#družba 8.4.2024 15:27

Microsoft bo v Londonu vzpostavil nov center za umetno inteligenco

London, 8. aprila - Ameriški tehnološki velikan Microsoft v Londonu načrtuje vzpostavitev novega centra za umetno inteligenco, ki bo osredotočen na razvoj izdelkov in raziskave tehnologije, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Center bo vodil britanski soustanovitelj velikana umetne inteligence DeepMind, ki je zdaj v lasti ameriškega Googla, Mustafa Sulejman.

Portorož. Logotip podjetja Microsoft. Foto: Bor Slana/STA Arhiv STA

Portorož.
Logotip podjetja Microsoft.
Foto: Bor Slana/STA
Arhiv STA

Kot je napovedal Sulejman, bo novi center, ki bo imel sedež na območju Paddingtona, spodbujal napredek pri najsodobnejših jezikovnih modelih umetne inteligence in njihovi podporni infrastrukturi.

V blogu je zapisal še, da bodo s centrom odprta nova delovna mesta, pri čemer bo Microsoft zaposloval "izjemne posameznike, ki želijo delati na najbolj zanimivih vprašanjih in izzivih umetne inteligence našega časa".

Center bo po njegovih besedah velika pridobitev za Veliko Britanijo, ki da je zavezana k napredni, odgovorni in varni umetni inteligenci.

Microsoft bo na ta način še razširil svojo prisotnost na Otoku. V Cambridgeu ima že svoj razvojni laboratorij.

V podjetju so v luči svojih načrtov v zvezi z umetno inteligenco že konec lanskega leta napovedali, da bodo v Veliki Britaniji investirali 2,5 milijarde dolarjev.