Turizem

Podjetja Turizem 8:00

S slovenskimi potovalnimi agencijami lani potovalo 772.000 domačih turistov

Slovenske potovalne agencije so lani organizirale potovanja z najmanj eno prenočitvijo za 772.000 domačih turistov. 121.000 teh turistov je prenočevalo v Sloveniji, 652.000 pa v tujini. Najpogostejši cilj potovanj domačih turistov v tujino je bila Hrvaška, sledile so Italija, Grčija in Avstrija, kažejo podatki statističnega urada.

Turizem 25.9.2020 13:03

Ob 25-letnici STO podčrtali pomen sodelovanja in predane ekipe

Slovenska turistična organizacija (STO) je danes obeležila 25 let obstoja. "V 25 letih se je veliko spreminjalo; spreminjale so se strategije, orodja komuniciranja, organiziranost in tako naprej. Konstanta pa sta ostali naši vrednoti sodelovanja s turističnim gospodarstvom in izjemna predanost ekipe," je poudarila direktorica STO Maja Pak.

Turizem 25.9.2020 12:35

Počivalšek prepričan v svetlo prihodnost slovenskega turizma

Letošnji svetovni dan turizma po besedah gospodarskega ministra Zdravka Počivalška obeležujemo z mešanimi občutki, s kančkom negotovosti in pričakovanj, a z veliko pozitivne energije in odločnosti, da bomo kos izzivu, ki ga je pred nas postavila pandemija. Prepričan je, da bodo njegovi sooblikovalci slovenski turizem popeljali v svetlo prihodnost.

Turizem 24.9.2020 15:38

Nova vizualna podoba Love Istria za večjo prepoznavnost

Blagovna znamka Love Istria, s katero se promovirajo istrske destinacije Koper, Izola, Ankaran in Portorož-Piran, je danes predstavila novo vizualno podobo. Z njo želijo doseči še večjo prepoznavnost, so danes sporočili iz Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper.

Turizem 23.9.2020 16:17

Raziskava: S koriščenjem turističnih bonov zelo zadovoljnih 57 odstotkov prebivalcev

Skoraj polovica prebivalcev Slovenije namerava do konca leta še porabiti svoj turistični bon, 10 odstotkov jih ima že opravljeno rezervacijo. Storitev, ki so jo prejeli pri koriščenju bonov, je pozitivno ocenilo 87 odstotkov vprašanih, pri čemer je bilo z njo zelo zadovoljnih 57 odstotkov prebivalcev, kaže raziskava podjetja Valicon.

Turizem 22.9.2020 15:16

O kolesarski destinaciji Sloveniji bi lahko brala več kot milijarda ljudi

O Sloveniji kot kolesarski destinaciji za aktivni oddih je v minulih dneh lahko brala več kot milijarda ljudi po svetu. Slovenska turistična organizacija (STO) je namreč uspehe slovenskih kolesarjev na dirki po Franciji izkoristila za pripravo članka o naši deželi, iz katerega je izhajalo več kot 400 objav v tujih medijih, so sporočili.

Podjetja Turizem 19.9.2020 8:44

Smučišče Golte v novo sezono z nekaj novimi naložbami

Na smučišču Golte, ki je v lanskem poslovnem letu ustvarilo 849.502 evrov izgube, kar je okoli 71.000 evrov več kot leto prej, načrtujejo nekaj novih naložb, dogovori z dobavitelji in izvajalci so že v zaključni fazi. Gre za naložbo v opremo, ki jim bo omogočila, da bodo v mrzlih dneh zasnežili bistveno več kilometrov prog kot doslej.

Turizem 19.9.2020 8:00

Pot med krošnjami na Rogli obeležuje prvo obletnico delovanja

Na Rogli je pred letom dni vrata odprla ena najbolj priljubljenih in največkrat fotografiranih turističnih doživljajskih ponudb - Pot med krošnjami Pohorje. Lep razgled na bližnjo in daljno okolico je doslej izkoristilo že več kot 220.000 ljudi, z izjemo časa pomladne epidemije pa so se obiskovalci lahko vrhov pohorskih smrek dotaknili vse leto.

Turizem 19.9.2020 7:00

Z uspehi Rogliča in Pogačarja se krepi tudi podoba Slovenije

Uspehi slovenskih kolesarjev Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja na dirki Tour de France krepijo tudi podobo Slovenije kot odlične športne destinacije, so zadovoljni na Slovenski turistični organizaciji (STO). Slednja sicer vrhunske športnike že dalj časa aktivno vključuje v svoje promocijske aktivnosti in projekte.