#družba 7.2.2015 8:00

V Kranjski Gori svetovna novost, igra Pobeg iz igluja

Kranjska Gora, 7. februarja - Resničnostna igra Pobeg iz sobe je vse od odprtja prve lokacije v Ljubljani septembra lani tudi v Sloveniji postala zelo priljubljena. Ekipa ljubljanskega podjetja Enigmarium je zasnovala že tri sobe, danes pa v Kranjski Gori predstavlja svetovno novost, to je Pobeg iz igluja, pri kateri je združila moči z ekipama Eskimska vas in Time out events.

Kranjska Gora. Lokacija resničnostne igre Pobeg iz igluja v Kranjski Gori. Foto: Enigmarium

Kranjska Gora.
Lokacija resničnostne igre Pobeg iz igluja v Kranjski Gori.
Foto: Enigmarium

Resničnostna igra Pobeg iz sobe (Escape Room) je v zadnjih dveh letih obnorela svet. Prvi ljubljanski Escape Room Enigmarium je vrata odprl septembra lani in se na turističnem portalu Trip Advisor že po nekaj tednih uvrstil na prvo mesto med vsemi ljubljanskimi aktivnostmi.

V Ljubljani so doslej odprli tri sobe, in sicer (od)Rešitev, (m)Učilnica ter Profesorjeva skrivnost. Kot je za STA dejala vodja projekta Ana Peskar, zapolnijo praktično vsak razpoložljiv termin, interes pa je velik tako med Slovenci kot med turisti. Tudi v tujih mestih, kjer so zasnovali omenjeno igro, je zanimanje zanjo zelo veliko.

Ekipa Escape Room Enigmarium želi sedaj s povsem novim formatom igre dokazati, da je njihov koncept edinstven. Tako so v sodelovanju z ekipama Eskimska vas in Time out events - agencijo za organizacijo team buildingov na smučišču v Kranjski gori postavili iglu in ga spremenili v pravljično igro, v kateri igralci rešujejo različne zanke, uganke in spretnostne preizkušnje.

Tekmovalci rešujejo svet in pri tem tekmujejo s časom. Predpostavka igre je, da je Zemljo zadel meteorit in jo vrgel s tečajev. Zemeljski magnetni pol se je prestavil v srce Kranjske Gore, posledice pa so katastrofalne. Prihaja nova ledena doba in zemljo lahko reši le ekipa tistih, ki bodo uspeli najti štiri ključne elemente in planetu vrniti ravnovesje.

Ekipo sestavlja od dva do pet igralcev, cena igre za ekipo pa znaša 60 evrov. Iglu bo odprt vsak dan od 9. do 21. ure, pri čemer organizatorji svetujejo rezervacijo. Prve ekipe bodo sprejeli danes, prihajajo pa tudi že nove rezervacije.

Kot je pojasnila Peskarjeva, so z najavo novosti počakali do zadnjega trenutka, saj so bili odvisni od vremenskih razmer pri postavljanju igluja. Tega je izdelala ekipa Eskimska vas, ki ima že osem let izkušenj pri postavljanju iglujev.