#družba

#družba 21.9.2023 13:31

SI-CERT opozarja pred prevarami s kriptovalutami

Pod pretvezo velikih dobičkov pri investicijah v kriptovalute se dogajajo številne prevare, ki vodijo v krajo vsega razpoložljivega denarja z žrtvinega bančnega računa, v sklopu programa ozaveščanja Varni na internetu opozarja nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost SI-CERT. Samo letos so obravnavali okoli 240 primerov goljufije.

#družba 17.9.2023 8:42

Ob začetku šolskega leta več zanimanja za računalniško opremo

Na platformi za primerjalno spletno nakupovanje Ceneje.si, ki sodi pod okrilje skupine Heureka, ob začetku šolskega leta beležijo porast zanimanja za računalnike in računalniško opremo. V Sloveniji se je predvsem okrepilo zanimanje za prenosne in osebne računalnike ter tipkovnice, so sporočili iz podjetja Ceneje.si.

#družba 15.9.2023 10:03

Študentje na terenskem forumu o prehrani in turizmu v Posavju

Konec septembra se bo v Posavju odvil dvodnevni terenski študijski forum z naslovom Deep Dive Posavje 2023: Trajnost, prehranski sistem in turizem v Posavju. Forum pripravljajo v podjetniško-inovacijskem stičišču EIT Food Hub Slovenija v sodelovanju z Občino Krško, so sporočili z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani.

Podjetja #družba 15.9.2023 8:05

Podelili nagrade websi za digitalne presežke Slovenije 2023

Na Websi dnevu so s podelitvijo 33 nagrad websi v četrtek tradicionalno končali celoletni projekt Websi Digitalni presežki Slovenije 2023. Letos se je prijavilo rekordnih 206 projektov, so sporočili organizatorji. Naj digitalna agencija je postala Agencija 101, ki je slavila že lani, naj naročnik pa podjetje Atlantic Grupa.

#družba 13.9.2023 14:18

Slovenija letos 35. na globalni lestvici digitalne kakovosti življenja

Slovenija se je letos na globalni lestvici digitalne kakovosti življenja, ki jo izračunava ponudnik varnostne programske opreme Surfshark, med 121 državami uvrstila na 35. mesto, potem ko je bila lani med 117 državami 32. Najbolje je uvrščena glede kibernetske varnosti in e-storitev javne uprave (28. mesto), najslabše glede dostopnosti interneta.

#družba 10.9.2023 9:00

Pripravljen program za preprečevanje in zdravljenje digitalne zasvojenosti

Naj EU projekt 2023 v Sloveniji je postal projekt Rane ekrana, ki se ukvarja z vse bolj razširjenim problemom digitalne zasvojenosti. V projektu, ki sta ga izvajala Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj in Občina Tržič, so zasnovali program preventivnega in detoks centra, ki ga želijo na Gorenjskem vzpostaviti v neposredni prihodnosti.

#družba 9.9.2023 9:24

Sežana oktobra že šestič na zemljevidu Nasinega hekatona Space Apps Challenge

Inkubator Sežana je ponovno postal lokalni vodja izvedbe največjega mednarodnega tehnološkega maratona NASA Space Apps Challenge, so sporočili organizatorji. Sežana je tako že šestič na zemljevidu Nasinega hekatona, ki spodbuja sodelovalno reševanje globalnih izzivov. Letos bo 48-urni dogodek potekal 7. in 8. oktobra virtualno in v živo.

#družba 8.9.2023 11:55

Pogostejše spletne prevare po ujmah opažajo tudi v varnih hišah in materinskih domovih

Po ujmah se na spletu pojavlja vse več prevar, na kar so poleg policije opozorili tudi v sekciji za varne hiše, materinske domove in sorodne organizacije, ki deluje pri Socialni zbornici Slovenije. V sekciji svetujejo, da je treba biti v primeru darovanja zelo previden in vedno preveriti istovetnost organizacije, ki ji pomoč namenjamo.