#EUface

novica 23.6.2017 8:00

Deseta slovensko-britanska pustolovska odprava in 20. let programa MEPI

V Bohinju se je v četrtek zaključila tradicionalna, že 10. slovensko-britanska odprava mladih po slovenskih gozdovih, ki je potekala v okviru programa MEPI. Pustolovska odprava, v kateri sodelujeta Truro School in Gimnazija Škofja Loka, je letos posvečena 20-letnici od začetka uvajanja programa osebno socialnega razvoja MEPI v Sloveniji.

novica 22.6.2017 16:23

Letošnja naj dijakinja Klara Drofenik, naj dijak Anže Šumah

Dijaška organizacija Slovenije je v sodelovanju z ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport danes razglasila naj dijakinjo in naj dijaka za šolsko leto 2016/17. To sta postala Klara Drofenik s celjske I. gimnazije in Anže Šumah z Gimnazije Ravne na Koroškem. Zbrane je nagovorila tudi ministrica za izobraževanje Maja Makovec Brenčič.

novica 20.6.2017 17:47

Znani zmagovalci druge nagradne igre #EUface

Glavno nagrado v okviru druge nagradne igre #EUface bo dobila Anja Godič. Z namestitvijo oziroma uporabo mobilne aplikacije #EUface je v žrebanju prišla do najnovejšega pametnega mobilnika Apple iPhone. Poleg tega smo izžrebali tudi 20 prejemnikov kratkih majic z logotipom projekta #EUface.

priložnost Startupi 20.6.2017 16:46

Prijave na sedmi natečaj MOSovi podjetni talenti do 30. junija

Celjski sejem zbira prijave na sedmi natečaj MOSovi podjetni talenti do 30. junija. Na natečaj se lahko prijavijo podjetniki oziroma člani podjetniške skupine, stari od 18 do 35 let. Najboljših 10 podjetniških idej bo dobilo paket storitev na mednarodnem obrtnem sejmu (MOS), ki vključuje brezplačno predstavitev na skupnem razstavnem prostoru s potrebno opremo.

novica znanost 19.6.2017 17:21

Slovenski dijak na mednarodni olimpijadi Genius osvojil zlato medaljo

Dijak ljubljanske Gimnazije Vič Domen Pregeljc je po nedavnem uspehu na znanstveni olimpijadi svojo raziskovalno odličnost potrdil še na mednarodni olimpijadi Genius, kjer je v kategoriji naravoslovje osvojil zlato medaljo, so danes sporočili s Kemijskega inštituta. Zmagal je z raziskovalno nalogo s področja nevrodegeneracije.

priložnost znanost 19.6.2017 15:01

V okviru Evropske noči raziskovalcev 2017 razpisan nagradni natečaj

Slovenski konzorcij Univerz v Mariboru in v Novi Gorici, Univerze na Primorskem, Nacionalnega inštituta za biologijo in Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer je v okviru Evropske noči raziskovalcev 2017 razpisal nagradni natečaj za učence osnovnih in srednjih šol, da bi skozi teme razmišljali o poklicu raziskovalca in tako bolje spoznali znanost.

novica 19.6.2017 12:56

Kopitar bo skupaj z Razingarjem vodil hokejsko akademijo

Slovenski hokejski zvezdnik v ligi NHL Anže Kopitar bo tudi letos poletje preživel v Sloveniji. Kapetan hokejskega moštva Los Angeles Kings, ki nastopa v elitnem severnoameriškem prvenstvu, bo imel tudi nekaj aktivnosti. Med drugim bo julija skupaj z nekdanjim kapetanom hokejske slovenske reprezentance Tomažem Razingarjem vodil hokejsko akademijo.

novica 16.6.2017 15:47

Z razpisom do 200 asistentov za delo z otroki s posebnimi potrebami

Ministrstvo za izobraževanje je opozorilo na objavljeni javni razpis za zaposlovanje asistentov za delo z otroki s posebnimi potrebami v vzgojno-izobraževalnih zavodih. Ukrep prinaša 200 novih delnih zaposlitev mladim brezposelnim, starim do 29 let. Zaposlitve bodo v šolskem letu 2017/18, vrednost razpisa je 1,62 milijona evrov.

novica 16.6.2017 13:27

Mladi v projektu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta pokazali, da jim za EU ni vseeno

Slovenija se je letos prvič udeležila evropskega projekta Šola ambasadorka Evropskega parlamenta, v katerem je sodelovalo 29 srednjih šol in dijaških domov. Vodja Informacijske pisarne evropskega parlamenta Klemen Žumer je na sklepni prireditvi izpostavil, da so mladi pokazali, da jim za EU ni vseeno in tako dajejo upanje evropskemu projektu.

#EUface