Podjetja

Podjetja 22.3.2023 14:06

Začenja se gradnja Vilharie

V Ljubljani so danes simbolično obeležili začetek gradnje trajnostne poslovne stavbe Vilharia ob Vilharjevi cesti. Kot so poudarili pri investitorju, slovaški družbi Corwin, želijo z njo postaviti mejnik na slovenskem trgu poslovnih stavb. Projekt predstavlja revitalizacijo degradiranega zemljišča, o čemer so pozneje govorili tudi na okrogli mizi.

Podjetja 21.3.2023 15:00

Za tretji sklop del na drugem tiru ponudba v višini 208 milijonov evrov

Na ponovljen razpis za železniške in predorske sisteme na drugem tiru Divača-Koper je vnovič prispela le ena ponudba, in sicer konzorcija SŽ-ŽGP, Kolektor IGIN, GH Holding in Yapi Merkezi Construction, so sporočili iz družbe 2TDK. Ponudba brez DDV znaša 207,7 milijona evrov, v razpisu pa je vrednost del brez DDV ocenjena na 172,6 milijona evrov.

Podjetja 21.3.2023 13:46

Na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko gostili finale FIRST LEGO Lige

V organizaciji Zavoda Super Glavce je na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko minulo soboto potekalo odprto državno prvenstvo First Lego Lige (FLL) Slovenije in finale FLL Adrie. Tekmovanje je združilo 220 mladih raziskovalcev in robotikov iz petih držav, ki so predstavili svoje projekte in se pomerili v robotskih spretnostih.

Podjetja 20.3.2023 16:57

Ministrstvo išče projektne rešitve za paviljon na Expu 2025

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport v sodelovanju z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije išče rešitve za slovenski paviljon na svetovni razstavi Expo, ki bo leta 2025 v Osaki na Japonskem. Rok za oddajo rešitev je 4. maj.

Podjetja 19.3.2023 9:45

Spirit lani slovenskemu gospodarstvu namenil 40 milijonov evrov pomoči

pogovarjal se je Alen Pivk

Javna agencija Spirit Slovenija je lani za pomoč slovenskemu gospodarstvu skupno namenila nekaj več kot 39 milijonov evrov. S tem je omogočila številnim podjetjem, da so lažje prebrodila energetsko krizo in izzive, ki jih je prinesel postcovidni čas, ocenjuje v.d. direktorja agencije Rok Capl.

Podjetja 19.3.2023 8:40

V Posavju končali projekt izboljšave industrijskih inovacijskih ukrepov

Regionalna razvojna agencija Posavje iz Krškega je kot vodilni partner nedavno končala triletni mednarodni projekt izboljšave industrijskih inovacijskih ukrepov Inno Industry. Za nekaj več kot 1,6 milijona evrov vreden projekt je vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko odobrila nekaj manj kot poldrugi milijon evrov denarne podpore.