#družba

#družba 10.8.2022 9:44

V prvem četrtletju rast števila uporabnikov mobilne telefonije

V prvih treh mesecih tega leta je v Sloveniji naraslo število uporabnikov mobilne tehnologije, to po zadnjih podatkih Akosa uporablja več kot 2,6 milijona aktivnih uporabnikov. Število aktivnih uporabnikov mobilnega širokopasovnega dostopa do interneta je bilo v tem času zelo blizu številu prebivalstva Slovenije.

#družba 3.8.2022 13:09

Igranje videoiger ima zanemarljiv kratkoročen vpliv na duševno zdravje

Raziskovalci Univerze v Oxfordu so v obsežni raziskavi ocenjevali povezavo med časom, ki ga uporabniki videoiger namenijo za igranje ter njihovim počutjem. Izsledki raziskave kažejo, da je kratkoročen vpliv igranja videoiger na duševno zdravje verjetno premajhen, da bi bil opazen, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Avtorji raziskave so ob tem opozorili, da bo dolgoročen vpliv računalniških iger na mentalno zdravje ljudi potrebno še dodatno raziskati.

#družba 19.7.2022 11:34

NLB opozarja na poskuse kraje osebnih podatkov pri spletni prodaji

Pri prodaji preko spletnih portalov je treba biti pozoren na prevarante, ki poskušajo žrtve preusmeriti na lažne spletne strani z namenom kraje osebnih podatkov, so danes opozorili v NLB. Uporabnike pozivajo, naj plačila s kreditno kartico izvajajo le na zaupanja vrednih oz. preverjenih spletnih straneh trgovcev.

#družba 13.7.2022 14:09

Ultra zgodnje prijave na WEBSI dan 2022 do 15. julija

Septembra bo v Ljubljani potekal osrednji dogodek Festivala slovenskega digitalnega komuniciranja WEBSI dan 2022. Ultra zgodnje prijave po nižji ceni so odprte še do 15. julija, sporočajo organizatorji.

#družba 28.6.2022 12:18

Ljubljanska urbana regija želi biti inovativna, zelena in povezana

Razvojni svet Ljubljanske urbane regije se je minuli teden sestal na konstitutivni seji. Osrednja tema je bila sprejem Regionalnega razvojnega programa Ljubljanske urbane regije 2021-2027, temeljnega programskega, strateškega in izvedbenega dokumenta na regionalni ravni. V novo perspektivo se regija podaja z vizijo Inovativna, zelena, povezana.

#družba 21.6.2022 16:45

Na konferenci Življenje z rakom po raku o novih presejalnih programih in pravici do pozabe

Na konferenci Življenje z rakom po raku sogovorniki in udeleženci razpravljajo o Evropskem načrtu boja proti raku v praksi. Na prvi okrogli mizi so debatirali o izzivih obstoječih in novih presejalnih programov, na drugi pa spregovorili o pravici do pozabe posameznikov, ki so raka preboleli, zdaj pa se zaradi diagnoze rak soočajo s težavami.

novica #družba 21.6.2022 15:41

Slovenija dobila dve evropski digitalni inovacijski stičišči

Slovenija je bogatejša za dve evropski digitalni inovacijski stičišči (EDIH). Evropska komisija je namreč zaključila pregled vlog, ki so prispele na razpis, in status evropskega digitalnega stičišča med drugim podelila slovenskima konzorcijema DIGI-SI in SRC-EDIH, so sporočili iz službe vlade za digitalno preobrazbo.

#družba 17.6.2022 15:12

Na tekmovanje WEBSI 2022 prijavljenih že 180 projektov

Največje tekmovanje za digitalne presežke v Sloveniji je letos ponovno zabeležilo rekordno število prijavljenih projektov, sporočajo organizatorji. Tokrat se bo za osvojitev WEBSI nagrad potegovalo 180 prijavljenih del. Poslovna in strokovna žirija sta z ocenjevanjem del že začeli, zmagovalci tekmovanja pa bodo razglašeni septembra na WEBSI dnevu 2022.