Podjetja 30.6.2021 9:53

HYCU namerava podvojiti število razvojnikov v Sloveniji na 160

Ljubljana, 30. junija - Podjetje HYCU, proizvajalec informacijskih rešitev za varnostno shranjevanje podatkov, krepi razvojne dejavnosti v Sloveniji. Podjetje v slovenskih razvojnih središčih v Ljubljani, Mariboru in Novi Gorici danes zaposluje 80 strokovnjakov, v naslednjih 12 mesecih pa želijo število razvojnikov povečati na 160, so sporočili.

Ljubljana. Podjetje HYCU Ljubljana. Foto: HYCU

Ljubljana.
Podjetje HYCU Ljubljana.
Foto: HYCU

Ljubljana. Soustanovitelj podjetja HYCU Goran Garevski. Foto: HYCU HYCU® bo v Sloveniji zgradil novo razvojno središče in podvojil število zaposlenih Najsodobnejše razvojno središče in nove zaposlitve bodo pospešile svetovno rast podjetja. LJUBLJANA, BOSTON, 30. 6. 2021 - Podjetje HYCU, Inc., eden vodilnih in najhitreje rastoči svetovni proizvajalec informacijskih rešitev za varnostno shranjevanje podatkov, bo na osnovi kapitalske naložbe Bain Capital Ventures, v višini 87,5 milijona ameriških dolarjev, ki jo je pridobilo v prvem krogu financiranja, okrepilo svoje razvojne dejavnosti v Sloveniji. Podjetje v slovenskih razvojnih središčih v Ljubljani, Mariboru in Novi Gorici danes zaposluje 80 strokovnjakov, v naslednjih 12 mesecih pa želijo število razvojnikov v Sloveniji povečati na 160. Poleg pospešenega odpiranja novih delovnih mest, bo HYCU v Ljubljani, skladno s strategijo rasti na svetovnem trgu, zgradil novo regionalno središče za razvoj programske opreme. Novo razvojno središče bo nudilo najsodobnejšo infrastrukturo in prilagojene delovne prostore, ki jih za učinkovito in ustvarjalno delo potrebujejo razvijalci programske opreme, ki so v samem svetovnem vrhu.

Ljubljana.
Soustanovitelj podjetja HYCU Goran Garevski.
Foto: HYCU

HYCU® bo v Sloveniji zgradil novo razvojno središče in podvojil število zaposlenih

Najsodobnejše razvojno središče in nove zaposlitve bodo pospešile svetovno rast podjetja.

LJUBLJANA, BOSTON, 30. 6. 2021 - Podjetje HYCU, Inc., eden vodilnih in najhitreje rastoči svetovni proizvajalec informacijskih rešitev za varnostno shranjevanje podatkov, bo na osnovi kapitalske naložbe Bain Capital Ventures, v višini 87,5 milijona ameriških dolarjev, ki jo je pridobilo v prvem krogu financiranja, okrepilo svoje razvojne dejavnosti v Sloveniji. Podjetje v slovenskih razvojnih središčih v Ljubljani, Mariboru in Novi Gorici danes zaposluje 80 strokovnjakov, v naslednjih 12 mesecih pa želijo število razvojnikov v Sloveniji povečati na 160. Poleg pospešenega odpiranja novih delovnih mest, bo HYCU v Ljubljani, skladno s strategijo rasti na svetovnem trgu, zgradil novo regionalno središče za razvoj programske opreme. Novo razvojno središče bo nudilo najsodobnejšo infrastrukturo in prilagojene delovne prostore, ki jih za učinkovito in ustvarjalno delo potrebujejo razvijalci programske opreme, ki so v samem svetovnem vrhu.

Ljubljana. Srečanje zaposlenih podjetja HYCU. Foto: HYCU

Ljubljana.
Srečanje zaposlenih podjetja HYCU.
Foto: HYCU

HYCU deluje v panogi večoblačnega varnostnega shranjevanja in obnavljanja podatkov. Storitve nudi več kot 2500 podjetjem po svetu, so v sporočilu za javnost zapisali v družbi.

Na osnovi kapitalske naložbe investitorja Bain Capital Ventures v višini 87,5 milijona ameriških dolarjev bo podjetje okrepilo svoje razvojne dejavnosti v Sloveniji. Poleg pospešenega odpiranja novih delovnih mest bo HYCU v Ljubljani zgradil novo regionalno središče za razvoj programske opreme. Središče bo nudilo najsodobnejšo infrastrukturo in prilagojene delovne prostore za delo razvijalcev programske opreme.

"HYCU nadaljuje s pospešenimi vlaganji v slovenski tehnološki sektor. Ponosni smo, da lahko nastopamo kot privlačen zaposlovalec za inženirje in razvijalce informacijskih tehnologij," je med drugim dejal soustanovitelj in tehnični direktor v podjetju HYCU Goran Garevski.

Glede investicije podjetja iz Silicijeve doline Bain Capital Ventures so v HYCU poudarili, da je to največja naložba tega investitorja v katerokoli zagonsko podjetje. Gre za letos največjo začetno naložbo v industriji zaščite podatkov, so dodali.

Trenutna vrednost svetovnega trga programske opreme za varnostno shranjevanje podatkov znaša 11 milijard ameriških dolarjev in naj bi se v prihodnjih desetih letih več kot podvojila. V HYCU ocenjujejo, da bi v tem času lahko povečali prihodke na pet milijard dolarjev. Podjetje po svetu zaposluje skupno 300 ljudi. "Vizija podjetja HYCU je postati vodilni svetovni ponudnik rešitev za varnostno shranjevanje podatkov in zaščito sodobnih aplikacij, ne glede na arhitekturo, platformo, storitev ali oblak, ki jih hrani," je povedal Garevski.