Turizem

Turizem 28.4.2017 11:41

V prvem trimesečju v Sloveniji skoraj dva milijona turističnih nočitev

V turističnih nastanitvenih objektih so marca našteli za sedem odstotkov več več turističnih nočitev kot v tretjem mesecu lani. Samo domači turisti so na letni ravni ustvarili za kar 22 odstotkov več prihodov in za 21 odstotkov več nočitev, je objavil Surs. Vsi turisti so v prvih treh mesecih letošnjega leta ustvarili več kot 1,9 milijona nočitev.

Turizem 27.4.2017 8:14

Na Mariborskem Pohorju nov zagon Bike parka

Po končanih pripravljalnih delih bo danes na Mariborskem Pohorju ponovno zaživel kolesarski park (Bike park Pohorje), ki je priljubljena točka za gorske kolesarje od blizu in daleč. Danes in v petek se bo mogoče po strminah pognati po akcijskih cenah.

Turizem znanost 26.4.2017 14:16

V Simonovem zalivu odprli prenovljen arheološki park

V Izoli so danes odprli prenovljen arheološki park v Simonovem zalivu. Najbolj očiten rezultat 1,2 milijona evrov vrednega projekta Arheologija za vse so ponjave, s katerimi so nadkrili in s tem zavarovali tamkajšnje rimske mozaike in ostanke pomorske vile, na novo so tudi vzpostavili center za obiskovalce v obliki povezanih kontejnerjev.

Turizem #družba 26.4.2017 14:11

Turistična nagrada snovalec štirim inovativnim idejam

Nagrado snovalec za inovativne turistične ideje in projekte so si letos prislužili štirje finalisti: aktivni turizem za gibalno ovirane osebe, kulinarično popotovanje z muzejskim vlakom, plezalne počitnice na Kraškem robu in zgodba o zmaju in pehtranu. Med omenjene štiri projekte bo STO enakovredno razdelila 15.000 evrov nepovratnih sredstev.

Podjetja Turizem 25.4.2017 10:55

Hotel Slon bo edini lastnik družbe Kompas Hoteli Bled

Delničarji družbe Kompas Hoteli Bled, ki upravlja z blejskima hoteloma Kompas in Lovec, so na današnji skupščini potrdili sklep o iztisnitvi manjšinskih delničarjev. Družba Hotel Slon, ki ima v lasti skoraj 93 odstotkov delnic, bo tako postala edini lastnik podjetja, manjšinski delničarji pa bodo prejeli denarno odpravnino 10,37 evra za delnico.

priložnost Turizem 22.4.2017 8:15

Natečaj za čebelarske spominke in darila

Čebelarska zveza Slovenije je objavila natečaj za naj čebelarski spominek in darilo, ki traja do 10. junija. Pri ocenjevanju najboljših bo posebna komisija upoštevala prejete spominke in darila, ki bodo povezana s čebelarstvom oz. predloge in prototipe, ki bi lahko obogatili ponudbo teh izdelkov na trgu.

Podjetja Turizem 22.4.2017 8:02

Z zaključkom naložbe v plavajoče pomole v Portorožu do 90 novih komunalnih privezov

V javnem podjetju Okolje Piran v teh dneh zaključujejo z naložbo izgradnje novih plavajočih pomolov v pristanišču Portorož. Z investicijo bodo pridobili 90 komunalnih privezov za plovila različnih dolžin, širin in ugrezov. Poleg teh bo z novo investicijo Portorož pridobil tudi 17 privezov za dnevne goste.

Podjetja Turizem 19.4.2017 16:23

Prek treh slovenskih mednarodnih letališč je lani potovalo 1,41 milijona potnikov

Prek treh slovenskih mednarodnih letališč - Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana, Letališče Edvarda Rusjana Maribor in Letališče Portorož - je lani potovalo 1,41 milijona potnikov, kar je tri odstotke manj kot leto prej. Prevoz blaga se je povečal za dva odstotka, naloženega ali razloženega z letal pa ga je bilo za 10.408 ton.

Podjetja Turizem 19.4.2017 13:07

Novo mesto bogatejše za mestni Hotel Center

Na novomeškem Glavnem trgu so pred dnevi uradno odprli nov mestni Hotel Center, ki so ga na novo uredili v prostorih pred slabim desetletjem nastalega hotela Krona, ki pa ni prav zaživel. Novi hotel ob 28 sobah in nekaj več kot 60 posteljah premore še kavarnico, ki je odprta tudi za zunanje goste, sodobno kongresno dvorano in veliko leseno teraso.