Podjetja Mediji 27.9.2018 15:45

Boštjan Videmšek prejemnik mednarodne Siemensove novinarske nagrade

Ljubljana, 27. septembra - Novinar časnika Delo Boštjan Videmšek je konec avgusta postal nacionalni zmagovalec Siemensove novinarske nagrade, v torek pa je na slavnostni podelitvi na Dunaju prepričal tudi žirije iz 11 držav Srednje in Jugovzhodne Evrope s prispevkom Prihodnost je zdaj, so sporočili iz družbe Siemens.

Ljubljana. Novinar Boštjan Videmšek. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Novinar Boštjan Videmšek.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Videmšek je s prispevkom Prihodnost je zdaj zmagal v konkurenci med 200 prijavljenimi novinarskimi prispevki. Poleg Videmška sta se med najboljše uvrstila tudi novinarja Zsolt Hanula z Madžarske in Ivaylo Stanchev iz Bolgarije.

Mednarodna Siemensova novinarska nagrada poteka v 11 državah Srednje in Jugovzhodne Evrope. Sodelujejo Avstrija, Bolgarija, Črna Gora, Hrvaška, Madžarska, Romunija, Slovaška, Slovenija, Srbija, Izrael in Ukrajina, pri čemer v vsaki državi strokovna žirija izbere nacionalnega zmagovalca, ki se nato pomeri še na mednarodni ravni.

Slovensko strokovno žirijo so letos sestavljali direktor in glavni urednik časnika Finance Peter Frankl, odgovorna urednica Svet kapitala Petra Kovič, odgovorni urednik portala Siol.net in informativnega programa Planet TV Blaž Jarc in vodja korporativnega komuniciranja v družbi Siemens Polona Wallas.

Glavna tema natečaja Siemens CEE Press Award v letu 2018 je bila Digitalna prihodnost mest, industrije in energije. Namen natečaja je spodbujanje odličnih izvirnih novinarskih prispevkov na temo tehnologij, promocija avtorjev ter postavitev tehnološke odličnosti in inovacij na višje mesto v družbi.