Turizem 13.10.2024 8:35

STO vabi k oddaji turističnih paketov za jesensko in zimsko sezono

Ljubljana, 13. oktobra - Slovenska turistična organizacija (STO) ponudnike vabi k oddaji ponudb za brezplačno promocijo turističnih paketov slovenskega turističnega gospodarstva v digitalnih kampanjah za jesensko in zimsko sezono. Pakete lahko ponudniki oddajo do 30. novembra.

Ljubljana. Gospodarska zbornica Slovenije, Slovenska turistična organizacija. Foto: Bor Slana/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Gospodarska zbornica Slovenije, Slovenska turistična organizacija.
Foto: Bor Slana/STA
Arhiv STA

Kot so zapisali na STO, aktivno pripravljajo jesenske in zimske vsebine v okviru letošnjih digitalnih kampanj. Njihov cilj je dvig prepoznavnosti Slovenije kot butične, zelene in varne destinacije zlasti pri potencialnih gostih višjega dohodkovnega razreda, posledično povečanje števila prihodov ter prenočitev domačih in tujih turistov ter rast prihodkov v turizmu.

Pakete, ki jih bodo ponudniki oddali za namen promocije, bodo v najkrajšem možnem času objavili na pristajalni strani kampanje Vzemi si čas. Moja Slovenija, na pristajalnih straneh globalne digitalne kampanje za promocijo na tujih trgih ter na različnih že obstoječih produktnih vsebinah na www.slovenia.info.

Oddaja vsebin je za ponudnike brezplačna, zagotoviti pa morajo lektorirano oddajo vsebin v slovenskem jeziku. V procesu oddaje posamezne vsebine mora ponudnik ustrezno označiti, ali gre za paketno ponudbo za tuje trge, domači trg ali vse trge.

Vsi oddani paketi, namenjeni za tuje trge, bodo brezplačno prevedeni in objavljeni na pristajalnih straneh globalne digitalne kampanje v petih tujih jezikih: angleškem, nemškem, italijanskem, francoskem in španskem jeziku.

Trenutno lahko ponudniki pakete oddajo v kategorijah aktivne počitnice, družinske počitnice, wellness ponudbe, kulinarične ponudbe ter ponudbe mest, kulture in festivalov. Dodali so še rubriko zimske počitnice.

Turistične pakete je možno oddati do 30. novembra.