Turizem

Turizem 15.9.2019 8:13

Med Lescami in Bledom naj bi prihodnje leto nastal nov kamp

V bližini kampa Šobec med Lescami in Bledom naj bi prihodnje leto zrasel še en kamp. Ta bo prinesel dodatne turistične zmogljivosti na območju Radovljice in Bleda, kjer so zmogljivosti kljub rasti v poletnih mesecih večinoma še vedno polno zasedene. Vrednost investicije v kamp z okoli 300 mesti je ocenjena na pet do šest milijonov evrov.

Turizem 11.9.2019 14:52

STO s promocijsko kampanjo Slovenije na BBC

Slovenska turistična organizacija (STO), ki v sklopu letošnje digitalne kampanje sodeluje tudi z BBC Global News, je v torek začela dvomesečno kampanjo za oglaševanje Slovenije na BBC. Produkcijska ekipa BBC StoryWorks je ustvarila štiri spote, ki se bodo predvajali na televiziji, izpostavljeni pa bodo tudi na strani BBC.com.

Turizem 8.9.2019 10:12

Na stolpu Vinarium v štirih letih okoli 375.000 obiskovalcev

Najvišji razgledni stolp v Sloveniji, lendavski Vinarium, je v štirih letih obiskalo okoli 375.000 ljudi, 1. maja so z obiskom 2121 ljudi dosegli rekordni dnevni mejnik, od konca maja pa dopolnjuje turistično ponudbo še razpršeni hotel Vinarium.

Turizem 8.9.2019 9:43

Kranjska Gora ob turistični rasti z vrsto novosti in načrtov

Kljub slabšemu vremenu v pomladnih mesecih je Kranjska Gora tudi letošnjo poletno sezono beležila rast turističnih nočitev, ob samem vrhuncu pa znova tudi polno zasedenost kapacitet. Turistična ponudba se še naprej krepi, osrednji načrtovan projekt pa ostaja gondola na vrh Vitranca, o kateri se dogovarjajo z okoljevarstveniki.

Podjetja Turizem 7.9.2019 7:30

Zatrnik se po več letih spanca znova prebuja

Domačini na Zatrniku so se odločili, da ponovno oživijo turistično ponudbo tega območja, kjer je bilo nekoč priljubljeno družinsko smučišče. Za začetek so ustanovili družbo RTC Zatrnik in po 20 letih danes znova pripravili nekoč tradicionalni ovčarski bal. V nadaljevanju želijo oživiti tudi smučarski center.

Mediji Turizem 4.9.2019 17:35

Urad vlade za komuniciranje nagrajuje slovenski ponos

Urad vlade za komuniciranje je na Instagramu, kjer upravlja s profilom Slovenia_si, zagnal nagradno igro I feel sLOVEnia o ponosu. V ozadju nagradne igre so vprašanja o tem, ali smo Slovenci ponosni na svojo državo in dosežke, so sporočili iz urada, kjer menijo, da bodo s pomočjo statističnih dejstev, ambasadorjev in fotografij dokazali, da smo lahko na Slovenijo resnično ponosni.

Turizem 4.9.2019 15:15

Slovenija na lestvici konkurenčnosti turizma napredovala na 36. mesto

Slovenija se je na lestvici konkurenčnosti turizma, ki jo pripravlja Svetovni gospodarski forum (WEF), letos med 140 državami uvrstila na 36. mesto. S tem je na lestvici pridobila pet mest. Po besedah ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška skok na letvici dokazuje, da je Slovenija na področju turizma na pravi poti.

Turizem 4.9.2019 8:15

Na Ljubljanskem gradu odprtje grajske vinoteke

Na Ljubljanskem gradu bodo danes odprli Grajsko vinoteko Strelec, ki bo zaokrožila vinsko zgodbo o potomki najstarejše trte na svetu in grajskem vinogradu. Javni zavod Ljubljanski grad je prenovil 220 kvadratnih metrov prostora pod Stanovsko dvorano in Palacijem in izgradil 75 kvadratnih metrov veliko teraso na Bastiji.

Turizem 3.9.2019 13:12

Na Bledu izpostavili pomen dobrega upravljanja v turizmu

Turizem je hitro rastoča panoga, v kateri ne manjka izzivov. Ti so bili tema panela na Bledu, na katerem je bilo v ospredju vprašanje prekomernega turizma. Po mnenju govorcev je treba izziv nasloviti z ustreznim upravljanjem, to pa mora biti prilagojeno destinaciji. Za dober sistem upravljanja sta potrebna znanje in sodelovanje, je bilo slišati.