Turizem

Turizem 30.5.2023 16:13

Vse več destinacij in ponudnikov vstopa v zeleno shemo slovenskega turizma

Slovenska turistična organizacija (STO) je danes v Bohinju pripravila že tradicionalni Zeleni dan slovenskega turizma. Na dogodku so podelili plakete prejemnikom znaka Slovenia Green, s katerim se ponaša vse več ponudnikov. Po vstopu destinacije Portorož-Piran so v zeleno shemo slovenskega turizma vključene že vse vodilne turistične destinacije.

Turizem 27.5.2023 8:04

V Kočevju dokončali prvo fazo turistične ureditve jezera, na vidiku zasebni investitor

Občina Kočevje je nedavno zaključila prvo fazo turistične ureditve Rudniškega jezera, ki postaja ena od osrednjih turističnih točk na kočevsko-ribniškem območju. Že jeseni načrtujejo naslednjo fazo, v okviru katere nameravajo ob jezeru urediti športno-rekreativne površine. Če bo šlo po načrtih, bo ob jezeru zrasel tudi hotel zasebnega investitorja.

Turizem 26.5.2023 15:47

Z letom v Grčijo na brniškem letališču odprli glavno čartersko sezono

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana so z današnjim prvim letošnjim čarterskim letom v Grčijo odprli glavno sezono organiziranih počitniških potovanj. Potniki bodo v letošnji poletni sezoni z brniškega letališča lahko poleteli na 39 destinacij v 20 državah, je ob odhodu letala dejala poslovodna direktorica Fraporta Slovenija Babett Stapel.

Turizem 25.5.2023 14:49

STO ob evropskem prvenstvu v veslanju s številnimi promocijskimi dejavnostmi

Evropsko prvenstvo v veslanju, ki ga od danes do nedelje gosti Bled, je tudi odlična priložnost za dvig prepoznavnosti Slovenije kot gostiteljice največjih športnih dogodkov in turistične destinacije, poudarjajo v Slovenski turistični organizaciji (STO). V ta namen v okviru prvenstva pripravljajo številne promocije dejavnosti.

Turizem 25.5.2023 13:34

Kranj z Okusi kranjskih miz nadaljuje razvoj gastronomije

Nekaterim gorenjskim mestom, ki po vzoru Tedna restavracij že nekaj let pripravljajo festivale lokalne kulinarike, se letos pridružuje tudi Kranj. Festival Okusi kranjskih miz, ki ga je Zavod za turizem in kulturo Kranj predstavil na današnji novinarski konferenci, bo potekal od 1. do 18. junija v šestih kranjskih gostilnah.

Turizem 22.5.2023 13:09

Tri občine s skupnim projektom Po poteh krošnarja Urbana

Rokodelski center Ribnica, Občina Sodražica in Turistično društvo Loški Potok so v okviru projekta Skupaj smo lahko turizem ITP Rokodelstvo zasnovali projekt Po potek krošnarja Urbana, v okviru katerega je mogoče obiskati tri tematske poti in na njih spoznavati tamkajšnje kraje, znamenitosti in domačo obrt, značilno za tamkajšnje območje.

Turizem 19.5.2023 9:38

V Sevnici danes 13. Festival modre frankinje

Ob sevniškem gradu se popoldne začenja 13. Festival modre frankinje s pokušino modrih frankinj številnih vinarjev, z izbrano kulinariko, s tržnico lokalnih dobrot in zabavnim sporedom. Izbrane modre frankinje bo predstavila vrsta vinarjev iz Slovenije, nekaj bo tudi tujih. Pridelovalcem najboljših vzorcev tega vina bodo podelili priznanja.