#družba

#družba 15.4.2021 15:44

Znani so zmagovalci letošnjega tekmovanja Popri

Znani so zmagovalci tekmovanja v podjetniških idejah mladih Popri 2021. V finale se je od 134 prijavljenih uvrstilo 36 ekip, od katerih so v vsaki od kategorij - osnovnošolci, dijaki in mladi do 29. leta - izbrali tri najboljše ekipe. Zmagovalci se bodo pomerili tudi na mednarodni ravni.

#družba 15.4.2021 13:50

Državno računalniško tekmovanje za šole s prilagojenim programom na daljavo

Epidemija covida-19 je močno posegla tudi v šolska tekmovanja za učence, ki obiskujejo šole s prilagojenim programom. Na Osnovni šoli Jela Janežiča Škofja Loka so se odločili, da vseeno tudi letos izpeljejo tekmovanje v znanju računalništva, vendar na drugačen način. Današnje državno tekmovanje tako poteka na daljavo.

Podjetja #družba 14.4.2021 12:02

Na poslovnem zajtrku AmCham za hitrejše prilagajanje šolskega sistema potrebam trga

Slovenski šolski sistem je dober, a bo v prihodnosti potrebno večje prilagajanje potrebam trga, predvsem ko gre za razvoj digitalnih znanj, je bilo slišati na spletnem poslovnem zajtrku Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji (AmCham). Ministrica za izobraževanje Simona Kustec je napovedala osvežitev učnih načrtov in okrepitev temeljnih znanj.

#družba 11.4.2021 10:00

Kranjska knjižnica s projektom Tehnofobija ni za ženske

Mestna knjižnica Kranj se je pridružila evropskemu izzivu, ki vključuje knjižnice in njihove lokalne skupnosti iz vse Evrope v želji, da (pre)oblikujejo sedanji in prihodnji pomen javnega prostora. V kranjski knjižnici so se tako lotili projekta Tehnofobija ni za ženske, s katerim želijo opogumljati ženske k udejstvovanju na področju tehnologije.

#družba 8.4.2021 11:23

Apple bo maja snemal ulice v Ljubljani in Mariboru

Ameriški tehnološki velikan Apple bo maja začel s snemanjem ulic za storitev Apple Maps tudi v Sloveniji, in sicer v Ljubljani in Mariboru. Pri tem bodo uporabili podobne varovalke zasebnosti, kot jih uporablja Google, med drugim zameglitev obrazov in registrskih tablic, možnost podaje zahtev za umik ter omejene roke hrambe zajetih posnetkov.

#družba 8.4.2021 6:00

Googlovi avtomobili začenjajo pot po slovenskih ulicah

Ameriški tehnološki velikan Google, ki s storitvijo Street View (Ulični pogled) omogoča uporabnikom navidezno raziskovanje sveta, danes začenja pot po Sloveniji. V več krajih po državi bo mogoče Googlove avtomobile s kamero na strehi opazovati do oktobra, je razvidno s spletne strani Google Zemljevidi.

#družba 2.4.2021 15:14

Tudi letos z nagradami netko nagradili najboljše spletne strani

Na virutalni slovesnosti so v četrtek podelili nagrade netko 2021 za najboljše spletne strani s končnico .si. Nagrade so podelili v devetih kategorijah, obenem pa dodelili še dve posebni nagradi. Prejeli sta jih klicosamljenosti.si naročnika Zavarovalnica Sava za naj projekt ter družbi Enki in Innovatif za naj izvajalca.

Slovenija #družba 2.4.2021 9:00

Google bo v Sloveniji znova fotografiral ulice

Ameriški tehnološki velikan Google, ki od leta 2014 ponuja storitev Street View (Ulični pogled) tudi za Slovenijo, bo z 8. aprilom nadaljeval z zajemom slik za osvežitev storitve, so sporočili iz pisarne informacijskega pooblaščenca.