Podjetja #družba 16.3.2023 12:13

Odprte prijave za letošnje Websi Digitalne presežke Slovenije

Ljubljana, 16. marca - Organizatorji tekmovanja slovenskih spletnih presežkov Websi 2023 so sporočili, da so začeli z zbiranjem prijav. Projekte, ki se bodo za naziv Websi prvaka potegovali v 28 kategorijah, je možno prijaviti do 10. maja.

Ljubljana, Festivalna dvorana. Podelitev nagrad websi za digitalne presežke leta 2022. Foto: Katja Kodba/STA Arhiv STA

Ljubljana, Festivalna dvorana.
Podelitev nagrad websi za digitalne presežke leta 2022.
Foto: Katja Kodba/STA
Arhiv STA

Zmagovalce bo med prijavljenimi projekti izbrala žirija več kot 100 strokovnjakov iz uglednih slovenskih podjetij in agencij. Ocenjevanje bo letos potekalo pod vodstvom Lovra Peterlina, izvršnega direktorja A1 Slovenija.

Zgodnje prijave so odprte do 12. aprila, zbiranje pa se bo zaključilo 10. maja. Ocenjevanje bo potekalo med 5. in 16. junijem, tekmovanje pa bo svoj vrhunec doseglo na Websi dnevu, slavnostnem dogodku v Ljubljani 14. septembra. Na njem bo čez dan potekala konferenca o digitalnem komuniciranju, zvečer pa bodo zmagovalcem slavnostno podelili 34 nagrad, so sporočili organizatorji.

Na lanskem tekmovanju so glavne nagrade prejeli ekipa Agencije 101 v kategoriji Naj agencija, podjetje Mercator v kategoriji Naj naročnik, generalni spletni prvak pa je postal projekt Merkur na črni petek, ki sta ga zasnovali podjetje Merkur trgovina in Agencija 101.

Organizator projekta Websi Digitalni presežki Slovenije je Zavod za digitalno odličnost Websi, pobudnika projekta pa sta svetovalno-analitična družba E-laborat in podjetje Medijski partner. Poslanstvo projekta je sicer dokumentirati, ovrednotiti in širši javnosti predstaviti projekte in njihove ustvarjalce, ki predstavljajo prerez aktualnega stanja na področju slovenskega digitalnega komuniciranja, ter nagraditi tiste, ki pomembno prispevajo k dvigovanju njegove ravni, so še sporočili organizatorji.

STA je medijski partner projekta Websi Digitalni presežki Slovenije.