#EUface

novica 17.1.2020 13:38

Evropski potrošniki odslej še bolj zaščiteni

Veljati je začela nova uredba EU o sodelovanju na področju varstva potrošnikov, ki po navedbah Evropske komisije prinaša boljšo zaščito potrošnikov. Med drugim bodo lahko po novem nacionalni organi za varstvo potrošnikov s spletnih strani ali družbenih medijev zahtevali umik ali zakritje ali popravek informacij, ki bi vsebovale prevare.

novica 15.1.2020 13:03

Osnovnošolci ustvarjalno opozorili na varnostne izzive digitalnih tehnologij

Najbolje ocenjeni kratki film o varni uporabi svetovnega spleta v okviru natečaja Eset zimski dan so posneli učenci OŠ Orehek Kranj Ravne na Koroškem. Na natečaju, ki je potekal prvič, je sodelovalo deset osnovnih šol, njihovi kratki videi pa so dostopni prek Facebooka in na YouTube-kanalu Eset Slovenija, so sporočili iz Si Spleta.

novica 13.1.2020 17:19

V evropskih šolah iščejo tudi učitelje slovenščine

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je objavilo poziv za napotitev na delo v evropskih šolah. Izbrali bodo tri učiteljice oz. učitelje, od tega dva učitelja slovenščine, ki se bodo v Bruslju ali v Luksemburgu lahko zaposlili za devet ali celo za 12 let. Rok za prijave je 3. marec, je na vladnih spletnih straneh objavilo ministrstvo.

Podjetja novica 9.1.2020 14:31

SID banka partner EU na področju instrumenta za povezovanje Evrope

SID banka je z EU podpisala administrativni sporazum o kombiniranem financiranju na področju Instrumenta za povezovanje Evrope v prometnem sektorju, so sporočili iz banke. Potencialne investitorje na področju mobilnosti pozivajo, naj pri njih preverijo možnosti financiranja svojih projektov in pridobitve povratnih sredstev.

novica 9.1.2020 9:11

Migracijski pojmovnik za boljše razumevanje migracij pri mladih

V Univerzitetni knjižnici Maribor (UKM) bodo danes odprli razstavo ilustracij, ki jih za knjižno zbirko Pojmovniki riše stripar in ilustrator Izar Lunaček. Nato pa bo sledila predstavitev nove knjige iz te zbirke. Gre za Migracijski pojmovnik za mlade, ki ga je pripravila etnologinja Kristina Toplak.

novica 5.1.2020 9:15

V veljavi evropska uredba o splošni varnosti vozil

Danes začenja veljati evropska uredba o splošni varnosti vozil, v skladu s katero bodo morali biti od julija 2022 vsi novi modeli vozil na evropskem trgu opremljeni z naprednimi varnostnimi sistemi. To so med drugim sistemi za opozarjanje na zaspanost in nepozornost voznika, za ohranjanje voznega pasu ter za zmanjšanje mrtvih kotov.

priložnost 30.12.2019 18:47

Sklad objavil razpise za štipendije Ad futura

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad je v decembru objavil devet razpisov štipendijskih programov Ad futura v vrednosti dobrih 4,1 milijona evrov. Razpisi so namenjeni spodbujanju mednarodne mobilnosti dijakov, študentov in raziskovalcev iz Slovenije v tujino in obratno, so danes sporočili iz sklada.

#EUface