#družba

#družba 17.8.2019 8:08

Kozjanski park v približevanje biosfernih območij prebivalcem

Kozjanski park do konca septembra prihodnje leto skupaj s še petimi partnerji iz Slovenije sodeluje v projektu Približajmo Unescova biosferna območja prebivalcem. Cilj projekta je vzpostavitvi ravnovesje odnosa med človekom, naravo in kulturnim izročilom ter povezati vsa biosferna območja v Sloveniji.

#družba znanost 16.8.2019 13:06

Mladi bodo spoznavali svet elektrotehnike in multimedije

Na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani bo prihodnji teden potekal tradicionalni Poletni tabor inovativnih tehnologij, ki se ga bo udeležilo 140 mladih iz cele Slovenije. Nova znanja s področja elektrotehnike in multimedije bodo mladi pridobivali v okviru 14 tematskih delavnic ter ekskurzij v visoko tehnološka podjetja in ustanove.

Podjetja #družba 5.8.2019 15:25

A1 z novim pametnim telefonom pod lastno blagovno znamko

Avstrijski telekomunikacijski operater A1 je predstavil že svoj drugi pametni telefon pod lastno blagovno znamko. Potem ko je avgusta lani začel prodajati telefon z imenom A1 Smart N9, je zdaj na trg poslal še model A1 Alpha. Na voljo je tudi v Sloveniji.

Podjetja #družba 3.8.2019 8:07

Geotermalna energija priložnost tudi pri pridelavi hrane

Geotermalna energija, ki jo v Sloveniji izkoriščamo predvsem v termalnih kopališčih, predstavlja veliko priložnost tudi v pridelavi hrane. To je pomembno predvsem v luči podnebnih sprememb, zaradi katerih je kmetijstvo, ki je precej odvisno od vremena, pod pritiskom. Geotermalna energija namreč omogoča pridelavo hrane tako rekoč skozi vse leto.

#družba znanost 31.7.2019 13:45

Slovenski srednješolec do brona na olimpijadi v računalništvu

Na letošnji srednjeevropski olimpijadi v računalništvu in informatiki CEOI so sodelovali tudi štirje srednješolci iz Slovenije, med katerimi se je najvišje uvrstil Benjamin Bajd z Gimnazije Kranj in Zavoda za računalniško izobraževanje. Zasedel je 15. mesto in si s tem prislužil bronasto odličje.

novica #družba 31.7.2019 6:00

V veljavi nova pravila za spletne trgovce

Za podjetja in trgovce, ki pri poslovanju uporabljajo spletne platforme, vključno s spletnimi tržnicami, spletnimi mesti za rezervacije, trgovinami z aplikacijami in iskalniki, v veljavo stopajo nova pravila. Evropska komisija želi z njimi vzpostaviti pravičnejše, preglednejše, bolj inovativno in zaupanja vredno okolje, so sporočili iz Bruslja.

#družba 30.7.2019 9:16

Škocjanski zeliščarski center jugovzhodne Slovenije septembra nared

V Zagradu v Občini Škocjan na Dolenjskem, kjer so oktobra lani začeli urejati območje zeliščarskega centra jugovzhodne Slovenije, pričakujejo, da bo ta septembra nared. Občina bo to nekaj več kot 160.000 evrov vredno partnersko naložbo izvedla z nekaj manj kot 40.000 evri podpore, ki jih bo dobila iz razpisnih sredstev za lokalni razvoj skupnosti.

novica #družba 30.7.2019 8:04

Na ravni EU bo zaživela spletna revija o zaposlovanju mladih

Na mednarodni dan prijateljstva, ki ga obeležujemo 30. julija, bo zaživela spletna revija o zaposlovanju mladih Youth Employment Magazine. Revija bo vir vsebin za vse projekte, ki se izvajajo s finančno pomočjo Sklada za zaposlovanje mladih v okviru finančnih mehanizmov Evropskega gospodarskega prostora (EGP) in Norveške, je sporočilo društvo PiNA.