#družba

Podjetja #družba 11:37

Na NT konferenci o prehajanju v dobo umetne inteligence

Na osrednjem plenarnem dogodku letošnje izvedbe NT konference so se nastopajoči osredotočili na hitro razvijajoče se tehnologije umetne inteligence. Izpostavili so prednosti in priložnosti nezadržnega pohoda tovrstnih tehnologij na vsa področja življenja, obenem pa tudi pomen naslavljanja spremljajočih tveganj.

Podjetja #družba 0:30

V Portorožu že 24. izvedba NT konference

Slovenska podružnica tehnološkega velikana Microsoft bo danes v Portorožu uradno odprla letošnjo izvedbo tehnološko-poslovnega dogodka NT konferenca. Tridnevni dogodek, ki se je začel že v torek, šteje za največjo slovensko tehnološko-poslovno konferenco. Lanska izvedba je pritegnila več kot 2300 udeležencev, ki so prisluhnili 140 predavateljem.

Podjetja #družba 20.5.2019 7:15

Prehod v krožno gospodarstvo ni izbira, temveč nuja

Konferenca o krožnem gospodarstvu Circular Change, ki se je v petek zaključila v Mariboru, je ponovno opozorila, da prehod iz linearnega v krožno gospodarstvo ni izbira, ampak nuja. Tudi zato Slovenija razmišlja, da bi bila to ena glavnih tem njenega predsedovanja Evropski uniji v drugi polovici leta 2021.

#družba 17.5.2019 12:55

Konec tedna v Ljubljani peti DragonHack 2019

Na fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani se bo jutri začel peti študentski računalniški hackathon DragonHack 2019, ki bo potekal do nedelje. Študenti bodo imeli na voljo 24 ur, da ustvarijo kreativne inovativne rešitve za zastavljene praktične izzive s področja programske in strojne opreme.

Podjetja #družba 17.5.2019 10:12

Rok za oddajo prijav za Websi spletne prvake podaljšan

Organizatorji nagrad za digitalne presežke Websi spletni prvaki so rok za prijave podaljšali za pet dni. Prijave je mogoče oddati do 22. maja do polnoči, so sporočili iz Zavoda za digitalno odličnost Websi.

#družba 16.5.2019 12:25

Pikalo na konferenci o umetni inteligenci v izobraževanju v Pekingu

Minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo se mudi na delovnem obisku v Pekingu, kjer se na povabilo Organizacije ZN za izobraževanje, znanost in kulturo (Unesco) ter kitajskega ministra za izobraževanje Chen Baoshenga udeležuje mednarodne konference o umetni inteligenci v izobraževanju.

Podjetja Startupi #družba 16.5.2019 12:17

Komisarka Bulc na konferenci o krožnem gospodarstvu: Čas je za akcijo

Evropska komisarka za promet Violeta Bulc je na današnjem odprtju mednarodne konference o krožnem gospodarstvu Circular Change v Mariboru izpostavila, da je za preživetje na tem planetu nujno treba ukrepati. "Vemo, kaj bi bilo treba, zdaj pa je čas, da to tudi storimo," je dejala.

#družba znanost 16.5.2019 6:00

Danes drugič obeležujemo mednarodni dan svetlobe

Na današnji dan se bo po vsem svetu drugič zapored obeležilo dan svetlobe, ki je namenjen osveščanju o pomenu znanosti o svetlobi in z njo povezanih tehnologij za življenje ljudi. V Sloveniji bodo dan obeležili na ljubljanski fakulteti za elektrotehniko, začel se bo festival Svetlobna gverila, dogodke pa bodo pripravili tudi drugod po državi.

#družba znanost 15.5.2019 18:05

Glavna rektorjeva nagrada inovaciji na področju vodikovih gorivnih celic

Na Univerzi v Ljubljani so danes podelili rektorjeve nagrade, namenjene prodornim tehnološkim in netehnološkim inovacijam ter inovativnim podjetniškim idejam. Prvo nagrado je ustvarjalcem prislužil inovativen proces priprave katalizatorjev za boljše in cenejše vodikove gorivne celice.