Turizem 8.4.2023 8:17

Najboljši slovenski kamp po izboru camping.info znova Plana & Bar 66

Berlin, 8. aprila - Najboljši slovenski kamp po izboru uporabnikov portala camping.info je tudi letos Plana & Bar 66 pri Pivki. Povprečna cena nočitve v slovenskih kampih je 31,10 evra. Portal s sedežem v Berlinu je z informacijami o več kot 23.000 kampih eden največjih tovrstnih portalov v Evropi.

Pivka. Kamp Plana. Foto: Eva Horvat/STA

Pivka.
Kamp Plana.
Foto: Eva Horvat/STA

Pivka. Kamp Plana. Foto: Eva Horvat/STA

Pivka.
Kamp Plana.
Foto: Eva Horvat/STA

Pri portalu so primerjali tudi cene kampiranja v evropskih kampih. V povprečju bosta dva odrasla za nočitev skupaj s plačilom električnega priključka, parkirnine za avtomobil in lokalnih dajatev odštela od 13,05 do 38,01 evra, so ta teden zapisali v sporočilu za javnost.

Najdražje kampe je mogoče najti v Švici (38,01 evra), višje kot v Sloveniji pa so povprečne cene še v Italiji (37,89 evra), na Hrvaškem (37,38 evra), v Španiji (33,44 evra) in Avstriji (32,83 evra).

"Kampiranje je trenutno zelo priljubljeno in industrija cveti," je v sporočilu za javnost zapisal prvi mož portala Maximilian Möhrle.

Spodnji del lestvice zasedajo kampi v Albaniji, kjer nočitev za dva odrasla v povprečju stane 13,05 evra, ter v Severni Makedoniji, Turčiji in Moldaviji s povprečnim stroškom v višini okoli 14,50 evra.

Na med Slovenci zelo obiskanem sosednjem Hrvaškem je najbolj priljubljen kamp po izboru portala camping.info Polidor Family Camping Resort v bližini Bijele Uvale nekaj kilometrov od Poreča.

V Avstriji so izpostavili Camping Grubhof na Salzburškem, v Italiji pa Luxury Camping Schlosshof v bližini Merana.