#EUface

novica 11:45

Podjetje BASF spodbuja zanimanje osnovnošolcev za kemijo

S kemijskimi delavnicami Kids' Lab Cvetka Epruvetka podjetje BASF tudi letos spodbuja zanimanje osnovnošolcev za naravoslovne znanosti in jih seznanja s svetom kemije, so v sporočilu za medije zapisali v podjetju. Delavnice že potekajo, šole pa se jih lahko udeležijo v Ljubljani. Letos imajo prednost tiste šole, ki delavnic še niso obiskale.

novica 24.3.2017 18:45

Zvezo prijateljev mladine bo še naprej vodila Darja Groznik

Na skupščini Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) so za predsednico znova izvolili Darjo Groznik, ki ZPMS vodi od leta 2012. Na skupščini so obravnavali tudi plan dela za leto 2017. Sklenili so pozornost usmeriti v kvalitetno izvedbo programov, predvsem pa v zbiranje sredstev, ki bodo omogočili te programe, so sporočili iz ZPMS.

novica 24.3.2017 17:25

Objavljena razpisa za direktorja RIC in direktorja štipendijskega sklada

Svet Državnega izpitnega centra (RIC) je v uradnem listu objavil javni razpis za delovno mesto direktorja RIC. Rok za prijavo je osem dni. V uradnem listu je objavljen tudi razpis za direktorja Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada RS. Tudi tu je rok za prijavo osem dni.

novica znanost 24.3.2017 14:44

Na mednarodni lestvici najboljših univerz slovenski univerzi visoko

Po zadnjih rezultatih razvrščanja univerz z vsega sveta, ki ga je za leto 2016 objavila organizacija Quacquarelli Symonds (QS), se je med 4438 ocenjevanimi univerzami na svetu Univerza v Ljubljani uvrstila med 650 najboljših, Univerza v Mariboru pa se je uvrstila v skupino 701+. V ocenjevanju za 2015 je bila ljubljanska med 600 najboljšimi.

novica 23.3.2017 13:49

Slovenija načrtuje izvajanje programa Evropskih šol

Vlada se je seznanila z aktivnostmi ministrstva za izobraževanje, znanost in šport o uvedbi izvajanja programa Evropskih šol, ki omogoča skupno izobraževanje otrokom osebja, zaposlenega v institucijah EU. Otrokom, ki prihajajo iz različnih držav in različnih šolskih sistemov, ta program zagotavlja ustrezno izobraževanje, so sporočili po seji vlade.

novica 23.3.2017 9:40

Na ljubljanskem konservatoriju zaključni koncert nagrajencev Temsiga

Na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani bo ob 17. uri zaključni koncert izbranih prvonagrajencev letošnjega 46. tekmovanja mladih glasbenikov Republike Slovenije - Temsig. Državno tekmovanje v različnih kategorijah prireja Zveza slovenskih glasbenih šol vsako leto v marcu.

#EUface