Turizem 1.7.2024 12:19

Letalski prevozniki pozimi predvidoma z manj leti v Ljubljano

Ljubljana/Pariz, 1. julija - Letalski prevoznik Air France je zmanjšal število predvidenih povratnih letov med pariškim letališčem Charles de Gaulle in Letališčem Jožeta Pučnika Ljubljana za letošnjo zimsko sezono. Letalski prevoznik British Airways pa bo pozimi prekinil lete med Ljubljano in letališčem Heathrow, poroča portal Exyuaviation. Možne so sicer dodatne spremembe.

Ljubljana. Letališče Jožeta Pučnika. Foto: Anže Malovrh/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Letališče Jožeta Pučnika.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Air France namerava med 27. oktobrom in 30. marcem vsak dan v tednu nuditi povratno povezavo med letališčem Charles de Gaulle in Letališčem Jožeta Pučnika Ljubljana. To je manj od prvotno načrtovanih 11 tedenskih povezav.

Spremenjena frekvenca letov je obenem manjša kot preteklo zimsko sezono, ko so leti potekali osem- do devetkrat na teden, navaja Exyuvatiation.

Po podatkih portala bodo načrtovani zimski leti opravljeni z letali embraer E190 s 100 sedeži.

Pri British Airways so prav tako za Exyuaviation potrdili, da v času zimske sezone ne bodo izvajali letov med Ljubljano in londonskim letališčem Heathrow. Prvotno je britanski letalski prevoznik sicer načrtoval po štiri povratne lete med omenjenima letališčema, navaja spletni portal.

Ljubljana bo z britansko prestolnico pozimi tako povezana prek letalskega prevoznika Easyjet, ki bo po trenutnih načrtih vsak teden izvajal med tri do štiri povratne lete med letališčem Gatwick in ljubljanskim letališčem.

Ob tem se sicer ne izključuje možnosti nadaljnjih sprememb glede predvidenih letov, saj se zimski vozni redi načeloma oblikujejo jeseni.