#družba

#družba 19.10.2019 8:14

Celje v projektu Pocityf za energetsko preobrazbo mest

Celjska občina je partner v evropskem projektu pametnih mest Pocityf, programa Obzorje 2020, katerega namen je mesta z bogato zgodovinsko-kulturno dediščino spremeniti v bolj učinkovita, zdrava in trajnostna življenjska okolja z energetsko pozitivnimi stavbami in okrožji. V projektu sodeluje 46 partnerjev oz. mest iz 13 držav.

#družba 12.10.2019 8:23

Letos možno spletno glasovanje za inovativnega kmeta oz. kmetico

Zveza slovenske podeželske mladine skupaj s Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije tudi letos išče inovativnega mladega kmeta oz. kmetico. Glavno besedo pri izbiri ima strokovna komisija, je pa letos možno glas oddati na spletu, kjer so kandidati tudi predstavljeni. Spletno glasovanje se konča 20. oktobra, zmagovalec pa bo znan 25. oktobra.

#družba 12.10.2019 8:15

Uporaba interneta iz leta v leto raste

Dostop do interneta postaja vse bolj nepogrešljiv. Po zadnjih podatkih državnega statističnega urada ga uporablja 83 odstotkov odraslih, kar je tri odstotne točke več kot lani. Povečuje se tudi delež tistih, ki internet uporabljalo vsak dan, vse več je tudi uporabnikov storitev spletnega bančništva in javne uprave, denimo eZdravja.

#družba 10.10.2019 15:50

Na Healthday konferenci letos o digitalni transformaciji zdravstvenega sistema

Tehnološki Park Ljubljana je danes pripravil konferenco Healthday.si, v središče katere so postavili vprašanje, kako digitalne inovacije izboljšujejo zdravstveni sistem. Udeleženci okrogle mizi o digitalni transformaciji zdravstvenega sistema, ki je potekala v okviru konference, so se strinjali, da morajo biti v ta proces vključeni vsi deležniki.

#družba 10.10.2019 15:03

Informacijski pooblaščenec s smernicami za zaščito zasebnosti na spletu

Informacijski pooblaščenec se je ob mesecu kibernetske varnosti pridružil aktivnostim ozaveščanja in izdal smernice o orodjih za zaščito zasebnosti na spletu. Smernice podajajo spletnim uporabnikom enostavne napotke, kako zaščititi osebne podatke, omejiti dostop tretjim osebam do teh podatkov in preprečiti njihovo zlorabo, so sporočili.

Startupi #družba 10.10.2019 11:32

Primorski tehnološki park s podjetniškim projektom za slepe in slabovidne

V Primorskem tehnološkem parku v drugi polovici meseca pripravljajo program Ustvari svojo prihodnost, s katerim želijo slepim in slabovidnim omogočiti razvoj kompetenc podjetnosti, podjetnike pa seznaniti s prednostmi vključevanja slepih in slabovidnih v delovni proces, so sporočili iz tehnološkega parka.

novica #družba 8.10.2019 16:30

Mariborski študenti v sodelovanju z Alpino oblikovali serijo obutve

Študenti mariborske fakultete za strojništvo so v sodelovanju s podjetjem Alpina oblikovali serijo obutve. Sodelovanje je študentom ponudilo vpogled na področje oblikovanja za modno industrijo in jim približalo način dela za naročnika, je na predstavitvi v okviru letošnjega Meseca oblikovanja izpostavila vodja projekta Sonja Šterman.

#družba znanost 7.10.2019 9:29

Na IJS letošnja izvedba multikonference o informacijski družbi

Na Institutu Jožef Stefan (IJS) se danes začenja multikonferenca Informacijska družba 2019, s katero želijo organizatorji sprožiti interdisciplinarne strokovne razprave in zastaviti smernice za nadaljnje raziskovanje v povezavi z različnimi področji informacijske družbe.

#družba 5.10.2019 12:16

Paypal izstopa iz konzorcija za libro

Ponudnik spletnih plačil Paypal je kot prvi vidni partner izstopil iz konzorcija za vzpostavitev digitalne valute libra, ki mu tempo narekuje družba Facebook. V Paypalu so zapisali, da se želijo posvetiti dosedanjim prioritetam, a po nekaterih informacijah naj bi bili med razlogi tudi številni pomisleki o libri po svetu.