Podjetja

Podjetja 8.12.2022 20:30

Obrtnik in podjetnik leta sta Leon Kranjc in Ivan Cajzek

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) je za obrtnika leta 2022 danes razglasila Leona Kranjca iz podjetja Klin, podjetnik leta pa je postal Ivan Cajzek iz podjetja GIC Gradnje. Priznanji, ki so ju podelili na slovesnosti na Brdu pri Kranju, vsako leto podelijo obrtniku in podjetniku, ki predstavljata vzor odličnosti in kakovosti poslovanja.

Podjetja 8.12.2022 16:26

Eles bo ustanovil hčerinsko družbo Adex

Vlada je danes odločila, da bo sistemski operater prenosnega elektroenergetskega omrežja Eles ustanovil hčerinsko družbo Adex. Z njo bo lahko sodeloval v projektu alpsko-jadransko-podonavske borze električne energije, ki bo organizirala trgovanje v Sloveniji in Srbiji, poslovala pa bo tudi širše.

Podjetja 7.12.2022 16:15

V treh letih za prakse medgeneracijskega sodelovanja nagrajenih 28 podjetij

Projekt spodbujanja medgeneracijskega sodelovanja v delovnem okolju Vsi zmagujemo, ko sodelujemo je pokazal, da v številnih podjetjih uspešno naslavljajo izzive medgeneracijskega sodelovanja, so izpostavili partnerji na novinarski konferenci ob zaključku projekta. Za svoje prakse na tem področju je bilo v treh letih nagrajenih 28 podjetij.

Podjetja 7.12.2022 15:12

Riko in partnerska podjetja s projektom za digitalizacijo poslovnih procesov

Štiri podjetja - Riko, Melamin, GV servis in In.Sist - so zagnala skupen projekt, s katerim nameravajo digitalizirati delovne procese in tako postati še bolj konkurenčna na vse bolj digitaliziranem trgu. Za projekt, vreden 5,17 milijona evrov, so v okviru načrta za okrevanje in odpornost prejela tudi 2,16 milijona evrov evropskih sredstev.

Podjetja Startupi 7.12.2022 11:29

Zagonska podjetja pod okriljem GZS združena v novi sekciji

Znotraj Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) je nastala sekcija startup in scalup podjetij, ki združuje 39 ustanovnih članov. Kot je na torkovi ustanovni seji izpostavil generalni direktor GZS Aleš Cantarutti, bodo prav ta podjetja pomembna za razvojni preboj Slovenije do leta 2030.

Podjetja 6.12.2022 5:00

Danes razglasitev zmagovalca izbora najboljših poslovnih praks za leto 2022

Danes bo znan zmagovalec tradicionalnega izbora najboljših poslovnih praks Best of the Best 2022, ki vsako leto poteka pod okriljem ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji (Amcham Slovenija). Tega bodo izmed treh super finalistov razglasili na Amchamovem poslovnem zajtrku v Ljubljani.

Podjetja 4.12.2022 8:45

Mlekarna Celeia z nadgradnjo čistilne naprave

Mlekarna Celeia, ki letno odkupi več kot 90 milijonov litrov mleka, je pristopila k nadgradnji čistilne naprave. Skoraj pol milijona evrov vredna naložba bo zaradi učinkovitejšega odstranjevanja maščob in manj mulja izboljšala kakovost odpadne vode, posledično bo manjša obremenitev centralne čistilne naprave v Kasazah, so sporočili iz mlekarne.

Podjetja 2.12.2022 14:05

Invalidsko podjetje Sico v Arji vasi odprlo nove prostore

Invalidsko podjetje Sico, ki se ukvarja z laserskim razrezom in preoblikovanjem pločevine, je danes v poslovni coni Arja vas odprlo nove poslovno-proizvodne prostore. Ti se razprostirajo na okoli 4000 kvadratnih metrih, vrednost naložbe pa je okoli sedem milijonov evrov, je za STA povedal direktor družbe Marjan Volpe.