Podjetja

Podjetja Statistika Slovenija 23.6.2024 8:11

Leta 2022 rekordno število novonastalih podjetij

Leta 2022 je v Sloveniji na novo nastalo 21.833 podjetij, kar je za približno devet odstotkov več kot leto prej. Gre za največje število novonastalih podjetij po letu 2004 oz. odkar državni statistični urad spremlja te podatke. Njihovo število se je povečalo v večini dejavnosti, najizraziteje v gostinstvu in drugih storitvenih dejavnostih.

Podjetja 23.6.2024 7:45

V Toronto odhaja delegacija lesarskih in pohištvenih podjetij

V Toronto danes odhaja delegacija lesarskih in pohištvenih podjetij. V Kanadi se bo delegacija do četrtka srečala z vrsto kanadskih podjetij ter obiskala več razstavnih prostorov pohištva, so sporočili iz Gospodarske zbornice Slovenije (GZS). Obisk je namenjen gradnji in utrjevanju poslovnih kontaktov na perspektivnem izvoznem trgu.

Podjetja 20.6.2024 20:10

Slovenska vladno-gospodarska delegacija zadovoljna s poslovnim kongresom v Münchnu

Gospodarsko sodelovanje med Slovenijo in Nemčijo se je v zadnjih letih močno okrepilo, odlično je tudi sodelovanje z Bavarsko. Še vedno pa ostaja veliko prostora za nadgradnjo, pri čemer so največje priložnosti na področju vesoljske in drugih visokih tehnologij, avtomobilske industrije in turizma, je bilo slišati na poslovnem kongresu v Münchnu.

Podjetja 20.6.2024 17:34

Ocenjevanja pred sejmom Agra pokazala nadpovprečno kakovost

Pomurski sejem je pred 62. mednarodnim kmetijsko-živilskim sejmom Agra, ki bo zadnji teden avgusta, opravil štiri ocenjevanja kakovosti. 32 strokovnjakov je ocenilo 789 izdelkov 110 prijaviteljev in kakovost ocenilo kot nadpovprečno. Podelili so 35 šampionov ter izbrali pet kandidatov za oskarja za embalažo.

Podjetja 20.6.2024 12:52

Roto v Keniji ustanovil deveto hčerinsko podjetje

Podjetje Roto je ob 75-letnici naredilo pomemben korak naprej, je danes na novinarski konferenci povedala članica uprave Nuša Pavlinjek Slavinec. Jeseni bodo namreč zagnali proizvodnjo v novem hčerinskem podjetju v Keniji. To bo deveta tovarna znotraj skupine Roto. Skupaj imajo že 600 zaposlenih, lani pa so presegli 110 milijonov evrov prihodkov.

Podjetja 19.6.2024 15:35

Na trg se je vrnil ponudnik dostave Ehrana

Po treh letih se je na slovenski trg vrnil ponudnik dostave hrane Ehrana. Leta 2021 ga je prevzel španski Glovo, ki pa se je iz Slovenije umaknil maja letos. Znamko Ehrana je odkupil Matic Šubic, aplikacija pa je že dostopna uporabnikom. Šubic izpostavlja veliko podporo gostincev, ki bodo imeli po njegovih besedah v platformi lokalnega zaveznika.

Podjetja 18.6.2024 21:58

Na izboru za slovenski startup leta slavilo podjetje FLIQA

Na izboru Slovenski startup leta je slavilo podjetje FLIQA, ki razvija dva produkta s področja odprtega bančništva in s pomočjo partnerjev ponuja dostop do velikega števila evropskih bank. Podjetje uspešno nastopa na trgu in sklepa strateška partnerstva z uveljavljenimi podjetji iz panoge, so sporočili organizatorji izbora.

Podjetja 18.6.2024 14:34

Na trasi drugega tira prebili vse predore

Delavci na trasi drugega železniškega tira med Divačo in Koprom so izkopali še zadnje metre servisnih cevi predorov Lokev in Beka. S tem je prebitih vseh deset predorskih cevi na trasi, izkopanih pa 37,4 kilometra predorov, so danes sporočili iz projektnega podjetja 2TDK.

Podjetja 17.6.2024 16:01

V Koper priplula velika kontejnerska ladja s pogonom na metanol

V koprsko pristanišče je danes priplula prva ladja, ki za gorivo uporablja t.i. zeleni metanol, pridobljen iz obnovljivih virov. Ladja Astrid Maersk je trenutno poleg sestrske ladje Ane Maersk edina kontejnerska ladja matica na takšen pogon, z več kot 16.500 kontejnerskimi enotami zmogljivosti pa je ena največjih, ki so kdaj priplule v Koper.