#družba

Podjetja #družba 28.4.2017 14:52

Javni razsvetljavi posojilo EBRD

Evropska banka za obnovo in razvoj (EBRD) je v okviru projekta podpore izboljšanja ulične razsvetljave v baltskih državah ter državah srednje in jugovzhodne Evrope družbi Javna razsvetljava odobrila do 5,5 milijona evrov posojila. S posojilom bo lahko refinancirala kratkoročni dolg in začela nove projekte, so sporočili iz EBRD.

Podjetja #družba 26.4.2017 18:04

Na portalu eUprava možna mobilna plačila prek sistema Hal mBills

Uprava RS za javna plačila je kot ponudnik podpore za spletno plačevanje storitev proračunskih uporabnikov med načine plačevanja vključila tudi rešitev Hal mBills. Tako da bodo uporabniki portala eUprava lahko plačljive storitve plačevali tudi s pametnim mobilnim telefonom.

#družba 26.4.2017 16:46

Red Orbit z novo analizo spletnih sezonskih trendov

Ljubljansko podjetje za digitalni marketing Red Orbit je objavilo svojo najnovejšo analizo o spletnih sezonskih trendih. Ta potrjuje, da vse hitreje prihaja doba mobilnih telefonov, ki narekuje korenite spremembe v pristopu do digitalnega marketinga, saj se ljudje na mobilnih napravah vedejo drugače.

#družba 26.4.2017 16:29

Rok za prijave na letošnji Websi podaljšan do 26. maja

Organizatorji tekmovanja za najboljše digitalne marketinške projekte Websi so zadnji rok za prijave podaljšali na 26. maj. Prijave na že šesto izvedbo tega tekmovanja so možne na spletni strani websi.si.

Turizem #družba 26.4.2017 14:11

Turistična nagrada snovalec štirim inovativnim idejam

Nagrado snovalec za inovativne turistične ideje in projekte so si letos prislužili štirje finalisti: aktivni turizem za gibalno ovirane osebe, kulinarično popotovanje z muzejskim vlakom, plezalne počitnice na Kraškem robu in zgodba o zmaju in pehtranu. Med omenjene štiri projekte bo STO enakovredno razdelila 15.000 evrov nepovratnih sredstev.

novica #družba 22.4.2017 6:38

Mladi nadobudneži na že 20. računalniškem pokalu LOGO

Zveza za tehnično kulturo Slovenije bo danes v Vrtcu Rogaška Slatina organizirala že 20. računalniški pokal LOGO, na katerem bodo mladi nadobudneži iz vrtcev in prvega triletja osnovnih šol prikazali znanje v programiranju s programom LOGO.

Startupi #družba 21.4.2017 15:21

Mariborski dijaki z aplikacijo ProTactics prepričali na kar dveh izborih

Ekipa mariborskih dijakov je s svojo aplikacijo ProTactics zmagala na dveh podjetniških tekmovanjih. Prvo mesto je osvojila na državnem tekmovanju Mladi podjetnik Fakultete za podjetništvo Gea College, med tremi najbolj perspektivnimi idejami pa je pristala tudi na izboru javne agencije Spirit Slovenija in Slovenskega podjetniška sklada (SPS).

#družba znanost 20.4.2017 9:09

Pet minut za merjenje tudi z metrološko piramido

Na ljubljanski fakulteti za elektrotehniko so v okviru dogodka Pet minut za merjenje postavili tudi metrološko ali meroslovno piramido. Gre za piramido, ki vsebuje različne merilne instrumente, ki so vanjo postavljeni glede na svojo merilno točnost.

#družba 19.4.2017 19:01

V Mariboru dobili prvo izposojevalnico električnih koles

Podjetje Oven, hčerinska družba Elektra Maribor, ki se ukvarja z obnovljivimi viri energije, je danes v lokalu Mačka na Lentu odprlo prvo kolesarsko "sharing" točko, kjer pa si bo mogoče izposoditi zgolj električna kolesa. Kot je povedal direktor družbe Miroslav Prešern, bodo že maja projekt razširili še na desni breg Drave.