#EUface

novica 23.9.2020 12:30

V spletni razpravi pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji za čim manj brezposelnih

Sodelujoči v današnji spletni razpravi o pomoči Evrope pri blaženju socialne stiske po pandemiji, ki jo je pripravila pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji, so poudarili nujnost prizadevanj za manj brezposelnih. V to smer gredo tudi ukrepi iz evropske sheme SURE, ki so jih na pristojnem ministrstvu že pripravili ali so še v pripravi.

novica 18.9.2020 14:37

Mladi za podnebno pravičnost opozorili na pogubnost predlagane podnebne strategije

Mladi za podnebno pravičnost so na Gospodarskem razstavišču prekinili predstavitev osnutka dolgoročne podnebne strategije Slovenije do leta 2050, saj je ta po njihovi oceni poguben. "Vodi nas v podnebni zlom, pospešuje betoniranje narave in povečuje revščino," so prepričani. Okoljski minister Andrej Vizjak je bil do početja mladih kritičen.

novica #družba 13.9.2020 10:42

Gimnazija Celje-Center z nagrado za inovativnost pri pouku športne vzgoje na daljavo

Zaradi inovativnih rešitev pri pouku športne vzgoje na daljavo je Gimnazija Celje-Center postala ena izmed 34 slovenskih vrtcev in šol, ki sta jih Zavod Planica in šolsko ministrstvo nagradila z zlatim priznanjem. Športni pedagogi šole so tako med marcem in junijem športu na daljavo z inovativnimi idejami in rešitvami dali povsem novo dimenzijo.

novica 12.9.2020 9:02

V EU biološko prečiščene 88 odstotkov odpadne vode

V EU se zbere 95 odstotkov, biološko pa prečisti 88 odstotkov odpadne vode. Čeprav je trend pozitiven, je treba še veliko storiti, je v poročilu opozorila Evropska komisija. Evropsko komisar za okolje, oceane in ribištvo Virginijus Sinkevičius je napovedal spodbujanje naložb v okoljsko infrastrukturo po vsej Evropi.

novica 10.9.2020 16:36

Vinski univerzum znova izbira naj mladega slovenskega vinarja

Skupnost mladih ljubiteljev vina, znana pod imenom Vinski univerzum, tudi letos v sodelovanju z Lidlom pripravlja prenovljeni natečaj, ki so ga zadnjih sedem let pripravljali pod imenom Lidlov mladi vinar in bo po novem nosil naziv Mladi vinar Slovenije. Z njim želijo mladim vinarjem ponuditi priložnost, da izdelke predstavijo ljubiteljem vina.

novica 2.9.2020 16:20

Znova se bliža vseevropsko tekmovanje mladih prevajalcev

Evropska komisija je danes naznanila začetek vsakoletnega vseevropskega tekmovanja za mlade prevajalce Juvenes Translatores. Od danes se lahko srednje šole iz držav članic EU prijavijo na spletu in tako svojim dijakom omogočijo, da se pomerijo z vrstniki iz vse Evrope. Tekmovanje bo potekalo 26. novembra na spletu, istočasno na vseh izbranih šolah.

#EUface