Podjetja

Podjetja 15.9.2019 9:21

Preboldski Odelo lani prvič z več kot 200 milijonov evrov prihodkov

Preboldsko podjetje za razvoj, proizvodnjo in trženje avtomobilskih delov Odelo je lani prvič ustvarilo preko 200 milijonov evrov prihodkov, kar je skoraj osem odstotkov več kot leto prej. Lanski čisti dobiček pa je znašal dobrih 12 milijonov evrov, medtem ko je bil leta 2017 dosežen v višini 10,5 milijona evrov.

Podjetja #družba 13.9.2019 22:12

Znani letošnji prejemniki nagrad websi za digitalne presežke

V Lutkovnem gledališču je danes potekal Websi dan, ki se je zaključil s podelitvijo nagrad za digitalne presežke. Agencija 101 je postala naj digitalna agencija letošnjega leta, generalni spletni prvak pa je postal projekt Cockta legende Atlantic Grupe/Droge Kolinska in agencije Yootree.

Podjetja 13.9.2019 14:04

Zunanje ministrstvo načrtuje širitev storitev gospodarske diplomacije

Na zunanjem ministrstvu želijo storitve gospodarske diplomacije optimalno prilagajati potrebam gospodarstva, zato si bodo po besedah zunanjega ministra Mira Cerarja prizadevali za odprtje novih diplomatsko-konzularnih predstavništev. Gospodarski minister Zdravko Počivalšek pa še letos pričakuje nov program za spodbujanje internacionalizacije.

Podjetja #družba 13.9.2019 9:30

Nagradi konference CIO leta v Zpiz in Bolnišnico Topolšica

Na letošnji konferenci CIO leta, osrednjem srečanju vodstvenih kadrov na področju informacijskih tehnologij (IT), bosta nagradi za CIO leta in nagrado za digitalno preobrazbo prejela Edmond Pajk, vodja IT-sektorja v Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije (Zpiz), ter Bolnišnica Topolšica.

Podjetja 13.9.2019 9:06

Gorenje zaposlilo 125 dodatnih delavcev, potrebovalo jih bo še 80

Velenjski proizvajalec bele tehnike Gorenje je od sredine avgusta zaradi povečanih potreb v proizvodnji pospešeno iskal nove delavce. Predvideli so okoli 100 novih zaposlitev za določen čas, do danes so jih zaposlili 125. A do začetka oktobra bodo potrebovali še 80 dodatnih delavcev, so za STA povedali v podjetju.

Podjetja 12.9.2019 19:01

Na Mosu podelili cehe in sejemska priznanja

Na 52. Mosu na celjskem sejmišču so danes podelili cehe in sejemska priznanja. Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) je zlati ceh podelila podjetju Kronoterm za novo toplotno črpalko, srebrnega podjetniku Danielu Gajštu za razstavljene lesene stopnice, bronastega pa podjetju Savne Cafuta Ptuj za kombinirano savno.

Podjetja 12.9.2019 17:32

Danfoss Trata in Petrol zmagovalca na področju povezovanja v AmChamovem izboru

Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji (AmCham) je letos znova pripravila program Best of the Best, v sklopu katerega iščejo najboljše poslovne prakse. V Ljubljani so danes predstavili tri projekte v sklopu povezovanja, prvo mesto pa je osvojil skupni projekt družb Danfoss Trata in Petrol z imenom Slovenija, povezana v energetiki: izložba globalnih trendov.

Podjetja 12.9.2019 16:45

Cargo-partner na Brniku odprl 28 milijonov evrov vreden logistični center

Skupina Cargo-partner danes v bližini brniškega letališča uradno odpira nov logistični center. S 25.000 kvadratnimi metri skladiščnih površin gre za enega največjih logističnih centrov v regiji, iz katerega bodo oskrbovali naročnike v srednji in jugovzhodni Evropi. Vodstvo družbe pa računa, da bodo morali v nekaj letih prostore še razširiti.

Podjetja 12.9.2019 14:37

Gospodarsko ministrstvo pripravilo usposabljanje za SPOT

Gospodarsko ministrstvo je danes na 52. Mosu na celjskem sejmišču pripravilo usposabljanje za Slovensko poslovno točko (SPOT), ki se ga je udeležilo več kot 100 referentov in 62 svetovalcev. Predstavniki Fursa so udeležencem izobraževanja predstavili davčno zakonodajo, predstavniki Spirita pa vavčerje kot spodbude za obrtnike in mikro podjetja.