#EUface

priložnost 8:55

FDV išče interesente za izvajanje delavnic v sklopu projekta MeWe

Na Fakulteti za družbene vede (FDV) iščejo doktorskega študenta, magistriranega psihologa v iskanju zaposlitve ali pa diplomanta VII. stopnje, ki bi v sklopu mednarodnega projekta MeWe vodil psiho-edukativne delavnice z mladimi v starosti od 15 do 17 let, in sicer od 1. septembra dalje. Rok prijave je 1. junij.

novica 22.5.2019 14:38

Pahor ob oddaji glasu pozval k udeležbi na nedeljskih volitvah

Predsednik republike Borut Pahor se je danes v Novi Gorici udeležil predčasnega glasovanja na volitvah poslancev iz Slovenije v Evropski parlament. Ob tem je predsednik republike na Trgu Evrope pozval k udeležbi na evropskih volitvah, so sporočili iz njegovega urada.

novica 21.5.2019 15:47

EU pred sezono gozdnih požarov vzpostavlja gasilsko floto

Evropska komisija je v okviru priprav na poletno sezono požarov v naravi vzpostavila prvo floto gasilskih zrakoplovov na podlagi novega sistema rescEU za boj proti naravnim nesrečam. Floto rescEU bo na začetku sestavljalo sedem letal in šest helikopterjev za gašenje požarov iz zraka, so danes sporočili iz Bruslja.

novica 21.5.2019 14:15

Po raziskavi zavoda za šolstvo stres v slovenski šoli prisoten, a ga ni preveč

V slovenski osnovni šoli je stres prisoten, kljub temu pa šola za učence ni preveč stresna, je pokazala raziskava, ki jo je med slovenskimi šestošolci in osmošolci opravil Zavod RS za šolstvo. Stres po ugotovitvah iz raziskave, ki so jo danes predstavili na novinarski konferenci, sicer narašča s starostjo.

novica 21.5.2019 11:42

Sprejeta prepoved plastike za enkratno uporabo v EU

Svet EU je danes potrdil direktivo, ki omejuje plastiko za enkratno uporabo v EU, s čimer je direktiva naredila še zadnji korak v postopku sprejemanja. Prepoved bo od leta 2021 veljala predvsem za izdelke, za katere so na voljo okolju bolj prijazne alternative, med njimi plastični krožniki, vatirane palčke in slamice.

novica 21.5.2019 5:00

Začenja se predčasno glasovanje pred evropskimi volitvami

Pred nedeljskimi evropskimi volitvami se začenja predčasno glasovanje. Volivci lahko glas oddajo od danes do četrtka med 7. in 19. uro na enem izmed 59 volišč, odprtih večinoma na sedežih okrajnih volilnih komisij.

novica 20.5.2019 15:18

Kandidatura za Evropsko prestolnico kulture priložnost za Novo Gorico in Gorico

V soboto bosta župana Nove Gorice Klemen Miklavič in Gorice Rodolfo Ziberna podpisala sporazum o kandidaturi Nove Gorice in Gorice za naziv Evropske prestolnice kulture leta 2025. Župana sta prepričana, da je pridobitev naziva velika priložnost za somestje na meji, obenem pa predstavlja nadgradnjo vsega, kar se že dogaja v tem prostoru.

#EUface