Turizem 16.9.2023 8:00

Blejsko jezero v znamenju košarke

Bled, 16. septembra - Blejsko jezero bo danes prizorišče posebnega košarkarskega dogodka. Na plavajočem igrišču bo potekal mednarodni turnir 3x3 za mlade, v sklopu dogodka pa bodo predstavili tudi košarkarsko supergo Luka 2 Lake Bled. Udeležba slovenskega košarkarskega virtuoza Luke Dončića na športno-turističnem dogodku je zavita v tančico skrivnosti.

Bled. Plavajoče košarkarsko igrišče na Bledu. Foto: Nik Bertoncelj

Bled.
Plavajoče košarkarsko igrišče na Bledu.
Foto: Nik Bertoncelj

Bled. Košarkarske superge Luka 2 Lake Bled. Foto: Nik Bertoncelj

Bled.
Košarkarske superge Luka 2 Lake Bled.
Foto: Nik Bertoncelj

Bled. Košarkarske superge Luka 2 Lake Bled. Foto: Nik Bertoncelj

Bled.
Košarkarske superge Luka 2 Lake Bled.
Foto: Nik Bertoncelj

"Košarkarski živžav" v slovenskem turističnem biseru se bo začel ob 9.30, ko bo na sporedu NBA-klinika, kjer bo 25 otrok vadilo košarko pod okriljem trenerja iz severnoameriške lige NBA, nato sledi mednarodni turnir v košarki 3x3 do 17 let.

Poleg košarkarskih tekem si bodo obiskovalci lahko ogledali tudi legendarni pokal Larryja O'Briena, prestižno nagrado, ki se podeljuje prvakom v severnoameriški ligi NBA, kjer v dresu moštva Dallas Mavericks blesti Dončić.

Ali se bo spektakla Luka 2 Lake Bled udeležil tudi najbolj prepoznaven slovenski športni zvezdnik, za zdaj ni znano. Organizatorji "upajo, da bo prišel, ker so ga na dogodek na Bled povabili".

Dončić okreva po poškodbi po nedavnem svetovnem prvenstvu na Japonskem in Filipinih ter v Indoneziji, kjer je Slovenija zasedla sedmo mesto.

Organizatorji so poudarili smernice za prevoz do prizorišča, saj je parkiranje v bližini Bleda omejeno. Zato ponujajo brezplačne prevoze z vlakom in avtobusi ter možnost parkiranja na letališču Lesce.