Turizem

Statistika Slovenija Turizem #družba 25.3.2020 10:57

Februarja še brez večjega padca v turizmu

Epidemija koronavirusa se februarja v slovenskem turizmu še ni pomembneje poznala. Turistični nastanitveni obrati so v tem mesecu zabeležili skoraj 302.000 prihodov turistov oz. štiri odstotke manj kot pred letom dni, število prenočitev pa je upadlo za odstotek na 853.000, je sporočil statistični urad. Marca pa gre pričakovati drastične padce.

Slovenija Turizem znanost 21.3.2020 8:21

V Triglavskem narodnem parku napovedali vojno plastiki

V javnem zavodu Triglavski narodni park letos začenjajo organiziran boj proti plastiki tako v samem parku kot na širšem biosfernem območju Julijskih Alp. Pri tem bo potrebno sodelovanje vseh deležnikov, od lokalnih skupnosti in šol do turizma in občanov. Najprej pa se bodo osredotočili na izkoreninjanje plastike za enkratno uporabo.

Turizem 8.3.2020 9:47

Z ureditvijo plaže v Fiesi do revitalizacije območja

Okolje Piran kot upravljavec plaže v Fiesi načrtuje celovito ureditev skoraj 10.000 kvadratnih metrov velikega območja. Pri tem želijo revitalizirati Fieso ob ohranitvi naravnih danosti območja. Prednostno se bodo lotili ureditve plažnega pasu, poleg nove, širše promenade pa bodo poskrbeli tudi za novo urbano opremo.

Turizem 6.3.2020 15:05

Slovenski turizem srebrn in bronast v Berlinu

Slovenska turistična organizacija (STO) je v četrtek prejela dve srebrni in eno bronasto priznanje na Golden City Gate, ki jih podeljujejo za odličnost na področju promocijsko-komunikacijskih orodij v turizmu. Nagrajena je bila za tiskano publikacijo, spletne aktivnosti in promocijski film o ekološkem turizmu. Nagrado so prejele tudi Domžale.

Turizem 5.3.2020 13:48

Zaradi koronavirusa agencije opažajo padec prihodov tujih turistov

V nekaterih slovenskih turističnih agencijah, predvsem tistih, ki tuje turiste vodijo v Slovenijo, zaradi širjenja koronavirusa že opažajo konkreten upad posla. Medtem v največjih agencijah, ki ponujajo potovanja v tujino, prejemajo veliko vprašanj in opažajo, da se turistični tokovi preusmerjajo. Največ škode lahko naredi panika, pravijo oboji.

Turizem 5.3.2020 12:39

Tradicionalni Teden cvička letos združili s praznovanjem trebanjske občine

Zveza društev vinogradnikov Dolenjske in trebanjska občina bosta letošnji 48. Teden cvička, ki bo potekal med 12. in 14. junijem, združili z občinskim praznovanjem in 32. prireditvenim nizom Iz trebanjskega koša. Prireditelji želijo z združevanjem poceniti prirejanje obeh in zgostiti dogajanje, so povedali na današnji novinarski konferenci.

Turizem 3.3.2020 12:48

Cepiči Stare trte letos spet osmim prejemnikom doma in v tujini

Na mariborskem Lentu bo v soboto potekala že tradicionalna 41. rez Stare trte, prvi v nizu vsakoletnih dogodkov, ki jih v štajerski prestolnici pripravljajo v čast najstarejši trti na svetu. Tudi letos bodo cepiče podarili osmim domačim in tujim prejemnikom, podžupanja Alenka Iskra pa pravi, da imajo z znamenito trto v prihodnosti velike načrte.

Turizem 2.3.2020 13:32

Na Kopah to zimo za skoraj tretjino manj dnevnih gostov

Na smučišču Kope se soočajo z eno najslabših zimskih sezon v zadnjih 20 letih. Doslej so našteli 87 smučarskih dni in 47.500 smučarjev. Največji upad je pri dnevnih gostih, saj jih je za kar 30 odstotkov manj kot lani. Ob tem pa so stroški zasneževanja trikrat večji kot lansko sezono, je povedal direktor družbe Vabo Boštjan Paradiž.