Turizem

Turizem 19.8.2018 13:40

V Mozirskem gaju 1,5-milijonti obiskovalec

Skozi vhod Mozirskega gaja je vstopil 1,5-milijonti obiskovalec. Jubilejna obiskovalka je Suzana Haclar iz Ljubljane, ki je Mozirski gaj skupaj z družino obiskala v času poletne razstave rezanega cvetja. Ob tej priložnosti so Haclarjevi podarili vrednostni bon v višini 1000 evrov, ki ga bo lahko izkoristila za urejanje vrta, terase ali balkona.

Turizem 19.8.2018 10:24

Turistične kmetije z dobrim obiskom, gosti tudi iz zelo oddaljenih držav

Večina slovenskih turističnih kmetij letos beleži podoben ali boljši obisk kot lani. Med obiskovalci je več tujih kot domačih gostov, največ jih je iz Nemčije, Belgije, Avstrije, Nizozemske, Francije, Italije in ZDA. Gostje povprečno na kmetijah dopustujejo tri dni, so za STA pojasnili na Združenju turističnih kmetij Slovenije.

Turizem 19.8.2018 8:59

Turizem Ljubljana z novo kampanjo na družbenih omrežjih

Turizem Ljubljana je ta teden zagnal novo kampanjo na družbenih omrežjih, ki jo spremlja tudi nagradna igra. Organizatorji želijo spodbuditi obisk privlačnih krajev v celotni Osrednji Sloveniji ter okrepiti prepoznavnost regije, so pojasnili v sporočilu za javnost.

Turizem 19.8.2018 8:17

Obisk Škocjanskega zatoka na ravni lanskega leta

Po dobrem obisku Škocjanskega zatoka v začetku poletja, ko se je vodenih ogledov v juniju in začetku julija udeležilo skoraj 2000 oseb, je obisk naravnega rezervata zaradi visokih temperatur v zadnjih tednih upadel. Kljub temu v DOPPS, ki upravlja s Škocjanskim zatokom, ocenjujejo, da je obisk v prvi polovici leta na ravni leta 2017.

Turizem 19.8.2018 8:01

Tudi Avstrijci predlagajo Unescu biosferno območje ob mejni Muri

Avstrijska Štajerska bo septembra Unescu poslala vlogo za razglasitev biosfernega območja ob mejni Muri na njihovi strani, tako da bi nastalo prvo petdržavno biosferno območje na svetu, ki bi obsegalo milijon hektarjev površin ob t. i. evropski Amazonki z rekami Dravo, Muro in Donavo.

Turizem 18.8.2018 8:23

V iskanju turističnega ambasadorja Slovenije

Direktorat za turizem na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo in Slovenska turistična organizacija (STO) iščeta turističnega ambasadorja Slovenije za leto 2018. Naziv si lahko prisluži oseba, ki pozitivno vpliva na ugled Slovenije in slovenskega turizma na mednarodnem trgu, so pojasnili.

Turizem 16.8.2018 16:17

Praznična sreda rekordna za Ljubljanski grad

Slovenski turizem v letošnjem poletju ruši rekorde. Na praznično sredo so tako na Ljubljanskem gradu zabeležili rekordno število prepeljanih potnikov s tirno vzpenjačo, in sicer 3670, so danes sporočili s te ljubljanske atrakcije. V zadnjih petih dneh so števci prehodov na Ljubljanskem gradu zabeležili nekaj manj kot 40.000 obiskovalcev.

Podjetja Turizem 15.8.2018 11:22

Park Postojnska jama prvič s 14.000 obiskovalci v enem dnevu

Postojnska jama, ena najbolj obleganih turističnih atrakcij pri nas, je skupaj s "sestrskimi" atrakcijami podrla nov rekord. V torek je namreč podzemno lepotico, Predjamski grad in druge znamenitosti, združene pod streho Parka Postojnska jama, v enem dnevu prvič obiskalo več kot 14.000 ljudi.

Turizem 15.8.2018 9:58

Na STO zadovoljni z zanimanjem za Slovenijo v Las Vegasu

Turistično združenje Virtuoso je naziv najboljše turistične organizacije za leto 2018 podelilo švicarski nacionalni organizaciji. Slovenska turistična organizacija (STO), ki je bila ena od nominirank za ta naziv, je vseeno zadovoljna z zanimanjem, ki ga udeleženci poslovnega dogodka Virtuoso Travel Week v Las Vegasu izkazujejo Sloveniji.