#EUface

novica 15.11.2019 11:04

Peran za STA: Študij ne sme postati privilegij bogatih

pogovarjala se je Vlasta Ivić

Ob mednarodnem dnevu študentov v ŠOS izpostavljajo dostopnost izobraževanja. V krovni študentski organizaciji si po besedah predsednika Klemna Perana ne želijo, da bi študij postal privilegij bogatih, zato se zavzemajo za čim prejšnjo gradnjo študentskih domov in dvig državnih štipendij. V ta namen bodo pripravili zakon z več kot 20 ukrepi.

novica znanost 15.11.2019 10:36

Na Gimnaziji Celje - Center že 12. obeležitev dneva znanosti za mir

Gimnazija Celje - Center danes že 12. zapored z nacionalno prireditvijo in več kot 300 učenci, dijaki in mentorji obeležuje svetovni dan znanosti za mir in razvoj. Prireditev se bo začela s predstavo Naj gre vse v pi ali kako sem si zapomnil 3141 decimalk, sledile bodo delavnice z eksperimentiranjem, so sporočili z gimnazije.

novica 9.11.2019 9:09

Študenti z uporabnimi idejami na področju izobraževanja

Študenti so v okviru programa Po kreativni poti do znanja in Študentskih projektov za družbeno korist, ki se sofinancirata z državnimi in evropskimi sredstvi, razvili vrsto zanimivih projektov, med drugim s področja izobraževanja. Domislili so se na primer virtualne didaktične škatle, s katero bi si lahko pomagali učitelji.

novica 9.11.2019 8:22

Na ravni EU zaživela opazovalnica za vino

Na pobudo Evropske komisije je ta teden začela delovati opazovalnica za vino. Nova platforma bo zagotavljala analize in večjo preglednost cen, proizvodnje in trgovine za ta pomemben sektor evropskega kmetijstva, so sporočili iz Bruslja.

novica 7.11.2019 14:16

Evropska komisija 18-letnikom znova ponuja brezplačne vozovnice

Evropska komisija 18-letnikom, ki si želijo prepotovati Evropo, v okviru pobude DiscoverEU ponuja novih 20.000 brezplačnih vozovnic. Mladi se morajo za vozovnice prijaviti do 28. novembra, staro celino pa bodo lahko raziskovali med 1. aprilom in 31. oktobrom prihodnje leto.

Podjetja novica 7.11.2019 13:32

V evropskem tednu gozdov v ospredju krožno gospodarstvo

Ta teden obeležujemo evropski teden gozdov, ki je letos namenjen krožnemu gospodarstvu. Z vidika krožnega gospodarstva namreč vsako posekano drevo ponuja vir za široko paleto izdelkov in materialov, ki temeljijo na obnovljivih virih in jih je mogoče ponovno uporabiti in reciklirati.

novica 7.11.2019 11:35

V Brežicah o koristnosti mladinskega dela

V Mladinskem centru Brežice so danes pripravili posvet z okroglo mizo o koristnosti mladinskega dela za mlade same in lokalno skupnost. S konferenco Mladost je norost, po občini skače, kjer je most želijo okrepiti podporne strukture za razvoj tovrstnega dela in mladinske politike v lokalnih skupnostih in predstaviti zgledne primere.

#EUface