Podjetja 24.7.2024 12:07

Berločnik predsednik nadzornikov Cinkarne Celje

Celje, 24. julija - Nadzorni svet Cinkarne Celje je v torek za predsednika nadzornega sveta imenoval Tomaža Berločnika, za njegovo namestnico pa Melito Malgaj. Slednjo je imenoval tudi za predsednico revizijske komisije, je danes prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočila družba.

Celje. Cinkarna Celje. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Celje.
Cinkarna Celje.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Berločnik je bil v nadzorni svet imenovan na skupščini junija letos, in sicer na predlog Modre zavarovalnice, potem ko je ta zahtevala odpoklic nadzornika Davida Kastelica.

Berločnik je bil doslej med drugim direktor družbe Donit Tesnit, predsednik uprave Istrabenza in predsednik uprave Petrola ter nadzornik Elana, Droge Kolinske, Slovenskih železnic, Telekoma Slovenije in Geoplina. Trenutno deluje v družbi Alfi Renewables kot partner in predsednik naložbenega odbora njenega sklada Alfi Green, ki vlaga v obnovljive vire v jugovzhodni Evropi.

Tudi Melita Malgaj je bila imenovana na junijski skupščini, potem ko je član nadzornega sveta Mitja Svoljšak podal odstopno izjavo.

Delničarji so poleg tega namesto nadzornikov Luke Gaberščika in Maria Gobba, prvemu je mandat potekel junija, drugemu bo decembra, po nasprotnem predlogu Slovenskega državnega holdinga (SDH) za nova nadzornika imenovali Boštjana Furlana in Dubravko Derossi Uršič. Slednja bo mandat nastopila 24. decembra letos.

V nadzornem svetu sta še predstavnika zaposlenih Aleš Stevanovič in Jože Koštomaj.