Turizem

Turizem 13.10.2018 12:14

Smučišče na Kaninu bodo v prihodnjih letih posodobili

Smučišče na Kaninu si v prihodnjih letih obeta posodobitve. Že ob obnovi sedanjega smučišča so se v Občini Bovec zavedali, da je to le začasna rešitev in bodo morali z deli nadaljevati. Zato francoska družba Stem International, ki je bila izbrana na javnem razpisu, že pospešeno pripravlja idejno zasnovo za novo dostavno žičnico.

Turizem 13.10.2018 8:13

V Muzeju premogovništva Slovenije pripravljajo petzvezdična doživetja

Zavod za turizem Šaleške doline je skupaj s Premogovnikom Velenje in Gorenjem Gostinstvom podpisal pismo o nameri za pripravo petzvezdičnega doživetja v Muzeju premogovništva Slovenije. Skupaj bodo tako oblikovali posebno kulinarično doživetje, ki bo lokacijsko postavljeno 160 metrov pod zemljo v prostore omenjenega muzeja.

Turizem 11.10.2018 11:04

Na Ljubljanskem gradu septembra pozdravili milijontega obiskovalca

Ljubljanski grad je v devetih mesecih obiskalo 1,05 milijona ljudi, števci pa so milijontega obiskovalca zabeležili 18. septembra. Kot so sporočili iz javnega zavoda, so več potnikov zabeležili tudi na tirni vzpenjači, sredi avgusta so podrli dnevni rekord. Vzpenjačo bodo novembra podrobno pregledali, zato več dni ne bo obratovala.

Turizem 8.10.2018 5:00

V Portorožu se začenjajo Dnevi slovenskega turizma

V Portorožu se danes začenjajo Dnevi slovenskega turizma, vsakoletni najpomembnejši strokovni dogodek te panoge. Odprl ga bo 65. Gostinsko turistični zbor, zvečer pa bodo podeljene nagrade v okviru tekmovanja Moja dežela - lepa in gostoljubna.

Turizem 7.10.2018 8:35

Usoda mariborskega zavoda za turizem zapečatena po volitvah

Načrtovano preoblikovanje Zavoda za turizem Maribor - Pohorje, za katerega si je prizadeval župan Andrej Fištravec, je začasno ustavljeno. O njegovi usodi naj bi namreč dokončno odločali po novembrskih lokalnih volitvah.

Turizem 1.10.2018 12:34

Furs poostreno nad oddajanje nepremičnin turistom na črno

Čeprav je Finančna uprava RS (Furs) pred koncem lanskega leta vnaprej napovedala poostren nadzor pri vseh, ki oddajajo nepremičnine v turistični najem, še prej pa jim dala možnost samoprijave, je kršiteljev očitno še veliko. Do konca avgusta je iz naslova ugotovljenih kršitev pri sobodajalcih izrekla za skupaj 237.000 evrov glob.

Turizem 19.9.2018 8:23

Nadaljevanje projekta za promocijo portoroške in opatijske riviere

Turistično združenje Portorož s čezmejnim projektom Riviera4Seasons2 nadaljuje promocijo zelenega turizma na portoroški in opatijski rivieri. Z njim podpira nekatere prireditve s poudarkom na kulturi dediščini in kulinariki, v kratkem pa bo zaživel portal v petih jezikovnih različicah feel-taste.info.

Turizem 17.9.2018 13:02

Drugi del turistične kampanje izpostavlja vzhodno Slovenijo

V drugem, jesensko-zimskem delu nacionalne digitalne kampanje Dva milijona razlogov, zakaj čutimo Slovenijo, s katero Slovenska turistična organizacija (STO) spodbuja prebivalce in obiskovalce k izpostavljanju doživetij in destinacij v Sloveniji, bo v ospredju vzhodni del države. Izbrana nagrajenca bosta prejela vikend oddih v termah.