#EUface

novica 18.8.2019 8:57

Mos znova tudi stičišče znanosti in gospodarstva

V okviru letošnjega Mednarodnega sejma obrti in podjetništva (Mos), ki ga bo Celje gostilo septembra, bo tudi letos na ogled Stičišče znanosti in gospodarstva. Tam bodo na enem mestu predstavljene vrhunske tehnologije z različnih področij, kot so mehatronika, robotika in vesoljske tehnologije. Letošnji poudarek bo med drugim na novodobnih poklicih.

novica znanost 31.7.2019 9:26

Slovenski gimnazijci do štirih bronastih medalj na kemijski olimpijadi

Štiričlanska slovenska ekipa je na 51. mednarodni kemijski olimpijadi osvojila štiri bronaste medalje. Barve Slovenije so zastopali Mitja Koderman (Gimnazija Ptuj), Tijan Prijon (Gimnazija Bežigrad), Aleš Globočnik (Gimnazija Kranj) in Dren Gruden (Gimnazija Bežigrad),

novica #družba 31.7.2019 6:00

V veljavi nova pravila za spletne trgovce

Za podjetja in trgovce, ki pri poslovanju uporabljajo spletne platforme, vključno s spletnimi tržnicami, spletnimi mesti za rezervacije, trgovinami z aplikacijami in iskalniki, v veljavo stopajo nova pravila. Evropska komisija želi z njimi vzpostaviti pravičnejše, preglednejše, bolj inovativno in zaupanja vredno okolje, so sporočili iz Bruslja.

novica 31.7.2019 5:00

Mladi evropski popotniki z dobrodelno noto danes na Vrhniki

Danes se bo na Vrhniki ustavilo okoli 800 mladih popotnikov iz Francije, Belgije, Španije, Velike Britanije in Poljske v okviru evropske avtomobilske turneje Europ'Raid. Na potovanju bodo obiskali prek 20 držav in opravili 10.000 kilometrov ter razdelili 20 ton šolskih potrebščin in medicinskih pripomočkov na manj razvitih območjih.

novica #družba 30.7.2019 8:04

Na ravni EU bo zaživela spletna revija o zaposlovanju mladih

Na mednarodni dan prijateljstva, ki ga obeležujemo 30. julija, bo zaživela spletna revija o zaposlovanju mladih Youth Employment Magazine. Revija bo vir vsebin za vse projekte, ki se izvajajo s finančno pomočjo Sklada za zaposlovanje mladih v okviru finančnih mehanizmov Evropskega gospodarskega prostora (EGP) in Norveške, je sporočilo društvo PiNA.

priložnost #družba 29.7.2019 13:03

Jesenski hackathon o varnosti in mobilnosti

Oktobra bo v Ljubljani potekal jesenski hackathon, na katerem bodo ustvarjali nove digitalne rešitve s področja varnosti in mobilnosti. Cilj javnega nagradnega natečaja je pridobivanje funkcionalnih idej in digitalnih rešitev s področja varnosti in mobilnosti v najširšem pomenu besede. Prijave so mogoče do 4. oktobra.

novica 24.7.2019 9:17

Med nominiranci za nagrado lux slovenska koprodukcija Bog obstaja, ime ji je Petrunija

Med finalisti za letošnjo filmsko nagrado Evropskega parlamenta lux je tudi slovenska manjšinska koprodukcija Bog obstaja, ime ji je Petrunija makedonske režiserke Teone Strugar Mitevske. V tekmi za nagrado sta še Nerešeni primer Hammarskjöld danskega režiserja Madsa Brüggerja in Kraljestvo španskega režiserja Rodriga Sorogoyena.

priložnost novica 19.7.2019 11:37

Prijave za spodbude za zaposlovanje mladih do konca leta

Zavod RS za zaposlovanje je rok za prijavo za spodbude za trajno zaposlovanje mladih podaljšal do konca leta, so danes sporočili iz zavoda. Delodajalec lahko prek tega programa za zaposlitev brezposelne mlade osebe za nedoločen čas dobi 5000 evrov. Na voljo se še sredstva za zahodno Slovenijo, za vzhodno so že razdeljena.

novica 6.7.2019 8:03

Učitelji in učenci sedmih celjskih osnovnih šol postali energetski skrbniki

Na celjskih osnovnih šolah se je zaključil projekt Energy@School: optimizacija rabe energije in spremembe vedenja v šolah Srednje Evrope. V projektu, ki je bil financiran iz programa Interreg Srednja Evropa, v njem pa je sodelovalo 12 partnerjev iz sedmih držav, so šolsko osebje in učence usposobili, da so postali energetski skrbniki šole.

#EUface