gole sta danes podpisala 1,6 milijona evrov vredno prodajno pogodbo za večje občinsko zemljišče ob Straški cesti. Družba, ki izdeluje paleto vozil za prosti čas, je s tem prišla do dodatnega zemljišča s skoraj 6,5 hektarja v neposredni bližini svojega sedeža.

Podjetja 21.6.2022 16:30

Sparkasse zaključila nakup izdajatelja kartic Diners Club v Sloveniji

Banka Sparkasse je danes zaključila postopek nakupa Erste Card, ki ima v Sloveniji ekskluzivno pravico za izdajo kartic Diners Club in za sklepanje pogodb o sprejemu kartic na prodajnih mestih. S prenosom lastništva s hrvaškega Erste Card Cluba na banko Sparkasse ostaja Erste Card del Skupine Erste, so sporočili iz banke.

Podjetja 21.6.2022 16:13

Mercator iz delniške družbe v družbo z omejeno odgovornostjo

Hrvaška Fortenova grupa je kot edina delničarka Mercatorja danes na izredni skupščini te trgovske družbe, ki je potekala v Ljubljani, potrdila preoblikovanje iz delniške družbe v družbo z omejeno odgovornostjo. Sklep bo začel učinkovati z dnem vpisa v sodni register, kaže na spletni strani Ajpesa objavljen zapisnik skupščine.

Podjetja 21.6.2022 10:08

Ljubljanski Elaphe krepi sodelovanje s tujimi partnerji

Slovenski proizvajalec elektromotorjev, vgrajenih v koles avtomobila, Elaphe je z ameriškim zagonskim podjetjem Aptera Motors, ki izdeluje solarna e-vozila, sklenil več sto milijonov evrov vreden dogovor o sodelovanju. Z nizozemskim podjetjem Lightyear pa bodo sodelovali pri njihovem novem vozilu.

Podjetja 20.6.2022 14:25

Slovenija kljub izzivom ostaja privlačna za nemška podjetja

Slovenija ostaja privlačna za nemška podjetja, predvsem na račun dobrega geostrateškega položaja države in usposobljenosti delovne sile, kaže letošnja raziskava nemških gospodarskih zbornic v 15 državah srednje in vzhodne Evrope. Kritike medtem letijo na togo delovno zakonodajo in visoke stroške dela, so opozorili na novinarski konferenci.