Intervju

Intervju Podjetja 5.7.2018 9:19

Prvi mož Novartisa Narasimhan za STA: Preučili bomo možnost širitve investicij v Sloveniji

pogovarjala se je Urška Kristan Kastner

Novartis se želi okrepiti na področju onkologije in drugih ključnih terapevtskih področjih, zato se pri prevzemnih aktivnostih ozira po družbah, ki lahko ta področja nadgradijo. Koncern bo še krepil tudi platforme za gensko in celično terapijo, pravi prvi mož Vas Narasimhan, ki napoveduje tudi preučitev možnosti širitve investicij v Sloveniji.

Intervju 31.3.2018 12:00

Bogovič za STA: Koncept pametnih vasi velika priložnost za Slovenijo

pogovarjala se je Karmen Kleiderman

Evropsko podeželje je pred pomembnim izzivom, sooča se z izseljevanjem, opuščanjem nekaterih panog in izginjanjem tradicionalnih delovnih mest. Na te probleme odgovarja koncept pametnih vasi, z njim se intenzivno ukvarja evropski poslanec Franc Bogovič, ki je, kot je dejal za STA, prepričan, da Slovenija lahko postane najbolj pametna vas v Evropi.

Intervju Podjetja 9.2.2018 12:30

Benčina za STA: Cinkarna Celje išče lokacijo za gradnjo tovarne v Srbiji

pogovarjala se je Lilijana Pušnik Čede

Predstavniki Cinkarne Celje opravljajo oglede posameznih lokacij za gradnjo nove tovarne titanovega dioksida v Srbiji. Želijo namreč ugotoviti, kakšne so tehnične in prostorske možnosti, sledila bo študija upravičenosti gradnje, za kar so zeleno luč že prižgali nadzorniki družbe, je v pogovoru za STA povedal prvi mož Cinkarne Tomaž Benčina.

Intervju 7.2.2018 11:57

Franci Petek: S Petro Majdič je težko tekmovati

Vodja olimpijske reprezentance v Pyeonchangu je Franci Petek. Mnogi so napovedovali, da nekdanji smučarski skakalec zaradi poškodbe kolena in operacije meniskusa ne bo mogel opravljati častne funkcije, a so se zmotili. Kleni Gorenjec je na nogah, v Pyeongchangu poskočen kot v svojih najboljših časih, njegova poškodba je preteklost.

Intervju #družba 12.9.2017 14:16

S prosto dostopnimi digitalnimi vsebinami Slovenija vzor drugim državam

pogovarjala se je Sonja Poznič Cvetko

Slovenija je na področju prosto dostopnih izobraževalnih virov, med katere sodijo različne digitalne vsebine, ena od vodilnih držav in vzor drugim, tudi zato bo prihodnji teden gostila Unescov svetovni kongres o tej temi. Ti viri pomembno vplivajo na razširitev dostopa do izobraževanja, je v pogovoru za STA dejala ministrica Maja Makovec Brenčič.

Intervju 7.9.2017 9:00

Nevenka Kržan: Investitorje privablja varno okolje in znanje

pogovarjal se je Alen Pivk

Partnerica podjetja KPMG za poslovno svetovanje in predsednica AmCham Slovenija Nevenka Kržan je pred konferenco o investicijskih priložnostih v Sloveniji, ki bo prihodnji teden v Ljubljani, v pogovoru za STA poudarila, da Slovenija postaja privlačnejša za tuje investitorje, ki iščejo varno okolje in znanje. A še vedno je potrebnega veliko dela.

Intervju Podjetja 29.3.2017 12:00

Parsek z dvomilijonsko naložbo v še hitrejše osvajanje trgov

pogovarjal se je Aljoša Rehar

Slovensko informacijsko tehnološko podjetje Parsek bo z 2,3 milijona evrov visoko tujo investicijo pospešilo svoj pohod na tuje trge ter obenem okrepilo svoje razvojne aktivnosti, je v pogovoru za STA pojasnil glavni izvršni direktor in partner podjetja Janez Bensa.

Intervju 29.9.2016 8:00

Ministrica Vraničar Ermanova za STA: Moj cilj je zagotoviti javnofinančno stabilnost

pogovarjala sta se Beti Gačnik in Jernej Šmajdek

Novoimenovana finančna ministrica Mateja Vraničar Erman kot glavni cilj na novem položaju izpostavlja konkretne korake v smeri zagotovitve stabilnosti javnih financ. Nasprotovanja velikega dela gospodarstva davčnim spremembam ne vidi kot neuspeh in napoveduje nove ukrepe za izboljšanje poslovnega okolja. Pri prodaji NLB ni naklonjena hitenju.