#družba

#družba 23.6.2024 8:05

Raziskava kaže na rast zaupanja v mobilno plačevanje

Sodobni načini plačevanja, kot so mobilne denarnice izbranih ponudnikov, postajajo med Slovenci čedalje bolj priljubljeni in s tem pridobivajo na zaupanju, ugotavlja najnovejša raziskava Masterindex družbe Mastercard Slovenija. Plačilne kartice so prevladujoča oblika plačevanja, na veljavi pa pridobiva tudi mobilno plačevanje.

#družba 19.6.2024 20:15

Osrednjeslovenskim inovacijam šest zlatih priznanj

Zbornica osrednjeslovenske regije pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) je danes podelila priznanja za najboljše inovacije v regiji. Podelila je šest zlatih, devet srebrnih in sedem bronastih priznanj ter posebno priznanje za prebojno invencijo. Štiri zlate inovacije so se uvrstile v tekmovanje za najvišja priznanja na nacionalni ravni.

#družba 19.6.2024 16:24

Na kongresu v Münchnu predvsem o nadgradnji slovensko-nemškega gospodarskega sodelovanja

Gospodarsko sodelovanje med Slovenijo in Nemčijo se je v zadnjih letih močno okrepilo, odlično je tudi sodelovanje z Bavarsko. Še vedno pa ostaja veliko prostora za nadgradnjo, pri čemer so največje priložnosti na področju vesoljske in drugih visokih tehnologij, avtomobilske industrije in turizma, je bilo slišati na kongresu v Münchnu.

Podjetja #družba 16.6.2024 8:31

Več kot polovica delavcev pripravljenih na prekvalifikacijo zaradi tehnologije

Zaradi prihoda umetne inteligence v delovna okolja in zasebna življenja delavcev se jih je več kot polovica pripravljenih prekvalificirati, da bi na trgu dela ostali konkurenčni, je pokazala raziskava, pri kateri je sodeloval tudi portal MojeDelo.com. Med Slovenci je ta delež 35-odstoten.

#družba 14.6.2024 13:16

Na konferenci o voditeljstvu v zdravstvu poudarili pomen digitalnih kompetenc

Udeleženci mednarodne konference na Bledu razpravljajo o izzivih, priložnostih in rešitvah voditeljstva v zdravstvu v dobi novih tehnologij. Med drugim so poudarili, da je pomembno zaposlene v zdravstvu opremiti z digitalnimi kompetencami, saj digitalizacija prinaša številne priložnosti in rešitve za zdravstvo.

Podjetja #družba 11.6.2024 16:59

T-2 bo po novem gostoval v omrežju A1

Telekomunikacijski operater T-2 bo storitve nacionalnega mobilnega gostovanja po novem izvajal v sodelovanju z družbo A1, so sporočili iz podjetja. Doslej so gostovali v omrežju Telekoma Slovenije. V T-2 pravijo, da sprememba prinaša številne prednosti za naročnike, sta pa T-2 in Telekom Slovenije tudi v sodnem sporu.

Podjetja #družba 11.6.2024 16:27

Najnovejši operacijski sistem za iPhone tudi v slovenščini

Uporabniški vmesnik operacijskega sistema za pametne telefone ameriškega proizvajalca Apple iPhone iOS 18 bo na voljo tudi v slovenščini. Operacijski sistem iOS bo na podprtih napravah širši javnosti na voljo jeseni.

#družba 6.6.2024 19:03

Javne slovenske univerze ustanovile konzorcij za izboljšanje prenosa znanja

Univerza v Ljubljani (UL) je skupaj z Univerzo v Mariboru in Univerzo na Primorskem ustanovila Konzorcij univerzitetnih pisarn za podporo raziskovalcem in študentom pri prenosu znanstvenih dosežkov v gospodarstvo in družbo (UNIK@TT). Konzorcij bo krepil vlogo univerz v slovenskem in globalnem inovacijskem ekosistemu, so sporočili z UL.

#družba 4.6.2024 16:11

Na evropskem podnebnem hackathonu bodo iskali inovativne rešitve za podnebne spremembe

Raziskovalci po vsej Evropi bodo od 20. do 22. junija združili moči pri razvoju inovativnih rešitev za podnebne spremembe. Preko spletne platforme bo namreč potekal evropski hackathon EU Sparks for Climate. Najboljši projekti se bodo imeli priložnost potegovati za 5000 evrov v evropskem finalu. Prijave na dogodek zbirajo do 17. junija.