#EUface

novica 5:00

Začenja se evropski teden mobilnosti

Začenja se evropski teden mobilnosti, ki spodbuja uvedbo trajnostnih prometnih ukrepov. Z različnimi dogodki bo v projektu tokrat sodelovalo rekordnih 78 slovenskih občin. Rdeča nit letošnjega tedna mobilnosti je Gremo peš!, ob čemer so različne organizacije izpostavile prednosti hoje.

novica 15.9.2019 9:05

Bruselj krepi udeležbo afriških študentov v programu Erasmus+

Evropska unija bo namenila dodatnih 17,6 milijona evrov v podporo več kot 8500 afriškim študentkam in študentom ter zaposlenim za sodelovanje v programu Erasmus+ v letošnjem letu. Dodatna sredstva so omogočila 40-odstotno povečanje udeležbe državljanov afriških držav v programu, so ta teden sporočili iz Bruslja.

novica 11.9.2019 13:05

Tuji študenti bodo lahko na Otoku delali do dve leti po končanju študija

Britanska vlada je danes predstavila novo politiko priseljevanja po brexitu, ki bo tujim študentom omogočila delo v državi do dve leti po zaključku študija. Kot je pojasnila britanska ministrica za podjetništvo Andrea Leadsom, s tem želijo pritegniti "najpametnejše in najboljše z vsega sveta", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

novica 10.9.2019 15:06

Predsednik Pahor z mladimi na Mini olimpijadi

Športna zveza Ajdovščina je ponovno pripravila Mini olimpijado, ki jo ob začetku šolskega leta namenjajo otrokom od šestega do desetega leta starosti. Tokrat se je najmlajšim pridružil tudi predsednik republike Borut Pahor in s tem tudi sam podprl razvoj športa.

novica 10.9.2019 12:56

Ljubljana bo teden mobilnosti obeležila z več kot 40 dogodki

Ljubljanska občina bo tudi letos sodelovala v kampanji Evropski teden mobilnosti, ki se bo letos odvijala v tednu od 16. do 22. septembra. Samo v Ljubljani se bo odvilo več kot 40 dogodkov, rdeča nit pa bo spodbujanje hoje. Slogan letošnje kampanje je namreč Gremo peš!. Teden mobilnosti se bo tradicionalno sklenil z dnevom brez avtomobila.

novica 6.9.2019 11:45

Evropski pivovarji za označevanje sestavin in energijske vrednosti piva

Evropsko združenje pivovarjev Brewers of Europe je podpisalo prostovoljno zavezo o označevanju sestavin in energijske vrednosti piva na etiketah. Z zavezo, ki jo je podpisalo tudi Združenje slovenskih pivovarn, želijo potrošnikom zagotoviti razumljive, točne in primerljive informacije ter s tem lažjo izbiro.

priložnost 6.9.2019 8:52

Tudi letos s kratkim videom o evropskih projektih do letalskih kart

V vladni službi za razvoj in evropsko kohezijsko politiko so po uspešni lanski izvedbi, tudi letos objavili video natečaj EU projekt, moja zgodba, v okviru katerega bodo nagradili najboljše kratke, do 60-sekundne videe, ki prikazujejo projekte, sofinancirane iz evropskih sredstev oziroma z njimi povezano osebo ali zgodbo.

novica 3.9.2019 14:28

Programu izmenjave študentov iz ljubljanske univerze evropska sredstva

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko in Kohezijski sklad sta sprejela odločitev o finančni podpori programu Mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij za leto 2019, ki ga izvaja Univerza v Ljubljani. Program bo tako prejel 650.800 evrov, od katerih bo Evropski socialni sklad prispeval 80 odstotkov oziroma 520.640 evrov.

novica 2.9.2019 13:47

Odprto vseevropsko tekmovanje Evropske komisije za mlade prevajalce

Srednje šole se lahko od danes do 20. oktobra prijavijo na vseevropsko tekmovanje Evropske komisije za mlade prevajalce Juvenes Translatores. Trinajsto tekmovanje bo potekalo 21. novembra hkrati na 751 izbranih šolah po Evropi, so sporočili v Bruslju.

#EUface