Turizem

Turizem 16:40

STO v Podčetrtku predstavila blagovno znamko World of Glamping

Slovenska turistična organizacija (STO) je danes v Podčetrtku predstavila blagovno znamko World of Glamping, ki prva na svetu uvaja kategorizacijo ponudnikov glamping storitev. Kot je ob predstavitvi povedala direktorica STO Maja Pak, je glamping pomemben turistični produkt v Sloveniji, ker je v močnem sozvočju z zgodbo zelene Slovenije.

Turizem 13:21

Iz Ljubljane na morje več kot deset avtobusov dnevno

Avtobusni prevozniki v poletno sezono vstopajo z okrepljenimi dnevnimi avtobusnimi linijami v Ljubljani, so sporočili iz Avtobusne postaje Ljubljana. Z več kot 10 odhodi dnevno se lahko potniki med drugim peljejo do Kopra, Portoroža in Pirana ter do večjih mest Istre, Kvarnerja in Dalmacije.

Turizem 17.6.2018 9:12

Črna na Koroškem in Zreče v pričakovanju komisije za priznanje Entente florale

Za evropsko priznanje za urejenost Entente florale se letos med slovenskimi kraji potegujeta Črna na Koroškem in Zreče, ki sta predhodno že sodelovali in dosegali uspehe na nacionalnem tekmovanju Moja dežela lepa in gostoljubna. Mednarodna komisija bo Zreče obiskala v soboto, 23. junija, Črno na Koroškem pa dan zatem.

Turizem 14.6.2018 14:30

Z dvigalom na Blejski grad predvidoma leta 2020

Z demontažo žerjava se danes zaključuje desetletni cikel celovite obnove Blejskega gradu, v katerega je bilo vloženih okoli deset milijonov evrov. Hkrati že tečejo priprave na ureditev širšega območja gradu in izgradnjo dvigala na grad ter muzeja sodobne umetnosti. Skupaj od 12 do 15 milijonov evrov vredni projekti naj bi bili končani leta 2020.

Turizem 13.6.2018 9:56

Kolpo, Kočevski rog in Gorjance nameravajo kolesarsko povezati

Direkcija RS za infrastrukturo in Razvojni center Novo mesto kot regijski projektni koordinator bosta začela postopke za vzpostavitev kolesarske povezave od Kolpe do Gorjancev. Dogovor o sodelovanju pri omenjenem projektu bo z ministrstvom za infrastrukturo in novomeškim razvojnim centrom v Damlju danes podpisalo sedem občin jugovzhodne Slovenije.

Turizem 12.6.2018 18:20

STO med dirko Po Sloveniji vabi k sodelovanju

Slovenska turistična organizacija (STO) je letošnjo kolesarsko dirko Po Sloveniji znova izkoristila za promocijo Slovenije kot zelene in aktivne destinacije. Aktivna bo tudi med dirko, predvsem na spletu in pri izbiri mesta za priznanje Naj gostitelj 25. dirke Po Sloveniji.

Turizem 12.6.2018 11:10

Slovenski turizem krepi prepoznavnost v Nemčiji

Predstavništvo STO v Nemčiji bo danes v Hamburgu, v prihodnjih dneh pa v Düsseldorfu, Berlinu in Münchnu izvedlo sprejeme, na katerih bo predstavilo Slovenijo kot privlačno in dostopno destinacijo. Dogodkov se bodo udeležili predstavniki nemških organizatorjev potovanj, turističnih agencij, gospodarstveniki in predstavniki medijev.

Turizem 10.6.2018 10:00

Nove turistične takse: Višji zneski v občinah Zreče, Slovenj Gradec in Velenje

pripravila Vesna Pušnik Brezovnik in Gregor Mlakar

V občinah Zreče, Slovenj Gradec in Velenje so se skladno z novim zakonom o spodbujanju razvoja turizma, ki občinam to omogoča, odločili za nekoliko višje zneske turističnih taks. V vseh bodo začeli višje zneske obračunavati s 1. januarjem prihodnje leto, ko se začne pobirati tudi nova, promocijska taksa, namenjena STO.

Turizem 10.6.2018 10:00

Nove turistične takse: Za višje turistične takse v Zgornjem Posočju in Novi Gorici

pripravili Rosana Rijavec in Vesna Pušnik Brezovnik

Za dvig turistične takse, kot to občinam omogoča novi zakon o spodbujanju turizma, se odločajo v Mestni občini Nova Gorica in v občinah Zgornjega Posočja. Občine Bovec, Kobarid in Tolmin, ki so lani skupaj naštele več kot pol milijona turističnih nočitev, so se sicer poenotile tako pri višini takse kot pri skupnem turističnem zavodu Dolina Soče.