Turizem

Turizem 16.6.2019 9:28

Turistična digitalna kampanja s 500 milijoni prikazov oglasov

Slovenska turistična organizacija (STO) je zadovoljna z izkupičkom globalne digitalne kampanje I feel Slovenia - My Way (Slovenijo čutim - na svoj način) v prvih treh mesecih. Ustvarjenih je bilo več kot 500 milijonov prikazov oglasov, prek katerih se v 16 državah dvigujeta prepoznavnost in ugled Slovenije, so sporočili iz STO.

Turizem 16.6.2019 8:21

Na Bledu začel z vožnjo shuttle bus za en evro

Medtem ko se na Bled še pred začetkom glavne turistične sezone vsakodnevno vijejo kolone vozil, se v lokalni skupnosti trudijo s spodbujanjem trajnostne mobilnosti in uporabe javnega prevoza. Prometne razbremenitve se nadejajo tudi s pomočjo t.i. shuttle busa, ki povezuje blejske vasi z Vintgarjem in Pokljuko, z vožnjo pa je začel v soboto.

Turizem 15.6.2019 7:00

Ljubljanska vinska pot vabi v center prestolnice

Ljubljana bo danes v znamenju vinarstva. V okviru poletne različice Ljubljanske vinske poti se bo namreč v centru mesta predstavilo okoli 60 vinarjev iz vseh slovenskih vinorodnih dežel in številni gostinci. Obiskovalci bodo imeli priložnost okusiti okoli 300 vinskih vzorcev, na voljo jim bodo tudi dobrote različnih ponudnikov hrane.

Turizem 8.6.2019 12:41

Prvi slovenski turistični rudnik Antonijev rov obeležuje 25 let

Na prostoru pred Jaškom Frančiške v Idriji bo nocoj slavnostni koncert ob 25-letnici delovanja Antonijevega rova, prvega in zato najstarejšega turističnega rudnika na Slovenskem, ki je del dediščine živega srebra v Idriji, vpisane na Unescov seznam svetovne dediščine. V Antonijevem rovu sicer to poletje pričakujejo polmilijontega obiskovalca.

Turizem 8.6.2019 9:35

Po Sloveniji postavljenih 16 predsedniških klopi prijateljstva

Predsednik republike Borut Pahor in takratni italijanski predsednik Giorgio Napolitano sta leta 2014 na Sveti gori pri Novi Gorici odkrila prvo spominsko klop prijateljstva. V petih letih je Pahor skupaj s tujimi predsedniki v več slovenskih krajih odkril 16 klopi prijateljstva, ki predstavljajo trajen spomin na srečanje.

Turizem 8.6.2019 8:07

V Šentilju odpirajo regionalno turistično središče

V Šentilju bodo danes uradno odprli regionalno turistično središče, ki so ga vzpostavili na starem mejnem prehodu z Avstrijo. Po besedah župana Štefana Žvaba bodo lahko obiskovalci v njem vsak dan dobili vse potrebne informacije in gradivo za raziskovanje Šentilja in okoliških krajev.

Turizem 6.6.2019 11:09

Jamski turizem danes praznuje

Člani Mednarodne zveze turističnih jam (ISCA) danes obeležujejo mednarodni dan turističnih jam. V jamah najdemo najmanj 175 za življenje izjemno pomembnih mineralov, jame pa zagotavljajo tudi unikatno življenjsko okolje tako za redke živalske vrste kot za občutljive arheološke in paleontološke najdbe, so ob tem zapisali v Postojnski jami.

Turizem 5.6.2019 11:02

Slovenci lani zasebno potovali več, najraje na Hrvaško

Prebivalci Slovenije so lani opravili nekaj več kot 4,5 milijona zasebnih potovanja, kar je sedem odstotkov več kot v letu 2017. Več kot polovica teh potovanj je bilo opravljenih v tujini, največkrat obiskana država na zasebnih potovanjih v tujino pa je bila Hrvaška, so danes sporočili iz državnega statističnega urada.

Turizem 1.6.2019 8:08

Na Kaninu s kepanjem začenjajo poletno sezono

Na kaninskem smučišču se kljub dva do tri metre debeli snežni odeji danes začenja poletna sezona. Danes se bo mogoče kepati, prihodnja dva do tri vikende pa še vedno tudi smučati, je za STA povedal direktor družbe Sončni Kanin Rok Ovsenik.