Podjetja

Podjetja 8:30

Iprom povečuje transparentnost digitalnega oglaševanja s tehnologijo blockchain

Slovenska agencija Iprom, ki je specializirana za digitalno oglaševanje, je svojo infrastrukturo za oglaševanje nadgradila z dnevnikom sprememb in bloki transakcij, ki temeljijo na tehnologiji veriženja blokov (blockchain). V podjetju so prepričani, da rešitev v distribucijo oglaševalskih vsebin vnaša večjo transparentnost.

Podjetja 8:30

Bogdanovski za STA: Inovacije glavni motor nadaljnje rasti za Novartis

pogovarjala sta se Alen Pivk in Urška Kristan Kastner

Inovacije so za Novartis glavni motor nadaljnje rasti, pri inovativnih tehnologijah pa bo še naprej ključno vlogo igrala Slovenija, pravi prvi mož Leka Zvone Bogdanovski. Izpostavlja pomen Novartisovega centra za proizvodnjo inovativnih in generičnih zdravilnih učinkovin v Mengšu, ki Slovenijo postavlja na pomembno mesto v okviru Novartisa.

Podjetja Startupi 16.2.2019 8:30

V Tehnološkem parku Ljubljana 23 novih članov

Tehnološki park Ljubljana je v lanskem letu svojo skupnost razširil s 23 novimi člani in dosegel skupno število 316 inovativnih zagonskih ter malih in srednjih podjetij, so sporočili iz Tehnološkega parka.

Podjetja 13.2.2019 20:25

Certa postala 100-odstotna lastnica podjetja Tik Kobarid

Družba Certa je danes postala 100-odstotna lastnica podjetja Tik Kobarid, ki proizvaja medicinske pripomočke za enkratno uporabo. Vodstvo Certe je z imetniki 14,48-odstotnega poslovnega deleža v kobariškem podjetju podpisalo pogodbo, s katero so predstavniki 429 sedanjih in nekdanjih zaposlenih svoj delež za 330.000 evrov prenesli na Certo.

Podjetja 13.2.2019 9:36

AIK objavila prevzemno ponudbo za Gorenjsko banko

Srbska AIK banka je danes objavila prevzemno ponudbo za odkup preostalih 22,3 odstotka delnic Gorenjske banke, ki jih še nima v lasti. Za delnico ponuja 298 evrov, prevzemna ponudba pa velja do vključno 13. marca. Prevzemnik pri tem ni določil praga uspešnosti ponudbe.

Podjetja 12.2.2019 18:56

Leben na Finskem napovedal ambiciozne cilje Slovenije pri krožnem gospodarstvu

Minister za okolje in prostor Jure Leben je na neformalnem sestanku več evropskih ministrov na Finskem poudaril pomen krožnega gospodarstva pri preoblikovanju EU v konkurenčno in podnebno nevtralno gospodarstvo do leta 2050. Slovenija želi biti po njegovih besedah v svojih ciljih ambiciozna, saj bodo sicer potrebne spremembe prepočasne.

Podjetja 12.2.2019 12:50

SŽ podpisale pogodbo za nakup štirih novih lokomotiv

Družba SŽ-Tovorni promet je s češkim proizvajalcem CZ Loko danes podpisala pogodbo za nakup štirih novih dizelskih lokomotiv za premik za uporabo na koprski tovorni postaji. Vrednost posla je 7,46 milijona evrov brez DDV oz. 9,10 milijona evrov z davkom. Nove lokomotive bodo bistveno bolj varčne, hkrati pa za četrtino zmogljivejše.

Podjetja 12.2.2019 9:45

Prvi mož Uniorja Darko Hrastnik za STA: Unior bo rasel tudi v naslednjih letih

pogovarjal se je Gregor Mlakar

Zreški Unior, ki letos obeležuje stoletnico obstoja, je v preteklem letu beležil rekordno prodajo, rast in nadaljnjo razdolžitev pa načrtujejo tudi v naslednjih letih. Kot je za STA povedal predsednik uprave Darko Hrastnik, se nameravajo še bolj širiti na trge obeh Amerik, za letos pa je napovedal verjetni začetek prodajnega postopka Uniturja.

Podjetja 12.2.2019 9:44

Unior - sto let kovaške tradicije v Zrečah

Zreška skupina Unior letos obeležuje stoletnico svojega obstoja, čeprav so na obronkih Pohorja prve fužine rasle že v 18. stoletju. Delovale so predvsem kot večje kovačnice, kjer so ročno izdelovali poljedelsko in obrtniško orodje. Leta 1919 je bila v Zrečah ustanovljena Štajerska železoindustrijska družba z omejeno zavezo.