#EUface

novica 16.10.2020 9:44

Novi koronski zemljevid EU objavljen na spletu

Enoten zemljevid zelenih, oranžnih, rdečih in sivih območij v EU, ki naj bi izboljšal preglednost in predvidljivost nacionalnih ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa ter čim bolj zavaroval svobodno gibanje oseb v schengenskem prostoru, je od četrtka vsem dostopen na spletu. Zelenih držav na njem sicer skorajda ni.

novica 14.10.2020 19:55

Z mladinskim delom proti brezposelnosti mladih

Mariborsko združenje Epeka s partnerji izvaja projekt Z mladinskim delom proti brezposelnosti mladih - Fair Employment, s katerim želi pomagati mladim do službe. V obdobju od februarja letos do septembra 2021 bodo zajeli 78 oseb, ki jih bodo vključevali v inovativne oblike mladinskega dela in tako širili njihova znanja in izkušnje za delo.

novica #družba 13.10.2020 18:15

EU z enotnim koronskim zemljevidom za uskladitev omejitev potovanj

Ministri EU za evropske zadeve so danes v Luksemburgu potrdili priporočilo za usklajevanje omejitev potovanj zaradi covida-19, ki ni zavezujoče. Članice so se dogovorile o enotnem zemljevidu zelenih, oranžnih, rdečih in sivih območij, a bistveno razvodenile osnovni predlog Evropske komisije. Veliko vprašanj ostaja odprtih.

novica 11.10.2020 9:30

Evropski parlament za boljši izkoristek evropskega jamstva za mlade

Evropski parlament je v četrtek sprejel resolucijo, s katero članice EU poziva, naj v celoti izkoristijo evropsko jamstvo za mlade. Mladim bi morali zagotoviti kakovostna, raznolika in prilagojena delovna mesta, usposabljanje ali pripravništvo. Neplačano delovno prakso, pripravništvo ali vajeništvo pa bi morali prepovedati, so prepričani.

novica 8.10.2020 15:28

Slovenka po novem na čelu delegacije EU v Kanadi

Nova vodja delegacije EU v Ottawi bo Melita Gabrič, sedanja veleposlanica Slovenije v Kanadi, so danes sporočili z zunanjega ministrstva. Kot izpostavljajo, gre za najpomembnejše imenovanje, ki ga je v 16 letih članstva v EU dobila Slovenija v sistemu evropske diplomacije. Za uradno imenovanje Gabričeve je sicer potrebno še soglasje Kanade.

novica 7.10.2020 11:21

Evropski parlament za bolj ambiciozen podnebni cilj do leta 2030

Evropski poslanci so danes podprli cilj o 60-odstotnem zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov do leta 2030 v primerjavi z letom 1990. S tem so se zavzeli za ambicioznejši cilj, kot ga predlaga Evropska komisija. O resoluciji bo Evropski parlament dokončno glasoval popoldne.

novica 6.10.2020 9:08

V okviru evropskega projekta razdelili skoraj tono zemlje

Partnerji v projektu Urbana zemljina za hrano so pretekli teden v akciji Zamenjaj in pridelaj spodbujali ponovno uporabo kot način ravnanja z odpadki. Občani so v zameno za uporabne stvari prejeli rodovitno zemljo, avtohtona semena ali lonček za večkratno uporabo. Največ je bilo povpraševanja po zemlji, ki so je razdelili dobrih 900 kilogramov.

priložnost 4.10.2020 8:25

V sklopu projekta EUYOU po državi različni dogodki o ozaveščanju pravic državljanov EU

V oktobru se bo v sklopu projekta EUYOU v lokalnih skupnostih po državi odvilo 40 lokalnih dogodkov, ki bodo mlade in vse ostale zainteresirane državljane EU ozaveščali o njihovih pravicah, mobilnosti in vključevanju v lokalne demokratične skupnosti. Dogodki se bodo prilagodili za vsako skupnost posebej, so sporočili iz mladinske mreže MaMa.

#EUface