Podjetja 23.9.2023 7:53

Termo shop bo za več kot 12 milijonov evrov zgradil nov poslovno-proizvodni objekt

Šempeter v Savinjski dolini, 23. septembra - Podjetje Termo shop iz Šempetra v Savinjski dolini, ki se že 30 let ukvarja s proizvodnjo in servisom energijsko varčnih toplotnih črpalk, bo gradilo nov poslovno-proizvodni objekt v žalski poslovni coni Arnovski gozd. Investicijo so ocenili na več kot 12 milijonov evrov, pravijo v družbi, ki je lani beležila tako rast prihodkov kot dobička.

Novo Celje, restavracija Galerija okusov. Podjetje Termo shop iz Šempetra v Savinjski dolini, ki se že 30 let ukvarja s proizvodnjo in servisom energijsko varčnih toplotnih črpalk, bo gradilo nov poslovno-proizvodni objekt v žalski poslovni coni Arnovski gozd. Prokurist Termo shopa Danijel Vuk. Foto: Lili Pušnik/STA

Novo Celje, restavracija Galerija okusov.
Podjetje Termo shop iz Šempetra v Savinjski dolini, ki se že 30 let ukvarja s proizvodnjo in servisom energijsko varčnih toplotnih črpalk, bo gradilo nov poslovno-proizvodni objekt v žalski poslovni coni Arnovski gozd.
Prokurist Termo shopa Danijel Vuk.
Foto: Lili Pušnik/STA

Kot je za STA povedal prokurist Termo shopa Danijel Vuk, so se za naložbo odločili, ker se soočajo s prostorsko stisko, saj podjetje trenutno posluje na štirih lokacijah, in sicer v Žalcu, Hočah, Arnovskem gozdu in Šempetru v Savinjski dolini. Skupaj imajo v najemu več kot 3000 kvadratnih metrov prostorov.

Pojasnil je tudi, da je Termo shop, ki zaposluje več kot 80 delavcev, digitaliziral celotno podjetje, veliko pozornosti pa so namenili inženiringu, lastni projektivi, povečali so tudi proizvodne zmogljivosti. Imajo pa več kot 50.000 strank.

Družba je lani ustvarila 24 milijonov evrov prihodkov od prodaje, kar je 70 odstotkov več kot leto prej. Dobiček je ob tem glede na leto 2021 porasel za 110 odstotkov na 1,9 milijona evrov.

Vuk je še dodal, da so lani sklenili za okoli 38 milijonov evrov novih poslov, nekateri od njih bodo uresničeni letos, nekateri pa prihodnje leto. V letu 2022 je njihovo toplotno črpalko dobilo 1500 strank.