Podjetja

Podjetja Turizem 9:17

Slovenski turizem tke vezi v Italiji in Avstriji

Slovenska turistična organizacija (STO) je v minulem tednu pripravila dogodka za italijanski in avstrijski trg. Zanimanje organizatorjev potovanj je bilo v obeh primerih veliko. Trendi sicer kažejo, da bo letos več Evropejcev potovalo znotraj celine, več bo tudi potovanj z avtomobilom.

Podjetja 8:21

Velenjski Saša inkubator s programom do povečanja mreže poslovnih angelov

Velenjski Saša inkubator je lani začel z novim programom Šola za vlagatelje, s ciljem povečati mrežo poslovnih angelov, vlagateljev, ki lahko že z majhnimi vložki, svojim znanjem in poznanstvi zelo pomagajo zagonskim podjetjem v zgodnji fazi razvoja. Na ta način so omogočili začetek poslovanja 132 investitorjem, od tega jih je kar osem iz Velenja.

Podjetja 27.2.2021 8:49

Slovenske železnice lani z 2,9 milijona evrov čistega dobička

Slovenske železnice (SŽ) so na ravni skupine lani ustvarile 2,9 milijona evrov čistega dobička, potem ko se je leta 2019 ta ustavil pri 35 milijonih evrov. Poslovni rezultat je bil nižji predvsem zaradi izplačanih odpravnin. Prihodki so se lani ustavili pri 540,7 milijona evrov, leto prej pa so dosegli nekaj več kot 600 milijonov evrov.

Podjetja 27.2.2021 8:30

Epidemija v oglaševanju začasno odložila aktivnosti in jih preselila predvsem na splet

piše Janja Zalar

Epidemija covida-19 je vplivala tudi na oglaševanje. Podjetja so sprva odložila aktivnosti, nato pa se je oglaševanje iz zunanjega zaradi omejitev preselilo predvsem na splet. Poleg tega je zaradi omejitev gibanja povečalo oglaševanje izdelkov za vrtnarjenje, kuhanje in domače mojstre, medtem ko je skoraj zamrlo oglaševanje turističnih storitev.

Podjetja 27.2.2021 8:11

Trboveljska občina letos v posodobitev obrtno-industrijske cone Nasipi

Občina Trbovlje letos načrtuje posodobitev obrtno-industrijske cone Nasipi, saj si želi podjetjem v tej coni omogočiti optimalnejše delovanje ter razvoj in širitev. Vrednost projekta je 2,8 milijona evrov, iz Kohezijskega sklada pa je občini odobreno 2,3 milijona evrov sredstev EU, je zapisano na spletnih straneh občine.

Podjetja 27.2.2021 8:10

Panorganix razvija nove izdelke in se širi na nove trge

Ljutomersko podjetje Panorganix se je v začetku lanskega leta znašlo v nezavidljivem položaju zaradi nizkih cen tuje solate ter zaprtja gostinskega sektorja in šol ob epidemiji covida-19. Krizo so izkoristili kot priložnost za izboljšanje kakovosti pridelkov, ob tem pa krepijo ponudbo in se širijo na nove trge.

Podjetja 27.2.2021 8:03

Občini Turnišče za gospodarsko cono dobra polovica evropskega denarja

Občini Turnišče bo za projekt gospodarske cone, vreden skoraj 420.000 evrov, evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrih 225.000 evrov. S sredstvi bodo uredili infrastrukturo med naseljema Turnišče in Nedelica, kar bo omogočalo normalno delovanje gospodarske cone Turnišče.