Podjetja #družba 29.11.2016 9:11

Slovenska rešitev eVineyard zmagovalka natečaja SAP HCP Challenge

Bratislava, 29. novembra - Slovenska rešitev eVineyard je bila na letošnjem natečaju SAP HCP Challenge izbrana kot najboljša rešitev iz oblaka, uporabljena na platformi SAP Hana, v Srednji in Vzhodni Evropi. Natečaj je bil odprt za zagonska in že uveljavljena podjetja, izbor pa je potekal na dogodku v Bratislavi, na katerega so prišli sodelujoči iz šestih držav Srednje in Vzhodne Evrope.

Slovaška, Bratislava. Proizvajalec poslovne programske opreme SAP je izvedel tekmovanje SAP HCP Challenge. Foto: SAP

Slovaška, Bratislava.
Proizvajalec poslovne programske opreme SAP je izvedel tekmovanje SAP HCP Challenge.
Foto: SAP

Slovaška, Bratislava. Proizvajalec poslovne programske opreme SAP je izvedel tekmovanje SAP HCP Challenge. Foto: SAP

Slovaška, Bratislava.
Proizvajalec poslovne programske opreme SAP je izvedel tekmovanje SAP HCP Challenge.
Foto: SAP

Rešitev eVineyrad, ki najnovejšo tehnologijo povezuje s potrebami vinogradnikov, velja za najenostavnejši sistem upravljanja dela vinogradnikov na svetu, so sporočili iz slovenske podružnice družbe nemškega proizvajalca poslovne programske opreme SAP.

V rešitev so integrirani zemljevidi lokacij, načrt dela, vremenski podatki, napotki za vinogradnike in drugo, kar vinogradnikom omogoča takojšnji vpogled v stanje vinograda. Rešitev uporablja tudi napredno analitiko ter vinogradniku svetuje o potrebnih aktivnostih skozi celotno sezono.

"Za sodelovanje pri natečaju smo se odločili, ker nam to predstavlja odlično priložnost za vstop na trg s pomočjo tehnologije SAP," je dejal tehnični izvršni direktor podjetja eVineyard Matic Šerc.

Slovensko podjetje je bilo eno izmed treh zmagovalcev. Na odru za zmagovalce sta se jim pridružili še dve zagonski podjetji iz Poljske - FindWiz z rešitvijo za pregled stanja v skladišču ter SmartCar z rešitvijo za boljše upravljanje in optimizacijo voznega parka in celo zgradb.

Zmagovalcem bodo zagotovili vsa potrebna orodja, s katerimi bodo razvijali svoje ideje in jih realizirali v dejansko poslovanje z mednarodno prisotnostjo. Prejeli bodo triletni dostop do oblačne platforme SAP HANA.

Prav tako bodo prejeli podporo tehničnih strokovnjakov družbe SAP ter dostop do njihove obsežne baze več kot 300.000 strank po svetu. Zmagovalci bodo tako v letu 2017 povabljeni na regionalne SAP Forume, kjer bodo imeli priložnost predstaviti svoje rešitve strankam in partnerjem družbe SAP.