Turizem

Turizem 13:11

Direktorica STO Pakova: Pandemija v turizmu prinesla tudi nove priložnosti

Pandemija covid-19 je turizem postavila pred številne izzive, po besedah direktorice STO Maje Pak pa je prinesla tudi nove priložnosti. "Danes imamo v turizmu obveznost za zeleno, digitalno in vključujočo transformacijo industrije," je izpostavila in dodala, da je ključno za ponovni zagon turizma še tesnejše vključevanje vseh deležnikov.

Turizem 26.9.2021 7:50

Magnet slovenskega turizma tudi ponudba aktivnosti na prostem

V turizmu je vse več povpraševanja po različnih aktivnostih na prostem, k čemur je v zadnjem letu in pol pripomogla tudi pandemija novega koronavirusa. Tudi slovenski turizem se tako osredotoča na razvoj kakovostne outdoor ponudbe, posebno pozornost pa ji bo v promociji posvetila tudi Slovenska turistična organizacija (STO).

Turizem 24.9.2021 11:13

Slovenci v pomladnih mesecih opravili skoraj 1,2 milijona potovanj

Prebivalci Slovenije, stari vsaj 15 let, so v drugem četrtletju opravili skoraj 1,2 milijona turističnih potovanj, od tega 1,1 milijona zasebnih. Na poslovnih potovanjih so po podatkih državnega statističnega urada porabili približno še enkrat več denarja kot na zasebnih potovanjih.

Turizem 23.9.2021 15:48

Michelinove zvezdice pomembne na poti okrevanja po koronski krizi

Michelinove zvezdice so lani spodbudile zanimanje za nagrajene slovenske restavracije in njihove kuharske mojstre. Tako so jim pomagale tudi skozi zahtevno koronsko obdobje, je bilo slišati na slovesnosti ob razglasitvi nagrajencev leta 2021. Slovenija postaja prepoznavna gastronomska destinacija v Evropi in v svetu, meni Zdravko Počivalšek.

Podjetja Turizem 23.9.2021 12:19

Slovenija ohranila vse Michelinove zvezdice, nova zasijala v Gostišču Grič

Michelinovi inšpektorji so Hiši Franko s kuharsko mojstrico Ano Roš v novi izdaji vodnika Michelin Guide Slovenia ponovno podelili dve zvezdici, po eno so ohranili tudi vsi lanski dobitniki - Atelje, Dam restavracija, Gostilna pri Lojzetu, Hiša Denk in Vila Podvin. Nova zvezdica pa je letos zasijala v Gostišču Grič s kuharskim šefom Luko Koširjem.

Podjetja Turizem 23.9.2021 5:00

Slovenija dobiva nove Michelinove zvezdice

Svetovno znani kulinarični vodnik Michelin bo danes drugič razglasil prejemnike nagrad, tudi najbolj zaželenih zvezdic, v Sloveniji. Prihaja namreč nova izdaja vodnika Michelin Guide Slovenia za leto 2021.

Turizem 18.9.2021 8:14

Jezersko iz izletniške točke v butično zeleno destinacijo

Jezersko je med Slovenci od nekdaj priljubljena točka za enodnevne izlete. Epidemija, ki odvrača ljudi od množičnega turizma, pa Jezerskemu prinaša nove priložnosti. S turističnimi boni se tudi v očeh Slovencev vse bolj uveljavlja kot počitniška destinacija. Ob poletni se razvija zimska sezona, v načrtu pa sta ureditev parkirišč in še enega hotela.

EU Turizem 17.9.2021 7:50

Ljubljana se poteguje za naziv evropska prestolnica pametnega turizma

Evropska komisija je objavila seznam sedmih evropskih mest, ki se v ožjem izboru potegujejo za naziv evropska prestolnica pametnega turizma 2022. Med njimi so Ljubljana, francoski Bordeaux, danski Kopenhagen, irski Dublin, italijanske Firence ter španski Palma in Valencija.

Podjetja Turizem 16.9.2021 13:18

Ana Roš med desetimi najboljšimi kuharji na svetu

Slovenska kulinarična mojstrica Ana Roš iz Hiše Franko se je po izboru kulinaričnih poznavalcev uvrstila visoko na lestvico najboljših kuharjev na svetu The Best Chef Awards 2021, in sicer na sedmo mesto. Poleg tega je bila njena kolegica v Hiši Franko Maša Salopek razglašena za najboljšo slaščičarko na svetu.