Turizem

Turizem 20.4.2024 7:30

V Radovljici se začenja 11. festival čokolade

Javni zavod Turizem in kultura Radovljica ta konec tedna pripravlja tradicionalni, 11. festival čokolade. Obiskovalci bodo v grajskem parku in starem mestnem jedru Radovljice danes in v nedeljo lahko poskusili čokolado 20 različnih ponudnikov ter si ogledali številne kulinarično in kulturno obarvane dogodke.

Turizem 20.4.2024 7:30

Dober odziv na prvi teden turističnih kmetij

Združenje turističnih kmetij Slovenije (ZTKS) je prvič pripravilo teden slovenskih turističnih kmetij, v katerega se je z različnimi dogodki vključilo okrog 30 kmetij po Sloveniji. Teden se bo sklenil v nedeljo, predsednik ZTKS Slovenije Jože Soklič pa je za STA ocenil, da je bil odziv gostov in medijev odličen.

Turizem 19.4.2024 8:00

Soteska Vintgar z več novostmi vstopa v novo sezono

Soteska Vintgar, ki je ena najbolj prepoznavnih in obiskanih naravnih vrednot v Sloveniji, po zimskem mirovanju spet odpira svoja vrata. Danes bo obisk soteske brezplačen, obiskovalci pa bodo spoznali tudi letošnje novosti, in sicer prenovljeno vstopno središče, tematske poti, vodniško službo, avdio vodenje, električne avtobuse in čelade.

Turizem 17.4.2024 15:00

Do Predjamskega gradu v turistični sezoni s posebnim avtobusom

V letošnji turistični sezoni bo iz Postojne do Predjamskega gradu znova vozil poseben avtobus. Ob viških turistične sezone je Občina Postojna v okviru evropskega projekta Sustainable zagotovila brezplačni prevoz. Slednji je med turisti priljubljen, domačini pa imajo zaradi ozke ceste na tem območju nekaj težav.

Turizem 13.4.2024 8:27

V Termah Olimia širijo bazenske zmogljivosti ob Hotelu Breza

V Termah Olimia so februarja stekla gradbena dela za razširitev bazenskih zmogljivosti ob Hotelu Breza. Za naložbo, ki bo okvirno znašala pet milijonov evrov, so se odločili zaradi stalne rasti obiska, posledično pa so obstoječi bazeni in površine ob bazenih postale premajhne, je za STA povedal prokurist term Vasja Čretnik.

Turizem 13.4.2024 8:05

Celjska občina pripravlja strategijo turizma do leta 2029

Mestna občina Celje se je lotila priprave nove strategije turizma za obdobje 2024-2029 z usmeritvami do leta 2031. V času javne objave osnutka je občina prejela dodatne predloge, ki so jih smiselno upoštevali pri oblikovanju končne verzije, ki jo bodo nato obravnavali delovna telesa in mestni svet, so za STA povedali na občini.

Turizem 12.4.2024 6:00

Začenja se Teden turističnih kmetij

Začenja se Teden turističnih kmetij. Vse do nedelje, 21. aprila, bo 30 kmetij, vključenih v projekt, ponujalo vodene oglede in različne dejavnosti. Namen projekta je obiskovalcem približati življenje na podeželju in jim omogočiti vpogled v bogato tradicijo in dediščino turističnih kmetij, so sporočili iz Združenja turističnih kmetij Slovenije.

Turizem 8.4.2024 12:12

V Preddvoru tradicionalni teden čemaževih jedi

Zavod za turizem Preddvor ta teden pripravlja tradicionalno prireditev Okusi čemaž v Preddvoru. V tednu čemaža so preddvorski gostinci svoje jedilnike obogatili z jedmi iz čemaža, ki v pomladnem času preplavlja vznožja preddvorskih gričev in planin. Vrhunec tedna bo nedeljska čemaževa kuhinja na prostem.

Turizem 7.4.2024 7:56

V Termah Ptuj in Termah 3000 pred poletno sezono nekaj novosti

Skupina Sava Hotels & Resorts bo v letošnjo poletno sezono vstopila z novimi vodnimi atrakcijami v obeh svojih največjih termalnih parkih - Termalnem parku Terme Ptuj in Termalnem Parku Terme 3000 v Moravskih Toplicah. V obeh bodo med drugim ponudbo za še več adrenalinske vodne zabave razširili s po dvema dodatnima toboganoma.