Podjetja

Podjetja 30.11.2023 11:31

NLB prevzema družbo Summit Leasing

NLB je danes sklenila pogodbo za pridobitev 100-odstotnega deleža v družbi SLS Holdco, ki je matična družba Summit Leasing Slovenija in njenih hčerinskih družb iz skladov, ki jih upravljajo podružnice družbe Apollo Global Management in EBRD. "Lizing storitve ustrezno naslavljajo potrebe naših strank," so zapisali v NLB.

Podjetja 29.11.2023 17:27

Na Vrhu slovenskega gospodarstva za simfonijo trajnosti in inovativnosti

Predstavniki podjetij so na današnjem Vrhu slovenskega gospodarstva izpostavili potrebo po debirokratizaciji, zagotavljanju sredstev za inovacije, raziskave in razvoj ter podpori zagonskim podjetjem. Na panelu z naslovom Simfonija trajnosti in inovativnosti so poudarili tudi pomen usklajenosti pri razvoju.

Podjetja 26.11.2023 8:05

Kočevski Intersocks eden od vodilnih svetovnih proizvajalcev športnih nogavic

Kočevski Intersocks je eden od vodilnih proizvajalcev športnih tehničnih nogavic na svetu. Letno jih izdela dva milijona, kar je nekaj manj kot desetina nogavic, ki jih proizvede in proda skupina Intersocks. Da ostanejo med vodilnimi v svoji branži, vseskozi posodabljajo proizvodnjo. Trenutno načrtujejo gradnjo 10-milijonskega logističnega centra.

Podjetja 24.11.2023 8:27

Skupina Mol si prizadeva za krepitev prepoznavnosti znamke v Sloveniji

Madžarska energetska skupina Mol si želi v Sloveniji povečati prepoznavnost svoje blagovne znamke, saj so bili do zdaj prisotni le v delu države. Prepričani so, da bo k temu korenito prispevala preobrazba bencinskih servisov družbe OMV. Več kot četrtina mreže servisov novega podjetja Mol & Ina je že spremenila zunanjo podobo.

Podjetja 23.11.2023 20:08

Naj podravsko podjetje znova Impol, po izboru bralcev Večera Snaga

Na prireditvi časnika Večer Podravsko podjetje 2022 je bil še drugo leto zapored za najboljše veliko podjetje razglašen bistriški predelovalec aluminija Impol. Nagrada po izboru bralcev Večera pa je tokrat pripadla mariborskemu javnemu podjetju Snaga. Izbor so tudi letos pripravili v sodelovanju s Prvo bonitetno agencijo Ebonitete.si.

Podjetja 23.11.2023 13:59

V ruškem Geberitu odprli zvočni laboratorij

V ruškem podjetju Geberit, ki je del mednarodne skupine s sedežem v Švici, so danes predstavili zvočni laboratorij. Kot je povedal direktor prodajnega podjetja Geberit za regijo Adriatic Miran Medved, gre za veliko pridobitev, ki so jo snovali skoraj devet let in bo omogočala razvoj novih tehnološko naprednih izdelkov v Sloveniji.

Podjetja 23.11.2023 13:32

V podjetju GEM motors razvili pogon za električni skuter Stilride

Švedski startup Stilride je predstavil istoimenski električni skuter, ustvarjen s pomočjo inovativne tehnologije Stilfold, ki uporablja posebno tehniko zlaganja jekla. Za razvoj skuterja je sklenil strateško partnerstvo s slovenskim podjetjem GEM motors, ki je zanj razvilo elektromotor. Skuter bo omejeno na voljo od spomladi 2024.

Podjetja 23.11.2023 12:41

V Mariboru pred razglasitvijo naj podravskega podjetja poslovna konferenca

Časnik Večer v Mariboru gosti poslovno konferenco, v sklopu katere bodo zvečer podelili tradicionalno nagrado podravsko podjetje leta, s katero predstavljajo najuspešnejša podjetja na regijski, nacionalni in tudi svetovni ravni. Uvodnega dela poslovne konference se je udeležila tudi ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh.