Turizem

Podjetja Turizem 10:30

Turistična nagrada snovalec letos trem inovativnim idejam

Slovenska turistična organizacija (STO) je za letošnje snovalce izbrala tri inovativne ideje. To so projekti Luknja v prihodnost, Slovenija - kulinarična destinacija in Simple Luxuries. Snovalci omenjenih projektov imajo do oktobra čas, da svoje ideje uresničijo in ponudijo na trgu.

Turizem 9:30

V Beli krajini lani 30-odstotna rast prenočitev

V Beli krajini je po uradnih statističnih podatkih lani prenočilo nekaj manj kot 30.000 obiskovalcev, ki so ustvarili nekaj manj kot 72.000 prenočitev. Kot ugotavlja razvojno-informacijski center Ric Bela krajina je število prenočitev v primerjavi s predlanskimi podatki zraslo za 30 odstotkov. Okrepila se je tudi območna povprečna bivalna doba.

Podjetja Turizem 19.4.2018 12:23

Prek treh slovenskih mednarodnih letališč lani potovalo za petino več potnikov

Prek ljubljanskega, mariborskega in portoroškega letališča je lani potovalo 1,69 milijona potnikov, kar je 20 odstotkov več kot leta 2016. Največ so jih našteli na ljubljanskem letališču, in sicer 1,68 milijona potnikov, kar je za petino več kot leto prej. Adria Airways je prepeljala 17 odstotkov manj potnikov kot predlani.

Turizem 19.4.2018 10:28

V opuščenih rudnikih podzemlja Pece nova adrenalinska kolesarska pot

V opuščenih rudnikih podzemlja Pece danes slovesno odpirajo novo adrenalinsko gorsko kolesarsko pot, dolgo štiri kilometre. Poimenovana je Black Hole Trail in je namenjena tehnično dobro podkovanim in izkušenim gorskim kolesarjem. Predstavlja dodatno ponudbo muzejskega rudnika Podzemlje Pece, kjer so lani našteli prek 16.000 obiskovalcev.

Podjetja Turizem 17.4.2018 8:27

Grand Hotel Bernardin s prenovo sob do večje konkurenčnosti

V portoroškem Grand Hotelu Bernardin so zaključili s prenovo sob, ki so zdaj večje in bodo med drugim krmiljene prek recepcije. Vrednost investicije je bila okoli 5,4 milijona evrov, s prenovo sob pa bo hotel po prepričanju vodstva dvignil kakovost bivanja in poslovno konkurenčnost v destinaciji in na trgu počitniškega ter kongresnega segmenta.

Podjetja Turizem 15.4.2018 10:27

Kamp Šobec v letošnjo sezono vstopa z novo infrastrukturo

Po obsežni prenovi komunalne infrastrukture v preteklem letu je Kamp Šobec ob začetku letošnje sezone dočakal še novo trgovino, restavracijo, klubske in upravne prostore ter 150 nadstandardnih parcel. Skupna investicija znaša skoraj pet milijonov evrov. Po lanski rekordni sezoni pa v kampu tudi letos pričakujejo odlično leto.

Turizem 14.4.2018 10:00

Slovenija si utira pot v filmskem turizmu

piše Martina Gojkošek

Slovenija se želi umestiti na zemljevid privlačnih destinacij za filmske ustvarjalce, ki jim od lani ponuja tudi denarna povračila. Znanje in kakovost imamo, manjka pa nam še večja prepoznavnost. Svoje lepote in prednosti bo država zato letos znova predstavila na filmskem festivalu v Cannesu.

Turizem 7.4.2018 11:13

Blejski Hotel Golf po prenovi z novih imenom

Nekdanji Hotel Golf na Bledu, ki se po novem imenuje Rikli Balance Hotel, po končani skoraj 5,5 milijona evrov vredni prenovi te dni sprejema prve goste. Hotel z novim konceptom in novimi vsebinami obuja tradicijo lokalnega okolja in zgodbo švicarskega zdravilca Arnolda Riklija, ki je leta 1854 na Bledu ustanovil naravno zdravilišče.

Turizem 4.4.2018 17:26

Nova kategorizacija nastanitvenih obratov od oktobra

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je danes v uradnem listu objavilo nov pravilnik o kategorizaciji nastanitvenih obratov. Pravilnik bo v veljavo stopil 1. oktobra, nato pa bodo imeli nastanitveni obrati še pol leta časa, da v skladu z njim na novo uskladijo kategorijo.