3.7.2015 10:30

#EUface za mlade evropske face

Ljubljana, 3. julija - Slovenska tiskovna agencija (STA) je začela izvajati projekt osveščanja mladih o vlogi Evropskega parlamenta z naslovom #EUface. V okviru enoletnega projekta bomo pripravljali multimedijske zgodbe o mladih Slovencih, skozi katere se bodo zrcalile prednosti in priložnosti v EU, h katerim je s svojim delovanjem prispeval tudi Evropski parlament.

Ljubljana. Mladi, dijaki, študenti, sprehajalci. Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana.
Mladi, dijaki, študenti, sprehajalci.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Zgodbe o evropskih facah oziroma mladih, ki so evropske pridobitve uspešno izkoristili za svoje izobraževanje, zdravje, prosti čas, podjetniško idejo ali kakšen drug namen, bomo objavljali na spletnem mestu https://krog.sta.si/euface ter jih širili tudi prek spletnih družbenih omrežij pod ključno besedo #EUface.

Poleg omenjenih zgodb, ki bodo ob besedilu in fotografiji vsebovale tudi video prispevek, bomo na istem spletnem mestu pripravljali tudi kratke novice, pomembne za mlade. Gre tako za novice o delovanju Evropskega parlamenta kot tudi za drugo dogajanje, ki je pomembno za mlade in njihovo angažiranje v evropskem prostoru.

Projekt #EUface bomo sklenili aprila prihodnje leto, z razglasitvijo naj evropske mlade face po izboru uporabnikov spletnih družbenih omrežij in spletnega mesta STAkrog ter s tematsko okroglo mizo, ki jo bomo prenašali tudi v živo prek spleta.