#EUface

novica 24.9.2021 11:30

Ob prihodu vlaka Connecting Europe potrdili prizadevanja za modernizacijo železnic

Infrastrukturni minister Jernej Vrtovec in generalni direktor Slovenskih železnic Dušan Mes sta ob današnjem prihodu vlaka Connecting Europe Express v Ljubljano potrdila zavezanost Slovenije modernizaciji železnic. Evropska komisarka za promet Adina Valean pa je med drugim pozdravila projekt izgradnje drugega tira Divača-Koper.

novica znanost 24.9.2021 5:00

S številnimi dogodki po Sloveniji vrhunec Evropske noči raziskovalcev

V številnih krajih po Sloveniji bo danes v ospredju znanost, saj na zadnji petek septembra tradicionalno poteka Evropska noč raziskovalcev, s katero želi Evropska komisija približati znanstveno raziskovanje splošni javnosti in še posebej mladim vzbuditi zanimanje za poklic raziskovalca.

novica EU konkretno 19.9.2021 17:01

Slovenska udeleženca državljanskega foruma zadovoljna z razpravo o prihodnosti Evrope

V okviru konference o prihodnosti Evrope se je danes v Strasbourgu zaključil prvi od štirih vseevropskih državljanskih forumov, na katerem so udeleženci iz 27 držav članic razpravljali o idejah za prihodnost Evrope. Slovenska udeleženca s srečanja odhajata s pozitivnimi vtisi in zadovoljna z razpravo, v kateri sta tudi sama aktivno sodelovala.

novica EU konkretno 17.9.2021 16:56

Evropski državljani v Strasbourgu v središču razprave o prihodnosti Evrope

V Evropskem parlamentu v Strasbourgu se je danes začel prvi evropski državljanski forum, na katerem udeleženci iz 27 članic razpravljajo o različnih temah za prihodnjo usmeritev Evrope. "Pišete zgodovino, prvič se evropska politika pripravlja ne za državljane, ampak z državljani," je dejal evropski poslanec, liberalec Guy Verhofstadt.

priložnost 17.9.2021 14:38

Vseslovensko glasovanje skupnosti za Social Impact Award Slovenia 2021 do 4. oktobra

V sklopu programa Social Impact Award se je v torek odprlo vseslovensko glasovanje skupnosti oz. Community Voting za nagrado Social Impact Award 2021, ki bo odprto do 4. oktobra. Za nagrade projekta, ki je mladim prvič omogočilo vključitev v mednarodni program neformalnega izobraževanja v socialnem podjetništvu, se poteguje pet najboljših ekip.

novica 1.9.2021 13:44

Evropska sredstva za poplavno varnost reke Vipave

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za prvo fazo projekta zmanjševanja poplavne ogroženosti porečja Vipave. Za 7,8 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Direkcija RS za vode v okviru dogovora za razvoj goriške razvojne regije, bo kohezijski sklad prispeval 6,6 milijona evrov.

novica EU konkretno 31.8.2021 19:23

Sassoli na pogovoru s slovenskimi mladimi za bolj demokratično Evropo

Predsednik Evropskega parlamenta David Sassoli se je danes na pogovoru z mladimi v Ljubljani zavzel za bolj demokratično Evropo, kjer ne bi vladala diktatura večine. Kritičen je bil tudi do držav članic, ki niso pripravljene sprejeti prebežnikov iz Afganistana.

novica EU konkretno 17.8.2021 17:22

Za IKT za vzgojno-izobraževalne zavode 13,6 milijona evropskih sredstev

Evropski sklad za regionalni razvoj bo iz pobude React-EU prispeval 13,6 milijona evrov za nakup sodobne informacijsko-komunikacijske tehnologije za vzgojno-izobraževalne zavode. Celoten naložbeni program pa je vreden 16,2 milijona evrov, so navedli v službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

#EUface