Turizem

Turizem 8:52

STO znova išče sejalca

Slovenska turistična organizacija (STO) je objavila poziv za podelitev priznanja Sejalec 2020 za ustvarjalne in inovativne dosežke na področju novih proizvodov, procesov oz. trženjskih pristopov v turizmu. Rok za prijavo je 30. junij, so sporočili.

Podjetja Turizem 8:13

Od ponedeljka rezervacije za Teden restavracij

S ponedeljkom bodo restavracije začele sprejemati rezervacije za prestavljeni spomladanski Teden restavracij 2020. Po posebni ceni 19. oz. 25 evrov bodo kuharski mojstri goste razvajali med 12. in 21. junijem. V akciji tokrat sodelujeta 102 restavraciji.

Turizem 30.5.2020 8:47

Slovenski turizem bo dobil odgovorne potovalne standarde

Slovenska turistična organizacija (STO) v sodelovanju s partnerji pripravlja priročnik Odgovorni potovalni standardi slovenskega turizma. Z novim znakom Green&Safe (zeleni in varni) bodo spodbujali k odgovornemu, varnemu in trajnostnemu poslovanju turističnih ponudnikov in destinacij. Varnostno oznako je že predstavil tudi WTTC.

Turizem 27.5.2020 13:10

S celovito oglaševalsko kampanjo na domačem trgu vabijo v Portorož in Piran

Turistično združenje Portorož je pod geslom Nazaj v Portorož in Piran! pripravilo celovito oglaševalsko kampanjo na domačem trgu, s katero želijo privabiti domače goste, naj dopustujejo na destinaciji. Kampanjo so prek televizijskih oglasov pričeli v torek, trajala pa bo vse do konca avgusta. Z omenjeno akcijo računajo na okoli 75.000 novih gostov.

Turizem 27.5.2020 11:23

Turizem mora trajnost nadgraditi s spoštovanjem

Turizem prihodnosti se mora od koncepta trajnosti premakniti k resničnemu spoštovanju, poudarja turistično strokovnjak Terry Stevens. Prvo priložnost za prikaz novega načina delovanja predstavljajo napovedani turistični vavčerji, ki bodo v destinacije privabili domače goste. "Njihove izkušnje bodo pomembne," je poudaril Stevens.

Podjetja Turizem 24.5.2020 9:33

Junija vendarle prihaja Teden restavracij

S sproščanjem vladnih ukrepov, povezanih z zajezitvijo covida-19, se življenje vrača tudi v restavracije. Pomladni teden restavracij, ki bi moral potekati marca, bo tako izveden med 12. in 21. junijem, so sporočili iz Slovenske turistične organizacije (STO). Rezervacije bodo mogoče od 1. junija.

Turizem 23.5.2020 7:30

Lendavski Vinarium od danes spet pričakuje goste

Vinarium, najvišji razgledni stolp v Sloveniji in sinonim lendavske zgodbe o uspehu, ki si ga je v treh letih in pol ogledalo že več kot 400.000 obiskovalcev, bo od danes spet odprt, pri čemer bo odprtje prilagojeno razmeram zaradi novega koronavirusa.

Turizem 22.5.2020 15:19

TGZS: Pred začetkom uporabe turističnih bonov treba dodelati sistem

V Turistično gostinski zbornici Slovenije (TGZS) napoved državnega sekretarja Simona Zajca, da bo uporaba turističnih bonov možna konec junija, in ne že s 1. junijem, razumejo. Kot je danes za STA povedal direktor zbornice Fedja Pobegajlo, gre za zapleten sistem in je bolje, da je pred začetkom uporabe "dobro dodelan".

Turizem 19.5.2020 13:21

V Strunjanu v novo kopalno sezono s prenovljeno plažo

Priljubljena strunjanska plaža bo letošnjo kopalno sezono, ki se bo sicer začela prihodnji mesec, pričakala v novi podobi. V prenovo, ki se je začela novembra lani in je trajala do marca, so v Termah Krka vložili okoli 350.000 evrov, pri čemer so obsežen del kopališča ozelenili, poenotili njegovo podobo in razširili ležalne površine.