Podjetja 22.9.2023 16:11

Za spodbujanje podjetništva skoraj 7,8 milijona evrov

Ljubljana, 22. septembra - Javna agencija Spirit Slovenija je v uradnem listu objavila razpis za zagotavljanje celovitih storitev za potencialne podjetnike in podjetja preko podpornih institucij za obdobje 2023-2025. Okvirna skupna višina sredstev je 7,76 milijona evrov, rok za oddajo vlog je 20. oktober.

Maribor. Spirit. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Maribor.
Spirit.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Namen javnega razpisa je zagotavljanje podpornega okolja, ki bo na celotnem ozemlju Slovenije zagotavljal brezplačne in na regijski ravni dostopne podporne storitve za ciljne skupine uporabnikov, so zapisali na Spiritu.

Storitve podpornega okolja bodo med drugim prispevale h krepitvi podjetniškega potenciala, k pospeševanju ustanavljanja novih podjetij in k povečevanju števila novoustanovljenih podjetij, predvsem tistih, ki dosegajo višjo dodano vrednost v primerjavi s slovenskim povprečjem, so prepričani na agenciji.

Cilji javnega razpisa so povečanje informiranosti in znanja za reševanje izzivov na podjetniški poti v vseh fazah podjetniškega ciklusa, povečanje zgodnje podjetniške aktivnosti ter prispevek k večjemu nastajanju, izboljšanju, rasti in razvoju podjetij, so še dodali.

Vlagatelji lahko za dodatne informacije v zvezi s pripravo prijav in pojasnila zaprosijo pisno na elektronski naslov podporno.okolje@spiritslovenia.si.

Okvirna skupna višina sredstev, ki so na razpolago za izvedbo javnega razpisa, je 7,76 milijona evrov, rok za oddajo vlog pa je 20. oktober. Javni razpis za izbor operacij delno financira EU iz evropskega sklada za regionalni razvoj.