#EUface

novica 22.6.2018 12:56

Dosežki na lanski poklicni maturi primerljivi z dosežki iz preteklih let

Dosežki dijakov na poklicni maturi 2017 so primerljivi z dosežki v preteklih letih in nekoliko boljši kot na poklicni maturi 2016, ugotavlja poročilo o poklicni maturi za lansko leto, ki ga je sprejel strokovni svet za poklicno in strokovno izobraževanje. Člani so menili, da so minili časi, ko je poklicna matura veljala za manj vredno od splošne.

novica 22.6.2018 9:22

Šolarji letos še zadnjič sedli v šolske klopi

Šolarji so danes še zadnjič sedli v šolske klopi, danes bodo prejeli tudi zaključna spričevala. Nato pa se zanje začenjajo poletne šolske počitnice, na učenje in zvezke bodo lahko pozabili za kar dva meseca in pol. Da bodo počitnice polne doživetji bodo poskrbele številne organizacije z delavnicami, poletnimi šolami, izleti in letovanji.

priložnost 22.6.2018 9:00

Prijavi se na mednarodno poletno šolo politične ekologije

Na fakulteti za družbene vede v Ljubljani bo med 3. in 7. septembrom potekala mednarodna poletna šola politične ekologije poletna šola politične ekologije, ki ponuja priložnost za pridobivanje novih znanj s področja politične ekologije, omogoča vstop v novejšo svetovno znanstveno in strokovno produkcijo ter ponuja možnost za povezovanje domače in tuje produkcije ter akterjev na tem področju. Za akreditiran program za magistrske in doktorske študente se je mogoče prijaviti do 30. junija, vsi ostali se lahko prijavijo do 15. julija.

novica 21.6.2018 13:38

Omejitve vpisa bodo na 88 študijskih programih

Vlada je sprejela sklep o soglasju k omejitvam vpisa v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe na javnih in koncesioniranih visokošolskih zavodih v študijskem letu 2018/2019. Omejitve vpisa bodo na 88 študijskih programih, so sporočili po seji vlade.

novica 20.6.2018 14:33

Državni izpitni center objavil prve grobe analize letošnjega NPZ

Državni izpitni center je danes objavil prve grobe analize nacionalnega preverjanja znanja (NPZ) v letošnjem šolskem letu. V 6. razredu so učenci pri preizkusu iz slovenščine dosegli 46,2 odstotka možnih točk, pri matematiki pa 52,5 odstotka. V 9. razredu so pri slovenščini dosegli 51 odstotkov, pri matematiki pa 53,1 odstotka možnih točk.

novica 20.6.2018 9:41

Evropska sredstva za karierne centre za mlade

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je kot organ upravljanja izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis za sofinanciranje projektov kariernih centrov za mlade. Skupna višina sredstev, namenjenih za javni razpis, je 2,5 milijona evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval dva milijona evrov.

#EUface