Turizem

Turizem 10:40

Slovenija bo prihodnje leto gostila 1200 predstavnikov golf turizma

Slovenija bo prihodnje leto gostiteljica dogodka International Golf Travel Market (IGTM). Gre za največjo borzo ponudnikov golf turizma na svetu, na kateri se letno sreča okrog 1200 predstavnikov potovalne golf industrije, člani pa dosegajo 80-odstotni delež prodaje vsega svetovnega golf turizma.

Podjetja Slovenija Turizem 8:44

Terme Brda korak bližje uresničitvi

Na torkovi seji občinskega sveta Občine Brda so se svetniki seznanili z zadnjo idejno zasnovo term Brda. Zamisel o gradnji term je stara že dobro desetletje, po besedah briškega župana Franca Mužiča pa je zanimanja za naložbo v okrog 50 milijonov evrov vreden projekt precej. Najresnejši naj bi bili pogovori s slovensko-ruskimi lastniki podjetja.

Podjetja Turizem 12.12.2017 17:41

Kupec RTC Krvavca Alpska investicijska družba

Zreški Unior je v ponedeljek z Alpsko investicijsko družbo podpisal pogodbo o prodaji 98,56-odstotnega lastniškega deleža v družbi RTC Krvavec. Tako se zaključuje več let trajajoča prodaja krvavškega smučarskega centra, ki ga je bil Unior zaradi zavez bankam upnicam primoran prodati.

novica Turizem 9.12.2017 10:37

Na Rogli načrtujejo postavitev pešpoti med krošnjami

Zreški občinski svetniki so nedavno potrdili začetek štiri milijone evrov vredne naložbe v projekt Hoja med krošnjami, s katerim bodo na Rogli lahko uredili dodatne zunanje športne površine ter tako poskrbeli za še bolj bogato ponudbo tudi izven zimske smučarske sezone. Kot predvideva časovni načrt, naj bi bil projekt končan do poletja 2019.

Turizem 8.12.2017 18:20

V Lipici letos pričakujejo 20-odstotno rast števila gostov

Kobilarna Lipica bo leto 2017 končala z več kot 20-odstotno rastjo števila obiskovalcev in 22-odstotno rastjo prihodkov na kobilarniškem segmentu. To je več od načrtov, so po današnji seji sveta javnega zavoda sporočili iz Kobilarne Lipica, kjer so zadovoljni tudi z uspešnim poslovanjem na turističnem segmentu.

Turizem 6.12.2017 19:22

Maribor kot Evropsko mesto športa v promocijo mesta in države kot športne destinacije

Maribor bo v letu 2018 skupaj s še 19 mesti v Evropi nosil naziv Evropsko mesto športa. Od tega si obeta okrepljeno promocijo mesta in države kot športne destinacije, je na nocojšnji slovesnosti ob uradnem prejemu naziva v Bruslju povedal župan Andrej Fištravec. Uradno se bo projekt začel 24. januarja, ko bo v Maribor prispela Slovenska bakla.

Turizem 6.12.2017 19:00

Haloški turizem odslej še bolj povezano v skupno promocijo

Zavod za razvoj Haloz je danes predstavil načrte glede prihodnjega povezovanja haloških občin na področju turizma ter predstavil prenovljeno osrednjo turistično spletno stran haloze.net. Ob tem so v Majšperku predstavili še nove predstavitvene filme ter napovedali vključevanje haloških kulturnikov in ponudnikov v enotno haloško turistično območje.

novica Turizem 5.12.2017 15:15

Znak evropske dediščine za cerkvico svetega Duha na Javorci

Pred uradnim začetkom evropskega leta kulturne dediščine 2018 je neodvisna žirija, ki jo je ustanovila Evropska komisija, izbrala devet spomenikov, za katere predlaga, da se jim dodeli znak evropske dediščine. Med predlaganimi spomeniki posebnega zgodovinskega in kulturnega pomena je tudi cerkev svetega Duha na Javorci.

Turizem 3.12.2017 10:07

S projektom Inter Bike II do novih možnosti prevoza koles na čezmejni kolesarski poti

V okviru projekta Inter Bike II bodo v prihodnjih dveh letih in pol poskusno uvedli občasne prevoze koles z avtobusi in ladjami na nekaj odsekih kolesarske trase Adriabike med Kranjsko Goro in Ravenno. Projekt spodbuja kolesarjenje kot trajnostno obliko mobilnosti tako pri vsakodnevnih opravkih kot pri odkrivanju turističnih znamenitosti.