#družba

#družba 11:42

V aplikaciji VešKajJeš po novem tudi energijske vrednosti alkoholnih pijač

Podatek o energijski vrednosti alkoholne pijače na označbi pogosto ni naveden, je pa zdaj na voljo uporabnikom aplikacije VešKajJeš. Alkohol namreč vsebuje veliko kalorij in lahko pomembno prispeva k skupnemu dnevnemu energijskemu vnosu. Na Inštitutu za nutricionistiko ob tem opozarjajo, da o varnem pitju alkohola ne moremo govoriti.

#družba 14.6.2021 14:45

Slovenija pri doseganju ciljev trajnostnega razvoja na 9. mestu

Slovenija v letošnjem poročilu o doseganju ciljev trajnostnega razvoja Agenda 2030 dosega 9. mesto med 165 državami, v katerih merijo indeks doseganja 17 ciljev agende. Država je uspešna na področju odprave ekstremnih oblik revščine, zagotavljanja dostojnega dela in gospodarske rasti ter krepitve miru, pravičnosti in institucij.

#družba znanost 11.6.2021 7:10

ZOTKS s podelitvijo priznanj za Zotkine mlade talente

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) bo na vsakoletnem dogodku Zotkini talenti, ki bo potekal v soboto v Cankarjevem domu, podelila priznanja mladim talentom, ki so se izkazali na državnih tekmovanjih z različnih področij.

#družba 10.6.2021 12:24

Slovensko znanje za trajnostni razvoj čebelarstva v Gani

Gana je za projekt Razvoj čebelarjenja v Gani, s katerim želijo povečati pridelek medu, zmanjšati revščino na podeželju in postati samooskrbni z medom, izbrala slovensko znanje. V dvoletnem projektu sodelujejo Veterinarska fakulteta v Ljubljani, slovenski čebelarji in podjetje Medex.

#družba 8.6.2021 15:13

Nominacije za Naj digitalca 2021 odprte do 16. junija

Zavod za digitalno odličnost Websi, organizator tekmovanja Naj digitalec 2021, poziva k nominaciji posameznic in posameznikov, ki so letos najbolj zaznamovali slovenski digitalni prostor. Prijave sprejemajo do 16. junija.

Turizem #družba 29.5.2021 8:42

Digitalna turistična kampanja letos na 18 tujih trgih

Slovenska turistična organizacija (STO) v teh dneh zaganja globalno digitalno kampanjo I Feel Slovenia - My Way (Slovenijo čutim, na svoj način). Letos bo kampanja potekala do konca novembra na 18 tujih trgih, so pojasnili na STO.

#družba 26.5.2021 16:27

Podeljene nagrade za dosežke s področja korporativne varnosti

Institut za korporativne varnostne študije je v sodelovanju s Slovenskim združenjem korporativne varnosti danes podelil nagrade za dosežke s področja korporativne varnosti. Gre za nagrado, ki jo vsako leto podelijo izbranim institucijam in posameznikom za njihov inovativni prispevek na področju razvoja in uveljavljanja varnosti.