Turizem

Turizem 28.6.2020 7:45

Med zlate turistične destinacije tudi Kočevsko

Seznam slovenskih turističnih destinacij, ki se ponašajo z zlatim znakom Slovenia Green, se daljša. V okviru postopka ponovne presoje je namreč svoj lesk krepko zloščilo Kočevsko, ki se je od bronaste povzpelo do zlate destinacije, so te dni sporočili iz Slovenske turistične organizacije (STO).

Turizem 27.6.2020 9:20

Evropski simpozij hrane letos novembra

Organizatorji Evropskega simpozija hrane (European Food Summit) so določili datum, ko se bo sprva za marec napovedana prireditev vendarle odvila. To bo med 7. in 9. novembrom, ko se bodo v Sloveniji ponovno mudila velika imena s področja kulinarike, so sporočili.

Podjetja Turizem 24.6.2020 15:34

Air France znova povezal Slovenijo s Parizom

Na ljubljanskem letališču je danes pristalo letalo francoskega prevoznika Air France iz Pariza. Ljubljano bo s francosko prestolnico sprva povezoval dvakrat tedensko, po napovedih pa bo pogostost letenja postopoma povečeval. Air France je šesti redni prevoznik, ki se je po sprostitvi letalskega potniškega prometa vrnil na Brnik.

Turizem 24.6.2020 13:42

Na Celjski koči odprli zipline

Na Celjski koči je danes celjska družba ZPO odprla 830 metrov dolg zipline. Nova pridobitev, ki je stala okoli 170.000 evrov, je priljubljeno pohodniško točko Celjsko kočo povezala s 676 metrov visoko Grmado. Naložba je bila zaključena v petek, ko je ZPO zanjo pridobil obratovalno dovoljenje.

Turizem 24.6.2020 9:58

Ljubljana domače turiste vabi z dvodnevnimi paketi

Ljubljana je kot turistična destinacija močno odvisna od tujih gostov, ki pa jih letos zaradi globalne pandemije bolezni novega koronavirusa večinoma ne bo. Zato skušajo pritegniti več domačih gostov, tudi z dvodnevnimi paketi, namenjenimi družinam, navdušencem nad športom, kulturo in kulinariko. Kombinacija paketov omogoča tudi večdnevno bivanje.

Podjetja Turizem 22.6.2020 9:18

Prvi konec tedna unovčenih skoraj 2000 turističnih bonov

Prebivalci s stalnim bivališčem v Sloveniji, ki so prejeli turistične bone za protikoronsko pomoč tej industriji, so od petka do nedelje zvečer unovčili 1982 bonov, so za STA povedali na Fursu, kjer skrbijo za informacijski sistem. Imeli so nekaj manjših tehničnih težav, ki pa so jih sproti odpravljali.

Turizem 21.6.2020 10:18

Z Okusi Škofjeloškega povezovanje lokalnih ponudnikov živil in gostincev

Po vzoru nekaterih drugih območij po državi se tudi na Loškem lotevajo nadgradnje obstoječe kulinarične ponudbe in povezovanja med gostinci ter lokalnimi pridelovalci hrane. Zato so se lotili projekta Okusi Škofjeloškega, v okviru katerega so ta teden pripravili srečanje ponudnikov in gostincev.

Turizem 21.6.2020 9:12

Na poti med krošnjami na Rogli odprli adrenalinski tobogan

Pot med krošnjami, lansko jesen odprta turistična atrakcija na Rogli, je dobila še 60 metrov dolg vijugast tobogan, po katerem se je mogoče spustiti z vrha stolpa. Vrednost naložbe je 120.000 evrov, so sporočili iz družbe Pot med krošnjami Pohorje.

Podjetja Turizem 20.6.2020 10:08

Po razglasitvi Michelinovih zvezdic naval na slovenske restavracije

Podelitev prvih Michelinovih zvezdic v Sloveniji je odmevala po svetu, saj so objave v spletnih tujih medijih dosegle čez 191 milijonov bralcev, je sporočila STO. Prav tako so na restavracije, ki te dni ponujajo posebej ugodne menije v okviru pobude teden restavracij, navalili domačini, ki so v enem dnevu opravili 3000 rezervacij.