Podjetja Startupi 16.5.2018 19:28

Zmagovalec tekmovanja Podim Challenge je Homey

Maribor, 16. maja - Na izzivu startupov Podim Challenge je ob današnjem zaključku mednarodne konference Podim v Mariboru zmagal slovenski startup Homey. Glavna nagrada tekmovanja je potovanje v svetovno startup središče v Silicijevo dolino s programom intenzivnega mreženja z investitorji v skupni vrednosti 10.000 evrov.

Maribor. Zmagovalci tekmovanja Podim Challenge podjetje Homey. Foto: Podim

Maribor.
Zmagovalci tekmovanja Podim Challenge podjetje Homey.
Foto: Podim

Podjetje Homey razvija inovativno mobilno aplikacijo Homey, ki družine na zabaven način pritegne k opravljanju hišnih opravil. Otroke motivira k sodelovanju, staršem pa glede na otrokovo vedenje in opravljena hišna opravila omogoča enostavno nagrajevanje in podeljevanje žepnine, piše na spletni strani Startup Slovenija.

Kot je za STA povedala soustanoviteljica podjetja Homey, odgovorna za trženje in rast v podjetju, Sanja Zepan, so junija lani v podjetju omogočili tudi povezavo z bankami in nastavitev varčevalnih ciljev.

Aplikacija tako staršem omogoča, da nastavijo odgovornosti in opravila za otroke ter žepnino in otrokove varčevalne cilje. Ko otroci zaslužijo denar, ga lahko starši nakažejo neposredno na otrokov varčevalni ali transakcijski račun, saj je aplikacija povezana z bančnimi računi družinskih članov. S tem spodbujajo varčevanje in učijo otroke odgovornega ravnanja z denarjem in osnove delovanja banke, je pojasnila Zepanova.

Pred tem so starši lahko poleg žepnine nastavili tudi druge nagrade, na primer mobilno igrico za otroke, film z interneta, žetone za mobilne igrice, ki jih otroci igrajo ali pa izdelek iz spletne trgovine. Te nagrade lahko starši sedaj omogočijo prek varčevalnih ciljev.

Njihova aplikacija je razširjena predvsem v ZDA, na katero se tudi osredotočajo. Pred kratkim je bila njihova aplikacija uvrščena na naslovnico Applove trgovine z aplikacijami App Store, njihova baza uporabnikov pa se hitro povečuje.

Zmaga in s tem nagrada je po besedah Zepanove prišla v pravem času. "Eden od naših ciljev je sklepanje partnerstev z bankami, hranilnicami in ostalimi morebitnimi poslovnimi partnerji. Veselimo se, da jih bomo spoznali čim več. V zadnjih dveh mesecih smo dosegli tudi precej prodajnih mejnikov, zato se veselimo tudi, da bomo lahko te uspehe delili s potencialnimi investitorji," je še dejala.

Na današnjem zaključnem izboru tekmovanja Podim Challenge se je pomerilo pet finalistov, poleg startupa Homey še Fastcast, Invoice Exchange, BeeRent in Unispotter.

Tekmovanje je del konferenčnega sklopa Podim Challenge, ki povezuje izbrane startupe v zgodnjih fazah razvoja z investitorji in strateškimi korporacijskimi partnerji.

Podimova žirija vsako leto med vsemi prijavljenimi startupi izbere najbolj obetavne, ki se brezplačno udeležijo konference. Izbrani startupi so dobili tudi dostop do Podim 1:1 arene, v okviru katere so letos letos organizirali več kot 600 osebnih sestankov ter srečanj.

Že dan pred uradnim začetkom konference, 14. maja, so se imeli priložnost predstaviti investitorjem in korporativnim partnerjem konference Podim na posebnem Demo dnevu, ki so ga organizatorji letos pripravili prvič.