#družba

#družba 17.2.2020 8:42

Vodja Registra.si na čelu evropskih domen

Na 63. letnem srečanju Združenja evropskih nacionalnih registrov (CENTR) so na mesto predsednice upravnega odbora te organizacije izvolili vodjo slovenskega Registra.si Barbaro Povše Golob. Srečanje je v Ljubljani gostil slovenski Register.si, ki deluje v okviru Arnesa. Poleg nje so v upravnem odboru še David Fowler (Kanada), Philip Du Bois (Belgija), Hilda Thunem (Norveška) in Danny Aerts (Švedska).

#družba 17.2.2020 8:19

Letošnji Websi dan bo 18. septembra

Ekipa projekta Websi Spletni prvaki bo letošnji Websi dan s podelitvijo nagrad za izstopajoče slovenske digitalne presežke organizirala v petek, 18. septembra. Prijave bodo začeli zbirati 11. marca, zbirali jih bodo do 15. maja.

Startupi #družba 15.2.2020 7:55

Brežiški mladinski inkubator bo skušal okrepiti zaposlovanje mladih

V Mladinskem centru Brežice je v začetku meseca stekel projekt MI - mladinski inkubator, ki naj bi mladim v Brežicah in Posavju olajšal pot do zaposlitve in jim omogočil pridobivanje znanja ter veščin za aktivno državljanstvo. Z nekaj manj kot 180.000 evrov sta projekt podprla tudi država in Evropski socialni sklad.

novica #družba 13.2.2020 14:00

Za študentske inovativne projekte dobrih 1,96 milijona evrov

Ministrstvo za izobraževanje in Evropski socialni sklad bosta v študijskem letu 2019/2020 sofinancirala 115 študentskih inovativnih projektov 19 visokošolskih zavodov iz vzhodne in zahodne regije v skupni vrednosti nekaj več kot 1,96 milijona evrov. Program vzpodbuja sodelovanje in povezovanje teh zavodov z negospodarskim in neprofitnim sektorjem.

Podjetja #družba 13.2.2020 12:23

NT konferenca letos z jubilejno 25. izvedbo

Poslovno tehnološki dogodek NT konferenca bo letos zabeležil že jubilejno 25. izvedbo. Dogodek, ki sodi med največje tovrstne dogodke v Sloveniji, poteka pod okriljem slovenske podružnice ameriškega tehnološkega velikana Microsoft. Letos bo potekal od 18. do 20. maja, na tradicionalni lokaciji - Grand Hotelu Bernardin v Portorožu.

Podjetja #družba 12.2.2020 16:31

Na Agrobiznis konferenci izpostavili mlade kmete, podjetništvo in povezovanje

V Ljubljani je danes potekala Agrobiznis konferenca, na kateri je organizator, časopis Finance, poseben poudarek dal mladim kmetom, podjetniški naravnanosti in povezovanju za lažji nastop na trgu. Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec je izpostavila potrebo po tem, da se sektor razvojno naravna.

Podjetja #družba 12.2.2020 15:53

Podjetja lahko za okoljska dovoljenja zaprosijo elektronsko

Pravne osebe lahko po novem za nekatera naravovarstvena soglasja in dovoljenja zaprosijo po elektronski poti. Namen elektronskih vlog je skrajšati in olajšati poti poslovnim subjektom, ki se pri svojem delu srečujejo z omenjenimi soglasji in dovoljenji, so sporočili z ministrstva za javno upravo.

#družba znanost 12.2.2020 14:53

Evropski parlament za pravično in varno uporabo umetne inteligence

Evropski parlament je danes potrdil resolucijo, s katero poziva k močnemu naboru pravic za zaščito potrošnikov na področju umetne inteligence in avtomatiziranega odločanja. Poslanci so se med drugim zavzeli za uporabo nepristranskih algoritmov in sistemov preverjanja. Po njihovih besedah je tudi nujno, da bodo na koncu položaj nadzirali ljudje.