#družba

#družba 23.6.2017 16:56

Za sofinanciranje šolnin razpisanih skoraj 6,7 milijona evrov

Štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad je v uradnem listu objavil razpis za sofinanciranje šolnin za dvig izobrazbene ravni. Do sofinanciranja so upravičeni tisti, ki so pred programom, za katerega uveljavljajo šolnino, imeli končano največ srednjo poklicno izobrazbo. Skupna okvirna vrednost razpisa je največ 6,67 milijona evrov.

Podjetja #družba 22.6.2017 9:15

Slovenska rešitev za enostavno doniranje z mobilnikom

Slovensko startup podjetje MBILLS je razvilo rešitev za enostavno doniranje sredstev s pametnim mobilnim telefonom. Z njihovimi posebnimi črtnimi kodami na letakih, panojih, spletnih straneh, v revijah, časopisih in podobno lahko vsak uporabnik takoj podpre dobrodelen ali družbeno odgovoren projekt in mu nameni svoj prispevek.

#družba 22.6.2017 8:45

Slovenski šolarji pred najdaljšimi počitnicami

piše Vlasta Ivić

Za okoli 157.000 učencev in 75.000 dijakov bo v petek zadnjič v tem šolskem letu odzvonil šolski zvonec in vsi bodo končno lahko odložili šolske torbe v kot. Zanje se začenjajo najdaljše šolske počitnice, polne novih dogodivščin in doživetij, za kar bodo poskrbele številne organizacije z raznovrstnimi delavnicami, izleti in letovanji.

#družba 21.6.2017 17:00

Slovenska policija skupaj Europolom v preprečevanje izsiljevanja in spolnih zlorab na spletu

Europol je v ponedeljek s partnerji, med njimi je slovenska policija, začel preventivni projekt Reci ne, s katerim opozarja na vzroke in posledice izsiljevanja in spolnih zlorab otrok in mladostnikov na spletu. Slovenska policija letno obravnava okoli 10 takšnih primerov, pri čemer ocenjujejo, da je takšnih zlorab veliko več, a niso prijavljene.

#družba 20.6.2017 17:21

Nov napad z lažnimi sporočili v imenu Fursa

Nacionalni odzivni center za obravnavo incidentov s področja varnosti elektronskih omrežij in informacij SI-CERT opozarja uporabnike na ponovni napad z virusi preko elektronske pošte, pri katerem se napadalci predstavljajo kot Finančna uprava RS (Furs). Elektronski naslov pošiljatelja v sporočilih je ponarejen.

#družba 20.6.2017 11:34

V prvem četrtletju poslanih za 10 odstotkov več MMS-sporočil

V Sloveniji je bilo ob koncu letošnjega prvega četrtletja 2,39 milijona uporabnikov mobilnega omrežja, kar je dva odstotka več kot v enakem lanskem obdobju. Naročnikov je bilo 78 odstotkov naročnikov ali štiri odstotke več. Uporabniki so poslali 10 odstotkov več sporočil MMS, medtem ko je število poslanih sporočil SMS stagniralo.

#družba 16.6.2017 11:54

Avtomatizacija prinaša izzive za varnost in zdravje pri delu

Avtomatizacija, digitalizacija in robotizacija spreminjajo delovna mesta ter prinašajo vrsto novih izzivov na področje varnosti in zdravja pri delu. Med njimi so nove obremenitve in stres ter interakcija med ljudmi in stroji, so izpostavili govorci na današnji konferenci Varnost in zdravje pri delu v spreminjajočem se svetu.

#družba znanost 15.6.2017 16:59

Arnes že 25 let med ključnimi stebri za razvoj interneta v Sloveniji

Javni zavod Akademska in raziskovalna mreža Slovenije (Arnes) je danes slovesno obeležil 25-letnico delovanja. Vlada je namreč to ključno ustanovo za razvoj interneta v Sloveniji ustanovila leta 1992. Danes s svojo infrastrukturo povezuje več kot 1400 raziskovalnih, izobraževalnih in kulturnih organizacij ter okoli 250.000 uporabnikov.