Turizem

Turizem 18.1.2020 9:05

STO v Avstriji z intenzivnimi predstavitvami Slovenije

Slovenska turistična organizacija (STO) bo tudi letos posebno pozornost namenila aktivnostim v Avstriji, ki je tradicionalno pomemben trg slovenskega turizma. Ta se te dni predstavlja na turističnem sejmu Ferienmesse na Dunaju, tekom leta bodo sledile nove kampanje in predstavitve, so danes sporočili iz STO.

Turizem 17.1.2020 15:03

Okusi Štajerske s ponudbo novih integralnih turističnih produktov

V Mariboru so danes zagnali spletno stran projekta Okusi Štajerske (Flavors of Styria), na kateri ponujajo nove integralne turistične produkte. K sodelovanju so doslej po besedah vodje projekta Patricije Jankovič iz turistične agencije Martura uspeli privabiti več kot 70 turističnih ponudnikov iz te regije.

Podjetja Turizem 16.1.2020 18:41

Luka Dončić odslej tudi ambasador slovenskega turizma

Poslovno-promocijski projekt oziroma partnerstvo Slovenije s košarkarskim klubom Dallas Mavericks je Slovenska turistična organizacija (STO) nadgradila s pogodbo z Luko Dončićem, ki bo odslej tudi ambasador slovenskega turizma. Hkrati bo Slovenija zakupila prostor v glasilu, ki bo izšlo v času vikenda All Stars.

Turizem 14.1.2020 8:20

Fantazima v Koper pripeljala okoli 100.000 obiskovalcev

Fantazima, ki je od konca novembra do minule nedelje bogatila vsakodnevno dogajanje v Kopru, je dosegla in celo presegla pričakovanja. V poldrugem mesecu je tako po navedbah Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper mesto obiskalo približno 100.000 obiskovalcev, ki so prišli tako zaradi drsališča kot tudi spremljevalnega programa.

Turizem 12.1.2020 7:58

V Bohinju ob zelenih zimah vabijo na zimsko pohodništvo

Letošnja zelena zima je prizadela bohinjski turizem, kjer se trudijo z iskanjem in promocijo alternativne turistične ponudbe. Ob okrnjeni smuki na bližnjih smučiščih jih z enotno vozovnico vabijo tudi na bolj oddaljena smučišča in pa na zimsko pohodništvo. Poleg tega snujejo strateške aktivnosti razvoja zimske turistične ponudbe.

Turizem 11.1.2020 10:35

Bled v turizmu stavi tudi na lokalno kulinariko in rokodelce

Bled letos nadaljuje razvoj kolektivne blagovne znamke Bled Local Selection. Konec lanskega leta je certifikat pridobilo 24 rokodelskih izdelkov in izdelkov industrijskega oblikovanja, v začetku tega leta pa je steklo še ocenjevanje gostinske ponudbe. Uspešno se v Sloveniji razvija tudi osem drugih kolektivnih blagovnih znamk.

Turizem 10.1.2020 8:29

Lansko leto pozitivno za ljubljanski turizem

Ljubljanski turizem je lani zabeležil novo rast. Po začasnih podatkih statističnega urada je število prenočitev med januarjem in novembrom poraslo za skoraj štiri odstotke, decembra pa delni podatki ljubljanskih hotelirjev kažejo na 2,5-odstotno rast, so za STA povedali v Turizmu Ljubljana.

Podjetja Turizem 9.1.2020 15:19

Slovenska naravna zdravilišča lansko leto zaključila z rastjo

Slovenska naravna zdravilišča lansko leto ocenjujejo kot uspešno, saj so naštela več gostov in več prenočitev kot leto poprej. Obisk v zadnjih treh mesecih nakazuje pozitiven trend tudi za leto 2020, so sporočili iz Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč.

Podjetja Turizem 9.1.2020 12:41

Bovško letališče kot vstopna točka za smučanje na Kaninu

Pri upravljavcu Letališča Bovec, podjetju Aviofun, so se odločili, da bodo smučarje v Bovec po novem vozili tudi z manjšimi letali. V ta namen načrtujejo povezavo manjših letališč po Sloveniji z bovškim, od tam pa bodo potnike do vstopne postaje krožnokabinske žičnice Kanin prepeljali s kombijem.