#družba

Podjetja #družba 24.11.2022 14:43

Na konferenci GoDigital o prednostih digitalizacije za gospodarstvo

Digitalizacija bo podjetjem pomagala pri zelenem prehodu in uvajanju tehnoloških rešitev, ki bodo omogočile lažje načrtovanje in porabo virov, je na konferenci GoDigital dejal direktor Združenja za informatiko in telekomunikacije pri GZS Nenad Šutanovac. Prvič so podelili nagrado za najboljši digitalni projekt, prejelo jo je podjetje Adria Dom.

#družba znanost 24.11.2022 13:48

Pripravljeni predlogi smernic za uporabo umetne inteligence v Sloveniji

Kljub uporabi umetne inteligence na skoraj dnevni ravni, ta tehnologija med posamezniki in podjetji še vedno vzbuja nezaupanje. Pod okriljem Digitalnega inovacijskega stičišča (DIH) Slovenije so zato pripravili predloge smernic za uporabo umetne inteligence v Sloveniji, s katerimi želijo podjetjem olajšati vpeljavo in uporabo te tehnologije.

Podjetja #družba 23.11.2022 18:50

Različni deležniki na okrogli mizi o digitalni transformaciji elektroenergetskih podjetij

Vplive digitalizacije, ki s seboj prinaša potrebo po obvladovanju ogromnih količin podatkov, trenutno močno čuti tudi elektroenergetska panoga. Kot so se strinjali udeleženci okrogle mize o digitalni transformaciji energetike, se zavedanje, da brez upravljanja podatkov ne bomo prišli nikamor, dviguje, a je pred različnimi deležniki še dolga pot.

#družba znanost 22.11.2022 11:02

Razstava v Računalniškem muzeju bo ponudila vpogled v osrčje digitalnih kultur

V Računalniškem muzeju se danes odpira nova razstava z naslovom Escape/Izhod, Popotovanje v osrčje digitalnih kultur. Razstava na ogled ponuja poučno in igrivo odkrivanje digitalnih kultur prek digitalnih umetniških stvaritev, spletnih dokumentarcev, videoiger in izkušnje razširjene resničnosti, so sporočili iz muzeja.

#družba znanost 21.11.2022 17:15

Univerza v Ljubljani ustanovila multidisciplinarni raziskovalno-razvojni center za socialne inovacije za aktivno in zdravo staranje

Univerza v Ljubljani je ob podpori partnerjev v projektu SI4CARE ustanovila multidisciplinarni raziskovalno-razvojni center za socialne inovacije za aktivno in zdravo staranje. V centru bodo spodbujali aktiven in strateški pristop k področju družbenega razvoja in se spopadali z izzivi, kot je nadpovprečno hitra rast starajočega se prebivalstva.

#družba 20.11.2022 7:42

Raziskava: Letos je v Sloveniji prek spleta nakupovalo tri četrtine državljanov

V Sloveniji je spletno nakupovanje še vedno v porastu, krepi pa se tudi uporaba plačilnih kartic v primerjavi z gotovino, ugotavlja najnovejša raziskava Masterindex, ki so jo za družbo Mastercard Slovenija izvedli v agenciji Mediana. V letošnjem letu je prek spleta nakupovalo več kot tri četrtine državljanov, so sporočili iz Mastercard Slovenija.

#družba 19.11.2022 11:44

Elon Musk uporabnike Twitterja povprašal o vrnitvi Trumpa na omrežje

Novi lastnik družbenega omrežja Twitter Elon Musk se je glede morebitne ponovne vzpostavitve računa bivšega predsednika ZDA Donalda Trumpa za mnenje obrnil kar na uporabnike tega družbenega omrežja. Ponoči je namreč v tvitu objavil anketo s tem vprašanjem, ki naj bi bila odprta 24 ur.