Podjetja 31.5.2023 11:34

Henkel Maribor s pomočjo evropskih sredstev začenja digitalno transformacijo

Maribor, 31. maja - Henkel Maribor je ob podpori gospodarskega ministrstva začel projekt Digital Henkel, katerega cilj je digitalna transformacija podjetja. Projekt je del slovenskega načrta za okrevanje in odpornost. Njegova skupna vrednost znaša 4,5 milijona evrov, EU pa ga bo sofinancirala z 2,1 milijona evrov, so sporočili iz podjetja.

Maribor. Podjetje Henkel Maribor. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Maribor.
Podjetje Henkel Maribor.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

"V Henklu se zavedamo, da je digitalizacija ključna za prihodnost naše družbe, zato je kot odločilni element vpeta tudi v naš strateški okvir za namensko rast," je dejal direktor družbe Henkel Maribor Gregor Majcen.

Z uporabo digitalne tehnologije in strokovnim znanjem želijo po direktorjevih besedah pospešiti preobrazbo v industrijo 4.0., optimizirati poslovanje ter razviti nove, inovativne, tehnološko usmerjene poslovne modele, obenem pa ustvarjati trajno dodano vrednost za stranke in potrošnike, pa tudi zaposlene.

Projekt bo neposredno prispeval k optimizaciji procesov, dvigu digitalnih kompetenc, znižanju stroškov, zmanjšanju porabe energije in znižanju ogljičnega odtisa, so v sporočilu za javnost zapisali v podjetju.

Poleg njih v projektu sodelujejo še Messer Slovenija, Lineal, Nomnio, Inova Fusion, Sfera IT, Spark Inovacije in Komunikacije prihodnosti. Digitalne rešitve, ki bodo vpeljane v okviru projekta, je vodstvo Henkla Maribor s konzorcijskimi partnerji prejšnji teden predstavilo predstavnikom ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport.