Podjetja 1.6.2023 14:55

Vodenje Energetike Maribor danes prevzel Jože Hebar

Maribor, 1. junija - Vodenje Energetike Maribor, ki je del mariborskega javnega holdinga, je z današnjim dnem prevzel Jože Hebar. Kot je ob nastopu položaja povedal donedavni predsednik uprave Elektra Maribor, glavno izhodišče in temeljna zaveza družbe ostaja zagotavljanje kakovostnih energetskih storitev za prebivalce Maribora in okolice.

Maribor, Energetika Maribor. Vodenje Energetike Maribor, ki je del mariborskega javnega holdinga, je z današnjim dnem prevzel donedavni predsednik uprave Elektra Maribor Jože Hebar. Foto: Energetika Maribor

Maribor, Energetika Maribor.
Vodenje Energetike Maribor, ki je del mariborskega javnega holdinga, je z današnjim dnem prevzel donedavni predsednik uprave Elektra Maribor Jože Hebar.
Foto: Energetika Maribor

"Kljub določenim negotovostim na trgu energentov ohranjam vizijo povečanja energetske učinkovitosti, vključevanja naprednih tehnologij, razvoja inovativnega delovnega okolja in spodbujanja trajnostnih energetskih rešitev, ki bodo koristne tako za podjetje kot za lokalno skupnost," je dejal diplomirani inženir elektrotehnike.

Ob tem je napovedal, da bo Energetika Maribor nadaljevala z ambicioznimi razvojnimi projekti, med katerimi so vgradnja visokotemperaturne toplotne črpalke Pristan, ki je v sklepni fazi, izgradnja lesno-biomasne kotlovnice na sedežu družbe in postavitev sončnih elektrarn na več lokacijah v Mestni občini Maribor.

Kot ključni izziv bližnje prihodnosti Hebar vidi izgradnjo objekta za energetsko izrabo odpadkov, s katerim bi mesto naredilo velik preboj na področjih energetske samooskrbe in krožnega gospodarstva.

Mariborčan z več kot dvema desetletjema izkušenj na vodstvenih položajih v slovenskih in mednarodnih podjetjih, kjer je vodil razvojne in infrastrukturne projekte ter prispeval k inovacijam na več področjih, v podjetje prinaša kombinacijo inženirskega znanja in inovativnega razmišljanja ter vodstvenih izkušenj in veščin, so še zapisali v podjetju.

Nadzorni svet Energetike Maribor je Hebarja za novega direktorja v naslednjem petletnem obdobju imenoval v prvi polovici maja, na tem mestu pa je nasledil dosedanjega direktorja Borisa Novaka, ki je družbo vodil zadnje leto, marca pa se je odločil za odhod v pokoj.

Hebar je sicer aprila odstopil z mesta prvega moža Elektra Maribor. Z nadzornim svetom se je dogovoril za sporazumni odhod, na to mesto pa je prišel, potem ko ga je moral sredi novembra 2021 po devetih letih zapustiti Boris Sovič.