#družba

#družba 3.8.2020 13:27

Akos zbira pripombe pred dražbo frekvenc za mobilne storitve

Akos danes objavlja informativni memorandum za javni razpis z javno dražbo frekvenc za mobilne storitve, namenjene tudi uvajanju komercialne rabe mobilne tehnologije 5G. Dražbo je pričakovati januarja ali februarja prihodnje leto, vendar bi lahko obsežnejše pripombe na memorandum časovnico podaljšale.

#družba znanost 31.7.2020 12:20

Ribiči nadaljujejo z izlovom rib iz Dvojnega jezera

Ribiči nadaljujejo z izlovom rib iz Dvojnega jezera, enega od Sedmerih jezer, ki je prav zaradi vnesenih rib že leta v slabem ekološkem stanju. Po dobrem mesecu dela so po pojasnilih Mihe Ivanca z Zavoda za ribištvo Slovenije izlovili približno 10.000 pisancev in zlatovčic.

#družba 30.7.2020 17:35

Konzorcij slovenskih mestnih občin sprejet na Izziv 100 inteligentnih mest

Konzorcij vseh 11 slovenskih mestnih občin je bil izbran za sodelovanje v projektu Evropske komisije Izziv 100 inteligentnih mest, so sporočili iz celjske občine. Cilj iniciative je vzpostaviti mrežo 100 inovativnih in pametnih mest, ki sodelujejo pri raziskovanju novih tehnologij in imajo cilj izboljšati kakovost življenja in dela v mestu.

#družba 30.7.2020 13:17

Aplikacija #OstaniZdrav že delujoča in v testiranju na MJU in NIJZ

Aplikacija #OstaniZdrav, namenjena obveščanju o stikih z okuženimi z novim koronavirusom, bo do roka, ki se izteče v soboto, oddana v mobilni trgovini GooglePlay in AppStore, zagotavlja državni sekretar na ministrstvu za javno upravo (MJU) Peter Geršak. Aplikacija že deluje, prilagojena je slovenskim uporabnikom in je v testiranju na MJU in NIJZ.

#družba 29.7.2020 14:59

Konec avgusta dnevi odprtih vrat kmetij

Kmetijsko ministrstvo zadnji teden avgusta organizira dneve odprtih vrat slovenskih kmetij in podeželskih projektov. Njihov namen je spodbuditi neposreden stik prebivalstva s podeželjem, zainteresirane kmetije pa se lahko za sodelovanje prijavijo do 10. avgusta.

Podjetja #družba 29.7.2020 13:55

Znan je program letošnjega Websi dneva

Organizatorji projekta Websi Spletni prvaki so razkrili program letošnjega Websi dneva, v okviru katerega bodo razglasili letošnje digitalne presežke. Websi dan bo po navedbah organizatorjev usmerjen v prihodnost, ne bo pa se moč izogniti tudi pojavom in novim trendom, povezanih z epidemijo.

#družba 29.7.2020 8:32

Žalsko pokopališče s prvim digitalnim nagrobnikom

Na novem delu pokopališča v Žalcu od sredine tega meseca stoji prvi serijsko izdelan digitalni nagrobnik. Kupila sta ga starša za lani umrlega sina, ki se je navduševal nad sodobno tehnologijo. Digitalni nagrobnik tako med drugim omogoča, da se na ekranu pokažejo besedilo in fotografije, ki pripovedujejo življenjsko zgodbo pokojnika.

Podjetja #družba 24.7.2020 14:54

Znane podrobnosti delovanja aplikacije #OstaniZdrav

Aplikacija za obveščanje o stikih z okuženimi, ki jo za slovensko vlado prilagaja podjetje RSteam, se bo imenovala #OstaniZdrav, so danes razkrili na ministrstvu za javno upravo. Razvoj se bliža koncu, znane so že vse tehnične podrobnosti.

#družba 15.7.2020 13:22

Z naravo proti prekomerni rabi digitalnih tehnologij pri mladostnikih

Številni starši se soočajo s težavami prekomerne rabe digitalnih tehnologij pri svojih otrocih. Na spletni točki ozaveščanja o varni rabi interneta Safe.si zato svetujejo, naj mlajši zmanjšajo količino časa, ki ga preživljajo na digitalnih napravah in se raje usmerijo k drugim aktivnostim, predvsem tistim v naravi.