Podjetja

Podjetja 2.4.2020 9:13

Nagrade Websi Spletni prvaki v letošnjem letu prinašajo novosti

Projekt Websi Spletni prvaki, ki zaenkrat ostaja znotraj predvidenih terminov, v luči pandemije koronavirusa letos uvaja nekaj novosti, med drugim novo kategorijo digital proti koronavirusu. Organizatorji so poleg tega predstavili tudi 106-člansko žirijo, ki jo bo vodil direktorja komuniciranja v NLB Skupini Andrej Krajner.

Podjetja znanost 2.4.2020 9:00

V Sloveniji dejavna tudi izdelava zaščitnih mask na 3D-tiskalnikih

V Sloveniji se v dneh pandemije koronavirusa in z njo povezanim pomanjkanjem zaščitne opreme odpirajo tudi povsem nove možnosti za izdelavo zaščitnih mask s pomočjo 3D-tiskalnikov. V okviru pobude Zaščitimo Slovenijo se razvija tako profesionalna oprema za bolnišnice kot tudi pomoč pri izdelavi maske na domačem tiskalniku.

Podjetja #družba 1.4.2020 10:43

Ponudniki lokalne hrane in kupci se lahko povežejo tudi na spletni tržnici

Iz mariborskega inštituta za krožno gospodarstvo Wcycle so sporočili, da so v sklopu projekta Urbana zemljina za hrano vzpostavili digitalno platformo Inno-Rural Lokalna! Zdrava! Hrana!, prek katere povezujejo proizvajalce in kupce lokalno pridelane hrane. V času epidemije je platforma tudi orodje, s katerim se lahko izognemo medosebnim stikom.

Podjetja 31.3.2020 18:34

Podjetjem za izmenjavo informacij na voljo tudi spletni poslovni forum

V okviru spletne informacijske točke o ukrepih za gospodarstvo, ki jo je vzpostavila javna agencija Spirit, je zaživel tudi poslovni forum. Namenjen je neposredni in hitri komunikaciji med podjetji ter izmenjavi uporabnih gradiv in dobrih praks, so sporočili z ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Podjetja 31.3.2020 16:46

V Adrii Mobil prihodnji teden predvidena vnovična proizvodnja

V novomeški Adrii Mobil, kjer so zaradi zagotavljanja varnosti in zdravja zaposlenih ob izbruhu epidemije koronavirusa pred 14 dnevi začasno zaustavili proizvodnjo, bodo to prihodnji teden vnovič pognali. Operativno pripravo za organizacijo in pripravo proizvodnega procesa bodo začeli v ponedeljek, zagon celotne proizvodnje je predviden v torek.

Podjetja 31.3.2020 16:08

Dars lani z višjimi prihodki in nižjim dobičkom

Družba Dars je lani ustvarila 480,75 milijona evrov prihodkov, kar je 3,3 odstotka več kot predlani. Čisti dobiček se je medtem zmanjšal za 9,5 odstotka na 139,61 milijona evrov, razkriva nerevidirano poročilo o poslovanju, ki ga je Dars danes objavil prek spletne strani Ljubljanske borze.

Podjetja 30.3.2020 13:25

Iskratel z novim velikim projektom v Ukrajini

Največje telekomunikacijsko podjetje v Ukrajini Ukrtelekom je s ponudnikom rešitev širokopasovnega dostopa Iskratel in slovensko razvojno banko SID banka podpisalo sporazum o izgradnji optičnih širokopasovnih omrežij GPON na ukrajinskem podeželju. Dveletni projekt, vreden okoli 5,5 milijona evrov, zajema prek 200 krajev v 13 ukrajinskih regijah.

Podjetja 30.3.2020 12:39

Trgovci lahko svoje izdelke prodajajo tudi prek spletne tržnice Mimovrste

Trgovci, ki so morali zaradi epidemije novega koronavirusa zapreti svoje obrate, lahko svoje izdelke prodajajo tudi prek platforme največjega slovenskega spletnega trgovca Mimovrste. Ta je namreč že konec lanskega leta po zgledu Amazonove tržnice ustvaril svojo spletno tržnico, v času epidemije pa beleži skoraj podvojitev obsega dela.

Podjetja 30.3.2020 11:44

Abanka in Nova KBM vzpostavili skupno mrežo bankomatov

Stranke Abanke in Nove KBM, ki sta v postopku integracije, bodo lahko od srede z debetnimi karticami dvigovale gotovino in preverjale stanje na računih v skupni mreži 492 bankomatov po vsej Sloveniji. Storitve bodo za stranke obeh bank brezplačne, sta sporočili banki.