#družba

#družba 13:25

Vlada ustanovila slovensko čebelarsko akademijo

Vlada je potrdila predlog novele zakona o kmetijstvu, ki prinaša tudi ustanovitev slovenske čebelarske akademije. S tem Slovenija po besedah ministra Dejana Židana odgovarja na povpraševanje po našem znanju iz tujine. Predlog novele izboljšuje tudi odnose v verigi preskrbe s hrano in vpeljuje možnost začasnega ali občasnega dela v kmetijstvu.

#družba znanost 12:55

Mariborska in ljubljanska univerza za več IKT v pedagoških procesih

Na mariborski univerzi so danes predstavili dva projekta, za katera sta obe največji slovenski univerzi uspešno kandidirali na evropsko sofinanciranem javnem razpisu za vključevanje uporabe informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) v visokošolskem pedagoškem procesu. Kot so ob tem poudarili, se visokošolska didaktika sooča z velikimi izzivi.

Slovenija #družba 12:47

Gradnja odprte širokopasovne infrastrukture skladna s pravili o državni pomoči

Projekt gradnje odprte širokopasovne infrastrukture naslednje generacije, ki ga vodi ministrstvo za javno upravo, je skladen z evropskimi pravili za podelitev državne pomoči, je ugotovilo ministrstvo za finance. Zanj bo namenjenih 31,9 milijona evrov javnih sredstev, financiranje pa bo trajalo do konca leta 2020.

EU #družba 11.12.2017 16:16

V sklad skladov nakazanih 63 milijonov kohezijskih sredstev

V sklad skladov, kamor se bo predvidoma steklo 253 milijonov evrov evropskih kohezijskih sredstev, je bilo izplačanih prvih 63,25 milijona evrov, so sporočili z vladnega urada za komuniciranje. S tem je bil narejen korak v smeri zagotovitve osnovnih pogojev delovanja sklada, ki je bil vzpostavljen konec novembra.

#družba 11.12.2017 11:09

Žalska občina z novimi naložbami na področju gospodarstva

Žalska občina ob koncu leta začenja z novimi naložbami na področju gospodarstva. Kot je na današnji novinarski konferenci v Žalcu povedala direktorica žalske občinske uprave Tanja Razboršek Rehar, so tako pred dnevi podpisali pogodbo o opremljanju Poslovne cone Arnovski gozd v vrednosti več kot 1,8 milijona evrov.

#družba 11.12.2017 10:33

V Ljubljani mednarodna konferenca o bitcoinih in blockchainu

V Ljubljani se bo v torek odvila mednarodna konferenca o tehnologiji blockchain in kriptovaluti bitcoin. Na njej bodo strokovnjaki in drugi akterji iz Slovenije in tujine spregovorili o trenutnem stanju in nadaljnjem razvoju na področju tehnologije blockchain, tako v slovenskem kot mednarodnem prostoru.

Mediji #družba 9.12.2017 9:37

Z mobilno aplikacijo do lažje odločitve za obisk gostiln

Gurmanom, ki se ne morejo odločiti, katero gostilno obiskati, sta odslej lahko v pomoč nova podstran na novičarskem portalu Siol.net in brezplačna mobilna aplikacija Ocene gostiln. Ta združuje pregled več kot 280 gostiln v Sloveniji in obmejnih krajih.