#družba

#družba 22.3.2023 8:37

V Bistri potekajo Dnevi gradnje in okolja

V Tehniškem muzeju Slovenije (TMS) v Bistri do sobote potekajo Dnevi gradnje in okolja. TMS dneve organizira v sodelovanju s sodelavci Fakultete za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani, ki bodo s pomočjo interaktivnih prikazov predstavili svojo raziskovalno dejavnost, so sporočili iz TMS.

#družba 22.3.2023 8:00

Na konferenci v Kočevju o uporabi tehnologije v poučevanju

Podjetniški inkubator Kočevje danes organizira EduTech konferenco o uporabi tehnologije v poučevanju. Na njej bodo različni strokovnjaki spregovorili o digitalnih pripomočkih v izobraževanju in vlogi izobraževanja v digitalni preobrazbi Slovenije. O slednjem bo med drugim spregovorila ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh.

#družba 18.3.2023 8:34

Raziskava: Lani porast kibernetskih vdorov z uporabo stranskih vrat

Gospodarski in geopolitični pretresi so lani ustvarili okolje, v katerem kibernetski kriminalci uspevajo, ugotavljajo pri IBM Security X-Force. Za najpogostejšo obliko napada se je lani izkazala namestitev t. i. stranskih vrat, ki napadalcem omogočajo oddaljen dostop do sistemov. Izsiljevanje pa je bila najpogostejša metoda napadalcev.

#družba 16.3.2023 11:12

Jama Ravnica še vedno ni popolnoma čista

Iz udornice Ravnica pri vasi Juršče na Pivškem, ki je ena najbolj onesnaženih jam v Sloveniji, so odstranili 1970 kubičnih metrov odpadkov. Ker na Občini Pivka ocenjujejo, da je bilo v njej več tisoč kubičnih metrov odpadkov, si bodo prizadevali pridobiti dodatna finančna sredstva za njeno dokončno sanacijo.

#družba 7.3.2023 6:00

Na Gospodarskem razstavišču se začenjajo trije tehnološki sejmi

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani se danes začenjajo trije specializirani sejmi s področja visokih tehnologij za industrijo. Sejmi Ifam, Intronika in Robotics pokrivajo področja, kot so avtomatizacija, elektronika, komunikacije in digitalizacija. Obiskovalcem bodo v tridnevnem programu na voljo tudi predavanja in okrogle mize.

#družba 6.3.2023 16:00

Na sklepnem dogodku projekta RSDO kritike pomanjkanja financiranja tega področja

S sklepnim dogodkom se je končal projekt Razvoj slovenščine v digitalnem okolju, namenjen razvoju jezikovnih tehnologij za slovenščino. Na dogodku so predstavili nova orodja in opozorili na neustrezno financiranje, Lenart J. Kučić z ministrstva za kulturo pa je povedal, da je v ustanavljanju medresorska delovna skupina s področja jezikovnih orodij.

#družba 5.3.2023 8:01

Na festivalu malvazije letos več kot 150 vzorcev vin

Društvo vinogradnikov slovenske Istre danes in v ponedeljek v portoroškem Hotelu Slovenija organizira 25. festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana. Obiskovalci bodo lahko okušali več kot 150 vzorcev malvazij in spoznali 71 vinarjev iz slovenske Istre, Krasa, Vipavske doline, Brd, hrvaške Istre in Italije, napovedujejo organizatorji.