Turizem

Statistika Turizem 10:49

V polletju več turističnih prihodov in nočitev, junija manj

V slovenskih turističnih krajih so v prvih šestih mesecih leta našteli skoraj 2,6 milijona turistov, kar je 4,5 odstotka več kot v enakem obdobju lani. V namestitvenih obratih so turisti ustvarili skoraj 6,4 milijona nočitev, 2,2 odstotka več kot lani. So bile pa junija številke nekoliko nižje kot v lanskem rekordnem šestem mesecu.

Turizem 21.7.2024 8:16

Obisk razglednega stolpa v Rogaški Slatini občutno presegel pričakovanja

Obisk 106 metrov visokega razglednega stolpa Kristal v Rogaški Slatini je v prvih sedmih tednih od majskega odprtja presegel pričakovanja. Doslej se je nanj povzpelo že več kot 18.000 obiskovalcev, kar presega polovico celotnega letošnjega sedemmesečnega načrta, je za STA povedal slatinski župan Branko Kidrič.

Turizem 18.7.2024 13:10

V Kobilarni Lipica zaživel nov turističnoinformacijski center

Območna razvojna agencija Krasa in Brkinov je v Kobilarni Lipica ta mesec odprla nov turističnoinformacijski center (TIC), s katerim želijo turiste in obiskovalce osveščati o kraških turističnih znamenitostih. Zaenkrat načrtujejo, da bo TIC odprt do konca septembra, ponudbo pa bodo prilagajali glede na povpraševanje.

Turizem 13.7.2024 8:00

Bovški svetniki glede Kanina čakajo na potezo države

Bovški občinski svetniki predlog javno-zasebnega partnerstva za oživitev kaninskega smučišča, ki ga je predložil konzorcij Promotor, ocenjujejo kot resen. Na potezi je zdaj država, so sporočili po petkovi izredni seji občinskega sveta. Te se sicer ni udeležil nihče od vabljenih predstavnikov gospodarskega ter infrastrukturnega ministrstva.

Turizem 9.7.2024 11:44

V Celju v prvi polovici leta opazna rast števila turistov

V Celju so v prvi polovici leta zabeležili porast števila turistov. Celjski grad je na primer obiskalo za 12 odstotkov več turistov kot v lanskem prvem polletju, so sporočili iz Zavoda za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje.

Turizem 6.7.2024 7:34

Kolesarji lahko tudi letos pri raziskovanju Koroške uporabljajo Štrekna bus

Tudi letos poleti lahko kolesarji pri raziskovanju Koroške in širše okolice računajo na Štrekna bus, ki bo z vožnjami med Velenjem, Dravogradom in Labotom začel danes. Vožnje bodo potekale dvakrat dnevno ob sobotah in nedeljah, in sicer do 29. septembra. Od začetka obratovanja leta 2019 je Štrekna bus prepeljal preko 2200 koles in 2700 potnikov.

Turizem 6.7.2024 6:13

V Kropi tradicionalni kovaški šmaren

Turistično društvo Kropa v sodelovanju z drugimi društvi in posamezniki danes pripravlja tradicionalni praznik kroparskih kovačev kovaški šmaren. Prireditev bo ponudila kulturne, etnološke, športne, zabavne in družabne dogodke, dogajanje pa bo povezano z razvojem železarske obrti in industrije v Kropi.

Turizem 6.7.2024 6:00

Kranjski koruzni labirint letos v obliki mamuta

Koruzni labirint, ki so ga to poletje tretjič zapored oblikovali na obrobju Kranja, je dobil obliko mamuta iz ledene dobe. Razprostira se na pet hektarjev velikem polju ob vzhodni vpadnici v Kranj, tik za avtocestnim izvozom Kranj vzhod. V labirintu se poleg poučnih vsebin o ledeni dobi nahajajo tudi zabavne postaje, igre in naloge spretnosti.