#družba

#družba 21.1.2021 13:52

Štajerski árgo bo odslej preventivno osveščal Mariborčane

Mariborska policijska uprava je skupaj z varnostnim sosvetom Mestne občine Maribor in priljubljenim spletnim Štajerskim árgom zagnala kampanjo ozaveščanja meščanov s preventivnimi vsebinami za varnejši in prijetnejši vsakdan. V že znanem in v javnosti dobro sprejetem árgo slogu bodo Mariborčane nagovarjale preko zaslonov na mestnih avtobusih.

Podjetja #družba 20.1.2021 15:27

Telekom Slovenije vzpostavil prvo mobilno gostovanje 5G

Telekom Slovenije, ki je lani vzpostavil prvo nacionalno omrežje pete mobilne generacije (5G), odslej ponuja tudi prvo mobilno gostovanje 5G. Kot so sporočili iz družbe, lahko naročniki njihovih mobilnih storitev gostujejo v omrežju 5G avstrijskega operaterja Hutchison Drei Austria.

#družba znanost 17.1.2021 11:30

Radijska astronomija v rokah mladih raziskovalcev

Mlada raziskovalca Andrej Brešan in Rok Vogrinčič sta leta 2017 dobila idejo o postavitvi radijskega teleskopa, s katerim je mogoče merjenje prisotnosti vode v vesolju. Projekt gradnje in montaže radijskega teleskopa poteka v sodelovanju Fakultete za matematiko in fiziko ter Fakultete za elektrotehniko v Ljubljani z Astronomskim društvom Kmica iz Murske Sobote.

Podjetja #družba 17.1.2021 8:25

Organizacije zaradi pandemije v digitalno preobrazbo

Organizacije zaradi pandemije novega koronavirusa pospešujejo svojo digitalno preobrazbo. S tem želijo poslovati bolj učinkovito in se uspešneje odzivati na nihanja povpraševanja in pričakovanja kupcev, je v 12. letnem poročilu o trendih na področju tehnologije ugotovil Deloitte.

#družba 15.1.2021 10:08

Wikipedia obeležuje 20. obletnico, slovenska različica pa kmalu 19.

Največja spletna enciklopedija Wikipedia danes obeležuje 20. obletnico. Portal, ki so ga 15. januarja 2001 zagnali v angleščini, je sedaj dostopen že v 309 jezikovnih različicah. Slovenska različica Wikipedie je bila ena prvih, zagnali so jo februarja 2002.

Podjetja #družba 15.1.2021 9:00

Operaterji ob močno povečanem prometu z novimi storitvami

piše Matej Luzar

Za telekomunikacijske operaterje je leto 2020 v luči koronavirusne krize minilo v znamenju močno povečanega prometa, dodatnih obremenitev omrežij in novih izzivov na področju kibernetske varnosti. Uporabnikom so na povečane zahteve med drugim odgovorili z zvišanjem hitrosti interneta in uvedbo novih rešitev na daljavo.

#družba znanost 14.1.2021 17:23

InnoRenew za rabo lesa pri investicijah v domove za starejše

Raziskovalni inštitut InnoRenew CoE je danes opozoril na slabo stanje zgradb domov za starejše občane, ki ga je razgalila kriza covida-19. Obenem je koronska kriza močno posegla v gospodarstvo, tudi v panogo lesarstva. Rešitev vidijo v sanaciji domov za starejše z rabo slovenskega lesa.