#družba

#družba 18.1.2020 8:30

Umanotera s kampanjo Leto brez leta opozarja na vpliv letenja na podnebje

Z namenom osveščanja javnosti o vplivu letenja na podnebje in posledično zmanjšanje emisij je nevladna organizacija Umanotera pripravila kampanjo Leto brez leta. V okviru kampanje, ki so jo zagnali novembra lani, lahko zainteresirani podpišejo zavezo, s katero se zaobljubijo, da vsaj eno leto ne bodo uporabljali letalskih prevozov.

Podjetja #družba 18.1.2020 8:26

V digitalnih medijih tudi lani prednjačili oglasi za trgovino

Slovenska agencija Iprom, specializirana za digitalno oglaševanje, je lani slovenskim uporabnikom digitalnih medijev prikazala 22,3 odstotka več oglasov kot predlani. Po deležu prikazanih oglasov je z 18 odstotki tretje leto zapored prednjačila panoga trgovine, tesno za petami pa ji je bil s 17 odstotki avtomobilizem.

Podjetja #družba 15.1.2020 8:15

Na Ptuju vrata odpira trgovina lokalno pridelane hrane

Javne službe Ptuj danes v prostorih nekdanje trgovine Bratje Reš-Žerak na Volkmerjevi cesti odpirajo trgovino Ptujski škrnicl, v kateri bodo na voljo izdelki in pridelki kmetij iz lokalnega okolja, tem pa bodo dodali tudi uporabne rabljene izdelke Centra ponovne rabe. Odprtje je nadgradnja lani zaključenega projekta lokalne akcijske skupine.

#družba 14.1.2020 12:35

Zavod Državljan D začel vseslovensko turnejo proti sovraštvu

Sodelavci zavoda Državljan D so z današnjo novinarsko konferenco začeli vseslovensko turnejo proti sovraštvu. Do konca leta nameravajo v 16 krajih po državi z javnimi razpravami opozoriti na sistemske probleme javnega financiranja medijev, ki po besedah direktorja zavoda Domna Saviča širijo sovraštvo in nestrpnost.

#družba 13.1.2020 18:01

Prvo priznanje ministra za okolje in prostor v roke Andreju Gorupu

Minister za okolje in prostor Simon Zajc je danes prvič podelil okoljsko priznanje. Ministrovo zahvalo za požrtvovalno dejanje za zaščito okolja je prejel Andrej Gorup, pilot družbe Piloti Koper, ki je aprila lani ustavil oziroma preusmeril švedski tanker Alice, ki je s preveliko hitrostjo plul proti Luki Koper.

Podjetja #družba 11.1.2020 7:30

SiChain bi tehnologijo blockchain približal podjetjem in državnim agencijam

SiChain, nacionalna blockchain infrastruktura, ki so jo testno zagnali decembra, je namenjena približevanju tehnologije podjetjem ter državnim agencijam. Kot tehnologija pa se bo lahko uporabljal za kakršnokoli potrjevanje dokumentov, pri katerih je treba podatke dodajati ali spreminjati, hkrati pa jih je treba zaščititi pred manipulacijo.

#družba 10.1.2020 12:49

Zaživel portal za bolj pregledno porabo denarja države

Finančno ministrstvo je vzpostavilo spletno mesto, ki omogoča dostop do ključnih podatkov državnega proračuna. Vsak, ki ga to zanima, lahko tako preveri, kako se steka denar v državni proračun in za katere namene se ga porablja, vpogleda pa tudi v projekte v posamezni regiji ali občini in dinamiko njihovega izvajanja.