#družba

#družba 21.1.2022 7:30

Prijave za nagrade netko sprejemajo do 11. februarja

Gospodarska zbornica Slovenije in Register.si, ki deluje v okviru Akademske in raziskovalne mreže Slovenije (Arnes), bosta že v četrto podelila nagrade netko za najboljše spletne projekte, ki domujejo na domenah s končnico .si. Prijave sprejemajo 11. februarja.

Podjetja #družba 20.1.2022 12:15

Websi spletni prvaki z imenikom digitalnih agencij

Organizatorji projekta Websi spletni prvaki so objavili imenik slovenskih digitalnih agencij. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je bil ta v preteklih letih objavljen na koncu Dosjeja Websi, sedaj pa so ga izdali v samostojni obliki.

#družba 14.1.2022 15:58

Akos z napotki uporabnikom v primeru nedelovanja ali slabega delovanja storitev

Akos je pripravil povzetek orodij in institutov, ki so lahko v pomoč uporabnikom pri reševanju nesoglasij s ponudniki glede zagotavljanja storitev ali zagotavljanja storitev ustrezne kakovosti. Napotki so jim v pomoč zlasti v času epidemije, ko so se njihove potrebe po dostopu do širokopasovnega interneta močno povečale.

#družba 13.1.2022 19:04

SI-CERT opozarja na prevare z lažnimi spletnimi posojili

Ker se vse več Slovencev po posojila zateka na splet, v nacionalnem odzivnem centru za kibernetsko varnost SI-CERT opozarjajo na rast števila prevar z lažnimi spletnimi krediti. Kot dodajajo, se te ne zaključijo le pri finančnem oškodovanju, ampak lahko goljufi pridobljene osebne podatke zlorabijo tudi pri drugih prevarah.

#družba 10.1.2022 12:13

Mladi za podnebno pravičnost za konec sosežiga odpadkov v Anhovem

Gibanje Mladi za podnebno pravičnost se je danes zavzelo za zaprtje obstoječih in opustitev vzpostavljanja novih naprav za sežig in sosežig odpadkov. Zlasti so opozorili na situacijo v Anhovem, kjer "kljub večdesetletnemu boju lokalnega prebivalstva in opozorilom zdravstvene stroke njihova volja nikoli ni bila uslišana".

#družba 9.1.2022 7:55

Obseg dela od doma glede na predkoronski čas povečan za več kot stokrat

Covid-19 je močno vplival na delovne procese. Lani je bilo v Sloveniji za delo od doma prijavljenih 217.428 delavcev, kar je več kot 100-krat več kot v predkoronskem letu 2019. Porast dela na daljavo je na račun hitrega širjenja koronavirusne različice omikron pričakovati tudi v prihodnje. Večje posodobitve zakonodaje medtem še ni na vidiku.

#družba 5.1.2022 10:44

Bolha.com: Kriptovalute tudi med Slovenci zelo priljubljene

Slovenci po navdušenosti nad kriptovalutami ne zaostajajo za svetovnim trendom, ugotavljajo na spletnem oglasniku bolha.com. V letu, ko je najstarejša kriptovaluta bitcoin dosegla rekordno vrednost, so zaznali velik porast zanimanja za to področje. Priljubljenost kriptovalut so po oceni oglasnika spodbudili tudi uspehi slovenskih podjetnikov.

Slovenija #družba 5.1.2022 7:53

Zaradi hibridov lani skokovita rast prodaje elektrificiranih vozil

Lani je bilo v Sloveniji prvič registriranih 7340 elektrificiranih avtomobilov, torej električnih in hibridnih skupaj. To je več kot dvakratnik številke iz leta 2020 in skoraj trikratnik tiste iz predkoronskega leta 2019, je razvidno iz podatkov, ki jih za Trgovinsko zbornico Slovenije pripravlja družba Ardi INT. Rast so poganjali predvsem hibridi.