Podjetja

Podjetja Slovenija 6.12.2018 19:55

Obrtnica leta Mojca Trnovec, podjetnik leta Peter Pišek

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) je nocoj na Brdu pri Kranju podelila prestižna priznanja za poslovne dosežke, inovativnost in odličnost. Obrtnica leta 2018 je postala Mojca Trnovec (Gostilna Mihovec), podjetnik leta pa Peter Pišek (Pišek & HSF Logistics).

Podjetja 6.12.2018 11:29

Samsung s svojim prvim prodajnim centrom v Sloveniji

Južnokorejski tehnološki velikan Samsung je danes odprl svoj prvi prodajno-svetovalni center v Sloveniji. Ta se nahaja v ljubljanskem Cityparku, v njem pa so na voljo Samsungovi pametni mobilniki, tablice, ure in dodatna oprema.

Podjetja Slovenija 5.12.2018 11:38

V izboru najboljših poslovnih praks Amchama slavila Droga Kolinska

Droga Kolinska je zmagovalka izbora najboljših poslovnih praks pod okriljem ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji Amcham Slovenija. Podjetje je prepričalo z zaščito barve Argeta kot blagovne znamke. Gre za inovativnost, ki se ob bok postavlja največjim svetovnim blagovnim znamkam, so ocenili v Amchamu.

Podjetja #družba 4.12.2018 14:43

Uspešnost digitalne preobrazbe močno odvisna od kadrov

Uspešnost digitalne preobrazbe podjetij in države kot celote ni odvisna le od uporabe sodobnih tehnologij, temveč jo v veliki meri določajo kadri, ki v podjetjih izvajajo spremembe v smeri industrije četrte generacije, je bil eden od poudarkov današnje konference o digitalni ekonomiji. Kompetence prihodnosti sicer ostajajo precejšnja neznanka.

Podjetja #družba 3.12.2018 18:45

Priljubljenost brezstičnega plačevanja še naprej raste

Prek spleta kupuje približno četrtina Slovencev, ki pri tem večinoma zaupajo v varnost spletnih transakcij prek plačilnih kartic, kaže raziskava družbe Mastercard. Raste tudi priljubljenost brezstičnega plačevanja, ki ga vsaj enkrat tedensko uporablja 54 odstotkov vprašanih, in plačevanja prek mobilnega telefona.

Podjetja 3.12.2018 16:54

Upravljanje inovativnosti tesno povezano z drugimi področji

Učinkovito upravljanje inovativnosti bo vsekakor eden ključnih gradnikov uspeha prihodnosti, ki pa je tesno povezan z drugimi področji, so ocenili udeleženci okrogle mize v sklopu letne konference Slovenskega državnega holdinga (SDH). Ob tem je bilo slišati opozorila o begu najboljših talentov v tujino in o togem zakonodajnem okolju.

Podjetja 3.12.2018 15:21

Yaskawina kočevska tovarna robotov s polno močjo predvidoma v drugi polovici 2019

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, japonski veleposlanik Masaharu Yoshida in direktor podjetij Yaskawa Slovenija in Yaskawa Ristro Hubert Kosler so si danes v Kočevju ogledali Yaskawino novo tovarno robotov. Ta naj bi s polno močjo in letno proizvodnjo 6000 robotov začela v drugi polovici prihodnjega leta.

Podjetja 3.12.2018 14:37

Primark bo prvo trgovino v Sloveniji odprl prihodnje leto

Irska veriga trgovin s cenovno ugodnimi oblačili in modnimi dodatki Primark bo prvo trgovino v Sloveniji odprla prihodnje leto, so sporočili iz ljubljanskega nakupovalnega središča Citypark, kjer trgovina tudi bo. Odprtje trgovine prinaša tudi nova delovna mesta, koliko, še ni znano.

Podjetja 3.12.2018 12:14

Stopnja digitalizacije podjetij počasi raste

Stopnja digitalizacije v slovenskih podjetjih se iz leta v leto povečuje. Med podjetji z vsaj 10 zaposlenimi se jih lahko danes z visokim ali celo zelo visokim indeksom digitalizacije pohvali nekaj več kot četrtina. Dve leti nazaj je bilo takšnih le 18 odstotkov, kažejo podatki državnega statističnega urada.