Turizem 27.6.2024 14:49

STO in Spirit s promocijo Slovenije na poslovilni tekmi Gorana Dragića

Ljubljana, 27. junija - Košarkarski spektakel v Ljubljani ob poslovilni tekmi Gorana Dragića predstavlja tudi priložnost za promocijo Slovenije v svetu. Na tekmi 24. avgusta bosta tako Slovenska turistična organizacija (STO) in agencija Spirit Slovenija izpostavili znamko I Feel Slovenia in predstavili Slovenijo kot butično turistično, športno in poslovno destinacijo.

Ljubljana. Nekdanji košarkar Goran Dragić. Foto: Bor Slana/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Nekdanji košarkar Goran Dragić.
Foto: Bor Slana/STA
Arhiv STA

Dogodek z imenom I Feel Slovenia Night of the Dragon bo priložnost za dvig prepoznavnosti Slovenije, krepitev nacionalnega ponosa, spodbujanje popularizacije športa ter zdravega načina življenja in konkretne ekonomske koristi, vključno s povečanim obiskom turistov in tujih poslovnih partnerjev, so prepričani pri STO in Spiritu, ki sta k dogodku pristopila kot nacionalna partnerja.

"Naši vrhunski športniki nas navdihujejo in navdajajo s ponosom. Z njimi delimo vrednote znamke I feel Slovenia - pogum, vztrajnost, inovativnost, ljubezen do narave. Te vrednote jasno odraža tudi bogata kariera odličnega Gorana Dragića," je dejala direktorica STO Maja Pak Olaj.

Ob tem je izrazila prepričanje, da Dragićeva poslovilna tekma predstavlja priložnost, da "pokažemo svetu karakter Slovenije kot prostora, kjer se prepletajo izjemne naravne lepote, bogata kultura, privlačne poslovne priložnosti in izreden športni duh".

Enakega mnenja so pri Spiritu Slovenija. "Slovenski športniki so izvrstni ambasadorji Slovenije in njihovi uspehi na pomembnih športnih prireditvah krepijo prepoznavnost Slovenije," je dejal direktor Spirita Rok Capl in dodal, da Dragićev poslovilni dogodek vidijo "kot izjemno priložnost za promocijo slovenskega gospodarstva na tekmi in za globljo vsebinsko predstavitev slovenskega poslovnega in investicijskega okolja na poslovnem dogodku dan prej".

"Ponosen sem na to, da sem Slovenec in da sem odrasel v Ljubljani. To, da sem lahko ambasador državne znamke I feel Slovenia, je zame velika čast in z veseljem sem sprejel predlog, da se moje slovo od profesionalne košarkarske kariere imenuje I Feel Slovenia Night of the Dragon," je ob tem dejal Goran Dragić, za katerim je bogata športna kariera. Ob tem je poudaril, da želi z dogodkom predvsem pomagati mladim športnikom iz socialno ogroženih okolij ter dober glas o Sloveniji in Ljubljani razširiti po vsem svetu.

Dragić je leta 2017 s slovensko reprezentanco osvojil naslov evropskih prvakov, v karieri pa je v ameriški ligi NBA nosil drese Phoenix Suns, Miami Heat, Houston Rockets, Toronto Raptors, Brooklyn Nets, Chicago Bulls in Milwaukee Bucks.