Turizem

Turizem 23.7.2021 11:08

Junija nekaj več kot milijon prenočitev turistov

Junija je bilo v slovenskih turističnih nastanitvah zabeleženih nekaj več kot 375.000 prihodov turistov in nekaj več kot milijon njihovih prenočitev, od tega največ v občinah Piran, Izola in Brežice. Večino, 69 odstotkov prenočitev, so ustvarili domači turisti, je danes sporočil državni statistični urad.

Turizem 22.7.2021 15:29

Zanimanje za plačilo z novimi boni za pomoč gospodarstvu se krepi (tema)

pripravili dopisniki STA

Po skoraj tednu dni, odkar so na voljo novi boni za pomoč gospodarstvu, ki so unovčljivi v turizmu, gostinstvu, kulturi in športu, se zanimanje zanje krepi. Ponekod so imeli z njihovim unovčevanjem prve dni nekaj težav, nekateri ponudniki so določili najnižji unovčljivi znesek. Veliko zanimanja zanje je tudi pri nakupu knjig in šolskega gradiva.

Turizem 21.7.2021 12:57

V slovenski Istri turistična sezona boljša od napovedi

Letošnja turistična sezona v slovenski Istri je boljša od lanske in tudi od napovedi, prav tako so se v večjem številu vrnili tuji gostje, ugotavljajo v štirih istrskih turističnih organizacijah. Ob ugodnih trendih pa je pogled usmerjen naprej, pri čemer si ne želijo ponovnega zaprtja turistične dejavnosti.

Turizem 21.7.2021 10:48

Obisk Blejskega gradu na četrtini predkoronskega

Blejski grad, ena najbolj obiskanih slovenskih znamenitosti, močno občuti posledice pandemije covida-19. Trenutno ga dnevno v povprečju obišče okoli 600 ljudi, kar je štirikrat manj kot pred dvema letoma. Predvsem pa se v Zavodu za kulturo Bled bojijo jeseni in zime, zato skrbno varčujejo. Zaustavili so tudi investicije.

Turizem 20.7.2021 16:14

Ob veliki prometni gneči pred sotesko Vintgar pozivi k trajnostni mobilnosti

Na vrhuncu poletne turistične sezone tudi letos na območju soteske Vintgar prihaja do občasnih velikih težav v prometu. Turistično društvo Gorje zato znova poziva obiskovalce, naj do soteske dostopajo peš, s kolesom ali z javnim prevozom. V kratkem bi utegnila v veljavo stopiti tudi odredba o omejitvi dopustnega števila obiskovalcev v soteski.

Turizem 18.7.2021 9:00

Turistične agencije s povečanim povpraševanjem po organiziranih potovanjih

piše Karmen Kleiderman

Slovenci v zadnjem času, ko so države omilile stroge ukrepe za zajezitev pandemije covida-19, več potujejo. Povpraševanje je sicer slabše kot lani, v turističnih agencijah pa opažajo rast zanimanja za organizirana potovanja. V Združenju turističnih agencij Slovenije povratek na raven pred pandemijo pričakujejo do sredine leta 2025.

Turizem 17.7.2021 8:36

Ob vse večjem obisku TNP poudarek na ozaveščanju in informiranju

pripravila Tinkara Zupan

Obisk zavarovanega območja Triglavskega narodnega parka se iz leta v leto povečuje. Pandemija je k obiskovanju narave spodbudila tudi tiste, ki doslej parka in pravil vedenja v njem niso poznali. Tako je informiranje in ozaveščanje obiskovalcev postalo še pomembnejše, premajhno število naravovarstvenih nadzornikov pa še izrazitejše.

Podjetja Turizem 16.7.2021 13:55

Steklo koriščenje novih bonov za pomoč gospodarstvu

Vsem državljanom Slovenije so od danes na voljo novi boni, ki so unovčljivi v dejavnostih turizem, gostinstvo, šport in kultura. Polnoletnim pripada bon v vrednosti 100 evrov in mladoletnim 50 evrov, skupno so vredni 192,2 milijona evrov. Prva rezervacija z novim bonom je bila opravljena nekaj čez polnoč, prvi pa je bil unovčen okoli 6.30 v Kopru.

Podjetja Turizem 15.7.2021 12:09

Novi lastnik Salinere družba Trigal, Sava Turizem ostaja upravljavec letovišča

Skladno s podpisano pogodbo o prodaji Salinera resorta Strunjan je s 1. julijem novi lastnik resorta postala družba Trigal, so za STA potrdili v Savi Turizmu, ki ostaja upravljavec letovišča pod blagovno znamko Sava Hotels & Resorts. Kot so dodali, bodo vsi zaposleni v letovišču ohranili delovna mesta.