#EUface

novica 15.4.2021 13:30

EIT želi omogočiti nove priložnosti kulturnemu in kreativnemu sektorju

Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo (EIT) je na današnji spletni novinarski konferenci napovedal, da bo v skladu s svojo strategijo za obdobje 2021-2027 ustanovil novo skupnost znanja in inovacij, ki se bo osredotočila na kulturni in ustvarjalni sektor ter industrijo. Predvidoma do konca leta bo objavil poziv za projekte.

novica 13.4.2021 16:00

V Evropskem parlamentu v razpravi o covidnem potrdilu pozivi k brezplačnim testom

Več evropskih poslancev je danes v razpravi o covidnem potrdilu opozorilo na diskriminacijo, ker je potrdilo o cepljenju brezplačno, teste za diagnosticiranje covida-19 pa je treba pogosto plačati. Iz vrst liberalcev in zelenih je bilo slišati pozive k zagotovitvi brezplačnih testov in omejitvi cen testov.

novica 12.4.2021 18:29

Evropski poslanci na slovensko vlado naslovili vrsto pisnih vprašanj

Skupina Evropskega parlamenta za spremljanje spoštovanja demokracije je na slovensko vlado, premierja Janeza Janšo in ministra za kulturo Vaska Simonitija naslovila vrsto pisnih vprašanj. Nadaljevanje dialoga v pisni obliki sledi razpravi o položaju medijev v Sloveniji, ki je potekala 26. marca. Vprašanja so bila posredovana že 31. marca.

Podjetja novica 9.4.2021 11:34

Natečaj za evropske nagrade za spodbujanje podjetništva

Javna agencija Spirit Slovenija je objavila javni natečaj za evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva za 2021. Rok za prijavo podjetniških projektov je do 20. maja. Zmagovalci bodo razglasili na podelitvi novembra, ki bo v Sloveniji, so sporočili iz Spirita.

novica 6.4.2021 15:12

Na Goriškem projekt za pomoč mladim pri odločanju za poklic

V zadnjih dveh desetletjih prihaja do razhajanja med izobraževalnim sistemom, potrebami delodajalcev in ponudbo na trgu dela. Zato so na Goriškem pripravili evropski projekt Odpravljanje neskladij pri iskanih poklicih na trgu dela, katerega namen je bil razvijati podjetnost za dvig zaposljivosti s pomočjo povezovanja in razvoja partnerstev.

#EUface