Turizem

Podjetja Turizem 22.8.2017 13:26

Kaninska žičnica danes presegla magično mejo 20.000 prevoženih potnikov

Od začetka poletne sezone do danes je krožna kabinska žičnica na Kanin prepeljala že 20.000 obiskovalcev, so danes sporočili z bovške občine. To je zgodovinski uspeh za družbo Sončni Kanin, saj te magične meje v času poletnega obratovanja žičnice še ni presegla. Niti v zadnji zimski sezoni se na 2202 metra nadmorske višine ni povzpelo več ljudi.

Turizem 20.8.2017 9:11

V Posočju zadovoljni z velikim poletnim obiskom

V Zgornjem Posočju so zadovoljni z letošnjim poletnim turističnim obiskom, ki močno presega lanskega. Povečan obisk prinaša tudi težave, a te po navedbah direktorja Lokalne turistične organizacije (LTO) Bovec Janko Humar niso nič drugačne kot v ostalih turističnih krajih, jih bodo pa skušali do prihodnje sezone v največji možni meri odpraviti.

Turizem 19.8.2017 9:12

Ljubljanski Intercontinental bo prihodnji teden sprejel prve goste

Prihodnji teden bo prve goste sprejel novi ljubljanski hotel Intercontinental, edini hotel s petimi zvezdicami v prestolnici. Za arhitekturno zasnovo 165 razpoložljivih sob je sicer poskrbel münchenski biro Wrightassociates, v njih pa je moč najti različne ljubljanske motive.

Turizem 19.8.2017 8:41

Na Kopah ob dodatni ponudbi vse več gostov tudi poleti

Na Kopah, znanih predvsem po smučarskem turizmu, vse bolj razvijajo tudi poletno ponudbo, vlaganja pa že dajejo rezultate. Število dnevnih obiskovalcev je v letošnjem poletju naraslo za 50 odstotkov glede na lani, je za STA ocenil izvršni direktor podjetja Vabo Primož Kotnik. Nastanitvene zmogljivosti na Kopah so že vse poletje polno zasedene.

Turizem 19.8.2017 8:28

Ponudniki nastanitev v Istri združili moči

Istrsko podeželje ima še velik neizkoriščen potencial, zato so tamkajšnji ponudniki nastanitev pred časom ustanovili turistično zadrugo. Danes združuje že 13 ponudnikov iz vseh štirih obalnih občin, ki želijo turistični ponudbi dodati nove vsebine in zapolniti sprejemne zmogljivosti tudi izven glavne sezone.

Turizem 19.8.2017 8:26

Vogel v letošnji poletni sezoni z novimi rekordi in načrti za naprej

Po lanskih rekordnih rezultatih v poletni sezoni v Žičnicah Vogel to poletje znova podirajo rekorde. Hkrati si obetajo precej boljšo prihodnost v zimskem turizmu, saj bo sprememba zakona o Triglavskem narodnemu parku omogočila gradnjo akumulacijskih bazenov za umetno zasneževanje.

Turizem 16.8.2017 17:57

Kanin to poletje zanimiv predvsem za tuje obiskovalce

S kabinsko žičnico so v poletnem času na Kanin prepeljali že preko 17.500 obiskovalcev ter tako presegli dosedanji največji obisk Kanina v poletnem času. Med poletnimi obiskovalci Kanina je kar 85 odstotkov tujcev, slovenske obiskovalce gora pa pričakujejo ob koncu avgusta in septembra, ko se bolj množično odpravljajo na obiske gorskih vrhov.

Turizem 16.8.2017 13:27

V Ljubljani julija za sedem odstotkov več prenočitev

V Ljubljani je julija prenočilo 192.553 gostov, kar je sedem odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Od začetka leta pa je bilo prenočitev za 11,3 odstotka več, našteli so jih 769.769, kaže statistika Turizma Ljubljana, ki zajema 80 odstotkov namestitev v prestolnici. Prav tako naraščata zanimanje za naročena vodstva in prodaja turističnih kartic.