#družba

#družba 26.11.2023 5:00

Obeležujemo prvi svetovni dan trajnostnega prometa

Promet je ključen pri spodbujanju povezljivosti, trgovine, gospodarske rasti in zaposlovanja, na drugi strani pa je pomemben vir emisij toplogrednih plinov. Iskanje kompromisov bo po oceni Združenih narodov ključno za trajnostni razvoj, kar izpostavljajo tudi ob današnjem prvem dnevu trajnostnega prometa.

#družba 22.11.2023 18:26

Na celodnevnem hekatonu več kot 80 deklet podalo vizije poklicev prihodnosti

V okviru projekta GirlsDoCode se je v torek zaključil dogodek Poklici prihodnosti - Hackathon s twistom, s katerim organizatorji želijo spodbuditi zanimanje osnovnošolskih deklet za poklicno pot v informacijsko-komunikacijskih tehnologijah (IKT). Na dogodku je 83 deklet, starih od 10 do 14 let, delilo svoje vizije poklicev prihodnosti.

#družba 13.11.2023 13:08

Biotehnološko stičišče NIB kot vzorčen projekt za evropsko raziskovalno in regionalno skupnost

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je Biotehnološko stičišče Nacionalnega inštituta za biologijo (BTS-NIB) uradno prepoznalo kot enega izmed izstopajočih projektov Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020. Zaradi tega priznanja je bil BTS-NIB izbran za predstavitev med aktualnim obiskom delegacije Evropske komisije v Sloveniji.

#družba 13.11.2023 11:39

Z današnjim dnem odprtih vseh 222 Digi info točk

Z današnjim dnem je vrata odprlo novih 160 Digi info točk, s katerimi želi ministrstvo za digitalno preobrazbo povečati digitalno vključenost in pismenost prebivalstva. Prvih 62 so odprli pred enim mesecem, po državi pa tako deluje skupno 222 tovrstnih točk.

#družba 12.11.2023 13:15

Znana je četrta generacija prejemniki sredstev Inovacijskega sklada UL

Univerza v Ljubljani (UL) je oktobra izbrala že četrto generacijo projektov, ki jim bo namenila sredstva Inovacijskega sklada, namenjena sofinanciranju obetavnih inovativnih projektov. Ocenjevalna komisija Inovacijskega sklada je letos za sofinanciranje izbrala štiri projekte, so sporočili z univerze.

#družba 9.11.2023 14:07

Vlada sprejela nacionalni načrt za digitalno desetletje

Vlada je na današnji seji sprejela nacionalni strateški časovni načrt za digitalno desetletje. Gre za načrt, ki določa osnovne politike, ukrepe in dejavnosti, ki bodo prispevale k uresničevanju digitalnih ciljev in ki jih bo država izvajala v naslednjem desetletju na področju digitalne preobrazbe.

Turizem #družba 7.11.2023 12:30

Dnevi slovenskega turizma letos v znamenju umetne inteligence

Prihodnji teden se bodo v Novi Gorici odvijali letošnji Dnevi slovenskega turizma, osrednji strokovni dogodek v turizmu, ki ga v partnerstvu s Slovensko turistično organizacijo (STO) pripravljajo vse večje partnerske ustanove s področja turizma v Sloveniji. Osrednja tema letošnjega dogodka bodo umetna inteligenca in novi poslovni modeli v turizmu.

Podjetja #družba 30.10.2023 15:22

Konec tedna v Cityparku dogajanje za ljubitelje videoiger

V nakupovalnem središču Citypark se bo 3. in 4. novembra odvil Gaming Pop-up dogodek namenjen ljubiteljem videoiger, simulacij in navidezne resničnosti. Na stojnicah bodo predstavljeni igralski računalniki, konzole in številne večigralske videoigre, v katerih se bodo obiskovalci lahko preizkusili.