#EUface

novica 1.7.2020 9:21

Osmošolec po vrsti video razlag zdaj izdal še brošuro

Ul Zorc Rupnik, ki je v času epidemije covida-19 kot osmošolec začel prek Youtube kanala Slova na izi razlagati slovensko slovnico, je zdaj izdal še učni pripomoček v obliki brošure Slova na izi. V njej je zbral povzetke vseh svojih video razlag slovničnih pravil. Youtube kanal Slova na izi ima že skoraj tisoč naročnikov in prek 80.000 ogledov.

novica #družba 18.6.2020 16:22

Zaživela spletna stran jezikovnih poklicev

Oddelek za prevajalstvo ljubljanske filozofske fakultete in združenje konferenčnih tolmačev sta danes predstavila portal jezikovnih poklicev, ki je rezultat štirimesečnega projekta študentov. Portal na enem mestu predstavlja značilnosti posameznih jezikovnih poklicev in njihovih združenj ter ozavešča javnost o njihovem delu in vlogi v družbi.

priložnost 18.6.2020 13:17

Za mlade pripravljeno izobraževanje za delo v nevladnem sektorju

V Kulturno izobraževalnem društvu PiNA bodo v sklopu kampanje Negovanje sveta je lahko služba mladim pripravili 80-urno izobraževanje za delo v nevladnem sektorju. Potekalo bo v sodelovanju z več kot 40 nevladnimi organizacijami in s pomočjo izkušenih mentorjev. Enega od udeležencev bodo nagradili z enoletno zaposlitvijo v izbrani organizaciji.

novica #družba 11.6.2020 12:42

Interaktivni sledilnik kljubuje očitkom o pomanjkanju evropske solidarnosti v pandemiji

Evropski think tank Evropski svet za zunanje odnose (ECFR) je danes predstavil posebno interaktivno orodje, ki beleži na različne načine izraženo solidarnosti v času pandemije covida-19 v EU. S tem želi v prvi vrsti kljubovati trditvam o pomanjkanju evropske solidarnosti v tem času in nepomembnosti evropske ravni pri upravljanju krize.

novica #družba 9.6.2020 12:43

Za izvajanje pouka na daljavo štiri milijone evrov evropskih sredstev

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori programu Covid-19 - dodatna podporna IKT za izvajanje vzgojno-izobraževalnega procesa. Z njo bo ministrstvo za izobraževanje financiralo orodja za izvajanja izobraževanja na daljavo in kupilo 4220 prenosnih računalnikov za tiste, ki nimajo potrebne opreme.

novica 7.6.2020 8:59

Med finalisti nagrade Natura 2000 tudi slovenski projekti

Evropska komisija je ta teden objavila seznam 27 finalistov nagrade Natura 2000, ki jih je izbrala med 79 prijavami iz 26 držav članic in Velike Britanije. Med njimi so tudi trije slovenski projekti, so sporočili iz Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji.

priložnost 27.5.2020 17:08

Svet Evrope išče svetovalce v projektu Hiša za otroke

Svet Evrope je objavil razpis za zagotavljanje svetovalnih storitev v projektu Hiša za otroke po modelu Barnahus v Sloveniji. Gre za vodilni evropski model za otrokom prijazni multidisciplinarni in medinstitucionalni odziv na spolno zlorabo otrok in nasilje nad otroci. Rok za prijavo je 19. junij, so sporočili iz ministrstva za pravosodje.

novica 10.5.2020 9:30

Prvič po desetih letih študentov spet več kot v prejšnjem študijskem letu

Za tekoče študijsko leto 2019/20 je bilo v terciarno izobraževanje v Sloveniji vpisanih 76.728 študentov, kar je za odstotek več kot v prejšnjem študijskem letu. Skoraj 6000 študentov je prišlo na študij iz tujine, večina iz držav bivše Jugoslavije. Povprečni študent je star skoraj 24 let.

novica #družba 20.4.2020 16:37

Prvi panevropski hackathon z naslovom #EUvsVirus

Evropska komisija in članice EU bodo konec tedna izvedle prvi panevropski hackathon #EUvsVirus. Organizirajo ga v želji po razvoju inovativnih rešitev za različne izzive, ki jih je razkrila pandemija novega koronavirusa. Hackathon bo potekal med petkom in nedeljo, združil bo več kot 60.000 udeležencev, iskali bodo rešitve za šest ključnih izzivov.

#EUface