Turizem

Turizem 22.10.2021 13:58

Po Vipavski dolini bo vozil vinski vlak

Vipavska dolina je dobila nov, trajnostno naravnan turistični produkt, s katerim želijo na izviren način promovirati vipavske vinarje, njihova vina in lokalno kulinariko. Po prvi poskusni vožnji konec avgusta se je danes tudi uradno predstavil vinski vlak, že decembra pa bo na vinsko-turistična potepanja popeljal prve zaključene skupine.

Turizem 20.10.2021 12:37

Ljubljana najboljše zeleno mesto v Evropi po izboru European Best Destinations

Organizacija European Best Destinations je Ljubljano uvrstila v vrh izbora dvajsetih najboljših zelenih mest Evrope. Žirijo so prepričali kakovost ljubljanskega zraka in vode, obsežne zelene površine na prebivalca, urejenost javnega prevoza in kolesarskih poti, naravni turizem in možnost aktivnih počitnic, so poudarili v Turizmu Ljubljana.

Turizem 16.10.2021 14:00

Letos uspešneje tudi turistične kmetije brez nastanitev, obeti za prihodnje mesece dobri

Za večino turističnih kmetij z nastanitvami sta bili lanska in letošnja poletna sezona zelo dobri. Drugače je bilo lani s tistimi, ki ne ponujajo nastanitev, saj so v povprečju imele od 50- do 70-odstotni upad prihodka. Letos pa je tudi za te bilo bolje zaradi novih bonov, ocenjujejo v panožnem združenju. Obeti za prihodnje mesece so dobri.

Turizem 16.10.2021 9:42

Občina Preddvor ureja obalo jezera Črnava in krepi turistično ponudbo

Občina Preddvor v okviru projekta Turizem ribjih doživetij ureja zahodno obalo jezera Črnava, kjer bodo obiskovalcem v prihodnje na voljo informacijski center, sanitarije, terasa in pomol. Ponudbo aktivnosti na jezeru bodo dopolnili z izposojo supov. Za popolno revitalizacijo območja pa je potrebna rešitev lastniškega spora glede hotela in gradu.

Turizem 16.10.2021 8:13

Kranjska Gora in Slovenija kot celota z velikimi potenciali za gozdni turizem

Gozd s svojim terapevtskim učinkom na človeka ponuja številne še ne izkoriščene možnosti za razvoj trajnostnega turizma. To so prepoznali tudi v Kranjski Gori, kjer so letošnje poletje izvedli raziskavo s 50 prostovoljci in ugotavljali blagodejne učinke gozda in gozdne terapije. Na pozitivnih rezultatih bodo začeli graditi gozdni turizem.

Turizem 14.10.2021 8:05

Ljubljanski grad v preteklih mesecih z boljšim obiskom kot lansko poletje

Ljubljanski grad je v letošnji glavni turistični sezoni obiskalo 72 odstotkov več gostov kot lani. Od junija do konca septembra so jih s pomočjo števcev prehodov našteli 290.313, so sporočili iz javnega zavoda. Med tujimi so prevladovali obiskovalci iz Nemčije, Italije, Nizozemske, Francije, Madžarske in Poljske.

Turizem 13.10.2021 21:03

Na Dnevih slovenskega turizma še podelitev priznanj in najvišjih nagrad

V okviru letošnjih Dnevov slovenskega turizma se je odvil zaključek prireditve jubilejnega 30. tekmovanja Moja dežela - lepa in gostoljubna, na kateri so najbolj urejeni in gostoljubni slovenski kraji prejeli priznanje Turistične zveze Slovenije. Na večernem dogodku pa so podelili najvišja priznanja s področja turizma.

Turizem 13.10.2021 17:10

Lučka Kajfež Bogataj: Slovenski turizem naj raste v kakovosti ponudbe

Rast turizma merimo v številu prihodov, prenočitev, denarja, a to ni v skladu s trajnostno usmeritvijo panoge, poudarja klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj. "Če prodajamo zeleno, postanimo resnično zeleni," je pozvala in opozorila na kriterije, kot so poraba energije na turistično prenočitev, poraba vode in količina zavržene hrane.

Podjetja Turizem 13.10.2021 10:43

Izbrali naj kopališča 2021

Naj kopališča 2021 so Aqualuna, Bioterme Mala nedelja, Terme Paradiso, Letno kopališče Ajdovščina, Velenjska plaža in Vodno mesto Atlantis, so danes sporočili organizatorji izbora, ki je letos potekal 31. leto zapored, iz Radiotelevizije (RTV) Slovenija.