#EUface

novica 15.10.2021 16:36

Projekt Talentjourney za zagotovitev znanj v proizvodnem sektorju

S sklepno konferenco se je danes v Novi Gorici zaključil mednarodni projekt Talentjourney, ki ga sofinancira program Evropske unije Erasmus+. Partnerji iz Italije, Nemčije, Finske, Estonije in Slovenije si z njim prizadevajo odpraviti razlike v ponudbi in povpraševanju po znanjih v proizvodnem sektorju s prihodom industrije 4.0.

novica znanost 13.10.2021 17:45

EU s strategijo za okrepljeno podnebno in geostrateško delovanje na Arktiki

Evropska unija želi okrepiti svoje delovanje za Arktiko, ki ima ključen strateški pomen za povezavo z vidika podnebnih sprememb, surovin in geostrateškega vpliva. Pri tem si bo prizadevala, da nafta, plin in premog ostanejo pod zemljo. Da bi okrepila svojo geopolitično vlogo, bo na Grenlandiji odprla urad Evropske komisije.

novica EU konkretno 12.10.2021 16:57

Evropska komisija krepi boj proti dezinformacijam na spletu z izobraževanjem

Evropska komisija je danes napovedala začetek delovanja strokovne skupine za boj proti dezinformacijam in spodbujanje digitalne pismenosti z izobraževanjem in usposabljanjem. Po besedah komisarke za izobraževanje in mlade Marije Gabriel je pomembno, da mladi razvijejo kritično mišljenje o informacijah na spletu.

novica EU konkretno 8.10.2021 16:21

Evropska komisija začenja strukturiran dialog s članicami o digitalnih spretnostih

Digitalni prehod, ki je ena ključnih prednostnih nalog Evropske komisije, temelji na digitalno usposobljeni delovni sili, digitalno opolnomočenih državljanih in močnemu digitalnemu izobraževalnemu sistemu. Za uresničevanje teh ciljev je Evropska komisija danes začela strukturiran dialog z državami članicami, so sporočili v Bruslju.

novica EU konkretno 8.10.2021 16:18

Mladi na srečanju v Strasbourgu o aktualnih in prihodnjih izzivih Evrope

V Strasbourgu se je danes na osrednji prireditvi v okviru Evropskega dogodka za mlade zbralo več tisoč udeležencev iz vse Evrope. Na dvodnevnem srečanju bodo izmenjali poglede in s svojimi predlogi prispevali k razpravi v okviru konference o prihodnosti Evrope. Med glavnimi temami bodo podnebne spremembe, demokracija in okrevanje po pandemiji.

novica EU konkretno 7.10.2021 15:36

Vlak Connecting Europe prispel na cilj v Pariz

Vlak Connecting Europe Express, ki se je 24. septembra ustavil tudi v Sloveniji, je po 36 dneh in 20.000 kilometrih prispel na končno postajo v Pariz. Na pettedenski poti, ki se je začela v Lizboni, je opravil več kot 120 postankov, prečkal 26 držav in 33 mej ter vozil po tirih treh različnih širin.

novica 24.9.2021 11:30

Ob prihodu vlaka Connecting Europe potrdili prizadevanja za modernizacijo železnic

Infrastrukturni minister Jernej Vrtovec in generalni direktor Slovenskih železnic Dušan Mes sta ob današnjem prihodu vlaka Connecting Europe Express v Ljubljano potrdila zavezanost Slovenije modernizaciji železnic. Evropska komisarka za promet Adina Valean pa je med drugim pozdravila projekt izgradnje drugega tira Divača-Koper.

novica znanost 24.9.2021 5:00

S številnimi dogodki po Sloveniji vrhunec Evropske noči raziskovalcev

V številnih krajih po Sloveniji bo danes v ospredju znanost, saj na zadnji petek septembra tradicionalno poteka Evropska noč raziskovalcev, s katero želi Evropska komisija približati znanstveno raziskovanje splošni javnosti in še posebej mladim vzbuditi zanimanje za poklic raziskovalca.

novica EU konkretno 19.9.2021 17:01

Slovenska udeleženca državljanskega foruma zadovoljna z razpravo o prihodnosti Evrope

V okviru konference o prihodnosti Evrope se je danes v Strasbourgu zaključil prvi od štirih vseevropskih državljanskih forumov, na katerem so udeleženci iz 27 držav članic razpravljali o idejah za prihodnost Evrope. Slovenska udeleženca s srečanja odhajata s pozitivnimi vtisi in zadovoljna z razpravo, v kateri sta tudi sama aktivno sodelovala.

#EUface