Turizem

Turizem 24.6.2022 14:36

Novomeško turistično ponudbo obogatili z razgledno ploščadjo v cerkvenem zvoniku

Novomeški župan Gregor Macedoni, tamkajšnji škof Andrej Saje in direktor občinskega Zavoda Novo mesto Aleš Makovac so v Novem mestu danes uradno odprli višinsko razgledno ploščad v zvoniku kapiteljske cerkve sv. Nikolaja, ki stoji na vrhu osrednjega mestnega griča. Občina je za naložbo skupaj z davkom odštela nekaj manj kot 270.000 evrov.

Turizem 24.6.2022 11:50

Dirka Po Sloveniji pred male ekrane zvabila milijone gledalcev

Kolesarska dirka Po Sloveniji je prejšnji teden navdušila domače in tuje navdušence nad tem športom. V živo je za kolesarje navijalo več kot 300.000 ljudi, na televiziji Eurosport pa si je dirko ogledalo več kot 10,9 milijona gledalcev, kar je 1,5 milijona več kot leta 2021. Dirka je odmevala tudi na družbenih omrežjih, navaja STO.

Turizem 22.6.2022 15:50

Z ljubljanskega letališča v prihodnjih mesecih tudi leti v Tivat in Tel Aviv

Mrežo letov z ljubljanskega letališča sta za poletno sezono dopolnili še povezavi v Tivat, kamor leti Air Montenegro, in v Tel Aviv, ki ga z Ljubljano povezuje izraelski prevoznik Israir Airlines. Z začetkom šolskih počitnic bo od naslednjega tedna na voljo tudi najobsežnejše število čarterskih letov v letošnjem poletnem voznem redu.

Turizem 22.6.2022 13:53

Han za razvoj zelene butične ponudbe višje kakovosti

Gospodarski minister Matjaž Han je danes v Laškem napovedal, da bo Slovenija razvijala zeleno butično ponudbo višje kakovosti, a z manjšim ogljičnim odtisom, zmanjševala uporabo plastike za enkratno uporabo, podpirala zelene naložbe in spodbujala kratke nabavne verige. V Laškem so predstavili tudi novo kolesarsko pot, ki povezuje več zdravilišč.

Turizem 19.6.2022 9:30

Na Šmarješkem krepitev turistične ponudbe z grajsko kulturno dediščino

Na območju ruševin in posestva gradu Klevevž v Občini Šmarješke Toplice so te dni predstavili projekt Doživetje dediščine Klevevža, s katerim nameravajo okrepiti občinsko turistično ponudbo. Kmetijsko-turistično podjetje Karlovček, ki je nosilec projekta in lastnik tamkajšnjih nepremičnin, je zanj dobilo 20.000 evrov evropske denarne podpore.

Turizem 18.6.2022 7:55

Spomladi Maribor obiskalo podobno število turistov kot v predkoronskem času

Podatki za spomladanske mesece potrjujejo, da se turizem vrača tudi v Maribor. Kot so sporočili iz Zavoda za turizem Maribor, so se v marcu, aprilu in maju v štajerski prestolnici približali številu nočitev v omenjenih mesecih v letu 2019. Največ nočitev so sicer ob domačih obiskovalcih ustvarili gostje iz Hrvaške in Nemčije.

Turizem 16.6.2022 9:21

Centralna plaža Portorož prva v slovenski Istri z znakom Slovenia Green Beach

Centralna plaža Portorož bo v kratkem kot prvo kopališče v slovenski Istri prejela znak Slovenia Green Beach, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija. Prejmejo ga upravljavci plaž, ki izpolnjujejo zahtevna mednarodna merila okolju prijaznega poslovanja, varnosti, čistoče in ustrezne kakovosti vode, so sporočili iz Okolja Piran.

Turizem 8.6.2022 10:21

Janezu Bogataju za zbirko Gastronomija Slovenije dve nagradi gourmand

Etnolog Janez Bogataj je za zbirko štirih knjig Gastronomija Slovenije na podelitvi nagrad Gourmand Cookbook Awards 2022 v mestu Umea na Švedskem prejel nagrado za celotno zbirko ter posebej za knjigo Gastronomija Sredozemske Slovenije v kategoriji mediteranskih knjig, so sporočili iz založbe Hart, pri kateri je zbirka izšla.

Turizem 7.6.2022 14:49

Občina Brežice po prometu v turizmu sedma slovenska občina

V občini Brežice so lani zabeležili nekaj manj kot 530.000 prenočitev, kar jo po analizi turističnega prometa uvršča na sedmo mesto lestvice slovenskih občin. Na Brežiškem je bil sicer turistični obisk lani še vedno za petino manjši kot rekordnega leta 2019, po padcu obiska zaradi pandemije covida-19 pa se ta popravlja.