Turizem

Podjetja Turizem 30.11.2019 8:24

V Termah Dobrna bodo uredili butični hotel

Terme Dobrna so septembra začele v nekdanji upravni stavbi urejati butični hotel s štirimi zvezdicami in z nadstandardnimi sobami. V kratkem naj bi stekla tudi prenova Vile Higiea, medtem ko je razširitev kavarne hotela Vita že končana. Vrednost del je ocenjena na 1,5 milijona evrov, je za STA povedal direktor term Leon Tomašič.

Turizem 26.11.2019 16:19

Pot miru od Alp do Jadrana tudi priložnost za turistični razvoj

Doslej urejene točke in celotna Pot miru so zelo obiskani, večja prepoznavnost pa bi prinesla nove turistične priložnosti. Dolgoročen cilj pa je vpis Poti miru na seznam kulturne dediščine pri Unescu, za kar že potekajo aktivnosti, je ob robu današnje čezmejne konference (Za)kaj je pot miru? za STA povedala vodja Fundacije poti miru Maša Klavora.

Turizem 26.11.2019 15:30

Michelinov vodnik lahko dvigne prepoznavnost cele Slovenije

Prihod Michelinovega vodnika v Slovenijo lahko dvigne prepoznavnost ne le slovenske gastronomije, ampak cele Slovenije, je danes v Portorožu na tradicionalnem strokovnem srečanju gostincev ocenila Barbara Zmrzlikar iz Slovenske turistične organizacije. Poudarili so tudi vlogo žensk v gostinstvu in težave z iskanjem kadrov.

znanost-zgodba Turizem 24.11.2019 11:45

Koliščarska vas bo obudila življenje na Ljubljanskem barju pred več tisoč leti

pripravila Tatjana Zemljič

Ob sotočju Želimeljščice in Iščice, vzhodno od naselja Ig, bodo v sklopu projekta Interpretacija biotske raznovrstnosti in dediščine kolišč zgradili koliščarsko vas. V njej bo prikazano življenje v 3. tisočletju pr.n.št., tamkajšnja razstava pa bo predstavila koliščarsko dobo na splošno in zgodovino raziskav kolišč.

Turizem 24.11.2019 9:35

V zeleni turistični shemi štiri nove zlate destinacije

Zelena shema slovenskega turizma se te dni veseli štirih novih destinacij z zlatim znakom Slovenia Green Destination. V postopku ponovnega ocenjevanja, ki ga destinacije v shemi opravijo na vsaka tri leta, so v zlate napredovali Bela krajina, Brda, Kranjska Gora in Nova Gorica, so sporočili iz Slovenske turistične organizacije (STO).

Turizem 23.11.2019 9:57

V Beli krajini dodatni napori za razvoj trajnostnega turizma

V Beli krajini, ki ji je Slovenska turistična organizacija med postopkom obnovitve znaka turističnega območja zelene sheme slovenskega turizma podelila zlato priznanje Slovenia Green Destination, se zavedajo pomanjkljivosti na tem področju. Bela krajina mora namreč še več storiti na področjih okolja in poslovanja turističnih podjetij.

Turizem 21.11.2019 19:33

Ptuj s turističnim okvirjem iz aluminija za atraktivnejše fotografije mesta

Ptuj, ki letos obeležuje 1950 let prve pisne omembe, je dobil turistični okvir, ki tudi v številnih drugih mestih po svetu predstavlja turistično atrakcijo. Ptujskega so naredili iz Talumovega aluminija, postavljen je na desnem bregu Drave in ponuja lep pogled na veduto mesta. Fotografije najstarejšega mesta bodo tako še bolj atraktivne.

Turizem 20.11.2019 16:59

Ana Roš ambasadorka svetovne turistične organizacije

Svetovna turistična organizacija UNWTO, ki deluje pod okriljem ZN, je slovenski kulinarični mojstrici Ani Roš podelil naziv ambasadorke za gastronomski turizem. "Ana Roš je s svojo zavezanostjo k uporabi lokalnih sestavin zgled pri prispevanju k trajnostnemu podjetništvu," je poudaril generalni sekretar UNWTO Zurab Pololikašvili.

Turizem #družba 18.11.2019 15:12

V Ljubljani o trajnostni energetski oskrbi planinskih koč

Trajnostna energetska oskrba postaja pomembna tudi v gorskem prostoru. Marsikatera planinska koča je z agregatov na pogonska goriva že prešla na bolj trajnostno oskrbo z elektriko, s tem se ukvarja tudi evropski projekt Sustainhuts. O tem je danes beseda tekla na srečanju o trajnostnih kočah v Sloveniji v Ljubljani.