14.6.2017 11:52

V Mariboru razglasili najboljše študente tamkajšnje univerze

Maribor, 14. junija - Študent 2. letnika magistrskega študijskega programa na Fakulteti za strojništvo Matevž Frajnkovič se lahko pohvali z nazivom najboljšega študenta Univerze v Mariboru. Nagrado mu je univerza podelila skupaj s partnerjema, Elektrom Maribor in Energijo Plus. Kot so zapisali, želijo študente na ta način motivirati pri nadaljnjem izobraževanju.

Hoče. Logotip Univerze v Mariboru. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Hoče.
Logotip Univerze v Mariboru.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Frajnkovič se lahko pohvali z uvrstitvijo med najboljših pet odstotkov študentov v generaciji. Svojo študijsko odličnost dopolnjuje z aktivnim sodelovanjem kot tutor in član Študentskega sveta Fakultete za strojništvo. Komisijo je prepričal še s sodelovanjem na več raziskovalnih in razvojnih projektih ter znanstvenimi objavami.

Drugo mesto je zasedel študent 6. letnika študijskega programa Splošna medicina na Medicinski fakulteti Tadej Petek, tretje mesto pa študent 2. letnika magistrskega študijskega programa Mehatronika na Fakulteti za strojništvo Dušan Fister.

Najboljši študent Univerze v Mariboru je prejel denarno nagrado v višini 600 evrov, drugo in tretje uvrščeni pa sta prejela nagradi v vrednosti 400 in 200 evrov.

Nagrade najboljšim študentom so podelili na slavnostni prireditvi, ki je potekala v sklopu prireditve Regionalno razvojne zgodbe - vrtnice in vino in kjer so se zbrali tudi rektor Univerze v Mariboru Igor Tičar, predsednik uprave Elektra Maribor Boris Sovič in direktor družbe Energija plus Bojan Horvat.