Turizem

Turizem 16.2.2018 8:14

Slovenija bo skušala navdušiti Avstrijce, Italijane, Madžare, Poljake in Čehe

Slovenska turistična organizacija (STO) želi z novo kampanjo pri nas zadržati in za daljši dopust navdušiti tranzitne potnike. V naslednjih treh mesecih bodo pod sloganom Visit for a day, remember for a lifetime (Obišči za en dan, zapomni si za vse življenje) nagovarjali predvsem Avstrijce, Italijane, Madžare, Čehe in Poljake.

Podjetja Turizem 15.2.2018 8:23

Za sestavljene turistične produkte v prvem roku 4,6 milijona evrov

Na ministrstvu za gospodarstvo so v začetku februarja odločili o tem, kateri turistični projekti bodo prejeli finančna sredstva na prvem odpiranju prijav na javni razpis za sofinanciranje razvoja in promocije integralnih (sestavljenih) produktov turističnega gospodarstva. Izbranih je 30 projektov, ki bodo prejeli 4,6 milijona evrov.

Turizem 13.2.2018 11:29

Počivalšek in Pakova zadovoljna s predstavitvijo slovenskega turizma Avstralcem

Slovenska turistična organizacija (STO) in gospodarsko ministrstvo ta teden izvajata prvo intenzivnejšo promocijo slovenskega turizma v Avstraliji, direktorica STO Maja Pak in gospodarski minister Zdravko Počivalšek pa sta zadovoljna z doseženim. Želita si povečati obisk avstralskih turistov, saj ti v povprečju zapravijo več in ostanejo dalj časa.

Turizem 13.2.2018 11:15

V Bohinju lani več kot pol milijona nočitev

V Bohinju so lani zabeležili več kot 550.000 nočitev, kar je za 15 odstotkov več kot leta 2016. Večje število gostov prinaša tudi kar nekaj izzivov. Zato se v Bohinju trudijo z nadgradnjo prometnega režima in razvojem kakovostnih turističnih produktov.

Turizem 13.2.2018 8:57

Direktni vlak iz Ljubljane v Trst in Benetke predvidoma septembra

Direktna potniška železniška povezava iz Ljubljane v Trst in Benetke bo predvidoma zaživela s septembrom, so povedali na Slovenskih železnicah (SŽ). Italijanski državni prevoznik Trenitalia bo na relaciji vozil dvakrat na dan, potnikom pa bi lahko bilo na voljo tudi novo postajališče ob tržaškem letališču v Ronkah.

Podjetja Turizem 12.2.2018 16:13

Proti Antwerpnu iz Maribora poletelo prvo letalo VLM Airlines

Mariborsko letališče ima od danes znova redno letalsko povezavo. V skladu z napovedmi je nekaj pred 15. uro 50-sedežni Fokker belgijsko-slovenske letalske družbe VLM Airlines, ki ima preko družbe SHS Aviation iste lastnike kot Aerodrom Maribor, poletel proti belgijskemu Antwerpnu z vmesnim postankom v Münchnu.

Turizem 11.2.2018 8:42

Bohinj med najboljšimi evropskimi destinacijami

Organizacija European Best Destinations iz Bruslja je Bohinj uvrstila med 10 najboljših destinacij stare celine za leto 2018. Opisuje ga kot destinacijo trajnostnega turizma in izpostavlja "tišino narave in vedno spreminjajočo se pokrajino".

Turizem 6.2.2018 13:30

Slovenija z IGTM od novoodkrite do svetovno prepoznavne destinacije za golf

Največja golfska borza na svetu IGTM, ki jo bo Slovenija gostila oktobra, bo priložnost, da se država predstavi svetu in utrdi svoj položaj na svetovnem zemljevidu golfskega turizma, so poudarili na današnji novinarski konferenci v Ljubljani. Potem ko je bila Slovenija leta 2015 novoodkrita golfska destinacija, sedaj krepi svojo prepoznavnost.

Slovenija Turizem 5.2.2018 15:44

K odkrivanju evropske kulturne dediščine spodbujajo tudi stekleničke z vodo

Kulturna dediščina, ki jo Evropejci spoznavajo skozi leto 2018, jih povezuje v vsej svoji raznolikosti. Na to kot koordinator aktivnosti v Sloveniji opozarja ministrstvo za kulturo, k odkrivanju evropske kulturne dediščine pa bodo spodbujali številni partnerji in ambasadorji - denimo podjetje Costella ter Igor Saksida in Trkaj z rap poezijo.