Turizem

Turizem 18.10.2017 17:05

Slovenski turizem mora na poti k višji dodani vrednosti zavihati rokave

Slovenski turizem ima priložnost za preboj, a bo treba za to trdo delati na veliko področjih. Nagraditi bo treba infrastrukturo, izboljšati poslovanje turističnih podjetij, oblikovati je treba nove turistične produkte in usposobiti boljše kadre, so izpostavili govorci na okrogli mizi na plenarnem delu Dnevov slovenskega turizma (DST).

Turizem 18.10.2017 11:52

Nagrada za krepitev turistične prepoznavnosti Slovenije Ani Roš

Na Dnevih slovenskega turizma (DST), ki se te dni odvijajo v Kranjski Gori in Planici, bodo drevi podelili najvišja priznanja v slovenskem turizmu. Nagrado kristalni Triglav za osebnost, ki je v letošnjem letu prispevala največ k turistični prepoznavnosti Slovenije v svetu, bo prejela kuharska mojstrica Ana Roš.

Turizem 18.10.2017 8:30

Turistični hackathon - hitra pot do prebojnih idej

V ospredju letošnjih Dnevov slovenskega turizma (DST) je preboj k višji dodani vrednosti. Nove inovativne turistične produkte bodo dva dni snovali tudi udeleženci prvega vseslovenskega turističnega hackathona. Najboljši bodo dobili strokovno in finančno podporo za uresničitev svojih idej v praksi.

Turizem 17.10.2017 20:00

Najbolj urejeni in najgostoljubnejši Koper, Postojna in Žalec

Koper, Postojna in Žalec so zmagovalci letošnje vseslovenske akcije Turistične zveze Slovenije (TZS) Moja dežela - lepa in gostoljubna. Med nagrajenci, ki so jih razglasili danes v Kranjski Gori, sta med drugim tudi krajevni središči Mojstrane in Rač, najbolje ocenjen izletniški kraj pa je Velika Polana.

Turizem 17.10.2017 5:00

Gostinsko-turistični zbor za uvod v Dneve slovenskega turizma

V Kranjski Gori se danes začenjajo Dnevi slovenskega turizma (DST), osrednji strokovni dogodek turistične panoge. Uvod v tridnevno dogajanje bo 64. Gostinsko turistični zbor Slovenije, v okviru katerega se bodo odvila številna tekmovanja. Zvečer bodo podelili tudi nagrade v okviru tekmovanja Moja dežela - lepa in gostoljubna.

Turizem 14.10.2017 10:00

Dnevi slovenskega turizma priložnost za drzne ideje

piše Martina Gojkošek

V Kranjski Gori bodo od torka do četrtka potekali Dnevi slovenskega turizma (DST), osrednji strokovni dogodek slovenskega turizma. V ospredju bo nova turistična strategija, za uresničitev katere pa bo potreben nov način razmišljanja. Minister Zdravko Počivalšek je jasen: nastopil je čas za drzne ideje.

Podjetja Turizem 12.10.2017 10:19

Naj kopališča Terme 3000, Bioterme Mala Nedelja in Terme Paradiso

Zmagovalci letošnjega izbora Naj kopališče so Terme 3000, Bioterme Mala Nedelja in Terme Paradiso, in sicer v kategorijah veliko, srednje in malo termalno kopališče. V akciji je sodelovalo 84 kopališč iz vse Slovenije, nagrade pa so podelili še v kategoriji naravno, letno in pokrito kopališče.

Turizem 8.10.2017 8:56

Slovenski turizem v Riminiju tudi s Tino Maze

V italijanskem Riminiju bo prihodnji teden največji turistični sejem v naši zahodni sosedi, TTG Incontri. Slovenija se bo letos na ta dogodek podala z najobsežnejšo predstavitvijo doslej. Italijanski javnosti se bo predstavilo 35 slovenskih turističnih ponudnikov, tam bo tudi Tina Maze, so sporočili iz STO.

Turizem 7.10.2017 10:02

V Kamniku rekordna poletna turistična sezona

V Kamniku je bila letošnja poletna turistična sezona rekordna. Od maja do avgusta je mesto obiskalo 12.134 turistov, ki so skupaj opravili 36.466 nočitev, kar je 23 oz. 25 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Turisti so v mestu pod južnimi obronki kamniških Alp v povprečju bivali po tri dni.