#EUface

priložnost novica 19.7.2019 11:37

Prijave za spodbude za zaposlovanje mladih do konca leta

Zavod RS za zaposlovanje je rok za prijavo za spodbude za trajno zaposlovanje mladih podaljšal do konca leta, so danes sporočili iz zavoda. Delodajalec lahko prek tega programa za zaposlitev brezposelne mlade osebe za nedoločen čas dobi 5000 evrov. Na voljo se še sredstva za zahodno Slovenijo, za vzhodno so že razdeljena.

novica 6.7.2019 8:03

Učitelji in učenci sedmih celjskih osnovnih šol postali energetski skrbniki

Na celjskih osnovnih šolah se je zaključil projekt Energy@School: optimizacija rabe energije in spremembe vedenja v šolah Srednje Evrope. V projektu, ki je bil financiran iz programa Interreg Srednja Evropa, v njem pa je sodelovalo 12 partnerjev iz sedmih držav, so šolsko osebje in učence usposobili, da so postali energetski skrbniki šole.

novica 4.7.2019 14:11

Z zgodbo Slovenke se začenja nova serija podcastov Evropskega parlamenta

Evropski parlament je v okviru svojega avdio programa danes na mobilni aplikaciji Citizens' App zagnal serijo podcastov z naslovom Moja zgodovina, v katerih se srečujejo zgodovina in življenja evropskih državljanov. Kot prva bo v 24 uradnih jezikih Evropske unije objavljena zgodba iz Slovenije, ki jo pripoveduje 91-letna Elza Mavrič Kumar iz Goriških Brd.

priložnost 30.6.2019 8:45

Prijavite se na Falling Walls Lab Ljubljana

Ljubljanski univerzitetni inkubator ponovno izvaja projekt Falling Walls Lab Ljubljana 2019 in mlade vabi, naj se nanj prijavijo, če imajo inovativno idejo, za katero verjamejo, da ima potencial in se bo razvila na gospodarskem, znanstvenem ali širšem družbenem okolju. Idejo je treba strniti v tri minutno predstavitev in prepričati žirijo.

priložnost 28.6.2019 8:55

Vabilo na počitniški program henganja

Društvo za preventivno delo v sklopu programa Hengaj z nami pripravlja brezplačne počitniške aktivnosti za najstnice in najstnike, stare od 13 do 15 let. Program bo potekal v dveh terminih, med 8. in 12. julijem ter med 26. in 30. avgustom. Prijave na prvi termin sprejemajo do 2. julija, za drugega pa do 20. avgusta.

novica 26.6.2019 14:25

Ljubljanska univerza sprejeta v mrežo evropskih univerz

Univerza v Ljubljani je postala del ene od sedemnajstih mrež evropskih univerz, ki jim bo Bruselj dal na voljo do 85 milijonov evrov. UL bo skupaj s še petimi drugimi univerzami del mreže Eutopia, v okviru katere si bodo prizadevali za okrepitev raziskav in inovacij ter večjo mobilnost študentov in osebja, so sporočili iz Bruslja.

priložnost 26.6.2019 9:12

Poletne šole za dijake v organizaciji Univerze v Ljubljani

Mladi, ki se še odločajo za študij, lahko preverijo, če je želeni študij res pravi zanje. V času počitnic fakultete in akademije Univerze v Ljubljani organizirajo poletne šole, na katerih lahko dijaki pridobijo specifična strokovna znanja in se prepričajo o pravilnosti izbire študija. Poletne šole pod naslovom Več kot 360 priložnosti, ki čakajo nate bodo potekale od 26. do 30. avgusta.

ICYDK novica #družba 25.6.2019 9:20

Nagrajeni dijaški podjetniški projekt z novimi uspehi

Štirje nekdanji dijaki škofjeloške srednje šole za lesarstvo, ki so se v četrtem letniku lotili nagrajenega podjetniškega projekta izdelave lebdečega lončka za rože Teglc, s projektom nadaljujejo tudi po koncu srednje šole. Po vzpostavitvi spletne trgovine, ki so jo izdelali sami, in predstavitvi novega izdelka je naslednji cilj prodaja v tujino.

#EUface