Turizem

Turizem 21.7.2019 11:13

Turistični obisk Vipavske doline se povečuje

Število obiskovalcev in nočitev v Občini Ajdovščina se je v lanskem letu povečalo, visok odstotek povečanja glede na lansko leto pa je opazen tudi letos. Turistični ponudniki tega sicer ne pripisujejo uvrstitvi Vipavske doline med deset top destinacij po izboru Lonely Planeta, pač pa predstavitvam v tujini in številčnejšim ponudnikom.

Turizem 21.7.2019 10:00

Izdelovanje pleten in prevoz z njimi vpisana v register nesnovne dediščine

Ministrstvo za kulturo je ta mesec v register nesnovne kulturne dediščine vpisalo izdelavo pleten in prevoz z njimi po Blejskem jezeru. Gre za znanje, ki se prenaša iz roda v rod, in tradicijo, ki je prepoznavna turistična znamenitost. Na novo sta v register nesnovne dediščine vpisana tudi prevozno čebelarstvo in prekmurščina.

Turizem 20.7.2019 9:17

Za zdaj sklenjenih pet pogodb za posojila SID banke v turizmu

Do konca junija so v okviru 160 milijonov evrov vrednega posojilnega sklada za spodbujanje naložbenih projektov za trajnostno rast slovenskega turizma, ki ga izvaja SID banka, sklenili pet kreditnih pogodb v skupni višini 17,3 milijona evrov, so za STA povedali na gospodarskem ministrstvu. A povpraševanje je po besedah pristojnih še bistveno večje.

Turizem 19.7.2019 14:23

Država kupila petinski delež Term Olimia

Slovenski državni holding (SDH) je v tem mesecu v imenu države z Novo KBM sklenil pogodbo o nakupu okoli 20,9-odstotnega lastniškega deleža družbe Terme Olimia. Ker bodo z nakupom država in državne družbe presegle dodatni prevzemni prag, namerava SDH objaviti prevzemno ponudbo za preostale delnice.

Turizem 17.7.2019 13:56

Z Aparthotelom Triglav se je začela prenova bohinjskih hotelov

Novi lastnik več bohinjskih hotelov, kriptomilijonar Damian Merlak, je v minulih mesecih že poskrbel za prenovo prvega od štirih hotelov, in sicer Aparthotela Triglav. Renoviran hotel s 27 apartmaji bo prve goste sprejel v ponedeljek. Potekajo pa tudi že pogovori za prenovo Hotela Zlatorog.

Turizem 16.7.2019 12:30

Na Bledu se že kaže dobra turistična sezona

Tudi letos se na Bledu obeta dobra turistična sezona z novimi rekordi v številu prenočitev. V prvih šestih mesecih se je število nočitev v primerjavi z lani povečalo za pet odstotkov, junija pa za osem odstotkov. Na Bledu si sicer bolj kot nadaljnje količinske rasti želijo večje kakovosti, v katero so sedaj usmerjene aktivnosti destinacije.

Turizem 14.7.2019 9:00

Žička kartuzija odslej ponuja tudi obogateno resničnost

Žička kartuzija, ki je umeščena v mirno dolino svetega Janeza pri Slovenskih Konjicah, vsako leto beleži več obiskovalcev, med katerimi narašča predvsem število tujih. Te dni so v ponudbo dodali novost, ki obiskovalcem omogoča nekoliko drugačne oglede tega izjemnega spomenika kulturne dediščine, in sicer oglede s pametnimi očali.

Turizem 13.7.2019 8:51

Prenos dirke Po Sloveniji dosegel več kot 10 milijonov gledalcev

Prenos kolesarske dirke Po Sloveniji na prvem programu televizijske mreže Eurosport in njegove ponovitve so po prvih podatkih dosegli več kot 10,7 milijona gledalcev v več kot 120 državah. Slovenija se je s prenosom in spremljajočo promocijsko turistično kampanjo predstavljala kot destinacija za zelena, aktivna in zdrava doživetja.

Turizem 12.7.2019 15:18

Turistična ponudba Pohorja z novim zemljevidom in kulinarično karto

Na Zavodu za turizem Maribor Pohorje so danes predstavili nov zemljevid vzhodnega Pohorja in kartonček Pohorska kulinarična transverzala, ki sta nastala na pobudo Turističnega društva gostincev Pohorja in v sodelovanju z zavodom za turizem ter štirimi podpohorskimi občinami - Hoče-Slivnica, Slovenska Bistrica, Ruše in Maribor.