Podjetja

Podjetja 13:11

Klub slovenskih podjetnikov s pobudo za več podjetnosti v družbi

Klub slovenskih podjetnikov (SBC) je zagnal program Za podjetno Slovenijo, s katerim želijo v družbi okrepiti podjetnost kot vrednoto. Pobuda je zasnovana interaktivno, saj želi združiti predstavnike različnih družbenih skupin, pri snovanju predlogov pa bo lahko sodelovala tudi javnost. Program bo po napovedih trajal več let.

Podjetja 12:29

Eles v Beričevem odprl visokotehnološki diagnostično-analitski center

Eles je v Beričevem danes uradno odprl visokotehnološki diagnostično-analitski center, ki bo uvajal sistematične pristope k učinkovitemu upravljanju s fizičnimi sredstvi in skrbel za vsebinsko interpretacijo zbranih podatkov. "Gre za most, s katerim bomo olajšali upravljanje s sredstvi in prenos informacij," je dejal vodja centra Uroš Kerin.

Podjetja 9:34

Pošta Slovenije z namero za prevzem Intereurope

Pošta Slovenije, ki je od prejšnjega tedna 72,13-odstotna lastnica Intereurope, je danes objavila namero za nakup še preostalega deleža koprske logistične družbe. Prevzemno ponudbo bo Pošta objavila najpozneje v 30 dneh.

Podjetja 17.11.2019 11:05

Iskratel ob rasti dobička išče strateškega partnerja

Kranjska skupina Iskratel je lani ustvarila 4,02 milijona evrov čistega dobička, kar je 21,2 odstotka več kot predlani. Da bi lahko sledili trendom, so napovedali preobrazbo organizacije in poslovnega modela, čemur sledi tudi povečanje sredstev za naložbe. Del strategije razvoja skupine je tudi pridobitev strateškega partnerja.

Podjetja 17.11.2019 8:57

V Gorenju letos načrtujejo šestodstotno rast proizvodnje pomivalnih strojev

V Gorenju, kjer so lani proizvedli 200.300 pomivalnih strojev, letos načrtujejo šestodstotno rast proizvodnje teh izdelkov. Glede na letošnjo proizvodnjo pa prihodnje leto načrtujejo še 10-odstotno rast, so za STA povedali v Gorenju. Dejali so tudi, da pomivalne stroje izdelujejo samo v Velenju.

Podjetja 16.11.2019 10:14

Slovenska podjetja na navtičnem sejmu Metstrade v Amsterdamu

Prihodnji teden bo v Amsterdamu vrata odprl 32. sejem navtične industrije in opreme Metstrade, kjer bo pod okriljem agencije Spirit Slovenija izdelke predstavilo 22 slovenskih podjetij. Sejem velja za največji in najpomembnejši sejem za navtično opremo in opremo marin na svetu, organizatorji pa na njem pričakujejo več kot 27.000 obiskovalcev.

Podjetja 16.11.2019 9:13

V Rogatcu predstavili načrte za postavitev šestih vetrnih elektrarn

Dravske elektrarne Maribor (DEM) so na zadnji seji občinskega sveta Rogatec predstavile načrte za postavitev šestih vetrnih agregatov na območju Rogatca. Kot je za STA povedal rogaški župan Martin Mikolič, je vse skupaj šele na začetku. V razpravi na seji pa ni bilo izraženih negativnih mnenj.

Podjetja 15.11.2019 19:16

Ob dnevu slovenske hrane pozivi k zavedanju o pomenu lokalnih živil

Obeležili smo dan slovenske hrane, namenjen podpori pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanju samooskrbe s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Tudi tokrat ga je spremljal tradicionalni slovenski zajtrk, ko so več kot 270.000 otrokom v vrtcih in osnovnih šolah za zajtrk ponudili kruh z maslom in medom, jabolko in mleko.

Podjetja 15.11.2019 17:00

Za novo sodelovanje v shemah kakovosti na voljo 700.000 evrov

Kmetijsko ministrstvo je danes v uradnem listu objavilo razpis za spodbujanje novega sodelovanja v shemah kakovosti. Na voljo bo 700.000 evrov nepovratnih sredstev, ki bodo namenjena povrnitvi stroškov, ki jih bodo imela kmetijska gospodarstva z vključitvijo v shemo. Oddaja vloge bo možna med 29. novembrom in 20. decembrom.