Turizem

Turizem #družba 15:12

V Ljubljani o trajnostni energetski oskrbi planinskih koč

Trajnostna energetska oskrba postaja pomembna tudi v gorskem prostoru. Marsikatera planinska koča je z agregatov na pogonska goriva že prešla na bolj trajnostno oskrbo z elektriko, s tem se ukvarja tudi evropski projekt Sustainhuts. O tem je danes beseda tekla na srečanju o trajnostnih kočah v Sloveniji v Ljubljani.

Turizem 14:53

Štiri kraške občine ustanavljajo skupen zavod za turizem

V okviru Območne razvojne agencije Krasa in Brkinov bo prihodnje leto zaživela skupna turistična organizacija štirih občin. Krovna Območna razvojna agencija (ORA) Krasa in Brkinov se bo preoblikovala, občine Sežana, Komen, Divača in Hrpelje-Kozino pa bodo nanjo prenesle svoje turistične javne službe, da bi tako bolje izkoristile dane potenciale.

Turizem 11:24

Zemljevid tveganj na potovanjih: Slovenija med najbolj varnimi državami

Na svetovnem spletu so objavili zemljevid tveganj na potovanjih za leto 2020, ki razkriva, katere države sveta so najnevarnejše ali najvarnejše, ko gre za varnost, zdravstvo in prometno varnost. Najnevarnejše države so med drugim Libija, Somalija, Afganistan in Venezuela, najvarnejše pa Finska, Norveška in Islandija in tudi Slovenija.

Turizem 15.11.2019 8:02

Kongresni turizem po stečaju Adrie Airways s padcem gostov, vendar brez odpovedi

Kongresni turizem v Sloveniji po stečaju Adrie Airways beleži opazen padec gostov. Največ težav imajo v Ljubljani, kjer je padec obiska 20-odstoten. Ker pa so tuji prevozniki že vzpostavili nekatere nove povezave, doslej še ni prišlo do odpovedi kongresov za prihodnja leta, je za STA pojasnila direktorica Turizma Ljubljana Petra Stušek.

Turizem 14.11.2019 13:26

Slovenija s prvimi kongresnimi ambasadorji

Slovenija danes dobiva prvih 25 kongresnih ambasadorjev, ki bodo prejeli priznanja za sodelovanje pri organizaciji kongresnih dejavnosti. Z ambasadorskim programom želijo organizatorji posameznike s področja znanosti, gospodarstva in športa opogumiti, da v Slovenijo pripeljejo še več kongresnih dejavnosti in tudi s tega vidika promovirajo državo.

Turizem 13.11.2019 14:22

Gostinsko turistični zbor močno usmerjen k mladim

Z Dnevi slovenskega turizma se v Ljubljani danes zaključuje tudi Gostinsko turistični zbor, panožna prireditev z najdaljšo tradicijo. V 21 tekmovalnih disciplinah se je pomerilo 363 tekmovalcev, zbor je pritegnil tudi lepo množico obiskovalcev, je zadovoljen v. d. direktorja Turistično gostinske zbornice Slovenije (TGZS) Fedja Pobegajlo.

Turizem 13.11.2019 13:08

Slovenski turizem išče goste visoke vrednosti

Slovenski turizem ostaja zavezan cilju dviga dodane vrednosti in turističnih prilivov. Kako nasloviti in privabiti goste dodane vrednosti, so se spraševali danes na Dnevih slovenskega turizma. Direktorica marketinga Sava Hotels & Resorts Ana Praprotnik je med drugim poudarila, da se je treba postaviti v čevlje gosta in razmišljati kot on.

Podjetja Turizem 11.11.2019 14:10

Gostinsko-turistični zbor Slovenije tokrat z okoljevarstveno noto

Slovenski turizem v zadnjih letih doživlja preporod, mora pa panoga po oceni predsednika Turistično gostinske zbornice Andreja Prebila več pozornosti nameniti razvoju kadrov, izboljšanju produktov in storitev ter trajnostnemu razvoju. V luči slednjega je zbornica danes podpisala kodeks o zmanjšanju uporabe plastičnih izdelkov za enkratno uporabo.

Podjetja Turizem 10.11.2019 10:15

V Limbušu pri Mariboru glamping za čokoholike

V Limbušu pri Mariboru so postavili Čokoladno vas, kjer se vse vrti okoli čokolade. Gre za novo naložbo lastnika kavarn s sladicami Teta Frida, ki se po gostinstvu zdaj podaja še v turizem. Na nabrežju reke Drave je na voljo 12 glamping hišk za skupno 36 gostov, ki si lahko privoščijo čokoladno masažo in si umijejo zobe s čokoladno zobno pasto.