#EUface

priložnost 17.10.2019 16:25

Kmalu razpis šolskega ministrstva za krepitev kompetenc mladih

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila finančno podporo za javni razpis, namenjen krepitvi kompetenc mladih skozi aktivno državljanstvo za večjo zaposljivost, ki ga bo kmalu objavilo šolsko ministrstvo. Za nekaj več kot dva milijona evrov vreden razpis bo Evropski socialni sklad prispeval 1,6 milijona evrov.

novica 17.10.2019 16:04

Društvo Viljem Julijan poziva k ureditvi paliativne oskrbe za otroke

Društvo za pomoč otrokom z redkimi boleznimi Viljem Julijan je pozvalo k ureditvi paliativne oskrbe za otroke in celostne podpore za oskrbo otrok z neozdravljivimi redkimi boleznimi. "Trenutno so mnoge družine v situaciji, ko morajo zbirati zamaške in star papir, da lahko otrokom omogočijo dodatne fizioterapije," so zapisali v sporočilu.

novica 15.10.2019 15:11

Na forumu v Ljubljani za razvoj digitalnega mladinskega dela

Forum o digitalnem mladinskem delu z naslovom Kdaj, če ne zdaj?, ki danes poteka v Ljubljani, spodbuja razpravo o digitalnem mladinskem delu in si prizadeva začrtati smernice za njegov nadaljnji razvoj. V ta namen za mladinske delavce na njem potekajo številne delavnice.

novica 10.10.2019 16:35

Najnižja bruto urna postavka za študentsko delo naj bi po novem znašala 5,4 evra

Odbor za finance je dal zeleno luč predlogu novele zakona za uravnoteženje javnih financ, po katerem bruto urna postavka za študentsko delo ne bo smela biti nižja od 5,4 evra. Levica, ki je zakon predlagala, se je sicer zavzemala, da bi bila najnižja meja določena višje, pri 5,63 evra, a jo je koalicija povozila z dopolnilom.

novica 10.10.2019 11:34

Mladinski svet opozoril na duševne stiske mladih ob osamosvajanju

V Mladinskem svetu Slovenije so ob današnjem dnevu duševnega zdravja opozorili na po njihovi oceni premalo naslovljeno področje duševnega zdravja v Sloveniji. Posledice nereguliranega področja prizadenejo tudi mlade, ki se ob vstopu v samostojno življenje srečujejo še z mnogimi drugimi izzivi, kot sta iskanje primerne zaposlitve in stanovanja.

novica 10.10.2019 10:00

Festival mlade literature Urška v polnoletnost

Koroška bo letos že 18. gostila mlade literate in ljubitelje pisane besede, ki bodo od danes do sobote v Slovenj Gradcu prebirali, poslušali in ustvarjali literaturo na zaključnem delu Festivala mlade literature Urška. Osrednja prireditev z razglasitvijo uršljana oz. uršljanke 2019 bo v petek zvečer. Za naziv se poteguje šest finalistov.

novica 9.10.2019 13:41

Mariborski dijaki postavili klop za polnjenje elektronskih naprav

Pred Srednjo elektro-računalniško šolo v Mariboru so danes predali namenu E-klopco, ki so jo izdelali dijaki. Na njej si bodo lahko s pomočjo sončne energije napolnili mobilne telefone ali druge elektronske naprave. Prva takšna klop v mestu ima po navedbah MKC Maribor poleg pomembne uporabne tudi socialno vlogo, saj je idealna za druženje.

novica #družba 8.10.2019 16:30

Mariborski študenti v sodelovanju z Alpino oblikovali serijo obutve

Študenti mariborske fakultete za strojništvo so v sodelovanju s podjetjem Alpina oblikovali serijo obutve. Sodelovanje je študentom ponudilo vpogled na področje oblikovanja za modno industrijo in jim približalo način dela za naročnika, je na predstavitvi v okviru letošnjega Meseca oblikovanja izpostavila vodja projekta Sonja Šterman.

Mediji novica 7.10.2019 13:07

EU potrdila direktivo o zaščiti žvižgačev

Države članice EU so danes potrdile direktivo o zaščiti žvižgačev, so sporočili iz Bruslja. Nova zakonodaja zajema številna področja prava EU, od preprečevanja pranja denarja, varstva podatkov in zaščite finančnih interesov EU do javnega zdravja, okoljske zaščite in jedrske varnosti.

#EUface