#družba

#družba 18.1.2019 12:56

Z življenjem zadovoljnih več ljudi, boljši materialni položaj gospodinjstev

Anketa o življenjskih pogojih v Sloveniji v letu 2018 je pokazala, da so gospodinjstva s svojimi dohodki v 2018 lažje shajala kot v 2017. Približno enak delež gospodinjstev bi si lahko privoščil enotedenske letne počitnice. Materialno prikrajšanih je bilo manj ljudi, več pa zadovoljnih s svojim življenjem, objavlja statistični urad RS.

Podjetja #družba 18.1.2019 12:51

Na RoglIT o smeri vrtenja IKT-sveta v letu 2019

V Mariboru danes poteka RoglIT, prvi večji slovenski informacijsko-tehnološki (IT) dogodek v novem letu, na katerem organizatorji, podjetje Unistar Pro, po besedah izvršnega direktorja družbe Pavleta Jazbeca poskušajo predstaviti, "kam se po našem mnenju vrti celoten svet IKT" in kakšne izzive predstavljajo spremenjeni procesi.

#družba 17.1.2019 14:41

Pomurski sejem letos s štirimi sejmi in vsebinskimi novostmi

Pomurski sejem svojih lanskih šest sejmov uvršča med najbolj bogate doslej, na njih se je predstavilo 2330 razstavljavcev iz 40 držav, ogledalo pa 155.000 obiskovalcev. Za letos napovedujejo štiri sejme v dveh terminih in obljubljajo vsebinske novosti.

#družba 17.1.2019 8:17

Ekološko stanje Blejskega jezera zaradi turizma in ribolova vse slabše

Ekološko stanje Blejskega jezera, ki je bil dolgo med zmernim in dobrim, se slabša. Razlog za to so skokovit porast turizma, povečanje prometa ob in na jezeru ter povečanje števila ribičev in kopalcev. Za izboljšanje razmer je nujna manj intenzivna raba pojezerja, opozarja Špela Remec Rekar iz Agencije RS za okolje (Arso).

#družba 15.1.2019 5:00

V Mariboru o kibernetski varnosti v luči novih trendov in tehnologij

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) Univerze v Mariboru skupaj s Slovenskim društvom Informatika (SDI) organizira posvet z naslovom Tehnologije in trendi na področju kibernetske varnosti. S tem želijo opozoriti na problematiko kibernetske varnosti v luči novih trendov in tehnologij.

novica #družba 13.1.2019 9:22

V okviru programa Urbact razpis za vzpostavitev novih akcijskih omrežij

V okviru programa Urbact, to je program evropskega teritorialnega sodelovanja za spodbujanje in podpiranje trajnostnega in celovitega urbana razvoja, je objavljen razpis za mesta, s katerim se bo vzpostavilo do 23 novih akcijskih omrežij. V akcijskih omrežjih evropska mesta iščejo rešitve za pogoste urbane izzive, razpis pa je odprt do 17. aprila.

#družba 12.1.2019 9:05

Dostop do spleta lani prvič pogostejši s pametnih telefonov

Lani se je prvič doslej zgodilo, da so uporabniki do spleta v Sloveniji najpogosteje dostopali s pametnih telefonov in ne računalnikov, kaže raziskava merjenja obiskanosti spletnih strani (Moss). To se je zgodilo julija in avgusta. Po času poletnih dopustov se je dostop do spleta z računalnikov spet povečal, vendar ne več na prejšnjo raven.

priložnost #družba 12.1.2019 8:30

Odprt razpis za financiranje inovativnih izobraževalnih projektov

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je na spletni strani opozorilo na mednarodni razpis projekta Bridge 47 za financiranje inovativnih izobraževalnih projektov, na katerega se lahko prijavijo neprofitne nevladne organizacije, ki delajo na področju globalnega učenja ali na promociji globalnega državljanstva. Rok za prijavo je 24. januar.

#družba znanost 9.1.2019 19:54

Prvi naslov inženirke leta v roke Dori Domajnko

Magistrica elektrotehnike in razvojna inženirka v RLS merilna tehnika Dora Domanjko je bila na nocojšnji slovesnosti v Cankarjevem domu razglašena za inženirko leta 2018. Z izborom želijo organizatorji predvsem spodbuditi zanimanje mladih deklet za poklic inženirke.