Slovenija 18.8.2023 16:09

Na POP TV ukinjajo oddajo Preverjeno

Ljubljana, 18. avgusta - Na POP TV po več kot 20 letih ukinjajo oddajo Preverjeno. Ekipa izkušenih raziskovalnih novinark in novinarjev, ki so soustvarjali Preverjeno, pa se bo pridružila dnevnim informativnim oddajam, so sporočili iz medijske hiše Pro Plus.

Ljubljana. Logotipa televizij Pop TV in Kanal A. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Logotipa televizij Pop TV in Kanal A.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Kot so sporočili, oddaja Preverjeno ne bo več vključena v jesensko programsko shemo, ta čas pa bodo ustvarjalci oddaje posvetili "osvežitvi formata in pripravi na okrepljeno vrnitev".

Zapisali so, da si na POP TV želijo okrepiti informativni oddaji Svet na kanalu A in osrednjo informativno oddajo 24ur. Ta bo sicer s četrtim septembrom še nadgrajena, in sicer s strnjenim pregledom aktualnega dogajanja doma in po svetu.

"Alenka Arko, ki je torkovo Preverjeno urednikovala in vodila več kot 20 let, seveda ostaja nepogrešljiv steber informativnega žanra pri nas, svoje široko znanje velikokrat v obliki kolumn podaja tudi na spletni strani 24ur.com. Prav tako bo pomemben člen projektov, ki prihajajo," so zapisali. Eden od teh projektov so bližajoče se evropske volitve, zato 24ur širi tudi svojo dopisniško mrežo. Del ekipe bo tako do septembra tudi dopisnik z Bruslja Peter Žerjavič.