#EUface

novica 9:19

Program Mladi junaki z mentorstvom za mlade nadarjene s socialnega roba

V Sloveniji je letos zaživela iniciativa Mladi junaki, katere pobudnik je skupnost Global Shapers Community Ljubljana. Gre za mentorski in štipendijski program, ki mladim nadarjenim posameznikom iz depriviligiranega okolja omogoča odkrivanje in razvoj svojih študijskih in kariernih potencialov.

priložnost 17.2.2018 10:09

Štipendije Ad futura za študij v tujini

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je objavil javni razpis štipendij za šolnino in življenjske stroške za študij v tujini. Rok prijave je do vključno 18. aprila.

novica 17.2.2018 8:37

Študij turizma in gostinstva zanima več dijakov

Na letošnjih informativnih dnevih so se na fakultetah in višjih šolah za gostinstvo in turizem večinoma razveselili nekaj večjega obiska kot v preteklih letih. Med drugim izpostavljajo zanimanje dijakov za izobraževalne programe s področja velnesa, pomembne so tudi mednarodne izkušnje.

novica 17.2.2018 8:07

Na Rogli olimpijski festival za najmlajše

Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez v času zimskih olimpijskih iger v Pyeongchangu ni pozabil niti na športne navdušence v Sloveniji. V ta namen bodo danes in v nedeljo v sodelovanju s pokrovitelji slovenske olimpijske reprezentance in ob podpori družbe Unitur obiskovalcem olimpijsko vzdušje pričarali na Rogli.

novica 16.2.2018 10:04

Na Berlinale Talents tudi filmski skladatelj Matija Strniša

K sodelovanju na letošnjem filmskem festivalu v Berlinu je bil v okviru Berlinale Talents Campusa povabljen tudi filmski skladatelj Matija Strniša. V tem okviru bo 250 mladih filmskih ustvarjalcev iz 81 držav razvijalo svoje projekte in se medsebojno povezovalo. Iz Slovenije se je v ta program uvrstila še scenaristka in režiserka Maja Prettner.

novica 15.2.2018 15:22

Mladi se lahko takoj po prijavi med brezposelne vključijo v program trajnega zaposlovanja

Mlajši od 30 let se lahko po novem že takoj po prijavi v evidenco brezposelnih vključijo v subvencionirano zaposlitev za trajno zaposlovanje mladih, je na spletni strani objavil Zavod RS za zaposlovanje. Na podlagi javnega povabila bodo delodajalcem do porabe sredstev oz. najdlje do 31. julija 2019 dodelili subvencijo v višini 5000 evrov.

novica 15.2.2018 14:02

Jabolko navdiha mentoricama nagrajenih osnovnošolskih filmov o človekovih pravicah

Predsednik republike Borut Pahor je danes vročil jabolko navdiha učiteljicama na ljubljanski Osnovni šoli Bičevje Bernardi Avsenik in Alenki Fajfar Gnezda. Pod njunim mentorstvom je namreč skupina učencev posnela na mednarodnih festivalih nagrajena dokumentarna filma o človekovih pravicah in sprejemanju raznolikosti, so sporočili iz urada.

#EUface