#družba

Podjetja #družba 20.4.2018 15:11

Vidni predstavniki s področja krožnega gospodarstva maja tretjič v Sloveniji

Slovenija bo maja gostila tretjo mednarodno konferenco o krožnem gospodarstvu Circular Change. Na dvodnevnem dogodku bodo spregovorili vidni predstavniki s področja krožnega gospodarstva, ki v Evropi in svetu zarisujejo trende in pomagajo pri uveljavljanju te nove gospodarske paradigme, so na današnji predstavitvi dejali organizatorji.

priložnost #družba 20.4.2018 9:45

Odprt natečaj "zelenih" idej ClimateLaunchpad 2018

Odprte so prijave na največji natečaj poslovnih idej s področja "zelenih" tehnologij ClimateLaunchpad 2018. Cilj tekmovanja je odkriti čimveč potencialnih idej, ki bi lahko pripomogle k ohranjanju okolja, in jih spremeniti v posel. Rok prijave je 30. april.

#družba 19.4.2018 17:57

Električna avtomobila od Lendave do Kopra brez polnjenja

Društvo za e-mobilnost Slovenija je danes preverjalo možnost prevoziti najdaljši avtocestni odsek v Sloveniji od Lendave do Kopra brez polnjenja in oba električna avtomobila sta razdaljo uspešno premagala. Predsednik društva Ignac Završnik je po podvigu povedal, da pomeni njuna sedanjost prihodnost za vse.

#družba 19.4.2018 12:11

Vlada sprejela uredbo o informacijski varnosti v državni upravi

Vlada je na današnji seji sprejela uredbo o informacijski varnosti v državni upravi. Kot so pojasnili v sporočilu po seji vlade, uredba sledi zakonu o državni upravi, ki predvideva, da "vlada določi podatkovne in tehnološke standarde, smernice za skupne informacijske rešitve in skupno varnostno politiko". Uredba bo objavljena v uradnem listu.

Podjetja #družba 18.4.2018 16:43

Z žar turnejo tudi do sredstev za projekt Botrstvo v Sloveniji

V prihodnjih dneh bodo lahko na svoj račun prišli ljubitelji žara, pa tudi tisti, ki radi prispevajo v dobrodelne namene. Podjetje Hofer je namreč začelo žar turnejo, v okviru katere bodo obiskovalcem na različnih dogodkih ponujali najboljše jedi mojstrov žara, pri čemer bo del dohodka šel tudi za projekt Botrstvo v Sloveniji.

Podjetja #družba 18.4.2018 14:50

V ljubljanskem BTC izvedli prvo testno plačilo s kriptovaluto

V poslovno-nakupovalnem središču BTC City Ljubljana so danes izvedli prvo testno plačilo s kriptovaluto v fizičnem svetu. Predsednik uprave družbe BTC Jože Mermal je skupaj s soustanoviteljema platforme Eligma Dejanom Roljičem in Matejem Gregorčičem v Vodnem mestu Atlantis izvedel plačilo s kriptovaluto bitcoin.

Startupi #družba 17.4.2018 16:04

Slovan postal prvi slovenski klub z globalnim sofinanciranjem

Košarkarji Slovana so v teh dneh postali prvi slovenski športni klub, pri katerih je zaživela sodobna platforma investicijskega sofinanciranja širše javnosti v klub nadarjenih športnikov. Gre za nov, sodoben način financiranja športnih organizacij, Košarkarsko društvo Slovan je podprlo podjetje SportyCo.

#družba 17.4.2018 13:39

Širokopasovni dostop kmalu vključen v univerzalne storitve

Širokopasovni dostop do interneta bo kmalu postal del univerzalne storitve in s tem dostopen tudi uporabnikom, ki sicer nimajo možnosti dostopa na komercialni osnovi. Agencija za komunikacijska omrežja in storitve RS (Akos) bo ustrezne spremembe pravnih aktov objavila v uradnem listu v petek, uveljavljene pa bodo do konca junija.