Podjetja

Podjetja Turizem 27.11.2021 8:20

Po festivalu čokolade poznana Radovljica dočakala prvo čokoladnico

Radovljica s festivalom čokolade že devet let gradi svojo prepoznavnost na čokoladi. Ta sicer nastaja tudi v leški Gorenjki, šele prejšnji mesec pa je Radovljica dočakala svojo prvo butično čokoladnico. Odprla jo je Nataša Mikelj, ki je kot tedanja direktorica radovljiškega zavoda za turizem tudi začela s projektom festivala čokolade.

Podjetja 24.11.2021 13:13

V Anhovem odprli vodikovo polnilnico

Pred vhodom v Salonit Anhovo so danes odprli vodikovo polnilnico, s čimer se podjetje aktivno pridružuje pobudnikom za vzpostavitev vodikove infrastrukture v regiji Severnega Jadrana. Ta je pomembna tudi za uresničitev strateških ciljev družbe, ki želi postati ena prvih ogljično nevtralnih cementarn z minimalnim vplivom na okolje do leta 2035.

Podjetja 23.11.2021 8:10

Delegacija lesarskih podjetij na sejmu v Milanu

Delegacija lesarskih podjetij se v organizaciji Spirita Slovenija, direktorata za lesarstvo pri gospodarskem ministrstvu, Združenja lesne in pohištvene industrije pri GZS in Lesarskega grozda ob podpori generalnega konzulata v Milanu udeležuje milanskega sejma Made Expo. Udeležila se bo številnih poslovnih srečanj.

Podjetja 22.11.2021 14:21

Adria Tehnika s pogodbo za vzdrževanje Easyjetovih letal

Adria Tehnika iz skupine Avia Prime je podpisala novo petletno pogodbo o sodelovanju z letalskim prevoznikom Easyjet. Pogodba obsega tehnično vzdrževanje letal na ljubljanskem letališču, vzdrževanje ogrodja in komponent, linijsko vzdrževanje, podporo na zahtevo in druge naloge za letalske tehnike, so danes sporočili.

Podjetja EU konkretno znanost 19.11.2021 16:02

ESA za pospeševanje uporabe vesolja v Evropi

Svet Evropske vesoljske agencije (ESA) je na ravni ministrov danes na Portugalskem sprejel resolucijo o pospeševanju uporabe vesolja v Evropi. Srečanja se je udeležil tudi slovenski gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki je med drugim podčrtal vključevanje novih manjših podjetij, aktivnih na področju vesolja.

Podjetja 18.11.2021 15:25

Skupina Gen-I v prvih 10 mesecih rekordno

Skupina Gen-I je v prvih 10 mesecih letos ustvarila 2,5 milijarde evrov prihodkov, 70,9 milijona evrov dobička iz poslovanja (EBIT) in 57,5 milijona evrov čistega dobička. Čisti dobiček je za 40,6 milijona evrov presegel načrtovani čisti dobiček za celotno leto 2021, je objavila družba Gen-I.

Podjetja 18.11.2021 15:18

Na konferenci o digitalizaciji kot ključu za dvig produktivnosti

Pospešena digitalna preobrazba je ključna za povečanje produktivnosti in konkurenčnosti podjetij, so se strinjali udeleženci letošnje konference GoDigital 2021. Pri tem so izpostavili, da ima Slovenija zgodovinsko priložnost, da s povezovanjem in sodelovanjem postane ena od zmagovalk digitalnega prehoda.

Podjetja 17.11.2021 13:48

Po 90 letih prenova male hidroelektrarne na Hublju

Družba Soške elektrarne je začela prenavljati malo hidroelektrarno na reki Hubelj v Ajdovščini. Prenove je bil najbolj potreben glavni cevovod, ki je bil poškodovan zaradi nenehnega drsenja terena, del od 4,4 milijona evrov vredne investicije pa bo namenjen tudi prenovi same strojnice v hidroelektrarni.

novica Podjetja #družba 16.11.2021 16:06

EU z vlaganji v inovativne projekte za razogljičenje gospodarstva

EU bo v okviru sklada za inovacije vložila več kot 1,1 milijarde evrov v sedem obsežnih inovativnih projektov. Z nepovratnimi sredstvi bo podprla projekte, katerih cilj je uvajanje prelomnih tehnologij na trg energijsko intenzivnih industrij ter industrij vodika, uporabe in shranjevanja energije ter energije iz obnovljivih virov.