Podjetja 7.6.2023 17:22

Iz Carthaga v Odrancih na cesto zapeljalo že 40.000 počitniških vozil

Odranci, 7. junija - Podjetje Carthago iz Odrancev, ki izdeluje počitniška vozila, je doseglo nov mejnik. V njihovem obratu v Odrancih je danes montažni trak zapustilo 40.000. vozilo, kar so v podjetju označili kot ekipni dosežek zaposlenih.

Odranci. Logotip podjetja Carthago. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Odranci.
Logotip podjetja Carthago.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Kot so sporočili iz podjetja, so mejnik uresničili s prestižnim avtodomom Chic C-Line na podvozju Mercedes-Benz Sprinterja, s katerim tudi sicer postavljajo nove smernice v panogi.

Podjetje, ki deluje od leta 2008, je mejnik 1000 izdelanih avtodomov preseglo leta 2011, deset let po odprtju tovarne pa na pot pospremilo 20.000. vozilo. Ob letošnji 15. obletnici podjetja so presegli še mejnik 40.000 izdelanih vozil.

Na začetku maja je Carthago proizvodnjo zagnal tudi v svojem novem obratu v Ormožu, v katerem izdelujejo predelane kombije znamke Malibu Van. Kot so danes zapisali v sporočilu za javnost, je obrat sredi maja zapustil prvi tam izdelani kombi.

Vrednost naložbe v nov obrat, ki stoji v industrijski coni ob ormoški obvoznici, je bila 50 milijonov evrov, Carthago pa je zanjo prejel tudi šest milijonov evrov državne spodbude.