Slovenija 10.1.2014 11:16

Ameriška družba Fluidmaster prevzela podjetje Kolektor Liv

Postojna, 10. januarja - Fluidmaster iz Kalifornije v ZDA je danes prevzel podjetje Kolektor Liv s sedežem v Postojni. Dosedanji lastnik, idrijski koncern Kolektor, se je odločil za iskanje strateškega partnerja, saj so ocenili, da ambiciozno zastavljenih ciljev na področju sanitarne tehnike ne bodo mogli v kratkem času izpolniti.

Kolektor in Fluidmaster sta se sicer obvezala, da o pogojih prenosa lastništva ne bosta govorila in da pogodba ostane poslovna skrivnost, so danes sporočili iz koncerna Kolektor.

Struktura zaposlenih in vodstva podjetja Kolektor Liv, ki trži sanitarne izdelke pod blagovnima znamkama Liv in Schwab, ostaja nespremenjena. "Kupca smo izbrali na podlagi naše družbene odgovornosti do lokalne skupnosti in okolja, v katerem podjetje deluje, ter na podlagi kupčeve vizije nadaljnjega razvoja dejavnosti na lokaciji in ohranjanja delovnih mest," je ob tem povedal glavni izvršni direktor koncerna Kolektor Radovan Bolko.

"Lokacija v Postojni se nam zdi zelo zanimiva kot osnova za razširitev naših aktivnosti v Evropi," je ob podpisu pogodbe povedal predsednik podjetja Fluidmaster Todd Talbot. "Izdelki Fluidmastra, Liva in Schwaba se med seboj zelo dobro dopolnjujejo. Verjamemo, da bosta združena prodajna tima znala voditi in širiti poslovanje širokega nabora izdelkov. Odlika podjetja Fluidmaster je, da zna v celoti izkoristiti ves potencial tako poslovanja, izdelkov kot ljudi," pa je dejal direktor podjetja Kolektor Liv Uroš Likar.

Kolektor in Fluidmaster sta se že nekaj časa dogovarjala za morebitno sodelovanje. "Strinjali smo se, da bo naš nakup podjetja najbolj zadostil obstoječim in bodočim strankam tako v Evropi kot izven nje," je povedal predsednik uprave in glavni izvršni direktor Fluidmastra Robert Anderson Schoepe in dodal: "Nakup podjetja je povsem v skladu z našo politiko, ki predvideva krepitev poslovanja na evropskem trgu, kar bomo naredili s tem, da razširimo nabor naših izdelkov s področja splakovalnikov."

Družba Fluidmaster iz San Juan Capistrano iz Kalifornije je največji globalni proizvajalec komponent za kopalniške splakovalnike in dodatke. Kolektor Liv pa je eden izmed vodilnih evropskih ponudnikov izdelkov s področja sanitarne tehnike, ki se pod blagovnima znamkama Liv in Schwab prodajajo v več kot 30 državah po Evropi in na Bližnjem vzhodu. Kolektor Liv predstavlja manj kot pet odstotkov svetovnega prometa koncerna Kolektor.