#EUface

novica 23.7.2021 14:17

Za projekte socialne aktivacije tudi evropska sredstva

Projekti socialne aktivacije bodo podprti tudi z evropskimi sredstvi, je sklenila vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Za 893.000 evrov vreden javni razpis, ki ga bo objavilo ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, bo evropski socialni sklad prispeval nekaj manj kot 715.000 evrov.

Podjetja novica EU konkretno 15.7.2021 12:08

Za spodbude malim in srednjim podjetjem 13 milijonov evropskih sredstev

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt React EU - Vavčerski sistem spodbud malih vrednosti za mala in srednje velika podjetja. Za dobrih 26 milijonov evrov vreden projekt bo evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 13 milijonov evrov, so sporočili iz omenjene službe.

novica 9.7.2021 15:19

Dostopnost blaga in storitev z Evropsko kartico ugodnosti za invalide bo večja

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt, s katerim bo dostopnost blaga in storitev za invalide z Evropsko kartico ugodnosti večja. K projektu, vrednem 400.000 evrov, bo Evropski socialni sklad prispeval 320.000 evrov, so sporočili iz službe vlade.

novica 6.7.2021 18:37

Bruselj s strategijo trajnostnega financiranja za doseganje podnebnih ciljev

Evropska komisija je danes predstavila prenovljeno strategijo za trajnostno financiranje, ki določa vrsto pobud za obvladovanje podnebnih sprememb. Načrt obenem spodbuja zasebno financiranje naložb v sektorje, ki bi lahko pripomogli k doseganju podnebnih ciljev EU do leta 2030. Predlaga tudi nov evropski standard za zelene obveznice.

novica 2.7.2021 16:46

Šest milijonov državljanov EU si po brexitu želi bivati na Otoku

Več kot šest milijonov državljanov EU je zaprosilo za dovoljenje za bivanje v Veliki Britaniji po brexitu, so danes sporočili iz britanske vlade. Gre za skoraj enkrat večje število državljanov EU, kot jih je po ocenah živelo v Veliki Britaniji, preden je ta zapustila povezavo, poročajo tuje tiskovne agencije.

novica 2.7.2021 14:03

Zaživela je digitalna platforma Europe Readr

Z začetkom predsedovanja Slovenije Svetu EU je zaživela tudi digitalna platforma Europe Readr, vodilni kulturno-promocijski projekt predsedovanja. Osrednja tema izbora knjig, ki bodo med 1. julijem in 31. decembrom dosegljive brezplačno, je Prihodnost bivanja. Slavnostno odprtje platforme v Sloveniji bo 7. julija v izolskem parku pri svetilniku.

novica 2.7.2021 12:10

Osem milijonov evrov evropskih sredstev za kolesarske povezave po Sloveniji

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za več projektov izgradnje kolesarskih povezav po Sloveniji. Skupna vrednost projektov je 17,7 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 8,3 milijona evrov, so danes sporočili iz vladne službe.

#EUface