Turizem 16.9.2023 8:14

Turizem Ljubljana znova s kampanjo o pozitivnih učinkih turizma

Ljubljana, 16. septembra - Turizem Ljubljana je ponovno zagnal kampanjo Turizem dela Ljubljano, s katero prebivalce ozavešča o pozitivnih učinkih turizma na kakovost življenja. Prestolnica je tudi zavoljo turizma bolj trajnostna in zelena, poživlja jo na tisoče odličnih prireditev, premore izjemno kulturno in vrhunsko kulinarično ponudbo, so nanizali.

Ljubljana. Ljubljana iz Ljubljanskega Gradu. Panoramski posnetek Ljubljane. Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana.
Ljubljana iz Ljubljanskega Gradu.
Panoramski posnetek Ljubljane.
Foto: Bor Slana/STA

Turizem spodbuja številne trajnostne projekte in urejanje zelenih površin, omogoča privlačne brezplačne prireditve na prostem ter urejanje infrastrukture za šport in rekreacijo, povečuje dostopnost mesta za vse obiskovalce ter povezuje različne soustvarjalce ponudbe Ljubljane na različnih ravneh, od kulture do gastronomije, so zapisali v Turizmu Ljubljana.

S kampanjo Turizem dela Ljubljano si želijo prebivalcem mesta predstaviti turizem kot pomembno gospodarsko panogo, ki spodbuja obsežnejšo ponudbo kakovostnih restavracij, trgovin in drugih storitev v mestu in preostali osrednjeslovenski regiji, s čimer omogoča številna delovna mesta, predstaviti pa jim želijo tudi pomembne projekte, ki so (so)financirani iz prihodkov od turizma.

"Dober obisk poskrbi, da lahko prebivalci Ljubljane uživajo v živahnem mestnem utripu, obenem pa soustvarjajo zgodbo o čedalje bolj prepoznavni prestolnici, ki s svojo trajnostno in zeleno podobo navdušuje obiskovalce z vsega sveta. O mednarodnem ugledu Ljubljane pričajo tudi številna osvojena priznanja in nagrade," so zapisali v sporočilu za javnost.

Da je Ljubljana tudi zaradi turizma živahna, zelena, dostopna, aktivna in povezana, v teh dneh sporočajo oglasi na družbenih medijih Turizma Ljubljana, na platformi Google Ads, na tiskanih panojih po mestu, na digitalnih totemih, na digitalnih animiranih panojih in tudi na televizijskih ekranih, so sklenili v Turizmu Ljubljana.