#družba

novica #družba 20.8.2018 17:29

EU želi prisiliti tehnološke gigante v brisanje objav s teroristično vsebino

Bruselj želi v prihodnje prisiliti tehnološka podjetja, kot sta Facebook in Twitter, da identificirajo in zbrišejo objave s teroristično propagando, drugače bodo morala plačati kazen. Evropska komisija namreč ni zadovoljna s trenutnim pristopom na osnovi prostovoljstva, je danes za britanski Financial Times pojasnil evropski komisar Julian King.

Startupi #družba 20.8.2018 8:00

V Celju oktobra drugi sejem digitalnih rešitev Feel the Future

Oktobra bo v Celju potekal drugi sejem inovativnih digitalnih rešitev Feel the Future, na katerem se bodo predstavniki informacijske tehnologije iz širše regije srečali, da bi predstavili trende in inovacije s področja digitalizacije. Na sejmu pripravljajo tudi natečaj za mlada podjetja, najboljšim pa obljubljajo pomoč pri realizaciji njihovih idej.

Podjetja #družba 19.8.2018 8:00

Mladi na poletni šoli EDIT dokazovali talent novih generacij IT-strokovnjakov

Na poletni šoli informacijskih tehnologij EDIT v Ljubljani in Mariboru sta se dve skupini študentov deset dni spopadali z aktualnimi izzivi iz tehnološkega sveta. Kot so sporočili iz Comtradea, je morala ljubljanska skupina razviti spletno platformo za interakcijo s potniki, mariborska pa vizualizacijo in analizo dogajanja v igralnici.

#družba 18.8.2018 8:00

Mladi tehnološki navdušenci bodo spoznavali inovativne tehnologije

Od ponedeljka do petka bo v organizaciji Fakultete za elektrotehniko ljubljanske univerze že tradicionalno potekal Poletni tabor inovativnih tehnologij, ki osnovnošolcem in srednješolcem omogoča, da se na delavnicah naučijo veliko raznolikih stvari in to znanje uporabijo za izdelavo realnih aplikacij in izdelkov.

#družba znanost 17.8.2018 8:28

Študenti izdelali model nadzornega sistema za uničevanje rakavih celic

Cosylab, visokotehnološko podjetje, ki razvija programsko opremo in elektroniko za napredne sisteme, je med 10. in 13. julijem že drugič gostilo mednarodno poletno šolo za študente. Tokrat so udeleženci iz šestih držav v treh dneh izdelali model nadzornega sistema za protonsko terapijo za uničevanje rakavih celic.

Podjetja #družba 15.8.2018 9:08

Gorenje in Websi z izzivom za izboljšanje digitalnega asistenta

Organizatorji projekta Websi Spletni prvaki so v sodelovanju z Gorenjem pripravili izziv za spletne oglaševalce, v katerem iščejo odgovor na vprašanje, kako izboljšati digitalnega asistenta oz. chatbota. Najboljše rešitve bodo predstavljene na Websi dnevu, ki bo potekal 14. septembra v Kinu Bežigrad.

novica #družba 14.8.2018 10:00

Slovenski raketni modelarji dvakratni svetovni podprvaki

Slovenski modelarji so na mladinskem in članskem svetovnem prvenstvu raketnih modelarjev na Poljskem osvojili štiri medalje, dve ekipni srebrni in dve posamezni bronasti. Letos je na prvenstvu sodelovalo 14 slovenskih reprezentantov, ki so se pomerili v konkurenci 400 tekmovalcev iz 24 držav, so sporočili iz Zveze za tehnično kulturo Slovenije.

Turizem #družba 12.8.2018 8:30

Z istrskim zajtrkom zadovoljni tako gosti kot turistični ponudniki

Turisti, ki obiščejo slovensko Istro, imajo v zadnjem obdobju možnost okušanja tipičnega istrskega zajtrka. Kot ugotavlja vodja projekta Mateja Hrvatin Kozlovič, je največ zanimanja med gosti nastanitev na istrskem podeželju, pozitivno pa so se odzvali tudi ponudniki lokalnih doživetij, ki jih lahko koristijo naročniki zajtrka.

#družba 9.8.2018 14:26

Vse več trgovcev se odreka jajcem iz baterijske reje

Društvo za zaščito živali Ljubljana in zavod Danes je nov dan, ki vodita kampanjo Imaš jajca za odpravo jajc iz baterijske reje s polic največjih trgovcev v Sloveniji, z zadovoljstvom ugotavljata, da se vse več trgovcev zavezuje k temu ukrepu. Nazadnje sta to obljubo podali trgovski verigi E.Leclerc in Eurospin, so sporočili.