#družba 28.3.2024 20:01

Z nagradami netko nagradili najboljše spletne strani

Ljubljana, 28. marca - GZS, ki je lastnica nagrade netko, in skrbnik slovenske nacionalne domene .si Register.si sta danes podelila nagrade netko za najboljše spletne strani s končnico .si. Nagrado za naj agencijo je prejela ekipa Spletna postaja, za naj projekt pa spletna stran slovenija-transplant.si v izvedbi agencije Numo.

Ljubljana. Logotip Gospodarske zbornice Slovenije. Foto: Bor Slana/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Logotip Gospodarske zbornice Slovenije.
Foto: Bor Slana/STA
Arhiv STA

Kot so sporočili iz Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), z nagrado podpirajo domače spletne projekte, razvoj, ustvarjalnost in domiselnost ustvarjalcev ter spodbujajo uporabo nacionalne domene .si. Letošnja rdeča nit tekmovanja je bila ozaveščanje splošne in strokovne javnosti o vključenosti žensk na področju kibernetske varnosti.

Naj spletna stran za družbeno odgovornost je postala stran polnizagona.si, sledili sta spletni strani greengroupinitiative.si in zivalinisodarilo.si. Naj spletna stran javne ali nevladne organizacije je spletna stranslovenija-transplant.si, sledili sta strani ohs.si in zotks.si.

Naj spletna stran za turizem, dogodke ali prosti čas je olimpijskicenter-nm.si, na drugo mesto se je uvrstila spletna stran tvambienti.si, na tretjega pa ohs.si. Najboljši v kategoriji naj predstavitev produkta ali storitve so lab.labcore.si, flora.barcaffe.si, ouroboros.si in skleni.triglav.si/TriglavSkodeFnol.

Naziv naj predstavitev podjetja ali startupa si je prislužila spletna stran barcaffe.si, sledili sta strani labcore.si in aristotel.si. Naj spletna trgovina je trgovinaika.si, nato medex.si in e-mepoganja.si. Najboljši v kategoriji naj spletna stran za otroke in mladino so zotks.si, solskimuzej.si in yuno.si. Naj spletna stran izobraževalnih in znanstvenih organizacij pa so postale lab.labcore.si, ouroboros.si in zotks.si.

Nagrade je zmagovalcem izročila Maja Horvat, vodja projektov na nacionalnem kibernetskem centru SI-CERT in predstavnica pobude Women4cyber.si, ki igra pomembno vlogo pri spodbujanju zaposlovanja žensk v kibernetski varnosti. Z njo se namreč zavzemajo za krepitev skupnosti kibernetskih strokovnjakinj, njihovo opolnomočenje in spodbujanje mladih, zlasti deklet, k odločitvi za kariero v kibernetski varnosti, so še navedli.