Turizem

Turizem 8:32

Nastanitve zmogljivosti v Ljubljani v začetku avgusta več kot 90-odstotno zasedene

V Ljubljani so razpoložljive turistične sobe v začetku avgusta več kot 90-odstotno zasedene. Cene v hotelskem sektorju po opažanjih Turizma Ljubljana ostajajo podobne lanskim, višje stroške so ponudniki torej večinoma prevzeli na svoja ramena. Zaradi pomanjkanja kadra so se nekateri gostinci odločili za okrnitev ponudbe.

Turizem 8:31

Turistični rezultati se na Štajerskem bližajo predkoronskemu obdobju

Na Štajerskem so turistične številke letos boljše od lanskih in se bližajo tistim iz predkoronskega leta 2019. V Mariboru in pod Pohorjem do konca avgusta pričakujejo okoli 50- do 80-odstotno zasedenost. Na Rogli in v Zrečah pa opažajo, da so turisti previdni - povpraševanja je za zimo veliko, rezervacije pa zaostajajo.

Turizem 8:30

Na Obali kaže na dober turistični obisk še v septembru

Na Obali se obeta dobra turistična sezona. Na destinacijah Portorož-Piran in Koper so večinoma zadovoljni z zasedenostjo zmogljivosti, junija so presegli rezultate iz predkoronskega leta 2019. Zadovoljni so tudi z rezervacijami za preostanek avgusta in september. Kadrovske težave sicer opažajo, a te pomembneje ne vplivajo na ponudbo.

Turizem 11.8.2022 17:07

Z vzpenjačo na Ljubljanski grad prepeljali petmilijontega potnika

S tirno vzpenjačo na Ljubljanski grad so danes prepeljali petmilijontega potnika. To je bila družina iz Francije. Vzpenjača, ki je začela obratovati konec 2006, je milijontega potnika prepeljala štiri leta pozneje. Dvomilijontega so zabeležili sredi avgusta 2014, trimilijontega v prvi polovici maja 2017, štirimlijontega pa na začetku aprila 2019.

Turizem 11.8.2022 12:17

Občina Gorje postavila pogoje za podelitev koncesije za žičnice na Zatrniku

Gorjanski občinski svet je na sredini seji, brez glasu proti in z le enim vzdržanim, sprejel odlok o pogojih za podelitev koncesije za žičniške naprave na smučišču Zatrnik, ki se ga dve leti trudi oživljati RTC Zatrnik. V družbi opozarjajo, da sprejeti odlok ne bo omogočil postopne obnove žičniških naprav.

Turizem 11.8.2022 11:00

V gorenjskih turističnih središčih vse več kampiranja na črno

pripravila Tinkara Zupan

V gorenjskih turističnih središčih letošnje poletje opažajo porast kampiranja na črno. Kampiranje na mestih, kjer to ni dovoljeno, je ena najpogostejših kršitev državnih in občinskih predpisov, s katero se srečujejo kranjskogorski, bohinjski in blejski redarji. Vzrok za to je med drugim popolna zasedenost kampov ob vrhuncu turistične sezone.

Turizem 9.8.2022 13:38

Za turistična vodenja novih 300.000 evrov podpore

Slovenska turistična organizacija (STO) je objavila nov javni poziv za izvedbo storitev turističnega vodenja. Na voljo je 300.000 evrov, spletne prijave pa bo STO sprejemala od 16. avgusta od 13. ure do 30. avgusta do 13. ure, so zapisali na spletnih straneh STO.

Turizem 9.8.2022 12:34

CNN med najlepša evropska mesta uvrstil Piran

Ameriška televizijska mreža CNN je med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Ob tem je na svoji spletni strani CNN Travel, namenjeni potovanjem, izpostavila, da so te "male Benetke" eno od čudovitih mest na sicer majhni slovenski obali.

Turizem znanost 9.8.2022 11:42

Prenovljeni Center Noordung zanimiv za obiskovalce

V Centru Noordung, ki so ga v Vitanju zgradili pred desetimi leti, so po majskem odprtju prenovljenih razstavnih površin zadovoljni z obiskom. "S prenovo razstav smo zelo veliko pridobili na strokovnosti in dodatnih vsebinah, kjer imamo zelo velik potencial pri povečevanju obiska šolskih skupin," je za STA povedal direktor Dominik Kobold.