Podjetja

Podjetja 11.8.2022 15:41

Ryanair napoveduje konec ultra nizkih cen vozovnic

Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair prihodnjih nekaj let ne bo ponujal ultra nizkih cen vozovnic, je danes napovedal glavni izvršni direktor Michael O'Leary. "Mislim, da resnično nizkih cen - za en evro, za 0,99 evra, celo za 9,99 evra - prihodnjih nekaj let ne boste videli," je dejal v pogovoru za britanski BBC.

Podjetja 11.8.2022 13:48

V nekdanji mariborski kaznilnici v prihodnje podjetniški inkubator in hotel

Regionalna razvojna agencija (RRA) za Podravje - Maribor je danes predstavila načrte za prenovo objekta nekdanje kaznilnice v Mariboru, po novem poimenovanega Kreativni park Drava (KPD). V delu, ki je v lasti občine, med drugim načrtujejo podjetniški inkubator in center kreativnih industrij, v delu v zasebni lasti pa naj bi nastal hotel ali hostel.

Podjetja 10.8.2022 17:04

Gen energija z novimi nadzorniki

Družba Gen energija je dobila nove nadzornike, za dobo štirih let so to postali Mateja Čuk Orel, Ivana Nedižavec Korada, Miloš Pantoš, Rok Marolt, Marijan Penšek ter Žiga Debeljak. Prejšnji nadzorni svet je SDH odpoklical, in sicer zaradi izgubljenega zaupanja "glede ureditve ustreznega korporativnega upravljanja v skupini Gen".

Podjetja 4.8.2022 15:08

Elektronček Group v nakup Costelle

Elektronček Group, ki je v večinski lasti podjetnika Joca Pečečnika, tudi predsednika Kluba slovenskih podjetnikov SBC, je pri varuhu konkurence priglasil koncentracijo nad družbo Costella. Prodajni postopek zanjo je konec lanskega leta napovedala švicarska družba Agrokor, ki je v likvidaciji.

Podjetja 2.8.2022 17:17

Češka Solitea prevzela šenčursko IKT-podjetje Vasco

Češki ponudnik rešitev informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) Solitea je v Sloveniji prevzel še eno uspešno IKT-podjetje. Po nakupu družbe Saop iz Šempetra pri Gorici v letu 2016 je zdaj prevzel še šenčursko podjetje Vasco, ki se ukvarja z razvojem in prodajo programskih rešitev za mala, srednja in velika podjetja.

Podjetja 2.8.2022 10:25

Sončna elektrarna Prapretno s pravnomočnim uporabnim dovoljenjem

Trenutno največja sončna elektrarna v Sloveniji, sončna elektrarna Prapretno, je 2. avgusta letos po navedbah investitorja kot prva sončna elektrarna v Sloveniji pridobila pravnomočno uporabno dovoljenje. S tem so zaključeni vsi upravni postopki, ki omogočajo redno obratovanje elektrarne, so danes sporočili iz Holdinga slovenske elektrarne (HSE).