Intervju

Intervju Podjetja 16.4.2019 7:50

Nikolić za STA: Poslovanje HSE lahko sami izboljšamo le s stroškovno učinkovitostjo

pogovarjala se je Janja Zalar

Novega generalnega direktorja Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) Stojana Nikolića so ob prevzemu mandata pričakali številni izzivi. Odločiti se bo treba, kako se lotiti razogljičenja in nadaljevati s stalnimi investicijskimi aktivnostmi. Ob tem pa je v pogovoru za STA poudaril, da lahko poslovanje sami izboljšajo le s stroškovno učinkovitostjo.

Intervju Podjetja 2.2.2019 7:30

Izvršni direktor Sandoza: Slovenija pomembna tako z vidika proizvodnje kot razvoja

pogovarjala se je Janja Zalar

Novartisova generična enota Sandoz je pred velikimi spremembami. V letu in pol bo vodstvo pregledalo poslovanje in prisotnost v več kot 150 državah in zarisalo novo pot. To pa, kot je v pogovoru za STA dejal izvršni direktor Sandoza Richard Francis, zaenkrat ne prinaša sprememb v Sloveniji, ki je v Sandozu cenjena.

Intervju Podjetja 31.1.2019 8:10

Strašek iz KLS Ljubno: Zvišati je treba produktivnost in več vlagati v razvoj

pogovarjal se je Matej Luzar

Pred slovenskimi podjetji je izziv zvišanja produktivnosti, da bo dodana vrednost omogočala višje plače, meni ustanovitelj, direktor in večinski lastnik družbe KLS Ljubno Bogomir Strašek, ki mu je Združenje Manager v sredo podelilo priznanje za življenjsko delo na področju menedžmenta. Več bi morali po njegovem mnenju vlagati tudi v razvoj.

Intervju Podjetja 5.7.2018 9:19

Prvi mož Novartisa Narasimhan za STA: Preučili bomo možnost širitve investicij v Sloveniji

pogovarjala se je Urška Kristan Kastner

Novartis se želi okrepiti na področju onkologije in drugih ključnih terapevtskih področjih, zato se pri prevzemnih aktivnostih ozira po družbah, ki lahko ta področja nadgradijo. Koncern bo še krepil tudi platforme za gensko in celično terapijo, pravi prvi mož Vas Narasimhan, ki napoveduje tudi preučitev možnosti širitve investicij v Sloveniji.

Intervju 31.3.2018 12:00

Bogovič za STA: Koncept pametnih vasi velika priložnost za Slovenijo

pogovarjala se je Karmen Kleiderman

Evropsko podeželje je pred pomembnim izzivom, sooča se z izseljevanjem, opuščanjem nekaterih panog in izginjanjem tradicionalnih delovnih mest. Na te probleme odgovarja koncept pametnih vasi, z njim se intenzivno ukvarja evropski poslanec Franc Bogovič, ki je, kot je dejal za STA, prepričan, da Slovenija lahko postane najbolj pametna vas v Evropi.

Intervju Podjetja 9.2.2018 12:30

Benčina za STA: Cinkarna Celje išče lokacijo za gradnjo tovarne v Srbiji

pogovarjala se je Lilijana Pušnik Čede

Predstavniki Cinkarne Celje opravljajo oglede posameznih lokacij za gradnjo nove tovarne titanovega dioksida v Srbiji. Želijo namreč ugotoviti, kakšne so tehnične in prostorske možnosti, sledila bo študija upravičenosti gradnje, za kar so zeleno luč že prižgali nadzorniki družbe, je v pogovoru za STA povedal prvi mož Cinkarne Tomaž Benčina.

Intervju 7.2.2018 11:57

Franci Petek: S Petro Majdič je težko tekmovati

Vodja olimpijske reprezentance v Pyeonchangu je Franci Petek. Mnogi so napovedovali, da nekdanji smučarski skakalec zaradi poškodbe kolena in operacije meniskusa ne bo mogel opravljati častne funkcije, a so se zmotili. Kleni Gorenjec je na nogah, v Pyeongchangu poskočen kot v svojih najboljših časih, njegova poškodba je preteklost.

Intervju #družba 12.9.2017 14:16

S prosto dostopnimi digitalnimi vsebinami Slovenija vzor drugim državam

pogovarjala se je Sonja Poznič Cvetko

Slovenija je na področju prosto dostopnih izobraževalnih virov, med katere sodijo različne digitalne vsebine, ena od vodilnih držav in vzor drugim, tudi zato bo prihodnji teden gostila Unescov svetovni kongres o tej temi. Ti viri pomembno vplivajo na razširitev dostopa do izobraževanja, je v pogovoru za STA dejala ministrica Maja Makovec Brenčič.