Podjetja

Podjetja 22.4.2019 8:07

Hofer do konca leta brez plastičnega pribora in kozarcev za enkratno uporabo

Trgovska veriga Hofer bo do konca leta s svojih polic umaknila vatirane palčke s plastičnim delom, plastični pribor in nekatere druge plastične izdelke za enkratno uporabo. Ukinjeni izdelki bodo kupcem na voljo v okolju prijaznejših izbirah, so sporočili iz podjetja. Junija bodo iz prodaje umaknili tudi klasične plastične nosilne vrečke.

Podjetja 17.4.2019 17:52

Na NetPRO konferenci o umetni inteligenci in trajnostnem razvoju

V Ljubljani je pred kratkim potekala NetPRO konferenca, največja poslovna konferenca, namenjena malim in srednje velikim podjetjem v Sloveniji. V peti izvedbi v organizaciji podjetja TSmedia in centra Business Intelligence Center se je konferenca posvetila umetni inteligenci in trajnostnemu razvoju.

Podjetja 17.4.2019 11:42

Slovenska podjetja privlačna za talente, a ostaja veliko prostora za izboljšave

Talenti v slovenski politiki zaposlovanja v povprečju zasedajo pomembno mesto, a ne v vseh podjetjih. Slovenija po drugi strani še ni dovolj privlačno okolje, da bi vse talente zadržali doma in ob tem privabili mnoge tuje, so ocenili sodelujoči na AmChamovem poslovnem zajtrku. Strinjali so se, da talenti želijo zahtevne in zanimive izzive.

Podjetja 17.4.2019 5:00

AmChamov poslovni zajtrk v znamenju talentov

Osrednja tema tokratnega poslovnega zajtrka Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji (AmCham) bodo talenti in njihov pomen za podjetja. Sodelujoči se bodo med drugim spraševali, kakšno mesto zasedajo talenti v slovenski politiki zaposlovanja in katere vrednote pričakujejo. Razpravljali bodo tudi o tem, ali znamo prepoznati talente vseh generacij in jih vključiti.

Podjetja Startupi znanost 16.4.2019 18:49

Pošta v sodelovanju z IJS predala prostore visokotehnološkim startupom

Pošta Slovenije je v sodelovanju z Institutom Jožef Stefan (IJS) del praznih prostorov v Ljubljani predala štirim visokotehnološkim startupom. Po besedah generalnega direktorja Pošte Borisa Novaka podjetja druži inovativnost ter tudi "raziskovanje in uporaba umetne inteligence", ki je tudi del digitalne preobrazbe Pošte Slovenije.

Intervju Podjetja 16.4.2019 7:50

Nikolić za STA: Poslovanje HSE lahko sami izboljšamo le s stroškovno učinkovitostjo

pogovarjala se je Janja Zalar

Novega generalnega direktorja Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) Stojana Nikolića so ob prevzemu mandata pričakali številni izzivi. Odločiti se bo treba, kako se lotiti razogljičenja in nadaljevati s stalnimi investicijskimi aktivnostmi. Ob tem pa je v pogovoru za STA poudaril, da lahko poslovanje sami izboljšajo le s stroškovno učinkovitostjo.

Podjetja 15.4.2019 16:18

V Krkinem tednu prostovoljstva sodelovala petina njenih zaposlenih v Sloveniji

Pri 8. Krkinem tednu humanosti in prostovoljstva, ki so ga pripravili pretekli teden, je sodelovala petina vse zaposlenih v Krki v Sloveniji. Tem so se pridružili tudi Krkini sodelavci iz 24 držav, kultura prostovoljstva pa je v 65 letih njenega delovanja postala neločljivi del njene organizacijske strukture, so danes sporočili iz novomeške Krke.

Podjetja 15.4.2019 15:21

Vodenje Jagrosa prevzema mlajša generacija

Vodenje družinskega podjetja Jagros, ki upravlja s trgovsko verigo Jager, prevzema mlajša generacija, Franc in Marija Jager pa se umikata z direktorskih mest. Kot so sporočili iz podjetja, ustanovitelj družbe v njej ostaja kot svetovalec uprave, njegova žena pa prokuristka. Ob tem bodo sedež družbe prenesli iz Podplata v Rogaško Slatino.

Podjetja 15.4.2019 12:37

Ajdovski C-Astral se povezuje z japonsko družbo Terra Drone

Vodilna svetovna korporacija na področju dronov Terra Drone je kupila delež v ajdovski družbi C-Astral. Sodelovanje bo za ajdovsko družbo, specializirano za proizvodnjo in storitve majhnih sistemov brezpilotnih zrakoplovov s fiksnimi krili, predvsem strateškega pomena, je za STA povedal eden od ustanoviteljev in direktorjev C-Astrala Nejc Trošt.