Podjetja 29.9.2019 8:11

Trboveljski Dewesoft lani z rastjo prihodkov in dobička

Trbovlje, 29. septembra - Trboveljski Dewesoft, ki se ukvarja z izdelavo programske opreme in proizvodnjo elektronskih komponent, je lani ustvaril 19,1 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je 6,4 odstotka več kot leto prej. Lanski čisti dobiček se je povečal za milijon evrov na dobrih pet milijonov evrov.

Trbovlje. Podjetje Dewesoft. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Trbovlje.
Podjetje Dewesoft.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Kot je v lanskemu poslovnem poročilu, ki je objavljeno na spletnih straneh Ajpesa, zapisal direktor Dewesofta Andrej Orožen, bodo tržno vrzel pri prodaji inštrumentov z nižjo hitrostjo vzorčenja dopolnili z novo serijo izdelkov IOLite. Druga linija izdelkov bo Sirius-XHS z 10 milijonov vzorcev na sekundo na kanal.

Razvoj trgov ostaja stalnica za Dewesoft, ki zaposluje 75 delavcev. To je nedvomno nujno glede na svetovno gospodarsko stanje, je ocenil Orožen. Svoje prodajne aktivnosti bodo usmerili predvsem v povečanje aktivnosti v Nemčiji ter pospešeno gradili dodatne tržne segmente v ZDA in v EU.

Po Orožnovih besedah jih sprejeta prodajna politika umerja tudi k agresivnejšemu nastopanju na evropskih trgih. Svoje proizvode in storitve intenzivno promovirajo tudi na evropskih sejmih in preko internetnih povezav.

Za letos Dewesoft načrtuje, da bodo ustvarili okrog 25 milijonov evrov prihodkov, kar je 30 odstotkov več kot lani. Poseben poudarek bodo namenili izdelavi programskega okolja za spremljanje proizvodnega procesa in sledljivosti komponent.