Turizem

Turizem 11.4.2021 8:02

Blejski turizem vse več pozornosti namenja pohodništvu

Bled v zadnjih letih vse več pozornosti usmerja v urejanje pohodnih poti. Letošnjo pomlad so znova poskrbeli za vzdrževalna dela na leta 2018 označenih poteh, nekatere poti na bližnje vzpetine pa so tudi dodatno zavarovali in opremili. Kot podarjajo v Turizmu Bled, bodo pohodništvu veliko pozornosti namenili tudi v prihodnjih letih.

Turizem 2.4.2021 16:19

Na Bovškem snema ekipa iz tujine

Na Bovškem se te dni mudi filmska ekipa iz tujine. Kaj točno snemajo, v TIC Bovec za STA niso znali povedati, je pa projekt del sheme spodbujanja avdiovizualne produkcije tujih producentov z denarnimi povračili, ki jo je država sprejela leta 2016. V tem okviru so prejšnji teden v Sloveniji končali snemanje filma z britansko igralko Naomi Watts.

Podjetja Turizem 2.4.2021 8:00

Turistične agencije se držijo nad vodo; v času okrevanja računajo na pomoč

V turističnih agencijah, ki v skladu z vladnimi odloki velik del zadnjega leta zaradi epidemije covida-19 niso smele ponujati storitev potrošnikom in izvajati potovanj, stanje "ni super, ni pa še tragično", je za STA ocenil generalni sekretar ZTAS Mišo Mrvaljević. Ob ponovnem zaganjanju dejavnosti sicer računajo na pomoč države.

Turizem 2.4.2021 7:45

Turizem Ljubljana praznuje 20 let

Javni zavod Turizem Ljubljana danes praznuje 20 let delovanja. V zavodu poudarjajo, da so v tem obdobju v tesnem sodelovanju z ustanoviteljico Mestno občino Ljubljana (Mol) in številnimi akterji turističnega razvoja v mestu uspeli razživeti slovensko prestolnico v zeleno, živahno in čedalje bolj priljubljeno evropsko destinacijo.

Podjetja Turizem 28.3.2021 8:50

Maribor v sodelovanju z DEM do kolesarske poti v Melju

Na nabrežju Drave v mariborski mestni četrti Melje občina v sodelovanju z Dravskimi elektrarnami Maribor (DEM) ureja kolesarsko pot. Dela, po navedbah DEM ocenjena na dobrih 300.000 evrov, bodo predvidoma zaključena aprila ali maja.

Podjetja Turizem 28.3.2021 8:00

Junija nočni vlak med Bratislavo in Splitom čez Slovenijo

Od sredine junija bo Bratislavo, Dunaj in Split povezoval nočni turistični vlak EuroNight, ki bo peljal čez Slovenijo, so napovedali v avstrijskih železnicah. Po načrtih bo vlak v Sloveniji ustavil v Mariboru, Celju, Sevnici in Dobovi.

Turizem 24.3.2021 10:01

V Posavju krepitev turistične ponudbe na račun kulturne in naravne dediščine

Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja, ki upravlja Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja, je te dni potrdila partnerski projekt Ajdovske zgodbe iz Posavja, katerega nosilni partner je leskovški Zavod Svibna. Za ta skoraj 190.000 evrov vreden projekt bo omenjeni sklad prispeval nekaj manj kot 150.000 evrov evropske podpore.

Turizem 23.3.2021 16:02

Gospodarsko ministrstvo pripravlja interventni zakon z ukrepi za turizem

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo pripravlja interventni zakon za turizem, s katerim namerava panogi pomagati pri okrevanju po epidemiji covida-19. Vlada bo zakon, ki bi lahko podjetjem za ponovni zagon prinesel do 100.000 evrov, morda obravnavala že prihodnji mesec, so po seji strokovnega sveta za turizem sporočili z ministrstva.