Podjetja 15.9.2014 12:18

Zaživela spletna stran z unikatnimi izdelki iz Slovenije

Slovenj Gradec, 15. septembra - Na spletu je danes zaživela spletna stran Slovenika.eu, ki na enem mestu združuje raznovrstno ponudbo slovenskih ustvarjalcev - od pohištva, dodatkov za dom, oblačil in modnih dodatkov, nege telesa, rekvizitov za prosti čas pa vse do kulinaričnih dobrot.

Tacen. Kamniško-Savinjske Alpe. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Tacen.
Kamniško-Savinjske Alpe.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ustvarjalci spletne strani želijo na ta način ustvariti "izložbo slovenske ustvarjalnosti". Spletna trgovina zaenkrat združuje več kot 190 unikatnih izdelkov in 30 slovenskih proizvajalcev, njihovo število pa iz dneva v dan narašča, so sporočili iz spletne trgovine.

Med njimi je najti tudi nekaj svetovno znanih izdelkov, ki so se predstavili tudi na platformah za množično financiranje (Chipolo, LL stol, Dee Lee Doo in Ondu).


"Ko sem iskal izvirno slovensko darilo za prijatelja iz tujine, sem ugotovil, da je večina izdelkov na spletnih trgovinah uvoženih, zato je bilo iskanje izdelkov slovenskega porekla zelo zamudno. Tako sem prišel na idejo, da bi na enem mestu združil vse slovenske proizvajalce," pravi idejni oče Slovenike Leon Bračko.

Namen Slovenike je v prvi fazi na enem mestu združiti zlasti mikro, majhna in srednja slovenska podjetja, ki ne vlagajo veliko v trženje in so širši slovenski javnosti neprepoznavna. Ravno ta podjetja ustvarjajo namreč kar 70 odstotkov oziroma 556 tisoč delovnih mest v gospodarstvu, z dvigom njihove prepoznavnosti pa se lahko povpraševanje po njihovih izdelkih še poveča, s tem pa tudi število delovnih mest. "Kdo bo podpiral slovenske podjetnike, če ne mi sami," se sprašuje Bračko.

Spletne trgovine s tipičnimi izdelki iz določene države so na spletu izjemno priljubljene, pogosto jih spremljajo tudi fizične prodajalne na različnih lokacijah po svetu. Ena takšnih je spletna trgovina http://www.eataly.com/, ki ima po svetu okoli 30 prodajaln.