Turizem

Turizem 13.4.2019 7:00

Nova Soška pot ponuja poglede na najbolj skrite predele Soče

Pohodniki se bodo lahko od danes odpravili na novo Soško pot med Kobaridom in Trnovim ob Soči. Okoli pet kilometrov dolga sprehajalna pot bo pohodnikom ponudila poglede na enega najbolj skritih predelov reke Soče s številnimi tolmuni in brzicami, ki je bil doslej dostopen le kajakašem.

Turizem 13.4.2019 5:00

Expano odpira vrata za obiskovalce

Expano, paviljon s svetovne razstave Expo Milano 2015, ki so ga postavili v Murski Soboti, bo danes dopoldne odprl vrata za obiskovalce. V njem so uredili turističnoinformativni center kot regijsko promocijsko središče.

Podjetja Turizem 12.4.2019 12:11

Izbrali paviljon za Expo 2020 v Dubaju

Gospodarsko ministrstvo je izbralo idejno zasnovo paviljona, s katerim se bo Slovenija predstavljala na svetovni razstavi Expo 2020 v Dubaju v Združenih arabskih emiratih. Paviljon, ki bo predvidoma stal pet milijonov evrov, bo predstavljal slovensko naravo, gospodarstvo in kulturo.

Turizem 11.4.2019 12:47

Za Slovenijo po razglasitvi svetovnega dneva čebel še vrsto priložnosti

Svetovni dan čebel, ki smo ga na pobudo Slovenije lani obeležili prvič, ponuja vrsto priložnosti, ne le za prenos znanja s tega področja v svet. Priložnosti so še na področju zaščite čebel in nadaljnjem razvoju čebelarstva kot gospodarske panoge, ki je povezana tudi s turizmom, varovanja okolja, pa tudi osveščanja potrošnikov o kakovostni hrani.

Podjetja Turizem 11.4.2019 8:41

Letošnja Naj smučišča so Cerkno, Golte in RTC Jakec Trije kralji

Zmagovalci letošnjega, 28. izbora za Naj smučišče so Smučarski center Cerkno, Golte, RTC Jakec Trije kralji, Snežni park Rogla in italijansko smučišče Kronplatz. Smučišča je predstavljala radijska oddaja Dobro jutro, Slovenija, smučarji pa so jih lahko ocenjevali tudi na spletnem portalu.

Turizem 11.4.2019 7:51

Začetek nove sezone na pohodniški poti Alpe Adria Trail

V Goriških Brdih so se v sredo pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO) in v sodelovanju z Zavodom za kulturo, turizem in šport Brda srečali partnerji v okviru projekta pohodniške poti Alpe Adria Trail. S srečanjem se je tudi začela letošnja sezona pohodništva na poti, ki povezuje tri dežele.

Turizem 10.4.2019 15:21

Turistična centra v Ljubljani kot prva ponujata plačila prek Alipaya

Turizem Ljubljana je kot prva lokalna turistična organizacija v Sloveniji uvedel plačevanje z mobilno aplikacijo Alipay. Kitajski obiskovalci bodo namreč lahko doživetja in izdelke prek te aplikacije plačevali na Slovenskem turističnem informacijskem centru (STIC) in Turističnem informacijskem centru Ljubljana (TIC).

Turizem 10.4.2019 13:51

Savinjsko-šaleški in koroški turistični ponudniki se povezujejo

V turizmu je sodelovanje najbolj pomembno, turista pa ne zanimajo meje občin in regij, je ob današnji predstavitvi skupnega turističnega produkta Doživetje treh dolin za STA povedala Tina Belina iz Zavoda za turizem Šaleške doline. Produkt, ki so ga predstavili v Velenju, so zasnovali nekateri ponudniki iz Koroške in Savinjsko-Šaleške regije.

Podjetja Turizem 9.4.2019 17:57

Za predstavitev na Expu v Dubaju skoraj deset milijonov evrov

Vladni odbor za gospodarstvo je na današnji seji uvrstil predstavitev Slovenije na svetovni razstavi Expo v Dubaju v Združenih arabskih emiratih v veljavni načrt razvojnih programov. Skupna ocena stroškov predstavitve znaša 9,7 milijona evrov, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.