#družba

#družba 22.9.2020 9:36

Mlaka pri Kranju postala pametna soseska

Na pobudo Mestne občine Kranj je v sodelovanju s sedmimi podjetji nastal pilotni projekt Pametna Mlaka. Vzpostavljene pametne rešitve v soseski Mlaka pri Kranju bodo omogočale zbiranje in analizo podatkov iz pametnih števcev in senzorjev ter bodo služile tudi kot učni model za ostala naselja.

#družba 20.9.2020 6:47

Bohinjski Kravji bal letos v digitalni obliki

Letošnji, 63. Kravji bal v Bohinju bo zaradi epidemioloških razmer potekal v digitalni obliki. Kravji bal je namreč najstarejša prireditev v Bohinju, zato so se v Turističnem društvu Bohinj odločili, da tudi letos dolgoletne tradicije ne bodo prekinili in so pripravili dokumentarni film o Kravjem balu, ki bo na ogled danes.

#družba 17.9.2020 14:06

Slovenija bo imela tudi košarkarsko e-reprezentanco

Košarkarska zveze Slovenije je na praznik slovenske košarke vstopila na trg e-športov. Preko kvalifikacijskih turnirjev bo oblikovala slovensko e-reprezentanco, ki bo na video igrici NBA 2K21 in na igralni konzoli Sony PlayStation predstavljala barve Slovenije na e-turnirjih pod okriljem Mednarodne košarkarske zveze (Fiba).

#družba 16.9.2020 5:00

Začenja se Evropski teden mobilnosti

Danes se začenja Evropski teden mobilnosti, ki ga bo s številnimi dogodki obeležilo tudi približno 80 slovenskih občin. Letošnji teden mobilnosti bo nagovarjal k izbiri čistejšega načina prevoza, posebno pozornost pa bodo organizatorji namenili mladim, saj jih zgolj peščica v šolo hodi ali kolesari.

#družba 15.9.2020 17:54

Slovenski e-šport v mednarodne povezave

Čeprav med slovenskimi igralci in prireditelji tekmovanj v e-športu še niso dorečene vse podrobnosti in še vedno manjka enotnost, je Slovenija avgusta dobila prvo E-športno zvezo Slovenije. Novo vodstvo na čelu s predsednikom Denisom Kostjarovom je bilo zelo aktivno, saj je bila EŠZS že sprejeta v Mednarodno federacijo za e-šport (ESF).

novica #družba 13.9.2020 10:42

Gimnazija Celje-Center z nagrado za inovativnost pri pouku športne vzgoje na daljavo

Zaradi inovativnih rešitev pri pouku športne vzgoje na daljavo je Gimnazija Celje-Center postala ena izmed 34 slovenskih vrtcev in šol, ki sta jih Zavod Planica in šolsko ministrstvo nagradila z zlatim priznanjem. Športni pedagogi šole so tako med marcem in junijem športu na daljavo z inovativnimi idejami in rešitvami dali povsem novo dimenzijo.

#družba 10.9.2020 19:11

NIJZ s sms-sporočilom državljane vabi k prenosu aplikacije #OstaniZdrav

Nekatere Slovenke in Slovence je danes presenetilo sms-sporočilo, s katerim jih Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) vabi k prenosu aplikacije #OstaniZdrav. NIJZ je namreč k sodelovanju povabil vse slovenske mobilne operaterje, ki so svojim uporabnikom delili kratko sporočilo, je zapisano na spletni strani inštituta.

#družba 30.8.2020 8:26

Tema hekatona odprtih podatkov letos podnebje

Vladni partnerji tudi letos vabijo k informacijskemu izzivu, v katerem bodo tekmovalci iskali odgovore na vprašanje, kaj lahko naredimo danes, da omilimo posledice podnebnih sprememb za prebivalstvo Slovenije. Hekaton odprtih podatkov bo na spletu potekal 26. in 27. septembra.