Podjetja Startupi 15.12.2022 13:44

Odprte prijave na dvajseto podjetniško tekmovanje za mlade Popri

Ljubljana, 15. decembra - Odprla se je dvajseta sezona nacionalnega tekmovanja v podjetniških idejah mladih - Popri. Kot so sporočili iz Primorskega tehnološkega parka, ki tekmovanje organizira, prijave v obliki poslovnih modelov zbirajo do 15. februarja. Finale tekmovanja bo potekal 4. aprila 2023 v Novi Gorici.

Nova Gorica. Dvajseto nacionalno tekmovanje v podjetniških idejah Popri. Foto: Primorski Tehnološki Park

Nova Gorica.
Dvajseto nacionalno tekmovanje v podjetniških idejah Popri.
Foto: Primorski Tehnološki Park

Kot so v sporočilu za javnost zapisali organizatorji, tekmovanje spremljajo izobraževalni dogodki, kjer se mladi učijo podjetnih veščin, pridobijo lastne izkušnje in dostop do mentorjev ter prvi stik z gospodarstvom.

Rok za prijavo na tekmovanje v podjetnosti mladih Popri je 15. februar 2023 do 12.00 ure. Mladi na tekmovanju sodelujejo s podjetniškimi projekti, ki jih ob podpori mentorjev razdelajo v poslovni model, izdelajo enostavne prototipe in druge predstavitvene materiale. Prijave lahko oddajo prek spletne platforme https://popri.si.

Tekmovalci so razdeljeni v tri starostne skupine: osnovnošolci od 7. do 9. razreda, dijaki ter študenti in mladi do 29 let. Mladi tako na izobraževalnem kot tekmovalnem delu sodelujejo brezplačno.

Tekmovanje poteka dvostopenjsko. Regijski predizbori, ki jih omogočata ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter agencija Spirit Slovenija, bodo potekali na štirih lokacijah po Sloveniji. Poleg Primorskega tehnološkega parka, ki predizbor organizira za Goriško, Primorsko-notranjsko in Obalno-kraško regijo, bodo na ostalih lokacijah sodelovali še regijski partnerji.

Vse do roka prispele prijave bodo ocenile regijske komisije. Na vsako izmed štirih predizborov se bo uvrstilo največ 12 ekip iz vsake starostne kategorije, ki bodo svoje podjetniške projekte osebno predstavili regijski komisiji. Slednja bo izbrala tri najboljše podjetniške projekte iz vsake starostne kategorije, ki se bodo uvrstili v finale. V finale uvrščene ekipe prejmejo denarno nagrado v višini 500 evrov ter dodatno mentorsko podporo.

Finale tekmovanja bo potekalo 4. aprila 2023 v Novi Gorici, kjer pričakujejo 36 ekip z najboljšimi podjetniškimi projekti. Finalisti bodo svoje podjetniške projekte predstavili pred nacionalno komisijo.

Nagradni sklad v višini 30.000 evrov omogoča Slovenski podjetniški sklad, pri čemer bo 18.000 evrov razdeljeno med ekipe, ki se bodo uvrstile v finale, 12.000 evrov pa bo namenjenih za zmagovalce v vseh treh starostnih kategorijah. Tekmovanje Popri soorganizirajo ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, agencija Spirit Slovenija, Slovenski podjetniški sklad, Mestna občina Nova Gorica in Občina Šempeter Vrtojba.