Politika zasebnosti

Upravljalec osebnih podatkov: Slovenska tiskovna agencija d.o.o. Ljubljana, Tivolska 48, Ljubljana

STA upravlja z osebnimi podatki skladno z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Za potrebe shranjevanja uporabniških nastavitev, analizo obiska in drugih funkcionalnosti na naših spletnih mestih uporabljamo piškotke. Uporabljamo naslednje piškotke:

Podatki, ki jih obdeluje STA:

 1. Naročniki, ki imajo z agencijo sklenjeno pogodbo

  Na spletnem strežniku hranimo samo osnovne podatke o naročnikih, in sicer – ime podjetja, naslov, uporabniško ime in geslo. Naročnikom gesla določi STA. Pozabljeno geslo posredujemo naročniku na njegovo zahtevo po elektronski pošti, vendar le na naslov (domeno), ki ustreza imenu podjetja. Naročnikom odsvetujemo, da bi geslo, ki so ga prejeli od STA, uporabljali še za katero drugo spletno stran ali storitev.

  STA shranjuje podatke o prebranih novicah za potrebe analiz.

 2. Uporabniki žetonov

  Za plačevanje novic in/ali fotografij z žetoni je potrebna registracija. Uporabnik ob registraciji navede svoj elektronski naslov, ter izbere uporabniško ime in geslo. Geslo je na strežniku shranjeno kot kriptografski odtis.

  Z registracijo uporabnik sprejme splošne pogoje (za novice oz. za fotografije), in se strinja, da mu STA občasno lahko pošlje informativno gradivo ali ponudbe. Uporabnik lahko kadarkoli prekliče dovoljenje za pošiljanje elektronske pošte preko povezave »Moj račun« (za novice oz. za fotografije).

  Nakup žetonov poteka preko zunanjega procesorja plačil – Monete ali 2CheckOut. Pri nakupu žetonov uporabnika preusmerimo na spletno stran obdelovalca plačil. Med obiskom spletne strani obdelovalca plačil velja njihova politika zasebnosti in njihovi pogoji poslovanja.

  V primeru uspešno izvedenega plačila STA od Monete ne dobi nobenih osebnih podatkov plačnika. Informacija o telefonski številki, preko katere je bil izveden nakup, je STA na voljo preko portala Moneta. STA do teh podatkov dostopa v primeru reklamacij.

  Od 2CheckOut dobi sledeče podatke o plačniku: ime, priimek, naslov, mesto, država. Izrecno poudarjamo, da številke kreditne kartice ne dobimo.

  STA hrani podatke o plačilih žetonov in podatke o porabi žetonov za nakup novic in / ali fotografij, ter čas in IP naslov, s katerega so bile opravljene transakcije.

 3. O-STA – naročniki obvestil

  Organizacije, ki naročijo objavo obvestil v servisu O-STA, agenciji posredujejo izpolnjeno naročilnico ali sklenejo z njo pogodbo, v katerih so vsi podatki, ki so potrebni za izdajo računa: ime podjetja, naslov, davčna številka, kontaktna oseba in elektronski naslov. Naročnik si izbere uporabniško ime in geslo. Geslo je na strežniku shranjeno kot kriptografski odtis.

 4. O-STA – prejemniki obvestil

  Vsak se lahko naroči na brezplačno prejemanje obvestil O-STA. Pri prijavi mora navesti ime in elektronski naslov, lahko pa tudi ime in sedež podjetja, dejavnost in telefonsko številko. Pri prijavi izbere kategorije, ki ga zanimajo, in jezik (slovenščina in / ali angleščina).

  Odjava s prejemanja obvestil je možna kadarkoli na spletni strani O-STA.

 5. Elektronska biltena Krog in Misli

  Vsak se lahko naroči na brezplačno prejemanje biltenov Krog in Misli. Pri prijavi mora navesti elektronski naslov. Prejemnik biltenov lahko kadarkoli odjavi prejemanje biltenov preko povezave, ki je na dnu vsakega sporočila z biltenom.