Podjetja 14.5.2024 8:00

Na tednu kraft piva predstavitev šestih slovenskih pivovarn

Ljubljana, 14. maja - Šest slovenskih kraft pivovarn se bo predstavilo na tednu kraft piva, ki bo med 16. in 26. majem. V teh dneh bodo predstavili svoj proizvodnji proces in vlogo kraft pivovarn v lokalni skupnosti ter poudarili pomembnost uporabe lokalnih sestavin in virov.

Ljubljana. Pivo, točenje piva. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Pivo, točenje piva.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Na dogodku bodo sodelovale Pivovarna Pelicon, Green Gold Brewery, Bevog, Maister Brewery, Reset Brewery in Tektonik. 16. maja bodo v svojih pivovarnah priredile dan odprtih vrat. Druženje se bo zaključilo na Pivo & Burger Festu, ki bo 25. in 26. maja na Pogačarjevem trgu v Ljubljani, so sporočili iz šestih kraft pivovarn in ekipe projekta Pivo & Burger Fest.

Vmes se bodo zvrstile pop-up pokuševalnice in delavnice ter odvili številni zabavni in izobraževalni dogodki. Kot so zapisali, pivo ni le pijača za osvežitev, temveč postaja del visoke kulinarike. "Širšo javnost želimo navdušiti nad to dimenzijo piva in ustvariti zavedanje o dodani vrednosti slovenskega piva, ki je svoje mesto našlo tudi na menijih vrhunskih restavracij," so zapisali organizatorji.