Turizem

Turizem 10.2.2019 10:33

Velenje z novo destinacijsko znamko

Velenje je v teh dneh dobilo novo destinacijsko tržno znamko, ki je odgovor na spremenjene trende v turistični panogi in prizadevanja destinacije za vse večjo prepoznavnost na turističnem zemljevidu Slovenije. Nova znamka bo Velenju pomagala, da ga bodo potencialni domači in tuji turisti prepoznali kot destinacijo, ki jo je treba obiskati.

Turizem 10.2.2019 8:30

Nordijski center Planica uspešno posluje in načrtuje nov namestitveni objekt

Nordijski center Planica deluje že več kot tri leta in beleži dobre poslovne rezultate. Pri obisku prednjačijo športniki, med turisti pa je največ zanimanja za spust po jeklenici in vodene oglede. Pred letom 2023, ko bo Planica gostila nordijsko svetovno prvenstvo, naj bi prenovili sistem zasneževanja, v načrtu pa je tudi nov nastanitveni objekt.

Turizem 9.2.2019 8:45

STO išče izvajalca za vzpostavitev portala Slovenia Outdoor

Slovenska turistična organizacija (STO) je objavila razpis za vzpostavitev spletnega portala Slovenia Outdoor. Ta naj bi na enem mestu združil ponudbo aktivnega turizma - od pohodništva, kolesarjenja, zimskih in vodnih športov, adrenalinskih doživetij do golfa, so sporočili iz STO.

Podjetja Turizem 9.2.2019 8:29

Izola gosti mednarodni festival Svet refoška

Izola danes gosti peti mednarodni festival vin Svet refoška, na katerem bodo svoje proizvode predstavili vinarji iz slovenskih vinorodnih okolišev Slovenska Istra in Kras. Na festivalu, ki bo potekal med 14. in 21. uro v Manziolijevi palači v Izoli, se jim bodo pridružili tudi kolegi iz Italije in Hrvaške, so sporočili organizatorji.

Turizem 8.2.2019 12:58

Praznični Prešernov smenj v Kranju vzor kulturnega turizma

S tradicionalno prireditvijo Prešernov smenj se je Kranj na današnji slovenski kulturni praznik vrnil v čas romantike. Kot je poudarila državna sekretarka na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Eva Štravs Podlogar, gre za pravo petzvezdično doživetje, na katere stavi slovenski turizem, ki je neločljivo povezan s kulturo.

Podjetja Turizem 8.2.2019 10:26

Kaninsko smučišče nameravajo prenoviti do konca leta 2022

V Bovcu so v četrtek predstavili idejno zasnovo prenove kaninskega smučišča. Projekt, ki je ocenjen na 52 milijonov evrov, med drugim predvideva hitrejšo in zmogljivejšo krožno-kabinsko žičnico ter končno postajo z gostinskim objektom. Z gradnjo naj bi začeli konec leta 2021, prenovljeno smučišče pa naj bi začelo obratovati decembra 2022.

Turizem 7.2.2019 9:56

Župani o izzivih slovenskega turizma

V Ljubljani se bodo popoldne na povabilo STO in ministrstva za gospodarstvo na drugem srečanju sveta vodilnih destinacij slovenskega turizma sestali župani in županje 30 omenjenih destinacij. Velika udeležba potrjuje zavedanje o pomenu usklajenega delovanja krovne in lokalne ravni za uspešen in učinkovit razvoj turizma, ocenjujejo na STO.

Turizem 6.2.2019 15:37

Slovenski in avstrijski gradovi bodo povezani s cesto gradov

Na dvorcu Rakičan so danes predstavniki devetih slovenskih gradov podpisali sporazum o sodelovanju s 25 avstrijskimi gradovi v projektu Ceste gradov. Tako so tudi uradno potrdili čezmejno združenje, ki povezuje gradove in dvorce obeh držav ter omogoča njihovo sodelovanje in skupno trženje.

Turizem 4.2.2019 10:38

Ministrstvo uradno za vpis klasičnega krasa na Unescov seznam

Ministrstvo za okolje je uradno vložilo kandidaturo za vpis klasičnega krasa na seznam svetovne dediščine pri Organizaciji ZN izobraževanje, znanost in kulturo (Unesco). Predlagano območje klasičnega krasa obsega 25.461 hektarjev, osrednji zavarovani območji pa sta Notranjski regijski park in Krajinski park Pivška presihajoča jezera.