Turizem

Podjetja Turizem 8:15

Na voljo brezplačna usposabljanja za ponudnike morskih prevozov Wayv

V poletnih mesecih bo zaživela inovativna aplikacijska platforma Wayv, s katero bo mogoče iskati in ponujati morske prevoze. Aplikacija bo povezala potnike in lastnike plovil ter tako omogočala prevoz z različnih točk slovenske obale, še pred začetkom delovanja aplikacije pa so kandidatom za voznike že na voljo brezplačna usposabljanja.

Turizem 17.2.2020 14:50

Slovenski turizem z rekordnim številom sledilcev na družbenih omrežjih

Slovenska turistična organizacija (STO) je v lanskem letu nadaljevala promocijske aktivnosti na družbenih omrežjih in osrednjem turističnem portalu slovenia.info. Družbena omrežja, vključno s Facebookom, Instagramom in Twitterjem, pod imenom Feel Slovenia so v preteklem letu dosegla nove rekorde pri številu sledilcev, so sporočili iz organizacije.

Turizem 16.2.2020 11:00

Ptujski grad si je lani ogledalo 46.000 ljudi, med tujci največ Madžarov

V Pokrajinskem muzeju Ptuj Ormož, ki med drugim upravlja tudi s Ptujskim gradom, so z lanskim obiskom zelo zadovoljni. Kot je povedal direktor Aleksander Lorenčič, so beležili obiskovalce iz 80 držav. Večina je še vedno domačih gostov, med tujimi pa so se prvič doslej na vrhu znašli Madžari, ki so prehiteli Avstrijce.

Turizem 15.2.2020 8:09

Turistični obisk Koroške se povečuje

Turistični obisk Koroške se povečuje, kažejo prvi statistični podatki, ki pa še niso dokončni. Po teh so turisti lani na območju občine Slovenj Gradec ustvarili 13 odstotkov več nočitev kot leto prej, Koroška pa je v 11 mesecih lani naštela sedemodstotno rast števila nočitev. V tem obdobju se jih je nabralo za skoraj 120.000.

Turizem 11.2.2020 12:26

Slovenija po številu sob pobega na prebivalca šesta na svetu

Sobe pobega so se v Sloveniji pojavile pred nekaj več kot petimi leti, lani pa je bila po številu sob na prebivalca na šestem mestu na svetu, na spletni strani navaja Združenje "Escape Room" dejavnosti. V 68 različnih igrah, ki jih ponuja 28 ponudnikov, lahko igralci krepijo skupinsko delo, obenem so glavni junaki iger, so izpostavili v združenju.

Turizem #družba 9.2.2020 8:58

Bovec z več novimi naložbami

Bovec, ena najbolj priljubljenih slovenskih turističnih destinacij, dograjuje svojo infrastrukturo. Prihodnje leto naj bi stekla gradnja nove športne dvorane, ki bo nadomestila obstoječo šolsko telovadnico, novosti pa se obetajo tudi v okolici bovškega letališča. Gradnja Hotela Soča napreduje po načrtih.

Turizem 7.2.2020 12:36

Za promocijo turistične ponudbe vodilnih destinacij 1,2 milijona evrov

Slovenska turistična organizacija (STO) je danes objavila javni razpis za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe na tujih trgih v letu 2020, namenjen vodilnim turističnim destinacijam. Na voljo je 1,2 milijona evrov, zbranih s turistično takso, so sporočili.