#družba

#družba znanost 8:42

Na ljubljanski fakulteti za gradbeništvo in geodezijo že 5. dan odprtih vrat

Na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani bo v četrtek potekal že peti dan odprtih vrat. Z dogodkom želijo mladim ponuditi čim več informacij o poklicnih možnostih s sveta gradbeništva, vodarstva, okoljskega inženirstva, geodezije, stavbarstva in prostorskega načrtovanja.

Podjetja #družba 14.10.2018 10:14

Haloški vinarji kmalu pod skupno blagovno znamko

Vinarska zadruga Haloze, ustanovljena spomladi 2016, je s pomočjo evropsko sofinanciranega projekta začela z razvojem enotne vinske blagovne znamke vinarjev na območju Haloz. Kot je za STA povedal predsednik zadruge Jože Šmigoc, to predstavlja pomemben prispevek v prestrukturiranju vinogradništva, ki je najpomembnejša panoga v Halozah.

Podjetja #družba 12.10.2018 13:39

Sandoz z natečajem HACk išče zamisli za izboljšanje dostopnosti zdravstva

Sandoz, generična enota švicarskega farmacevtskega velikana Novartis, je objavil drugi natečaj HACk, s katerim želijo sodelujoče spodbuditi k iskanju zamisli ta reševanje izzivov dostopnosti zdravstvene oskrbe. Podjetje prijave podjetnikov in inovatorjev na področju digitalne tehnologije zbira do 30. novembra.

#družba 10.10.2018 9:00

V Ljubljani se je ustavil interaktivni tovornjak

V Ljubljani se je v okviru evropske turneje SAP v ponedeljek ustavil mobilni laboratorij z interaktivnimi simulacijami procesov inteligentnih podjetij, pametnih mest in futurističnih uporabniških izkušenj. Ogromni tovornjak ponuja 360-stopinjsko izkušnjo z zaslonom na dotik, glasovno kontrolo in dinamične prikaze rabe sodobnih tehnologij.

#družba znanost 8.10.2018 10:55

IJS ta teden gosti 21. multikonferenco Informacijska družba 2018

Institut Jožefa Stefana ta teden gosti 21. mednarodno multikonferenco Informacijska družba 2018 o spremembah, ki jih prinaša tehnologija. A, kot pravijo organizatorji, cilj konference ni najti končnih odgovorov na težave, ki spremljajo spremembe, temveč sprožiti interdisciplinarne razprave in zastaviti smernice za nadaljnja raziskovanja.

Podjetja #družba 5.10.2018 15:14

Druga misija IBM Corporate Service Corps sklenila obisk v Sloveniji

Ekipa zaposlenih v družbi IBM iz ZDA, Mehike, Brazilije, Singapurja, Indije, Malezije in Argentine, sestavljena iz 15 članov, je mesec dni preživela v Ljubljani in pro bono svetovala štirim lokalnim organizacijam, in sicer Zavodu 404, Društvu SOS telefon, Simbiozi Genesis in CEED Slovenia. Nevladnim organizacijam je skušala predati koristne nasvete.

#družba 4.10.2018 9:43

Letošnji Evropski teden programiranja z geslom Navdihujoče digitalne veščine

pripravila Lea Udovč

V soboto se bo začel 6. Evropski teden programiranja, ki letos poteka pod geslom Navdihujoče digitalne veščine. V okviru projekta se bodo do 21. oktobra po številnih evropskih krajih, tudi po Sloveniji, zvrstili dogodki na temo programiranja in digitalne pismenosti. Odprtje slovenskega tedna programiranja bodo v soboto obeležili z dogodkom Everyone can code and be creative v Ljubljani.