#družba

#družba 14:18

Banka za mednarodne poravnave: Kriptovalute bi lahko zrušile internet

Rast kriptovalut, kot je bitcoin, bi lahko preobremenila in na koncu celo zrušila internet, je opozorila Banka za mednarodne poravnave iz Basla. V najnovejšem poročilu banka tudi opozarja, da kriptovalutam ni mogoče zaupati v primerljivi meri kot tradicionalnim valutam, poroča francoska tiskovna agencija AFP

#družba 15.6.2018 12:14

ATVP poziva k zakonski regulaciji prodaje kriptožetonov

Zbiranje sredstev s prvo ponudbo kriptožetonov javnosti je po oceni Agencije za trg vrednostnih papirjev (ATVP) povezano z velikimi in še ne povsem določljivimi tveganji. Eno od njih je odsotnost zakonodajne ureditve, tako stanje pa ne omogoča ustrezne pravne varnosti - ne vlagateljem ne izdajateljem žetonov.

#družba 15.6.2018 11:07

Varuh poziva k nakupu slovenske zelenjave

Prehrambeni varuh Jože Podgoršek je danes opozoril, da je ponujena odkupna cena zgodnjega krompirja, ki so jo neuradno ponudili nekateri trgovci, neustrezna in prenizka. Potrošnike je ob tem pozval k nakupu slovenske sveže zelenjave in zgodnjega krompirja, četudi sta nekoliko dražja od uvožene.

#družba 15.6.2018 9:00

Odpadna embalaža: V Mariboru že kupi ter posledično smrad in nevarnost požara

pripravila Andreja Seršen Dobaj

Zaradi pomanjkljivega odvoza odpadne embalaže v Sloveniji se že pojavljajo težave. V komunalnem podjetju Snaga Maribor trenutno skladiščijo približno 200 ton odpadne embalaže, iz katere se še posebej v vročem vremenu širi smrad, bojijo pa se tudi možnosti požara. Na ptujskem koncu zaenkrat še ni tako hudo.

#družba 15.6.2018 5:00

Po Sloveniji od danes spet Googlovi avtomobili

Pet let po prvem snemanju danes na slovenske ceste spet prihaja ameriški spletni velikan Google. S posebej prilagojenimi vozili bo znova fotografiral ulice in ceste ter s tem posodobil prve posnetke, ki so dostopni v aplikaciji Street View. Googlovi avtomobili naj bi z delom zaključili predvidoma v dveh mesecih.

#družba 14.6.2018 11:18

Lani dokončanih manj stavb in več stanovanj

V Sloveniji je bilo lani dograjenih 6588 stanovanjskih in nestanovanjskih stavb, kar je za dva odstotka manj kot predlani. Lani se je gradilo 9432 stanovanj, od tega jih je bilo do konca leta dograjenih 3044 ali dva odstotka več kot predlani, je danes objavil statistični urad.

#družba 10.6.2018 9:53

Od ponedeljka v Ljubljani testno plačevanje s kriptovalutami

V ljubljanskem nakupovalnem središču BTC City bodo izbranci od ponedeljka naprej lahko testno plačevali s kriptovalutami. Zanimanje med zanesenjaki je bilo veliko, tako da so 150 prostovoljcev, ki bodo plačilno aplikacijo Elipay tri mesece preizkušali v praksi, izbrali z žrebom, so sporočili s podjetja Eligma.

#družba 9.6.2018 8:47

V Ljubljani mesto, trgovci in gostinci proti plastičnim vrečkam

V Mestni občini Ljubljana (Mol) si prizadevajo zmanjšati uporabo plastičnih vrečk, pri čemer sodelujejo s trgovci in gostinci. Med slednjimi se jih je več kot 40 že odločilo gostom namesto plastičnih ponuditi zgolj papirne ali biorazgradljive nakupovalne vrečke. Odslej se bodo lahko tudi pohvalili z nalepko Pri nas ne uporabljamo plastičnih vrečk.