Turizem

Turizem 11:13

Selitev leščurjev bi lahko tržili kot turistični produkt

Množitev leščurjev v Piranskem zalivu v zadnjih letih je botrovala temu, da so v Okolju Piran že izvedli nekaj selitev teh školjk iz območij, kjer se zadržuje največ kopalcev. Selitev oz. presajanje leščurjev pa bi lahko postala, če izvedena v omejenem obsegu, tudi dober turistični produkt, je prepričan Borut Mavrič iz Morske biološke postaje.

Turizem 24.3.2017 11:03

Četrtina Slovencev v zadnjem lanskem četrtletju na vsaj eno potovanje

Na vsaj eno zasebno potovanje se je v zadnjem četrtletju lani odpravilo 24 odstotkov prebivalcev Slovenije, starih vsaj 15 let. Vsaj enega poslovnega potovanja pa se je udeležilo pet odstotkov prebivalcev Slovenije. Povprečna dnevna poraba na poslovnih potovanjih je bila trikrat večja od tiste na zasebnih potovanjih, kažejo podatki statistikov.

Turizem 23.3.2017 17:24

Na okrogli mizi o inovativnih turističnih produktih

V Portorožu se je danes začela šesta mednarodna konferenca o inovativnosti v turizmu Encuentros. Sodelujoči na popoldanski okrogli mizi so izpostavili primere dobre prakse ter tudi težave, s katerimi so se morali soočiti pri realizaciji novih turističnih zamisli.

Turizem 23.3.2017 14:26

Vlada o vpisu klekljanja čipk in suhozidne gradnje na Unescov seznam nesnovne dediščine

Vlada soglaša s predajo vloge za vpis klekljanja čipk v Sloveniji na Unescov reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva. Na seji se je seznanila tudi s potekom priprav za vpis večnacionalne nominacije suhozidne gradnje, pri kateri sodelujejo še Ciper, Grčija, Bolgarija, Hrvaška, Italija, Švica, Francija in Španija.

Turizem 22.3.2017 13:12

Turistične kmetije s prenovljenim katalogom dejavneje v promocijo

Turistične kmetije predstavljajo pomemben del slovenskega turističnega gospodarstva, zato je stalno vlaganje v izobraževanje in promocijo ključno. Na današnjem srečanju članov Združenja turističnih kmetij Slovenije v Šentilju so predstavili prenovljeni katalog kmetij, članom pa predavali o možnostih boljšega izkoriščanja kulturne dediščine.

Turizem 22.3.2017 11:33

Mednarodni velnes kongres: Na vodi lahko temelji razvoj slovenskega turizma

Voda je temelj zdravja, dobrega počutja in vitalnosti, je glavno sporočilo mednarodnega velnes kongresa, ki danes poteka v državnem svetu. Ob tem so si bili prvi govorci enotni, da je voda ena razvojnih prednosti Slovenije, na kateri bi lahko temeljil tudi razvoj slovenskega turizma.

Turizem 19.3.2017 9:00

Sevničani stavijo na blagovno znamko ameriške prve dame

Sevničani pri razvoju krajevnega turizma vse bolj stavijo na izdelke pod blagovno znamko ameriške prve dame Melanie Trump. Sevniški javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti je namreč postal nosilec znamke First Lady oz. Prva dama, domači kraj Melanie Trump pa je vse bolj prisoten v medijskih objavah.

Turizem 19.3.2017 8:00

Na Blejskem gradu se prilagajajo vse večjemu številu obiskovalcev

Po lanskem rekordnem obisku Blejskega gradu bodo letos na gradu razširili dostopne poti. Hkrati v Zavodu za kulturo Bled, ki grad upravlja, razmišljajo o tem, kako v času konic omejiti obisk, da ta ne bi presegel 300 obiskovalcev naenkrat. Prevelika gneča namreč otežuje oglede in zmanjšuje zadovoljstvo obiskovalcev.

Podjetja Turizem 18.3.2017 9:51

Novi lastnik ima z družbo Golte dolgoročne načrte

Novi večinski lastnik družbe Golte, podjetje Sicom Invest, ima, kot navaja, s podjetjem dolgoročne načrte. Letos je najpomembnejša naložba dokončanje apartmajskega naselja v bližini hotela na Golteh, od aprila do konca junija so predvidena nekatera druga obnovitvena dela, do konca leta pa tudi vključitev hotela v evropsko združenje eko hotelov.