Turizem

Slovenija Turizem 9.12.2018 9:43

Na Bledu letos že oktobra zabeležili milijonto nočitev

Potem ko je slovenski turistični biser Bled lani konec decembra prvič v zgodovini presegel mejnik enega milijona turističnih prenočitev, je letos ta mejnik dosegel že oktobra. Po podatkih Občine Bled so gostje letos do konca oktobra na območju destinacije Bled ustvarili 1,031 milijona nočitev, kar je enako kot v celotnem lanskem letu.

Slovenija Turizem 5.12.2018 13:52

Novogoriška turistična zveza pripravila pot po zgodovini mesta

Po znamkah GoGourmet, GoGreen in GoAktiv so v Novi Gorici danes predstavili še GoCulture. Turistična zveza TIC Nova Gorica tako na poseben način obeležuje Evropsko leto kulturne dediščine, in sicer z izdajo zgibanke Nova Gorica - pot po zgodovini mladega mesta.

Turizem 30.11.2018 11:41

Praznični december v Ljubljani z novimi pridobitvami

S tradicionalnim prižigom lučk, v petek 30. novembra, se bo v Ljubljani začelo obdobje prazničnih decembrskih prireditev. Na področju okrasitve in programa, obiskovalce letos čaka nekaj novosti, je bilo mogoče slišati na današnji predstavitvi. Pristojni organi pa so ob tem opozorili na pomembnost samozaščite obiskovalcev pred žeparji.

Turizem 29.11.2018 13:53

Klekljanje čipk v Sloveniji vpisano na Unescov seznam nesnovne dediščine

Medvladni odbor za varovanje nesnovne kulturne dediščine je na zasedanju v Port Louisu na Mavriciju odločil, da se na Unescov reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva vpiše Klekljanje čipk v Sloveniji, so sporočili z ministrstva za kulturo. Slovenija je nominacijo v formalni postopek pri Unescu vložila marca 2017.

Turizem 24.11.2018 9:23

Slovenija med sedmerico za potovanja najvarnejšimi državami

Mednarodni organizaciji International SOS in Control Risks sta objavili zemljevid tveganj v letu 2019. Slovenija se ob Danski, Finski, Norveški, Švici in Islandiji in Luksemburgu uvršča med za potovanja najvarnejše države, so pred dnevi sporočili iz Slovenske turistične organizacije (STO).

Turizem 23.11.2018 14:49

Konec turistične kampanje s sloganom Make New Memories

Zaključil se je še jesenski del letošnje globalne turistične kampanje pod taktirko Slovenske turistične organizacije (STO). S tem se poslavlja tudi slogan Make New Memories (ustvarjajte nove spomine), saj bo STO prihodnje leto z digitalnim nagovarjanjem nadaljevala z novim kreativno-komunikacijskim pristopom.

Podjetja Turizem 21.11.2018 14:24

Gault & Millau za najboljši restavraciji razglasil Hišo Franko in Gostilno pri Lojzetu

Svetovno znani gastronomski vodnik Gault & Millau je dočakal slovensko izdajo. Ob tej priložnosti so na torkovi gala predstavitvi vodnika v Ljubljani za najboljši restavraciji leta 2019 razglasili Hišo Franko in Gostilno pri Lojzetu. Chef leta je Igor Jagodic, najboljši natakar Matic Šubic, nagrado je prejel tudi projekt Odprta kuhna.

Turizem 18.11.2018 10:30

Vlaki na Bohinjski progi vse bolje zasedeni

Potniški vlaki na Bohinjski progi med Novo Gorico in Jesenicami so zelo dobro zasedeni. Približno polovica vseh potnikov je tujcev, za katere je vožnja po tej slikoviti železnici edinstveno doživetje, je za STA povedal Matjaž Marušič iz Operativne iniciative za Bohinjsko progo. Zaradi lepega vremena se je turistična sezona podaljšala v jesen.