Turizem

Turizem 14:45

Tudi letos ladijski prevozi po slovenski obali

V okviru čezmejnega projekta Crossmoby bo tudi to poletje na voljo ladijski prevoz, ki bo povezal štiri obalna mesta - Ankaran, Koper, Izolo in Piran. Če so bili lani prevozi na voljo samo ob koncih tedna, bodo zdaj vse dni v tednu razen ob ponedeljkih, bo pa treba plačati simbolni prispevek od enega do treh evrov za najdaljšo relacijo.

Turizem 17.6.2021 15:31

Vlada turizmu zagotovila dodatnih 243 milijonov evrov pomoči

Vlada je danes potrdila predlog novega interventnega zakona za omilitev posledic epidemije covida-19 za gospodarstvo. Ta panogi gostinstva in turizma po navedbah gospodarskega ministra Zdravka Počivalška prinaša dodatnih 243 milijonov evrov pomoči.

Turizem 15.6.2021 16:03

Slovenija na Expo v Dubaju z močnim poslovnim programom

Priprave na svetovno razstavo Expo 2020 v Dubaju so v polnem teku, organizatorji pa izpostavljajo, da gre za priložnost, ki jo je treba zgrabiti z obema rokama. Predstavitev Slovenije bo po besedah ministra Zdravka Počivalška tokrat osredotočena na tri točke - znanje, gospodarske priložnosti ter edinstvene in trajnostne izkušnje, ki jih imamo.

Turizem 10.6.2021 12:45

Turistični ponudniki na Pohorju s projektom kulinarične transverzale

Turistično društvo gostincev Pohorja, ki povezuje tamkajšnje gostince, planinske koče, ponudnike nočitvenih zmogljivosti in turistične kmetije na območju Maribora, Hoč, Slovenske Bistrice, Ruš in Frama, se pripravlja na poletni del turistične sezone. V ta namen so predstavili nove kartončke in zemljevide Pohorske kulinarične transverzale.

Turizem 10.6.2021 7:50

Dirka po Sloveniji za navduševanje tako tujih kot domačih turistov

Kolesarsko dirko Po Sloveniji, ki se je začela v sredo, prenašata tako televizijska mreža Eurosport kot domača RTV Slovenija. Na Slovenski turistični organizaciji (STO) upajo, da bodo s pomočjo dirke in spremljajočih promocijskih aktivnosti za dopustovanje v Sloveniji navdušili tako tuje kot domače turiste.

Turizem 3.6.2021 10:04

Flydubai namerava septembra vzpostaviti povezavo med Ljubljano in Dubajem

Nizkocenovni letalski prevoznik Flydubai iz Združenih arabskih emiratov namerava s septembrom vzpostaviti povezavo med Dubajem in Ljubljano. Kot je razvidno z voznega reda ljubljanskega letališča, bo z leti začel 24. septembra, vozil pa bo trikrat na teden, vsako sredo, petek in nedeljo, poroča spletni portal Exyuaviation.

Turizem 2.6.2021 16:43

TGZS opozarja na nujnost enkratnega dodatka za turizem

Turistično gostinska zbornica Slovenije (TGZS) je skupaj s predstavniki turističnih združenj podala svoje predloge na osnutek interventnega zakona za turistično panogo, ki naj bi ga vlada obravnavala prihodnji teden. Izpostavili so predvsem potrebo po enkratnem dodatku za turizem.

Turizem 1.6.2021 16:10

STO z novo spletno platformo za izobraževanje tujih turističnih agentov

Slovenska turistična organizacija (STO) je danes zagnala novo spletno izobraževalno platformo za tuje organizatorje potovanj in turistične agente. Platforma tem skupinam nudi možnost pridobitve novih in poglobljenih znanj o Sloveniji na inovativen in kreativen način, so sporočili iz organizacije.