Turizem

Turizem 4.2.2023 8:50

Slovenski turizem se predstavlja v Bruslju

Slovenija svojo turistično ponudbo te dni predstavlja na najpomembnejšem turističnem sejmu v Belgiji - Vakantie Salon Brussels. Skupni predstavitvi pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO) se je pridružilo 18 partnerjev. Za animacijo skrbi destinacija Jeruzalem, so sporočili z STO.

Turizem 4.2.2023 8:10

Na Škofjeloškem lani rekorden turistični obisk

Medtem ko nekateri turistični kraji po državi v lanskem letu še niso dosegli rekordov iz predkoronskih časov, pa so na Škofjeloškem lani zabeležili turistični obisk, ki je bil še precej večji od prejšnjega rekorda iz leta 2019. Število nočitev je bilo za 29 odstotkov višje kot v zadnjem predkoronskem letu.

Turizem 3.2.2023 14:04

Conventa ob okrevanju industrije srečanj privabila številne tuje goste

Na letošnji borzi poslovnega turizma Conventa so v dveh dneh izvedli več kot 2500 poslovnih sestankov. Gospodarsko razstavišče je gostilo 95 razstavljalcev iz 15 držav, ob čemer v STO, ki sodeluje pri projektu, pozdravljajo okrevanje industrije srečanj, ki močno prispeva k povečevanju dodane vrednosti v turizmu.

Podjetja Turizem 2.2.2023 16:35

V Medvodah namestili kolesarsko brv čez Savo

V Medvodah so namestili kolesarsko brv čez reko Savo. Dolga je okoli 83 metrov in tehta 61 ton, zato je bil gradbeni podvig precej zahteven, so zapisali na Občini Medvode, ki z današnjo namestitvijo počasi zaključuje gradnjo kolesarske poti Medvode-Pirniče-Vikrče, katere pogodbena vrednost presega dva milijona evrov.

Turizem 1.2.2023 14:11

Letošnja Conventa z novimi koraki na področju trajnosti in vrnitvijo v zimski termin

Po koronski krizi, ki je izvedbo borze poslovnega turizma Conventa v zadnjih dveh letih preselila na splet in v poletni termin, 15. izvedba dogodka letos vnovič poteka v tradicionalnem zimskem terminu. Kot so na novinarski konferenci poudarili organizatorji, je tudi letos v ospredju koncept trajnosti, pri čemer pa želijo storiti še korak več.

Turizem 1.2.2023 13:25

Radovljica se po velikem poletnem razmahu usmerja v celoletni turizem

Radovljiški turizem v zadnjem desetletju beleži izjemno rast. Kot je pokazala anketa, so domačini v veliki večini še vedno zadovoljni z razvojem destinacije, vendar pa zaznavajo preobremenjenost v poletnem času. Nova strategija turizma se zato osredotoča na rast obiska izven glavne poletne sezone.

Turizem 31.1.2023 13:45

Skupna blagovna znamka slovenske Istre z novo spletno stranjo

Destinacije slovenske Istre nadaljujejo skupno promocijo pod blagovno znamko Love Istria. Danes so predstavile spletno stran www.loveistria.si. Spletna stran v treh korakih (odkrij, doživi in načrtuj) območje predstavlja na enovit način skozi njegove naravne in kulturne danosti ter gastronomske zaklade, so zapisali v sporočilu za javnost.

Turizem 26.1.2023 14:19

V nordijsko svetovno prvenstvo v Planici bo močno vpet tudi Bled

V prihajajoče nordijsko svetovno prvenstvo v Planici bo s turističnega vidika močno vpet tudi Bled, kjer bodo nastanjeni novinarji in gledalci. Nekateri hoteli so za čas prvenstva že razprodani, polnijo se tudi druge namestitvene kapacitete po Gorenjski, so organizatorji povedali na današnji novinarski konferenci na Bledu.

Turizem Statistika Slovenija 25.1.2023 17:34

Turizem že lani blizu predkoronske ravni

Slovenski turizem je že lani skoraj dosegel raven, doseženo v predkoronskem letu 2019, čeprav je bilo okrevanje napovedano šele za letošnje leto, so v odzivu na danes objavljene podatke statistikov zapisali v Slovenski turistični organizaciji (STO). K okrevanju so močno prispevali domači gosti, predvsem na račun bonov in kampanje Moja Slovenija.