Podjetja #družba 29.3.2024 18:17

Tekmovanje za nagrade Websi letos z novimi kategorijami

Ljubljana, 29. marca - Trinajsta izvedba tekmovanja Websi Digitalni presežki Slovenije bo potekala pod sloganom 'Slovita žirija, povej, kdo prvi v deželi je tej', so sporočili organizatorji. Kot pravijo, bodo slovenski javnosti predstavili tiste, ki so v preteklem letu najbolj izstopali in s tem krojili slovenski digitalni prostor.

Ljubljana, Festivalna dvorana. Podelitev nagrad websi za digitalne presežke leta 2023. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana, Festivalna dvorana.
Podelitev nagrad websi za digitalne presežke leta 2023.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Prijave na tekmovanje Websi 2024 so se odprle v sredo, 13. marca 2024, in bodo odprte vse do petka, 17. maja 2024. Nominacije za naziv Naj digitalke/Naj digitalca 2024 zbirajo do 22. aprila, 23. aprila pa je zadnji dan za zgodnje prijave na tekmovanje.

Letošnji 128-članski žiriji, ki jo sestavljajo strokovnjaki iz uglednih slovenskih podjetij in agencij, bo predsedovala Viktorija Radojević Mavrič, direktorica področja marketinga v podjetju Mercator.

Novosti letošnjega tekmovanja so kategorije, ki so jih organizatorji razvrstili v pet skupin: osem kategorij digitalnih projektov glede na panoge, sedem kategorij projektov glede na uporabljene tehnologije, sedem kategorij projektov glede na kanale distribucije, štiri kategorije projektov glede na naravo projekta in tri kategorije projektov, ki jih bo ocenjevala ožja žirija.

Žirija bo tako na Websi dnevu skupno podelila 34 nagrad, med njimi tudi nagrade za Generalnega Websi prvaka 2024, Naj agencijo 2024, Naj naročnika 2024 in Naj digitalca. Skupaj z Argeto bodo tudi letos podelili nagrado za Mlade digitalce.

Projekt se bo tudi letos zaključil z Websi dnevom, ki bo potekal 12. septembra 2024, v Festivalni dvorani v Ljubljani. Tekom dneva se bo odvila konferenca o digitalnem komuniciranju, zvečer pa bodo na slovesni podelitvi podeljene Websi nagrade.

Organizator projekta je Zavod za digitalno odličnost Websi, pobudnika projekta pa sta svetovalno-analitična družba E-laborat in podjetje Medijski partner. Poslanstvo projekta je sicer dokumentirati, ovrednotiti in širši javnosti predstaviti projekte in njihove ustvarjalce, ki predstavljajo prerez aktualnega stanja na področju slovenskega digitalnega komuniciranja, ter nagraditi tiste, ki pomembno prispevajo k dvigovanju njegove ravni, so še sporočili organizatorji.

STA je medijski partner projekta Websi Digitalni presežki Slovenije.