Podjetja

Podjetja 19.2.2020 14:10

Slovenskim podjetjem omogočeno poslovanje prek Amazon Europe

Slovenska podjetja lahko od danes poslujejo tudi prek spletne trgovine Amazon Europe, so sporočili z gospodarskega ministrstva. Začetek poslovanja so napovedovali že za lani, a se je "zaradi vzpostavitve boljše uporabniške izkušnje podjetij rok zamaknil", so pojasnili.

Podjetja 19.2.2020 12:38

V Beti po padcu naročil v zadnjem lanskem četrtletju januarja spet z rastjo

Metliška Beti, ena vodilnih evropskih proizvajalk barvane poliamidne preje, je po novembrskem in decembrskem upadu naročil januarja zabeležila njihovo rast. Beti je sicer lani dosegla 9,5 milijona evrov prometa in s tem za sedem odstotkov zaostala za primerljivim predlanskim izidom. Čisti dobiček je dosegel predlansko raven.

Podjetja 19.2.2020 12:37

Metalurška industrija si želi realnih in s sredstvi podprtih ciljev v NEPN

Metalurška industrija se ne boji ciljev v Nacionalnem energetskem in podnebnem načrtu (NEPN), vendar pa opozarja, da morajo biti realni in podprti z zadostno količino virov. Glede na že sedaj visoko energetsko učinkovitost in manjše izpuste bodo cilji težko uresničljivi, je dejal predsednik strateškega sveta za metalurgijo Marko Drobnič.

Podjetja 19.2.2020 8:30

Konferenca inOrbit letos s šesto izvedbo

Šesta izvedba konference inOrbit, ki je namenjena strokovnjakom s področja digitalnega marketinga, bo potekala 19. in 20. marca v Portorožu. Glavni temi konference bosta rast in razvoj poslovanja na digitalnih kanalih, so sporočili organizatorji dogodka, slovenska digitalna agencija Red Orbit.

Podjetja 18.2.2020 18:13

Na brniško letališče prihaja Israir Airlines

Izraelski letalski prevoznik Israir Airlines vzpostavlja povezavo med Tel Avivom in Ljubljano. Aprila bo v to izraelsko mesto po navedbah STO letel trikrat, v Fraportu Slovenija, ki upravlja z brniškim letališčem, pa zaenkrat razpolagajo z informacijo o dveh letih. Nato naj bi od 23. maja do 13. oktobra opravil po en oz. dva leta tedensko.

Podjetja 18.2.2020 16:49

GZS med podpisniki pobude za povečanje sredstev EU za digitalizacijo

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) oz. Združenje za informatiko in telekomunikacije pri GZS je skupaj z evropsko povezavo Digitaleurope in še 23 nacionalnimi panožnimi združenji pred četrtkovim proračunskim vrhom EU podpisalo pobudo za okrepitev financiranja digitalizacije v okviru proračuna unije.

Podjetja 18.2.2020 15:57

E3 v roke Petrola

Uprava družbe Elektro Primorska je za prodajo hčerinske družbe E3, ki je eden največjih prodajalcev elektrike v Sloveniji, kot najugodnejšega ponudnika prepoznala družbo Petrol, poročajo Finance. S prodajo je že soglašal nadzorni svet družbe Elektro Primorska, pogodba pa bo podpisana predvidoma do konca meseca.

Podjetja 18.2.2020 10:35

Pošta Slovenije v nadaljnjo širitev v jugovzhodni Evropi in obsežne investicije

Slovenski državni holding (SDH) je nedavno potrdil strateški razvojni program Pošte Slovenije do leta 2025. Pošta Slovenije z nedavno integracijo Intereurope že letos pričakuje 457 milijonov evrov prihodkov. Za prihodnja leta je v načrtu nadaljnja širitev na trge jugovzhodne Evrope in tudi naložbe v skupni višini 195 milijonov evrov.