Turizem

Turizem 24.9.2023 9:06

Na Krvavcu in Voglu zamenjava žičnic še poteka

Na Krvavcu in na Voglu ob zaključku poletne sezone hitijo z zaključevanjem projektov, sofinanciranih na podlagi javnega razpisa za prestrukturiranje smučišč v celoletna gorska središča. Dodatna poletna ponudba je bila na voljo že v minulih mesecih, poteka pa še zamenjava žičniških naprav.

Turizem 24.9.2023 8:14

Turistične agencije lani s porastom potovanj v tujino

Število domačih turistov in izletnikov, pa tudi število tujih turistov, ki so potovali s slovenskimi agencijami, se je lani povečalo. Domači turisti so se v tujino odpravili v petini več primerov kot leto prej. Enodnevni izletniki so znova pogosteje raziskovali domačo državo, vendar se je delež v primerjavi s tujino zmanjšal.

Turizem 22.9.2023 11:26

Spomladi več turističnih potovanj in nočitev

Prebivalci Slovenije, stari vsaj 15 let, so v drugem četrtletju opravili okoli 1,9 milijona turističnih potovanj, od tega 1,7 milijona zasebnih, potem ko so jih v enakem obdobju lani okoli 1,4 milijona. Na zasebnih potovanjih so ustvarili šest milijonov prenočitev, 19 odstotkov več kot v lanskem drugem četrtletju.

Turizem 20.9.2023 9:14

Na Gorenjskem se obetajo dva nova glampinga, hotel in penzion

Na razpisu ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport za vlaganja v nastanitveno turistično infrastrukturo je bilo uspešnih pet projektov na območju Gorenjske. V Kranjski Gori se obeta izgradnja dveh glampingov, v Bohinjski Bistrici novega penziona in v Žirovnici novega hotela, na Voglu pa bodo prenovili kočo Murka.

Turizem 20.9.2023 7:56

Na Kopah novi sedežnici, načrtovani obnovi Lukovega doma in Hotela Slovenj Gradec

Na Kopah bodo v novo smučarsko sezono vstopili s posodobljeno žičniško infrastrukturo. Do konca oktobra bo predvidoma končan 11 milijonov evrov vreden projekt, ki med drugim vključuje novi sedežnici Pahernik in Kopnik. Njun upravljavec, družba Vabo, je uspešno pridobil tudi sofinancerska sredstva za obnovo Lukovega doma in Hotela Slovenj Gradec.

Turizem 19.9.2023 15:49

Na podelitvi Michelinovih priznanj izpostavili pomen ekipnega dela

Ključ uspeha v gastronomiji je ekipno delo, so na današnji podelitvi Michelinovih priznanj na Ljubljanskem gradu izpostavljali kuharski mojstri. Da je prav vsak delavec v panogi prispeval pomemben kamenček v mozaik skupnega uspeha, je poudaril tudi minister Matjaž Han. Slovenija se sicer od danes ponaša z 12 Michelinovimi zvezdicami.

Turizem 19.9.2023 12:12

Ani Roš s Hišo Franko tri Michelinove zvezdice

Z Michelinovimi zvezdicami se ponaša devet slovenskih restavracij. Ana Roš je s Hišo Franko v Michelinovem vodniku za leto 2023 pridobila novo zvezdico in se sedaj ponaša s tremi, kar je najvišje odlikovanje Michelinovega vodnika. Restavracija Milka s kuharskim mojstrom Davidom Žefranom je dobila dve zvezdici, še sedem se jih ponaša z eno.

Turizem 16.9.2023 8:14

Turizem Ljubljana znova s kampanjo o pozitivnih učinkih turizma

Turizem Ljubljana je ponovno zagnal kampanjo Turizem dela Ljubljano, s katero prebivalce ozavešča o pozitivnih učinkih turizma na kakovost življenja. Prestolnica je tudi zavoljo turizma bolj trajnostna in zelena, poživlja jo na tisoče odličnih prireditev, premore izjemno kulturno in vrhunsko kulinarično ponudbo, so nanizali.

Turizem 16.9.2023 8:00

Blejsko jezero v znamenju košarke

Blejsko jezero bo danes prizorišče posebnega košarkarskega dogodka. Na plavajočem igrišču bo potekal mednarodni turnir 3x3 za mlade, v sklopu dogodka pa bodo predstavili tudi košarkarsko supergo Luka 2 Lake Bled. Udeležba slovenskega košarkarskega virtuoza Luke Dončića na športno-turističnem dogodku je zavita v tančico skrivnosti.