#EUface

Startupi novica #družba 8:11

Nagrajene tri najbolj perspektivne podjetniške ideje mladih

V okviru projekta Spodbujamo ustvarjalnost, podjetnost in inovativnost med mladimi, ki ga izvaja Spirit Slovenija v sodelovanju z Slovenskim podjetniškim skladom, je strokovna komisija izbrala tri najbolj perspektivne ideje dijakov in osnovnošolcev. Te imajo potencial za nadaljnji razvoj in realizacijo, so sporočili iz Spirita.

novica 21.3.2019 17:41

Za ljubljanske študente v stiski na voljo 40.000 evrov denarnih pomoči

Fundacije Študentski tolar, ki deluje v okviru ljubljanske študentske organizacije, je za socialno ogrožene študente razpisala denarno pomoč v skupni višini 40.000 evrov. Študenti se na poziv lahko prijavijo najkasneje do 19. aprila, so sporočili iz organizacije. Posameznik lahko dobi denarno pomoč v vrednosti od 400 do 600 evrov.

priložnost 21.3.2019 8:44

PINA Terminal išče kandidata za projekt prostovoljstva v Latviji

PINA Terminal išče kandidata za 12-mesečni projekt prostovoljstva v Latviji, z začetkom 1. maja. Gostiteljska organizacija je mladinski center Nica, v obmorskem mestecu Nica, v Latviji. Iščejo prostovoljca starega od 18 do 26 let, ki se bo vključil v projekt solidarnostnega prostovoljstva Solidarity Seekers. Rok prijave je 30. marec.

novica znanost 20.3.2019 18:44

Študenti so si za izolski otok zamislili sistem plavajočih pomolov

Študenti ljubljanske fakultete za arhitekturo so danes predstavili idejni zasnovi izolskega otoka v vzhodnem delu mesta. Obe zasnovi predvidevata sistem plavajočih pomolov, kar bi predstavljalo bistveno manj agresiven poseg v morsko okolje. Umestitev dodatnih površin na morju bi šla z roko v roki z ozelenitvijo in revitalizacijo celotnega območja.

novica 20.3.2019 18:07

Za mlade s posebnimi potrebami na trgu dela ključno sodelovanje šole in delodajalcev

Pri uspešnem prehodu mladih s posebnimi potrebami na trg dela je že v času šolanja ključno učinkovito sodelovanje šole z delodajalci in izvajalci zaposlitvene rehabilitacije, so izpostavili udeleženci okrogle mize o mladostnikih s posebnimi potrebami na trgu dela. Pri tem pa delodajalci potrebujejo dodatne spodbude, so opozorili.

novica 20.3.2019 15:32

V EU dogovor o koordinaciji sistemov socialne varnosti

Evropski parlament, Svet Evropske unije in Evropska komisija so v torek dosegli dogovor, ki spreminja evropska pravila o koordinaciji sistemov socialne varnosti držav članic. Dogovor posodablja in varuje pravice državljank in državljanov v drugih državah članicah EU ter olajšuje sodelovanje med nacionalnimi organi.

novica #družba 20.3.2019 13:30

Na zgornjem Gorenjskem Semenjalnica za pridelavo ekoloških semen

Na zgornjem Gorenjskem je oktobra lani zaživel projekt Semenjalnice, katerega cilj je vzpostavitev pridelave ekoloških semen in ohranitev biotske raznovrstnosti. Projekt vseh sedmih zgornjegorenjskih občin je pridobil tudi evropska sredstva in bi lahko služil kot vzorčni projekt za povečanje samooskrbe Slovenije.

#EUface