#družba

novica #družba znanost 11:14

Slovenska ekipa med najboljšimi na Nasa Space Apps Challenge

Slovenska ekipa Blue Ice je prepričala strokovnjake ameriške vesoljske agencije Nasa in se zapisala med najboljše na natečaju Nasa Space Apps Challenge v kategoriji Global impact. Vstopnico za globalno tekmovanje si je prislužila z zmago na hekatonu, ki ga je oktobra v Kopru organiziral Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske (UIP).

#družba 10.12.2018 10:21

Razvojne teme v središču jubilejne konference Informatika v javni upravi

V središču jubilejne 10. konference Informatika v javni upravi, ki danes in v torek poteka na Brdu pri Kranju, so strateške in razvojne teme. Konferenco pripravljata ministrstvo za javno upravo in Slovensko društvo Informatika, častni nagovor ob začetku je imel minister Rudi Medved. V dveh dneh na konferenci pričakujejo okoli 900 udeležencev.

Slovenija #družba 9.12.2018 9:03

S čezmejnim projektom 2SoKroG do večje socialne aktivacije

Znanstveno-raziskovalno središče Bistra Ptuj je septembra začelo s skoraj 600.000 evrov vrednim slovensko-hrvaškim čezmejnim projektom 2SoKroG, ki ga z 85 odstotki sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj. Pri njem sodelujejo Razvojna agencija Savinjske regije, Center ponovne uporabe, ptujski zavod za zaposlovanje in medžimurski partnerji.

Slovenija #družba 7.12.2018 12:37

Mešanice sadnih čajev z gozdnimi sadeži vsebujejo zelo malo gozdnih sadežev

Ocenjevanje 13 sadnih mešanic čajev z gozdnimi sadeži različnih blagovnih in trgovskih znamk, ki ga je izvedel Mednarodni inštitut za potrošniške raziskave, je pokazalo, da se za slikami sadežev na embalaži skrivajo le prazne obljube. Čaji vsebujejo zelo malo gozdnih sadežev ali le njihove arome, so sporočili z Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS).

#družba 7.12.2018 8:44

Nova uredba o varstvu podatkov ne prepoveduje fotografiranja lastnega otroka na prireditvi

Pri informacijskem pooblaščencu so v zadnjem času prejeli številna vprašanja zaskrbljenih staršev, šol in vrtcev glede (ne)dopustnosti fotografiranja nastopov otrok po splošni uredbi o varstvu podatkov. Ta staršu nikakor ne prepoveduje fotografiranja nastopa svojega otroka v vrtcu ali šoli, so sporočili iz urada informacijskega pooblaščenca.

#družba 5.12.2018 16:38

Šent z mednarodno konferenco opozoril na pomen socialne ekonomije

Zaposlitev predstavlja pomemben del rehabilitacije oseb s težavami v duševnem razvoju in vpliva na kakovost njihovega življenja, je bilo eno od ključnih sporočil mednarodne konference Dnevi socialne ekonomije, ki je danes potekala v prostorih Hiše EU v Ljubljani. Že devetič zapored jo je pripravilo Slovensko združenje za duševno zdravje Šent.

#družba 4.12.2018 17:37

Posvet: Zavedanje o kibernetskih tveganjih še vedno nizko

Vse hitrejši razvoj novih tehnologij na eni strani prinaša številne prednosti, na drugi strani pa tudi tveganja, povezana s kibernetskimi napadi. Udeleženci današnjega posveta o kibernetskih tveganjih v Triglav Labu so se strinjali, da so se stvari začele spreminjati na bolje, kljub temu pa je zavedanje o kibernetskih tveganjih še vedno zelo nizko.

Podjetja #družba 4.12.2018 14:43

Uspešnost digitalne preobrazbe močno odvisna od kadrov

Uspešnost digitalne preobrazbe podjetij in države kot celote ni odvisna le od uporabe sodobnih tehnologij, temveč jo v veliki meri določajo kadri, ki v podjetjih izvajajo spremembe v smeri industrije četrte generacije, je bil eden od poudarkov današnje konference o digitalni ekonomiji. Kompetence prihodnosti sicer ostajajo precejšnja neznanka.

#družba 4.12.2018 8:12

Tretjina uporabnikov interneta se uči računalniških spretnosti

V digitalnem svetu sta v zasebnem ali poklicnem življenju ključnega pomena digitalna pismenost in vseživljenjsko učenje za uporabo informacijsko-komunikacijske tehnologije. Kot ugotavljajo statistiki, se je v zadnjem letu dni za uporabo računalnikov, programske opreme ali aplikacij izobraževala tretjina uporabnikov interneta.