Turizem 18.11.2023 19:45

V Thermal Resortu Lendava zadovoljni s poletno sezono

Lendava, 18. novembra - V Thermal Resortu Lendava so s poletno sezono zadovoljni tako v smislu zasedenosti kot vpeljave novih storitev. Velik potencial vidijo v novih investicijah v apartmajsko naselje, da bodo tudi v zimskem času lahko konkurenčni pri privabljanju gostov.

Lendava, Thermal Resort Lendava. Terme Thermal Resort Lendava. Foto: STA Arhiv STA

Lendava, Thermal Resort Lendava.
Terme Thermal Resort Lendava.
Foto: STA
Arhiv STA

V Thermal Resortu Lendava, ki povezuje hotel, apartmajsko naselje in kamp, so imeli poleti v določenih terminih zmogljivosti hotela in apartmajskega naselja popolnoma zasedene, tudi z zasedenostjo kampa so zadovoljni, dobro pa so zasedeni tudi v zimskem času, so v petek povedali ob predstavitvi novosti v Lendavi.

Vodja prodaje v družbi Terme Lendava Igor Lebar je med drugim pojasnil, da terme najbolj obiskujejo upokojenci. Okoli dve tretjini je slovenskih gostov, ostalo so gosti iz Avstrije, Madžarske, Češke, Hrvaške in Nemčije.

Med novostmi, ki jih je predstavil direktor Thermal Resorta Lendava Andras Fönyedi, je najpomembnejša investicija fitnes in vpeljava parafinskih storitev v velnesu, med novostmi v ponudbi so tudi rojstnodnevne zabave za mlajše v igralnici, odprtje notranjega bazena in zunanje recepcije v kampu, ki sicer obratuje v poletnih mesecih, ponujajo animacijski program z izleti v okolico.

Še vedno pa si v termah prizadevajo dobiti koncesijo za izvajanje fizioterapije, pri tem so za pomoč prosili tudi Občino Lendava. Kot je zagotovil tudi župan občine Lendava Janez Magyar, je izvajanje fizioterapije v termah v Lendavi tudi v interesu lokalne skupnosti, saj bi to pomenilo, da občanom za zdravljenje ne bi bilo treba potovati v druge kraje.

V družbi velik potencial za povečanje števila gostov vidijo v investicijah v apartmajsko naselje. "Tako že načrtujemo dodatne investicije, s katerimi bomo tudi v zimskem času lahko konkurenčni pri privabljanju družin z otroci na našo destinacijo," pravijo v družbi.