#EUface

priložnost 28.4.2017 16:12

Za mlade prevzemnike kmetij na voljo 14 milijonov evrov

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je danes objavilo javni razpis za podporo mladim kmetom za vzpostavitev kmetijskega gospodarstva in kmetijske dejavnosti. Na voljo je 14 milijonov evrov sredstev, minister Dejan Židan pa pričakuje okoli 400 novih mladih prevzemnikov kmetij.

novica 28.4.2017 14:29

Evropski parlament potrdil evropsko leto kulturne dediščine 2018

Evropski parlament je v četrtek potrdil predlog Evropske komisije, da se leto 2018 razglasi za evropsko leto kulturne dediščine. Številni dogodki na lokalni, regionalni, nacionalni in evropski ravni bodo priložnost za krepitev občutka pripadnosti evropski družini ter opozarjanje na evropsko dediščino in vrednote ter njihovo ohranjanje.

Igra Evrope novica 28.4.2017 12:25

Prihodnji teden mladi v vlogi evropskih poslancev

Mladi bodo prihodnji teden v okviru simulacije Evropskega parlamenta prevzeli vlogo evropskih poslancev ter spoznali delovanje procesov, ki potekajo v Evropskem parlamentu, tudi v praksi. Na dogodku, ki ga 5. maja v okviru projekta Igra Evrope pripravljata Mladinski svet Slovenije (MSS) in Društvo za podporo mladim, bodo mladi razpravljali o znižanju starostne meje za pridobitev volilne pravice na 16 let. Prijave so na voljo le še do 1. maja.

novica 28.4.2017 11:01

Živa Ploj Peršuh za STA: Evropski karierni center za mlade umetnike odpira možnost znanj v različnih umetniških vejah

pogovarjala se je Ksenija Brišar

V Ljubljani je lani začel delovati Evropski karierni center za mlade umetnike - Triple Bridge, namenjenem celovitemu izobraževanju mladih umetnikov ter skrbi za njihov nadaljnji razvoj. Center ponuja različne uvide v možno kariero, je za STA povedala dirigentka in umetniška vodja Akademije Branimir Slokar Živa Ploj Peršuh.

priložnost 28.4.2017 8:54

Organizatorji vabijo mlade k soustvarjanju NEXTivala

Organizatorji NEXTivala, ki se bo odvil 1. junija v ljubljanskem Parku Zvezda, mlade vabijo k njegovemu soustvarjanju. Prijave zbirajo do 1. maja do 12. ure. Namen festivala je javna in medijska predstavitev različnih projektov nastalih v organizacijah, ki se ukvarjajo z mladinskim delom in neformalnim izobraževanjem na področju ljubljanske občine.

novica 26.4.2017 15:25

Bruselj predlaga nova pravila za starševski dopust

Evropska komisija je danes objavila nov, zajeten socialni sveženj. Ta vključuje zakonodajni predlog za nova pravila za starševski dopust, ki naj bi zagotovila večjo zastopanost žensk na trgu dela. Na sploh želi komisija z novim svežnjem zmanjšati socialne neenakosti v EU, ki so eden od razlogov za vzpon evroskepticizma.

novica 26.4.2017 14:28

Za šolarje se začenjajo prvomajske počitnice

Za večino šolarjev je danes zadnji šolski dan pred prvomajskimi prazniki, ko bodo učenci in dijaki skupno prosti šest dni. Nekateri pa bodo doma še dan več, saj že danes niso imeli pouka, kar bodo nadomestili z delovno soboto. V šolske klopi se bodo šolarji vrnili 3. maja, do takrat pa jim marsikje ponujajo bogat progam počitniških aktivnosti.

novica 26.4.2017 12:14

Vlada sprejela uredbo o sofinanciranju doktorskega študija

Vlada je danes sprejela uredbo o sofinanciranju doktorskega študija, s katero se po njihovih navedbah usklajuje sistemsko drugačen in stabilnejši način sofinanciranja. Sredstva se bodo po novem delila na podlagi števila diplomantov tretje stopnje javnega visokošolskega zavoda v zadnjih petih letih.

#EUface