#EUface

priložnost Startupi 18.10.2017 11:53

Konec tedna v Ljubljani Innovation Jam Challenge

Zavodu Ypsilon konec tedna pripravlja tekmovanje za najboljše rešitve poslovnih izzivov Innovation Jam Challenge. Dogodek bo potekal v sklopu programa Innovation Jam, s katerim želijo v zavodu mlade opremiti z znanji in veščinami, da bodo pripravljeni na izzive, ki jih prinaša digitalizacija poslovanja in življenja v prihodnosti.

novica 15.10.2017 10:33

V EU več zaposlitev, tudi v netipičnih oblikah

Gibanja na trgu dela v EU so pozitivna, ugotavlja Evropska komisija. Zaposlenost je presegla predkrizno raven, tudi stopnja brezposelnosti se približuje tisti pred recesijo, brezposelni laže najdejo zaposlitev. Na drugi strani pa se je v zadnjem desetletju znatno povečalo število netipičnih oblik zaposlitev.

novica 14.10.2017 7:15

Tudi letošnja Drobtinica za pomoč socialno ogroženim osnovnošolcem

Rdeči križ Slovenije (RKS) bo v svojih območnih združenjih znova pripravil enodnevno akcijo Drobtinica, s katero bo zbiral sredstva za šolske sklade. V preteklih 16 letih je s tako zbranimi sredstvi zagotovil več kot 30.000 toplih obrokov za socialno ogrožene osnovnošolce v okoljih, kjer je akcija potekala. Večina Drobtinic bo potekala danes.

novica #družba 13.10.2017 13:55

Izkoriščanje umetne inteligence eno pomembnejših vprašanj v digitalni dobi

Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji je danes priredila konferenco o izzivih in pasteh enotnega digitalnega trga. Na prvem omizju, na katerem sta sodelovala tudi evropska poslanca Lojze Peterle in Franc Bogovič, so odprli nekaj pomembnih vprašanj, med drugim o nadomeščanju ljudi z roboti ter meji med regulacijo in svobodo.

novica 13.10.2017 8:44

As: Dončić kot Michael Jordan in Kobe Bryant v eni osebi

Slovenski košarkarski čudežni deček Luka Dončić je sinoči vnovič pokazal svojo kakovost. V prvem krogu evrolige je dosegel skoraj tretjino vseh točk Real Madrida in svojo ekipo popeljal do zmage na gostovanju pri Efes Anadoluju z 88:74. Osemnajstletnik je dosegel 27 točk in imel statistični indeks 32.

novica 12.10.2017 21:19

Luka Trtnik zlat na evropskih paraigrah mladih

Uvodni dan tekmovanj na 4. evropskih paraigrah mladih v Genovi je v slovenski 12-članski odpravi najbolj navdušil namiznoteniški igralec Luka Trtnik. V posamični konkurenci, združeni sta bili kategoriji 6 in 7, je osvojil zlato kolajno. V finalu je ugnal Slovaka Tomasa Vlacha s 3:0 v nizih.

novica 12.10.2017 20:37

Slovenija na indeksu enakosti spolov EU zasedla deseto mesto

Slovenija se je na indeksu enakosti spolov Evropske unije (EU) uvrstila na deseto mesto in dosegla 68,4 točke od 100 točk, ki pomenijo popolno enakost. K uvrstitvi je pripomogel visok delež žensk na položajih odločanja. Na področju znanja pa je Slovenija nazadovala zaradi poglabljanja segregacije v izobraževanju in posledično zaposlovanju.

novica 12.10.2017 13:19

Na zemljevidu Evrope morda v prihodnje tudi kulturne poti slovanskega sveta

Forum slovanskih kultur in rusko ministrstvo za kulturo si prizadevata na zemljevid evropskih kulturnih poti postaviti tudi slovansko kulturno dediščino. O tem danes razpravljajo na mednarodni konferenci v Ljubljani, na kateri predstavljajo tri potencialne kulturne poti, ki bi jih Svet Evrope lahko vključil k že obstoječim 32 potem.

novica 12.10.2017 10:57

Slovenj Gradec do sobote stičišče mladih literatov

Z opoldanskim pogovorom z dijaki se danes v Slovenj Gradcu začenja tridnevni sklepni del tokratnega Festivala mlade literature Urška. Zmagovalca festivala bodo razglasili v petek zvečer, še prej se bo v koroškem mestu predstavilo vseh pet letošnjih finalistov. Spremljevalni program festivala se bo prihodnji teden odvijal tudi v Ljubljani.

#EUface