Turizem

Podjetja Turizem 24.1.2021 8:45

V Podzemlju Pece epidemijo izkoristili tudi za dokončanje naložb in novih predstavitev

Muzejski rudnik Podzemlje Pece je zaradi posledic epidemije lani naštel kar za 40 odstotkov manj obiskovalcev kot v letu 2019. Skupno so imeli dobrih 10.000 obiskovalcev, predvsem na račun odličnega obiska v poletnih mesecih. So pa čas epidemije izkoristili za dokončanje nekaterih naložb in novih predstavitev ter vzdrževalna dela.

Podjetja Turizem 18.1.2021 18:16

Vodnik gastronomije Gault&Millau razglasil najboljše v Sloveniji v letošnjem letu

Eden od najvplivnejših mednarodnih vodnikov v svetu gastronomije Gault&Millau je na današnjem spletnem dogodku razglasil najboljše v Sloveniji za leto 2021. Najboljši šef 2021 je postal Gregor Vračko iz Hiše Denk iz Zgornje Kungote, z nazivom najboljše restavracije, ki so prijele priznanje štiri kuharske kape, pa se je okitilo šest gostiln.

Turizem 18.1.2021 15:14

Pogačar novi ambasador slovenskega turizma

Vrhunski kolesar Tadej Pogačar, tudi prejemnik nagrade kristalni Triglav za osebnost, ki je leta 2020 največ prispevala k prepoznavnosti Slovenije v svetu, je novi ambasador Slovenije kot turistične destinacije. V sodelovanju z STO bo navijačem med drugim razkrival svoje najljubše kotičke Slovenije za kolesarjenje in oddih.

Turizem 17.1.2021 8:59

Mariborski zavod za turizem z nizom predavanj za dvig turistične ponudbe

Mariborski zavod za turizem bo izvedel niz usposabljanj za turistične ponudnike na območju Maribora in Pohorja. Usposabljanja so del projekta za dvig kompetenc vodilnih turističnih destinacij in razvoj turistične ponudbe v letih 2020 in 2021, ki ga sicer sofinancirata gospodarsko ministrstvo in Evropski sklad za regionalni razvoj.

Turizem 14.1.2021 17:03

Pred Dantejevo jamo v Tolminskih koritih odslej kip mitološke babe

Ena od znamenitosti v Tolminskih koritih je tudi Zadlaška ali Dantejeva jama, s katero so različne zgodbe in pripovedke. Da bi na območju korit nadgradili idejo celovitega turističnega produkta, je Javni zavod za turizem Dolina Soče pred jamo postavil kip mitološke prebivalke jame Duge babe, ki ga je izdelal umetnik Oton Naglost iz Vipave.

Podjetja Turizem 14.1.2021 16:18

Na Rimskem vrelcu bodo porušili dotrajan hotelski objekt in zgradili nov hotel

Podjetje Rimski vrelec, ki je lani postalo lastnik istoimenskega kompleksa v Kotljah v občini Ravne na Koroškem, se je po posvetu s stroko odločilo, da bo dotrajano in nevarno stavbo hotela porušilo in tam zgradilo sodoben in trajnostno zasnovan butični hotel. Rušenje se bo začelo predvidoma v drugi polovici januarja.

Turizem 10.1.2021 8:22

Pogled na ptujski grad in trg v živo preko spleta

Pogleda na znamenito veduto s ptujskih gradom in na enega osrednjih ptujskih trgov poslej nista dostopna le obiskovalcem Ptuja, ampak tudi vsem, ki bi utrip enega najstarejših slovenskih mest želeli spremljati virtualno. Zavod za turizem Ptuj je namreč v sodelovanju s televizijo PeTV pri peš mostu čez Dravo in na Mestnem trgu postavil kameri.