#družba

#družba znanost 24.9.2021 19:29

Mladi podnebni protestniki opozorili na problem kurjenja premoga in netrajnostni promet

Globalni podnebni protesti danes potekajo tudi po več krajih po Sloveniji. Mladi za podnebno pravičnost so tokrat v ospredje postavili problem kurjenja premoga v energetiki in netrajnostni promet. Na državne in lokalne odločevalce so naslovili tri krovne zahteve in med drugim pozvali, naj oblast podnebno krizo začne nemudoma aktivno reševati.

#družba 22.9.2021 13:39

Na ljubljanski železniški postaji izpostavili prednosti potovanja z vlakom

Slovenija je v preteklosti veliko vlagala v cestno infrastrukturo, zdaj pa je po besedah evropske poslanke Ljudmile Novak čas, da več vložimo v železniško infrastrukturo. Prednosti potovanja z vlakom so na dogodku izpostavili tudi predsednik NSi Matej Tonin, državni sekretar Aleš Mihelič in nekdanja evropska komisarka za promet Violeta Bulc.

#družba 20.9.2021 17:29

Slovenija letos 36. na globalni lestvici digitalne kakovosti življenja

Slovenija se je na globalni lestvici digitalne kakovosti življenja, ki jo izračunava ponudnik varnostne programske opreme Surfshark, med 110 državami uvrstila na 36. mesto, potem ko je bila lani med 85 državami 23. Nad povprečjem je glede dostopnosti interneta (22. mesto), najslabše je uvrščena glede kakovosti internetne povezave (52. mesto).

#družba 20.9.2021 11:09

V drugem četrtletju poslali več sporočil SMS

Uporabniki slovenskega mobilnega omrežja so v drugem četrtletju poslali skoraj 574 milijonov sporočil SMS, kar je štiri odstotke več kot v enakem lanskem obdobju. Zasebni uporabniki so jih poslali dva odstotka več, poslovni uporabniki pa 12 odstotkov več. Število poslanih sporočil MMS je upadlo za šest odstotkov na nekaj več kot 29 milijonov.

#družba 17.9.2021 8:19

Na Websi dnevu podelili 10. nagrade za digitalne presežke

Zavod Websi je v četrtek zvečer podelil jubilejne 10. nagrade websi za spletne prvake oziroma digitalne presežke v preteklem letu. Letos je bilo v tekmovanje prijavljenih rekordnih 170 projektov, podeljenih pa 31 nagrad. Projekte je ocenjevala 114-članska žirija pod vodstvom direktorice marketinga v podjetju Sava Turizem Ane Praprotnik.

#družba 16.9.2021 16:18

Evropski teden mobilnosti priložnost za usmerjanje mest v promocijo aktivne mobilnosti

Letošnji, 20. Evropski teden mobilnosti poteka pod sloganom Živi zdravo. Potuj trajnostno, ki vzpostavlja vpliv epidemije covida-19 na javno življenje in promet v mestih ter pozitiven vpliv trajnostne mobilnosti na zdravje, so prepričani na ministrstvu za zdravje. Epidemijo vidijo kot priložnost za usmerjanje mest v promocijo aktivne mobilnosti.

Podjetja #družba 12.9.2021 9:00

Bliža se Websi dan 2021

V Ljubljani bo v četrtek potekal Websi dan 2021. Na festivalu slovenskega digitalnega komuniciranja bodo obiskovalci na številnih predavanjih in dveh okroglih mizah spoznali nove trende, priložnosti in zgodbe s področja digitalnega, organizatorji pa bodo letošnjim digitalnim presežkom podelili tudi nagrade Websi Spletni prvaki.

Podjetja #družba 9.9.2021 9:58

A1 Slovenija omogoča uporabo omrežja 5G v treh mestih

A1 Slovenija od danes na območju Ljubljane, Maribora in Celja omogoča uporabo omrežja 5G. Uporabnikom z ustreznimi telefoni bo ta na voljo brez dodatne aktivacije in brezplačno. Pokritje prvih treh mest je začetek razvoja omrežja 5G, s katerim bo A1 do konca naslednjega leta pokril vsaj 60 odstotkov prebivalstva, so sporočili.