#EUface

novica 30.7.2020 15:20

Za trajno zaposlovanje mladih po novem 10 milijonov evrov

Zavod RS za zaposlovanje je podaljšal javno povabilo za trajno zaposlovanje mladih do najdlje 15. novembra in zanj namenil dodatna sredstva, skupno je na voljo 10 milijonov evrov. Do tedaj se je mogoče potegovati tudi še za subvencije za zaposlitev brezposelnih na povabilih Zaposli.me in Spodbujanje zaposlovanja oseb iz programa Učne delavnice.

novica znanost 29.7.2020 13:52

Slovenki uvrščeni na prestižni seznam #EUwomen4future

Raziskovalka primorske univerze Andreja Kutnar ter direktorica platforme Circular Change Ladeja Godina Košir sta uvrščeni na seznam nove kampanje Evropske komisije #EUwomen4future. Ta vključuje 23 izjemnih žensk z različnih področij, od tega jih 10 prihaja s področja znanosti, raziskav in inovacij.

novica znanost 28.7.2020 10:52

Znanost za mlade že pred evropsko nočjo raziskovalcev

Mladi lahko znanstveno raziskovanje spoznavajo že pred evropsko nočjo raziskovalcev, ko bodo konec novembra po vsej Evropi dogodki na temo znanosti in raziskovanja. Potekata namreč že projekta Noč ima svojo moč in Humanistika, to si ti! s številnimi dogodki, na katerih predstavljajo slovenske raziskovalne dosežke.

novica Podjetja 17.7.2020 11:01

Iz instrumenta Cef evropska sredstva za tri slovenske projekte

Evropska komisija bo iz Instrumenta za povezovanje Evrope (Cef) z nepovratnimi sredstvi podprla tri slovenske projekte v skupni višini 11,1 milijona evrov, so sporočili z infrastrukturnega ministrstva. Gre za projekt priprave projektne dokumentacije za nadgradnjo železniškega vozlišča Ljubljana ter projekta podjetij Truck Terminal in Luka Koper.

novica 16.7.2020 13:21

Raziskava: Mladi pogosteje uživajo zelenjavo in sadje

Raziskava Z zdravjem povezano vedenje v šolskem obdobju med mladostniki v Sloveniji, ki jo je izvedel NIJZ, je pokazala, da mladi vse pogosteje redno uživajo zelenjavo in sadje. Po letu 2010 se nekoliko umirja trend naraščanja čezmerno hranjenih in debelih, a je ta v skupinah 13-letnih fantov in 15-letnih deklet še vedno neugoden.

novica 13.7.2020 14:55

Ansambel bratov Avsenik nominiran za nagrado državljan Evrope

Ansambel bratov Avsenik je nominiran za nagrado državljan Evrope. "Ansambel je v svetovnem merilu najuspešnejša slovenska glasbena skupina. Štiri desetletja so bili ambasadorji slovenske glasbe in promotorji evropske kulturne dediščine," so sporočili iz Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu.

novica 1.7.2020 9:21

Osmošolec po vrsti video razlag zdaj izdal še brošuro

Ul Zorc Rupnik, ki je v času epidemije covida-19 kot osmošolec začel prek Youtube kanala Slova na izi razlagati slovensko slovnico, je zdaj izdal še učni pripomoček v obliki brošure Slova na izi. V njej je zbral povzetke vseh svojih video razlag slovničnih pravil. Youtube kanal Slova na izi ima že skoraj tisoč naročnikov in prek 80.000 ogledov.

novica #družba 18.6.2020 16:22

Zaživela spletna stran jezikovnih poklicev

Oddelek za prevajalstvo ljubljanske filozofske fakultete in združenje konferenčnih tolmačev sta danes predstavila portal jezikovnih poklicev, ki je rezultat štirimesečnega projekta študentov. Portal na enem mestu predstavlja značilnosti posameznih jezikovnih poklicev in njihovih združenj ter ozavešča javnost o njihovem delu in vlogi v družbi.

priložnost 18.6.2020 13:17

Za mlade pripravljeno izobraževanje za delo v nevladnem sektorju

V Kulturno izobraževalnem društvu PiNA bodo v sklopu kampanje Negovanje sveta je lahko služba mladim pripravili 80-urno izobraževanje za delo v nevladnem sektorju. Potekalo bo v sodelovanju z več kot 40 nevladnimi organizacijami in s pomočjo izkušenih mentorjev. Enega od udeležencev bodo nagradili z enoletno zaposlitvijo v izbrani organizaciji.

#EUface