#družba 22.3.2023 8:37

V Bistri potekajo Dnevi gradnje in okolja

Ljubljana, 22. marca - V Tehniškem muzeju Slovenije (TMS) v Bistri do sobote potekajo Dnevi gradnje in okolja. TMS dneve organizira v sodelovanju s sodelavci Fakultete za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani, ki bodo s pomočjo interaktivnih prikazov predstavili svojo raziskovalno dejavnost, so sporočili iz TMS.

Vrhnika, Bistra. V Tehniškem muzeju Slovenije se začenjajo Dnevi gradnje in okolja. Foto: TMS

Vrhnika, Bistra.
V Tehniškem muzeju Slovenije se začenjajo Dnevi gradnje in okolja.
Foto: TMS

Do petka bo program namenjen najavljenim skupinam osnovnošolcev in srednješolcev, v nedeljo pa bodo vrata odprli tudi za javnost.

Program je namenjen učencem zadnje triade osnovne šole in srednješolcem, ki jih zanimajo tehniške znanosti in inženirski študiji. Do petka bo program namenjen najavljenim skupinam osnovnošolcev in srednješolcev, in sicer vsak dan med 9. in 13. uro, v nedeljo pa bodo med 11. in 18. uro sledile delavnice, namenjene širši javnosti.

Vsebina Dnevov gradnje in okolja je razdeljena v tri sklope, in sicer geodezijo, gradbeništvo in vodarstvo, v sklopu vsakega pa se bo zvrstilo deset posameznih delavnic oziroma predstavitev. "Tako bodo učenci in dijaki na podlagi konkretnih projektov dobili vpogled v privlačen svet inženirskega ustvarjanja, spoznavali pa bodo tudi možnosti in priložnosti za delovanje na področju geodezije in gradbeništva, ki zagotovo sodijo med poklice prihodnosti," so še zapisali v TMS.