#družba

#družba 14.9.2019 7:00

V Ljubljani se bodo zbrali ljubitelji fantastike in fantazije

Na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču bo danes potekala konvencija fantazije in znanstvene fantastike Na meji nevidnega, kjer si bodo lahko obiskovalci ogledali tekmovanje v cosplayu, se udeležili okrogle mize z ustvarjalci in drugimi predstavniki iz sveta filma ali pa si ogledali demonstracije priprave akcijske koreografije.

Podjetja #družba 13.9.2019 22:12

Znani letošnji prejemniki nagrad websi za digitalne presežke

V Lutkovnem gledališču je danes potekal Websi dan, ki se je zaključil s podelitvijo nagrad za digitalne presežke. Agencija 101 je postala naj digitalna agencija letošnjega leta, generalni spletni prvak pa je postal projekt Cockta legende Atlantic Grupe/Droge Kolinska in agencije Yootree.

Podjetja #družba 13.9.2019 9:30

Nagradi konference CIO leta v Zpiz in Bolnišnico Topolšica

Na letošnji konferenci CIO leta, osrednjem srečanju vodstvenih kadrov na področju informacijskih tehnologij (IT), bosta nagradi za CIO leta in nagrado za digitalno preobrazbo prejela Edmond Pajk, vodja IT-sektorja v Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije (Zpiz), ter Bolnišnica Topolšica.

Podjetja #družba 12.9.2019 12:13

Na Odru pod zvezdami do novih digitalnih prvakov

V ljubljanskem Lutkovnem gledališču bo v petek potekal Websi dan, festival slovenskega digitalnega komuniciranja, ki se bo zaključil s podelitvijo nagrad za digitalne presežke Websi spletni prvaki. S tem bodo po besedah direktorja projekta Matije Škofa izpostavili "tiste, ki na tem področju v Sloveniji narekujejo trende".

#družba 12.9.2019 8:13

V Kopru danes o pametnih vaseh

Fakulteta za humanistične študije Univerze na Primorskem v Kopru danes gosti konferenco o pametnih vaseh. Namen konference, ki je del evropskega projekta Pametne vasi - ključ do razvoja ruralnih območij, je predstaviti koncept pametnih vasi tako v okviru EU kot na nacionalni ravni, hkrati pa predstaviti sam projekt in njegove konkretne rezultate.

#družba 11.9.2019 17:43

Eko sklad v polletju z rekordnim obsegom spodbud

Eko sklad je v prvi polovici leta izplačal rekorden obseg dodeljenih spodbud za okoljske naložbe, od tega največ za energetsko učinkovitost. Izplačal je za 29 milijonov evrov subvencij, kar je dvakrat toliko kot v prvem polletju lani in več kot v povprečju zadnjih let na letni ravni.

#družba 9.9.2019 15:32

Galileo z milijardo uporabnikov pametnih telefonov

Storitve evropskega satelitskega navigacijskega sistema Galileo uporablja že ena milijarda uporabnikov pametnih telefonov. Dejansko število uporabnikov je še večje, saj se Galileo med drugim uporablja v sistemu za sporočanje lokacije avtomobila v izrednih situacijah, ki je nameščen v vse nove modele avtomobilov za prodajo v Evropi.

#družba 5.9.2019 10:27

Telekom odslej omogoča deljenje podatkov z drugimi uporabniki

Telekom Slovenije kot edini slovenski operater naročnikom izbranih paketov po novem omogoča deljenje neporabljenih podatkov z drugimi uporabniki. Naročniki, tako zasebni kot poslovni, lahko drugemu uporabniku hkrati prenesejo 1 GB, 5 GB, 10 GB ali 20 GB, in sicer tudi večkrat v mesecu, če jim to dopušča stanje prenosa podatkov.

Podjetja #družba 5.9.2019 9:26

Letos se za nagrade Websi spletni prvaki poteguje 124 projektov

Na letošnjem Websi dnevu 13. septembra se bo za nagrade za digitalne presežke potegovalo 124 projektov, so sporočili organizatorji. Nagrade Websi spletni prvaki bodo podelili v 28 kategorijah, med drugim za naj digitalno agencijo, generalnega spletnega prvaka ter za naj digitalca letošnjega leta.