#EUface

priložnost 11.12.2017 9:17

Nov program poučevanja evropske zgodovine s filmom

V Sloveniji in štirih drugih evropskih državah bo v letošnjem šolskem letu izvajan nov srednješolski izobraževalni program Poučevanje evropske zgodovine s filmom. Projekt v Sloveniji vodi in izvaja Zavod za uveljavljanje vizualne kulture Vizo. Prijave so možne do 15. decembra.

priložnost 10.12.2017 9:30

Filmski natečaj za mlade o sprejemanju odločitev na območju Alp

V okviru projekta GaYA My Alps - My Chance poteka filmski natečaj za mlade. Ti lahko do konca maja prihodnjega leta na natečaj prijavijo svoje kratke filme, v katerih bodo prikazali aktivno sodelovanje mladih pri sprejemanju odločitev na lokalni ravni na območju Alp, so sporočili iz organizacije Cipra International.

priložnost 10.12.2017 9:00

Sodeluj na natečaju Keep the World Moving

Študenti vseh evropskih držav in izobrazbenih smeri lahko sodelujejo na nagradnem natečaju Keep the World Moving. Z natečajem v okviru projekta Activity Square Europe želijo pridobiti ideje, s katerimi bi spodbudili otroke in mladostnike k večji fizični aktivnosti.

novica Turizem 9.12.2017 10:37

Na Rogli načrtujejo postavitev pešpoti med krošnjami

Zreški občinski svetniki so nedavno potrdili začetek štiri milijone evrov vredne naložbe v projekt Hoja med krošnjami, s katerim bodo na Rogli lahko uredili dodatne zunanje športne površine ter tako poskrbeli za še bolj bogato ponudbo tudi izven zimske smučarske sezone. Kot predvideva časovni načrt, naj bi bil projekt končan do poletja 2019.

novica 9.12.2017 10:00

V ospredju proračuna EU za leto 2018 mladi, rast in varnost

V ospredju proračuna EU za prihodnje leto bodo mladi, rast in varnost. Evropski poslanci so v njem zagotovili več podpore za nezaposlene mlade in dodatno financiranje za majhna in srednja podjetja, raziskovalne programe in program Erasmus+. Prevzete obveznosti za leto 2018 znašajo 160,1 milijarde evrov, odobrena plačila pa 144,7 milijarde evrov.

novica 8.12.2017 11:08

Arena Stožice bo drevi utripala v Ritmu mladosti

V areni Stožice bo drevi 11. ritem mladosti združil slovenski zasedbi Dan D in Mi2. Po receptu, poznanem od lanskoletnega simultanega nastopa Siddharte in Big Foot Mame, si bosta domača banda delila unikatni dvojni oder in izmenično izvajala svoje največje hite, pri čemer jim bodo na pomoč priskočila še nekatera vroča imena domače glasbene scene.

priložnost 8.12.2017 8:48

Evropska vesoljska agencija išče pripravnike

Evropska vesoljska agencija (Esa) je objavila razpise za mlade pripravnike. Program Young Graduate Trainee nudi priložnost za mlade, da po končani drugi stopnji študija opravljajo pripravništvo v mednarodnem okolju z izjemnimi delovnimi pogoji, ki jih nudi Esa.

novica 7.12.2017 14:07

Leto evropske kulturne dediščine 2018: Kjer preteklost sreča prihodnost

Na evropskem kulturnem forumu, ki danes in v petek poteka v Milanu, so uradno odprli evropsko leto kulturne dediščine 2018. Usmerjeno bo na bogastvo kulturne dediščine Evrope, pri čemer bo poudarek na njegovi vlogi pri oblikovanju skupnega zavedanja o identiteti in pri izgradnji prihodnosti Evrope, so sporočili z Evropske komisije.

novica znanost 6.12.2017 16:04

Na Univerzi v Ljubljani podelili Prešernove nagrade

Na Univerzi v Ljubljani so danes podelili Prešernove nagrade študentom za najboljša dela na področju znanosti in umetnosti. Izbrani študenti so prejeli diplomo z gravirano Prešernovo podobo in denarno nagrado. Slavnostna govornica dogodka je bila zgodovinarka in prejemnica prestižnega financiranja ERC Advanced Grant 2016 Marta Verginella.

#EUface