Podjetja 30.8.2023 14:37

Golob z vodstvom Hisensa tudi o prihodnjih strateških načrtih v Sloveniji

Ljubljana, 30. avgusta - Predsednik vlade Robert Golob je danes sprejel vodilne predstavnike kitajske multinacionalne tehnološke skupine Hisense, pod okrilje katere sodi tudi Gorenje. Beseda je med drugim tekla o pomenu Slovenije za skupino ter o njihovih prihodnjih strateških načrtih v državi, so po sestanku sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Velenje. Logotip podjetja Hisense Europe. Foto: Bor Slana/STA Arhiv STA

Velenje.
Logotip podjetja Hisense Europe.
Foto: Bor Slana/STA
Arhiv STA

Vodstveno delegacijo Hisensa so sestavljali predsednik skupine Shaoqian Jia, predsednik enote Hisense International Alex Zhu, predsednik uprave skupine Hisense Europe, evropskega dela Hisensa, ki ima sedež v Sloveniji, Hanson Han ter podpredsednik Hisensa International Franjo Bobinac.

Predstavniki skupine so premierju po navedbah iz kabineta predsednika vlade predstavili dosedanje Hisensove naložbe v Velenju, spregovorili o pomenu družbe Gorenje v Sloveniji ter o pomenu Slovenije kot sedeža vseh evropskih operacij skupine Hisense. Govorili so tudi o prihodnjih strateških načrtih skupine Hisense Europe v Sloveniji ter Evropi.

Golob se je ob tem, kot pravijo v njegovem kabinetu, sogovornikom zahvalil za dosedanjo pomoč po povodnji - prizadetih je bilo namreč tudi precej zaposlenih v Gorenju - ter izraženi pripravljenosti za nadaljnjo podporo.

Premier jim je ob tem predstavil tudi vladne aktivnosti in prioritete na področju spodbujanja in vlaganja v inovacije ter vzpostavljanja strateških partnerstev za povečevanje dodane vrednosti.

Hisense je leta 2018 prevzel velenjskega proizvajalca bele tehnike in gospodinjskih aparatov Gorenje, v Sloveniji je, kot omenjeno, vzpostavil tudi sedež evropskih operacij. Obenem je skupina v Velenju vzpostavila proizvodnjo televizijskih aparatov in odprla tudi inovacijski center.