#EUface

novica 14.5.2021 12:04

Evropska sredstva za industrijsko cono v občini Hoče-Slivnica

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt gradnje novega cestnega dostopa v obstoječo industrijsko cono v občini Hoče-Slivnica. Za 913.000 evrov vreden projekt bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 462.000 evrov.

novica 10.5.2021 15:28

Odobrena evropska sredstva za šest kolesarskih stez v devetih pomurskih občinah

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je v zadnjih dveh mesecih odobrila evropska sredstva za šest projektov gradnje kolesarskih povezav v Pomurju. Gre za nove kolesarske steze v občinah Gornja Radgona, Beltinci, Črenšovci, Apače, Turnišče, Dobrovnik, Kobilje, Lendava in Velika Polana, so sporočili.

novica 8.5.2021 9:12

Prebivalstvo Slovenije predstavlja pol odstotka celotnega prebivalstva EU

Statistični urad Slovenije je pred dnevom Evrope objavil zanimive statistične podatke, ki kažejo, kako pisana družina držav je EU. V Sloveniji povprečno na kvadratnem kilometru živijo 103 prebivalci, po številu prebivalcev se uvršča med manjše države, slovenski otroci družinsko gnezdo zapustijo več kot desetletje za Švedi.

novica 8.5.2021 8:00

Predsedniki držav članic pred dnevom Evrope vabijo na skupni pogovor o EU

Predsedniki držav članic Evropske unije v skupnem pismu pred dnevom Evrope in začetkom konference o prihodnosti Evrope vabijo vse Evropejce k sodelovanju pri oblikovanju skupne evropske prihodnosti. Pismo, ki je nastalo na pobudo predsednika republike Boruta Pahorja in predsednika Italije Sergia Mattarelle, je podpisalo 21 predsednikov.

novica 8.5.2021 7:55

Za obrtno cono v Markovcih tudi evropska sredstva

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je ta teden odobrila evropska sredstva za četrto fazo ureditve obrtne cone v Markovcih. Za 600.000 evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Markovci v okviru dogovora za razvoj podravske razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 259.000 evrov.

novica Turizem 5.5.2021 12:12

EU objavila natečaj Evropska prestolnica pametnega turizma 2022

Evropska komisija je danes objavila natečaj Evropska prestolnica pametnega turizma 2022. K natečaju so vabljena mesta, ki želijo predstaviti inovativne turistične prakse v tekmovalnih kategorijah dostopnost, obnovljivost, digitalizacija, kulturna dediščina in ustvarjalnost. Rok za prijavo k natečaju je 16. junij 2021.

novica 4.5.2021 19:30

Eurobarometer: Slovenci v EU najmanj zadovoljni z delovanjem demokracije v državi

Slovenci so med vsemi državljani EU najmanj zadovoljni z delovanjem demokracije v svoji državi, kaže danes objavljena raziskava evropskega javnega mnenja Eurobarometer. Zadovoljna jih je četrtina. Manj Slovencev od povprečja v EU je tudi zadovoljnih z ukrepi, ki jih je za preprečevanje pandemije covida-19 sprejela vlada.

#EUface