#družba 16.5.2018 11:21

Fakulteta za elektrotehniko s Svetovnim dnevom IKT

Ljubljana, 16. maja - Katedra za informacijske in komunikacijske tehnologije Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani je ob letošnjem svetovnem dnevu telekomunikacij in informacijske družbe pripravila dogodek Svetovni dan IKT. Ta poteka danes na omenjeni fakultete, postregel pa bo z več predavanji strokovnjakov o aktualnih temah ter s predstavitvami podjetij in študentskih projektov s področja IKT.

Ljubljana. Dogodek Svetovni dan IKT na ljubljanski fakulteti za elektrotehniko. Foto: http://www.fe.uni-lj.si

Ljubljana.
Dogodek Svetovni dan IKT na ljubljanski fakulteti za elektrotehniko.
Foto: http://www.fe.uni-lj.si

Dogodek bo postregel z vrsto predavanj strokovnjakov iz industrije in fakultete, med njimi bo tudi predavanje z naslovom SpaceX in nosilne rakete vesoljskega tovora dr. Matjaža Vidmarja s fakultete za elektrotehniko.

Jerneja Žganec Gros iz Alpineona bo predstavila najnovejše dosežke na področju govornih in slikovnih tehnologij, ki jih je možno uporabiti v naprednih uporabniških vmesnikih za komunikacijo in avtentikacijo oseb.

Sledilo bo predavanje Andreja Breliha iz podjetja NERVteh o vplivu človeškega faktorja na varno vožnjo ter Primoža Napotnika iz Iskratela, ki bo predstavil hitre optične komunikacije prihodnosti.

Predavateljem se bosta pridružila tudi Luka Mali (MakerLab), ki bo predstavil pot od inovativne študentske ideje do razvitega prototipa ter dr. Matej Zajc s fakultete za elektrotehniko, ki bo predstavil projekt BENEFIT.

Poleg tega bo svoje rešitve in tehnologijo predstavljalo osem podjetij, preko katerih bodo lahko študentje spoznali svet informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT). To so CloudMondo, CosyLab, Telekom Slovenije, Sportradar, SmartIS, IBM Slovenija, Iskraemeco in Iskratel.

Obiskovalci bodo lahko spoznali tudi pred kratkim razvite študentske projekte. Med predstavljenimi projekti bodo tudi električna rolka, mikro prenosni Dopplerejev radar, zračna miš in različne mobilne aplikacije.