Turizem

Turizem 21.6.2017 16:09

Vlada o strategiji za pospešen razvoj turizma

Vlada je na delovnem posvetu obravnavala Strategijo trajnostne rasti slovenskega turizma 2017-2021, ki je usmerjena v produktivno prestrukturiranje in repozicioniranje Slovenije na svetovnem turističnem trgu, so sporočili iz vlade. Ukrepi strategije so sicer razdeljeni v šest ključnih politik, med drugim predvideva oblikovanje štirih makro regij.

Turizem 21.6.2017 15:55

V Murski Soboti predstavili kreativne vsebine paviljona z Expa

V Murski Soboti so danes predstavili kreativne rešitve zasnove paviljona z milanskega Expa, zdaj pomurskega paviljona, ki ga bodo ob soboškem jezeru postavili prihodnje leto, v njem pa želijo ustvariti sodoben turistični, kulturni, športni in poslovni center t. i. Vrat v Pomurje.

Turizem 21.6.2017 13:12

Na žalski fontani piva od aprila prodali več kot 28.000 vrčkov piva

Na žalski fontani piva so od 1. aprila, ko so odprli drugo sezono, že prodali več kot 28.000 vrčkov piva, potem ko so od septembra do novembra lani prodali 36.136 vrčkov piva. Kot je na današnji novinarski konferenci povedal žalski župan Janko Kos, si na občini želijo, da bi fontano piva letno obiskalo 100.000 obiskovalcev.

Podjetja Turizem 19.6.2017 13:19

Slovenski turizem se predstavlja na trgih Severne Amerike

Slovenska turistična ponudba se pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO) od danes do petka predstavlja na severnoameriškem trgu, ki velja za enega najperspektivnejših oddaljenih trgov slovenskega turizma. Turistični delavci se bodo med drugim udeležili poslovnega dogodka Feel Slovenia v New Yorku in delavnice v Torontu.

Turizem 17.6.2017 10:13

V duhu razvoja turizma na Kočevskem tudi nov hostel

Turizem na Kočevskem, ki je usmerjen predvsem v ponudbo doživetij v naravi, v tem duhu dopolnjuje tudi hostel Bearlog, ki so ga uradno odprli minuli teden. V prvem hostlu na Kočevskem je 30 ležišč v osmih tematsko urejenih sobah, poimenovanih po drevesih in živalih. V Občini Kočevje so lani našteli 17.300 turističnih nočitev.

Podjetja Turizem 17.6.2017 9:20

Izola z novim štirizvezdičnim hotelom

Sredi tedna so na Belvederju nad Izolo tudi uradno odprli nov hotel, ki so ga zaradi edinstvene lokacije nad obalnimi klifi poimenovali Hotel Cliff. Nov štirizvezdični hotel družbe Belvedere hoteli in turizem šteje 16 "deluxe" sob, suito ter apartma. Vrednost naložbe je bila okoli 2,6 milijona evrov.

Podjetja Turizem 15.6.2017 14:54

V Bovcu odprli nov Garni hotel

V prenovljeni starejši hiši sredi Bovca so danes odprli nov Garni hotel. Lastnik je češki podjetnik Jaroslav Rygl, ki se je že pred leti zaljubil v naravne lepote Zgornjega Posočja, in stavbo avgusta 2015 odkupil od Občine Bovec. Hotel je v začetku junija že sprejel prve goste, ki prihajajo predvsem iz tujine.

Turizem 12.6.2017 15:28

Med prejemniki znaka Slovenia Green prvič tudi naravni parki in agenciji

V okviru Zelenega dneva slovenskega turizma, ki danes poteka v Mariboru, je Slovenska turistična organizacija (STO) podelila nazive Slovenia Green novim prejemnikom. Med temi so prvič tudi naravni parki in turistični agenciji, in sicer Kozjanski park, Triglavski narodni park in Park Škocjanske jame ter agenciji Roundabout Travel in VisitGoodPlace.

Turizem 12.6.2017 12:59

Na prvem Zelenem dnevu slovenskega turizma o turizmu z družbenim učinkom

O tem, kako razvijati turizem z družbenim učinkom, ki je eden od novih trendov v turizmu, je v dopoldanskem delu razmišljalo okoli 50 predstavnikov turističnih destinacij in gospodarstva, ki se udeležujejo današnjega Zelenega dneva slovenskega turizma. Ta danes poteka v Mariboru, na njem pa bodo popoldne podelili priznanja Slovenia Green.