#družba

Podjetja #družba 1.4.2020 10:43

Ponudniki lokalne hrane in kupci se lahko povežejo tudi na spletni tržnici

Iz mariborskega inštituta za krožno gospodarstvo Wcycle so sporočili, da so v sklopu projekta Urbana zemljina za hrano vzpostavili digitalno platformo Inno-Rural Lokalna! Zdrava! Hrana!, prek katere povezujejo proizvajalce in kupce lokalno pridelane hrane. V času epidemije je platforma tudi orodje, s katerim se lahko izognemo medosebnim stikom.

#družba znanost 30.3.2020 15:32

Zanimanje za grafično predstavljene podatke v zvezi s koronavirusom precejšnje

V aktualnih razmerah širjenja novega koronavirusa se zanimanje za grafično predstavljene podatke v zvezi z epidemijo povečuje. To ugotavljata tudi brata Nace in Blaž Štruc iz občine Radlje ob Dravi, ki sta se vizualizacije podatkov iz uradnih virov lotila v okviru neprofitnega projekta Alpaka - Analiza o širjenju koronavirusa v Sloveniji.

#družba 30.3.2020 12:01

Velik porast e-športa tudi v Sloveniji

Pandemija novega koronavirusa je omejila šport v neslutenih dimenzijah, ki jih doslej ni prinesla še nobena od vojn. Priložnost za rast pa je ponudila e-športu v vseh svojih oblikah. Tudi v Sloveniji je v času samoosamitve opazen trend velike rasti, je za STA ocenil predsednik društva za elektronski šport Spid Samo Zavašnik.

#družba 29.3.2020 5:00

Jabolko navdiha tistim, zaradi katerih življenje te dni teče kar se da normalno

Predsednik republike Borut Pahor bo danes dopoldne v predsedniški palači vročil priznanje jabolko navdiha vsem, ki v času spopadanja z epidemijo novega virusa požrtvovalno in nesebično skrbijo, da življenje teče kolikor je mogoče normalno. Vročitev bo času epidemije primerno potekala brez prejemnikov priznanja ali vabljenih gostov.

#družba 28.3.2020 6:00

Ob Uri za Zemljo zvečer ugasnimo luči

Po vsem svetu, tudi v Sloveniji, bodo drevi za eno uro ugasnili luči in se tako znova pridružili globalni prostovoljski akciji Ura za Zemljo. Akcija Svetovnega sklada za naravo (WWF) letos poteka pod sloganom Obrnimo se k naravi.

Podjetja #družba 27.3.2020 9:49

Najboljši zaposlovalci Gen-I, Zemanta in Red Orbit

Zmagovalci 13. medijskega raziskovalnega projekta Zlata nit časopisne hiše Dnevnik so za leto 2019 Gen-I, Zemanta in Red Orbit. Nagrada zlata praksa je pripadla Pivovarni Laško Union, so danes sporočili organizatorji.

Podjetja #družba 26.3.2020 18:44

Nova predsednica Združenja Manager je Medeja Lončar

Združenje Manager je za novo predsednico izvolilo direktorico Siemensa Slovenija in predsednico uprave Siemensa Hrvaška Medejo Lončar. Junija se ji bo kot izvršna direktorica pridružila Petra Juvančič, zdajšnja direktorica odnosov z javnostmi na Vzajemni. Lončarjeva bo nasledila Aleksandra Zalaznika, Juvančičeva pa Sašo Mrak Hendrickson.

#družba 26.3.2020 13:17

Na družbenem omrežju povezali potrošnike in lokalne pridelovalce hrane

V času pandemije novega koronavirusa je kot odgovor na oslabljeno preskrbo z lokalno hrano nastala Facebook skupina SLO Istra - lokalna samooskrba. Skupina je nastala z namenom spodbujanja lokalne samooskrbe s hrano in je v nekaj dneh doživela množičen odziv. Pobudnica Vanja Rogač v novonastali platformi vidi priložnost tudi za čas po koncu krize.