Turizem

Turizem 18.10.2020 9:00

Najlepši in najgostoljubnejši kraji so Velenje, Slovenj Gradec in Cerklje na Gorenjskem

Turistična zveza Slovenije (TZS) je v soboto razglasila letošnje dobitnike priznanj v akciji Moja dežela - lepa in gostoljubna. Med večjimi mesti je kot najbolj urejeno in gostoljubno že drugič zapored izstopalo Velenje, med srednjimi prav tako drugič zapovrstjo Slovenj Gradec, med manjšimi pa Cerklje na Gorenjskem, so zapisali na TZS.

Turizem 16.10.2020 13:40

Belokranjski Krajinski park Lahinja bogatejši za učno pot Nerajski lugi

Črnomaljska občina in partnerji te dni končujejo dvoletni projekt obogatitve ponudbe Krajinskega parka Lahinja. Projekt Vzpostavitev in interpretacija učne poti Nerajski lugi jih je stal nekaj več kot 130.000 evrov, pri čemer bo Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja pokril štiri petine upravičenih stroškov, so danes sporočili iz Črnomlja.

Turizem 16.10.2020 13:38

Spisana strategija razvoja Pohorja

Pred letom dni ustanovljeno Partnerstvo za Pohorje je danes predstavilo skupaj izdelano Strategijo razvoja Pohorja. Med prednostne naloge si je skupno 28 partnerjev postavilo vzpostavitev povezane turistične Destinacije Pohorje, Regijskega parka Pohorje ter lesnega centra. Za njihovo udejanjanje računajo tudi na sredstva EU.

Turizem 11.10.2020 9:37

Med 100 najbolj trajnostnimi destinacijami sveta letos devet slovenskih

Organizacija Green Destinations s sedežem na Nizozemskem je tudi letos razglasila 100 najbolj trajnostnih destinacij na svetu. Na seznam se je uvrstilo devet slovenskih, medtem ko se jih je lani 31. Na lestvici so Bled, Brda, dolina Soče, Kočevsko, Ljubljana, Logarska dolina-Solčavsko, Miren Kras, Podčetrtek in Rogaška Slatina.

Turizem 7.10.2020 15:54

Lonely Planet Bled uvrstil med 10 nepozabnih svetovnih doživetij

Založba Lonely Planet, ki izdaja globalno priljubljene turistične vodiče, je v drugi izdaji seznama priporočenih destinacij Bled uvrstila med 10 destinacij, ki nudijo edinstvena in nepozabna doživetja. Ena od svetovno najbolj znanih turističnih točk se je tako uvrstilo v družbo destinacij, kot so Petra, Uluru, Yellowstone in Angkor Wat.

Turizem 5.10.2020 17:10

Slovenija prejela priznanje italijanske revije Food and Travel

Slovenija je kot edina tuja država prejela priznanje revije Food and Travel Italia za odličnost na področju gastronomije. Ob tem so nagradili tudi kuharsko mojstrico Ano Roš, vinarja Marjan Simčič in Leonardo Simčič pa sta prejela priznanji za kakovost na področju vinarstva, je sporočila Slovenska turistična organizacija (STO).

Podjetja Turizem 3.10.2020 10:15

Finalisti izbora sejalca Istrski zajtrk, Jasna Chalet in Expano

Slovenska turistična organizacija (STO) je izbrala tri finaliste izbora sejalec za najbolj ustvarjalne in inovativne dosežke v slovenskem turizmu. To so Istrski zajtrk - okusi lokalno, Jasna Chalet Resort in regijski promocijski center Expano, so sporočili iz organizacije.

Turizem #družba 3.10.2020 9:55

Zgodba Ruske kapelice pod Vršičem odslej v posebni aplikaciji

Turizem Kranjska Gora je v sodelovanju s podjetjem Escapebox razvil nov turistični produkt, in sicer aplikacijo, s pomočjo katere bodo obiskovalci lahko doživeli zgodbo Vršiške ceste in Ruske kapelice. Obiskovalci se bodo prek obogatene resničnosti seznanili z zgodbo kapelice in bridko usodo vojakov, ki so umrli pod Vršičem.