#EUface

priložnost 18:39

Le še nekaj dni za prijavo na fotografski natečaj Huawei Next Image

Natečaj Next Image, ki ga je pripravilo podjetje Huawei v sodelovanje z National Geographic, je doslej pritegnilo že 1000 udeležencev, ki so skupno oddali že več kot 27.000 fotografij, zajetih s telefoni. Slovenski udeleženci so skupno prispevali 1000 fotografij, piše v sporočilu za javnost. Na natečaj se je mogoče prijaviti še do 20. avgusta.

novica 13:09

Svoje mnenje o poletnem času podalo več kot 4,6 milijona Evropejcev

Na spletnih straneh Evropske komisije se je v četrtek zaključil posvetovalni vprašalnik, v okviru katerega je več kot 4,6 milijona Evropejcev podalo svoje mnenje o ureditvi poletnega časa. Komisija bo sedaj pregledala odgovore in v prihodnjih tednih objavila rezultate, so danes sporočili iz Bruslja.

novica 12:45

Z akcijo Šola za vse! do šolskih potrebščin za socialno ogrožene otroke

Gibanje za dostojno delo in socialno družbo te dni izvaja akcijo zbiranja šolskih potrebščin za novo šolsko leto. Vsakoletno nakupovanje šolskih potrebščin je namreč za marsikaterega starša velik finančni zalogaj, ugotavljajo. Akcija z naslovom Šola za vse! bo potekala do konca meseca, so sporočili.

priložnost 16.8.2018 18:57

Fotografski natečaj o tem, da brez kulture ni prihodnosti

Generalni direktorat za mednarodno sodelovanje in razvoj Evropske komisije je v sklopu kampanje #NoCultureNoFuture objavil fotografski natečaj, s katerim poziva uporabnike in uporabnice Instagrama, stare najmanj 16 let, da delijo fotografije, ki prikazujejo, kako kulturna dediščina pripomore k srečni in mirni družbi.

novica #družba 14.8.2018 10:00

Slovenski raketni modelarji dvakratni svetovni podprvaki

Slovenski modelarji so na mladinskem in članskem svetovnem prvenstvu raketnih modelarjev na Poljskem osvojili štiri medalje, dve ekipni srebrni in dve posamezni bronasti. Letos je na prvenstvu sodelovalo 14 slovenskih reprezentantov, ki so se pomerili v konkurenci 400 tekmovalcev iz 24 držav, so sporočili iz Zveze za tehnično kulturo Slovenije.

novica 14.8.2018 9:37

Izteka se rok za oddajo prošnje za subvencionirano bivanje študentov

V četrtek je zadnji rok za oddajo prošnje za sprejem in podaljšanje subvencioniranega bivanja študentov visokošolskega študija v študentskih domovih, dijaških domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2018/19. Študenti morajo prošnjo oddati preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ.

novica 13.8.2018 16:04

Po zagotovilih ministrstva pri odločanju o državnih štipendijah ne bo večjih zamud

Pred začetkom novega šolskega oziroma študijskega leta so se pojavile nekatere informacije, da naj bi odločanje o vlogah za državne štipendije na centrih za socialno delo zapletla nadgradnja informacijskega sistema. A na ministrstvu za delo so zagotovili, da bi ta odločanje o pravici do državne štipendije lahko zamaknila največ za mesec dni.

#EUface