Turizem

Statistika Turizem 23.6.2024 8:58

Statistični urad odslej s sprotnimi podatki o turističnem obisku

Statistični urad RS na svoji spletni strani odslej objavlja sprotne podatke o turističnem obisku. Na voljo so med drugim podatki glede izvorne države gostov ter tipa nastanitvenih zmogljivosti in kraja obiska z možnostjo primerjave po različnih obdobjih.

Turizem 22.6.2024 8:21

Zaradi deževja slabši začetek sezone za gorenjske kampe

V kampih na Gorenjskem ob začetku glavne turistične sezone upajo na boljše vreme. Dež in nizke temperature v maju in prvi polovici junija so namreč botrovali precej slabšemu predsezonskemu obisku od lanskega. V kampih upajo tudi, da poletje ne bo tako nevihtno kot lani, izurili pa so se že v obveščanju gostov in zagotavljanju njihove varnosti.

Turizem 22.6.2024 6:00

Odkrivanje Kamniško-Savinjskih Alp s Hop on - Hop off prevozom

Kamničani in obiskovalci bodo tudi letos lahko odkrivali Kamniško-Savinjske Alpe trajnostno s Hop on - Hop off prevozom. Na pot se lahko odpravijo z organiziranim krožnim prevozom, ki bo od danes do 1. septembra vozil vse dni v tednu. Letošnja novost je nekoliko spremenjena trasa, saj bo kombi ustavljal tudi v občini Komenda.

Turizem 21.6.2024 11:58

Kope se vse bolj usmerjajo v poletno sezono

Smučišče Kope, ki je v zadnjih štirih letih za različne naložbe namenilo preko 20 milijonov evrov, se usmerja tudi v poletno sezono, saj so zime zadnjih let zelo mile. Kot je vodstvo smučišča danes povedalo na novinarski konferenci, so z naložbami v trajnostni razvoj ustvarili pogoje za celoletni turizem. Letošnja novost pa je pot med krošnjami.

Turizem 21.6.2024 11:21

V promocijo slovenskega turizma tudi skozi odbojkarsko ligo narodov

V Ljubljani se te dni odvija zadnji turnir rednega dela odbojkarske lige narodov, ki prinaša tudi novo priložnost za promocijo slovenskega turizma. Slovenska turistična organizacija Slovenijo milijonom gledalcev predstavlja kot privlačno poletno destinacijo, športne navdušence pa ob prenosih med drugim nagovarja s 30-sekundno video razglednico.

Turizem 21.6.2024 8:05

Turistični utrip v Radovljici in Žirovnici bogatijo številni dogodki

Ob vse večjem turističnem obisku območja Julijskih Alp se turizem krepi tudi v žirovniški in radovljiški občini. V obeh destinacijah, ki dajeta velik poudarek kulturni dediščini, bodo poletje popestrili s številnimi dogodki. Kot prvi med njimi se danes v Radovljici začenja tretji mednarodni festival swinga.

Turizem 21.6.2024 7:00

Slovenska zdravilišča pričakujejo nekoliko boljšo poletno sezono od lanske

Slovenska zdravilišča pričakujejo, da bo letošnja poletna sezona nekoliko boljša od lanske. Kot so za STA povedali v Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč, bo poleti v zdraviliščih poleg domačih gostov tudi precej gostov iz Hrvaške, višegrajskih držav in Srbije ter tudi Nizozemske in Belgije.

Turizem 19.6.2024 10:19

Tekmovanje turističnih krajev letos v prenovljeni podobi

Tradicionalni natečaj, v katerem Turistična zveza Slovenije že več kot tri desetletja izbira najlepše in najbolj gostoljubne slovenske kraje, je letos dobil prenovljeno podobo. Potekal bo pod nazivom Moja dežela, večjo veljavo pri ocenjevanju bo imela gostoljubnost. Podelitev priznanj bo novembra v Laškem.

Turizem 18.6.2024 15:50

Michelinovi izbranci uspeh pripisujejo trdemu in ekipnemu delu

Deset kuharskih mojstrov je na današnji slovesnosti v Ljubljani prevzelo Michelinove zvezdice za leto 2024. Ana Roš je s Hišo Franko obdržala tri, David Žefran je z Milko obdržal dve, še osem restavracij se jih ponaša z eno. Vsi uspeh pripisujejo trdemu, predvsem pa ekipnemu delu.