#družba

#družba 23.11.2020 21:07

Za zdaj brez podaljšanja subvencioniranja skrajšanega delovnega časa

Odbor DZ za finance je iz predloga šestega protikoronskega zakona, ki prinaša dodatne ukrepe za omilitev in odpravo posledic covida-19, črtal podaljšanje subvencioniranja skrajšanega delovnega časa. Tako so predlagali poslanci koalicije, ki načrtujejo ureditev te problematike v drugem zakonu. Odbor seje ni končal in jo bo nadaljeval v torek.

#družba 23.11.2020 17:23

Kakovost zraka v Evropi se izboljšuje, pozitiven učinek ukrepov proti covidu-19

Kakovost zraka v Evropi se je v minulih desetih letih bistveno izboljšala, še vedno pa onesnažen zrak povzroči okoli 400.000 prezgodnjih smrti, ugotavlja Evropska agencija za okolje v novem poročilu o kakovosti zraka. Zaznati je občuten pozitiven učinek ukrepov za zajezitev covida-19, kar kaže, kaj vse je mogoče storiti, poudarjajo v agenciji.

#družba 23.11.2020 12:53

Prašičerejci v drugem valu epidemije še globlje v težavah

Drugi val epidemije koronavirusa je v kmetijstvo, še posebej v prašičerejo, zarezal še globlje kot spomladanski, opozarja predsednik Slovenske zveze prašičerejcev Alojz Varga. Položaj prašičerejskih kmetij se je še poslabšal, v tem trenutku pa s cenami, ki jih dosegajo, ne pokrivajo več stroškov pridelave. Velike težave so tudi s prodajo prašičev.

#družba 22.11.2020 15:56

Slovenija ima tudi košarkarsko e-reprezentanco

Po štirih kvalifikacijskih turnirjih in sobotnem finalu je znanih osem igralcev, ki so si s spretnostjo pri igranju računalniške igre NBA 2K21 na igralni konzoli Sony PlayStation priigrali mesto v prvi košarkarski e-reprezentanci Slovenije.

#družba znanost 22.11.2020 9:30

Projekt Interreg Adrion Dinalpconnect z uvodnim virtualnim srečanjem

Projekt Interreg Adrion, ki se je začel marca letos, naslavlja čezmejno ekološko povezljivost med Alpami in Dinaridi. Na uvodnem virtualnem srečanju se je zbralo več kot 40 projektnih in pridruženih partnerjev konzorcija Dinalpconnect iz Slovenije, Hrvaške, Italije, BiH, Albanije, Grčije in Črne gore, zaključek projekta pa je predviden v avgustu leta 2022.

#družba 22.11.2020 8:22

Velenjska občina zaključila sodelovanje v projektu Smart Commuting

Velenjska občina je v sredo zaključila sodelovanje v evropskemu projektu Smart Commuting, ki je bil 85-odstotno sofinanciran iz programa Interreg Srednja Evropa. V okviru projekta je občina oktobra lani s štirimi električnimi kolesi in novima terminaloma na postajah pri občini in na Gorici nadgradila sistem izposoje mestnih koles Bicy.

#družba 20.11.2020 11:04

Mreža EPC ob 15-letnici tudi z novo spletno stranjo

Mreža evropskih potrošniških centrov (EPC), v kateri sodeluje 30 centrov, danes obeležuje 15-letnico. Ob tej priložnosti bo med drugim potekal spletni dogodek z evropskim komisarjem za pravosodje Didierjem Reyndersom, v soboto pa bo mreža zagnala novo spletno stran. Zgolj zaradi s pandemijo povezanih težav se je nanjo obrnilo 90.000 potrošnikov.

novica #družba 19.11.2020 13:47

Virtualni karierni sejem obiskalo že več kot 7000 osnovnošolcev

Kariernega sejma poklicev in izobraževanja za osnovnošolce, ki zaradi epidemioloških razmer letos prvič poteka v virtualni obliki, se je v prvih treh dneh od odprtja udeležilo že okoli 7000 mladih obiskovalcev. Za osnovnošolce je na voljo le še danes, prihodnji teden pa se dogodek v organizaciji mariborske občine nadaljuje za dijake srednjih šol.

Podjetja #družba 19.11.2020 12:46

Digitalne tehnologije in orodja v mesecih epidemije ključni za olajšanje poslovanja

Digitalne tehnologije in orodja so se v mesecih epidemije covida-19 po oceni Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) izkazali kot ključni za olajšanje poslovanja. Ne le v gospodarstvu, tudi v celotni družbi je digitalizacija prispevala k okrepitvi medsebojne komunikacije, so se strinjali udeleženci današnje virtualne konference GoDigital2020.