Turizem

Turizem 9:56

Slovenski gosti na Hrvaškem letos ustvarili deset milijonov nočitev

Na Hrvaškem so letos zabeležili 17,1 milijona prihodov turistov in 98,9 milijona nočitev. Gosti iz Slovenije so do konca minulega tedna ustvarili skoraj deset milijonov nočitev, od tega največ v Istri, sledijo Kvarner ter zadrska, splitsko-dalmatinska in šibeniško-kninska županija, so sporočili iz Hrvaške turistične skupnosti v Sloveniji.

Turizem 30.9.2022 19:33

Ob Cerkniškem jezeru dokončno zaživel center za obiskovalce

Potem ko je doslej v Centru za obiskovalce ob Cerkniškem jezeru delovala informacijska točka, so danes odprli še interpretacijsko točko. V njej obiskovalcem na interaktivne načine predstavljajo hidrološke in geološke razmere tega območja.

Turizem 28.9.2022 12:38

Med 100 najbolj trajnostnimi turističnimi praksami znova sedem slovenskih

Na seznam 100 najboljših trajnostnih praks na svetu po izboru organizacije Green Destinations se je tudi letos uvrstilo sedem slovenskih destinacij s svojimi zgodbami. Nagrajeni so bili Jeruzalem, Ljubljana, Maribor, Miren Kras, Rogaška Slatina, Rogla-Pohorje ter Vipava, so sporočili iz Slovenske turistične organizacije (STO).

Turizem 27.9.2022 14:22

Za vlaganja v turistične nastanitve razpisanih 69 milijonov evrov

Ministrstvo za gospodarstvo je danes v uradnem listu objavilo težko pričakovani javni razpis za sofinanciranje vlaganj v nastanitveno turistično ponudbo za dvig dodane vrednosti turizma, vreden 69 milijonov evrov. "Gre za enega najpomembnejših razpisov za razvoj slovenskega turizma letos," je objavo pospremil gospodarski minister Matjaž Han.

Turizem 25.9.2022 8:13

Lani počasno okrevanje potovanj s turističnimi agencijami

Število domačih turistov in izletnikov, pa tudi število tujih turistov, ki so potovali s slovenskimi agencijami, se je lani začelo povečevati, vendar je bilo še vedno precej manjše kot pred epidemijo covida-19, je ta teden sporočil državni statistični urad. Enodnevni izletniki so se lani pogosteje kot v tujino podali po domači državi.

Turizem 24.9.2022 8:12

Na Mariborskem Pohorju v načrtu nadgradnja žičniških naprav in druge ponudbe

Med odobrenimi projekti na državnem razpisu za razvoj in prestrukturiranje slovenskih smučišč so tudi načrti mariborskega javnega podjetja Marprom. Ti obsegajo izgradnjo vmesne postaje krožne kabinske žičnice na Mariborskem Pohorju, izgradnjo nove štirisedežnice Ruška ter ureditev novih kolesarskih prog, gibalnih parkov in steze za gorske gokarte.

Turizem 21.9.2022 12:35

Turizem Ljubljana s tednom turizma za meščanke in meščane

Turizem Ljubljana bo prvič pripravil teden ljubljanskega turizma, namenjen meščankam in meščanom. Slednje vabijo na številne aktivnosti in doživetja, ki se bodo odvila med soboto in prihodnjim petkom. "V tem času se bodo prebivalci mesta lahko prelevili v turiste v svojem mestu in dodobra izkusili, kaj vse jim ta ponuja," so navedli.

Turizem 15.9.2022 17:43

Izolski turizem presegel predkoronske rezultate

V občini Izola so od začetka leta do konca avgusta našteli skoraj 125.000 prihodov turistov in 448.000 prenočitev. V primerjavi z letom 2019 je število prihodov višje za 15 odstotkov, prenočitev pa za 11. Turistično združenje Izola je danes predstavilo tudi svoje promocijske dejavnosti.

Turizem 15.9.2022 14:02

Destinacija Štajerska uradno zaživela

V prostorih Regionalne razvojne agencije (RRA) za Podravje - Maribor je ta teden potekala ustanovna skupščina članov konzorcija destinacije Štajerska. S tem dogodkom je projekt tudi uradno zaživel. Sodelujoči ga vidijo kot priložnost za turistični preboj Štajerske na širšem mednarodnem turističnem zemljevidu.