Turizem 8.3.2023 16:40

Sloveniji na ITB Berlin več turističnih priznanj

Berlin, 8. marca - Slovenski turizem se v teh dneh pod okriljem STO predstavlja na eni od najpomembnejših svetovnih turističnih borz, ITB Berlin. Danes so v nemški prestolnici razglasili nagrajence s področja promocijsko-komunikacijskih kampanj in orodij v turizmu. Mednarodna strokovna žirija je STO nagradila s štirimi zlatimi in eno srebrno nagrado.

Ljubljana. Direktorica Slovenske turistične organizacije Maja Pak. Foto: Katja Kodba/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Direktorica Slovenske turistične organizacije Maja Pak.
Foto: Katja Kodba/STA
Arhiv STA

Tekmovanje The Golden City Gate je eno najvidnejših mednarodnih tekmovanj na področju marketinških aktivnosti v turizmu, so zapisali na Slovenski turistični organizaciji (STO). Letos se je za nagrade potegovalo več kot 100 prijavljenih del iz 21 držav.

Mednarodna strokovna žirija je nagradila vseh pet projektov, ki jih je STO prijavila na tekmovanje. Zlato priznanje so prejeli poslovni dogodek Slovenia - Connecting sports and tourism, vodnik Slovenia Travel Guide, promocijsko-dokumentarni film Slovenia Green ter podcast Feel Slovenia. Srebrno nagrado pa si je prislužil video s kolesarskim asom Tadejem Pogačarjem This is my way of freedom. My way of enjoying life.

Dve zlati nagradi je prejel tudi Turizem Ljubljana, in sicer za film Plečnikova Ljubljana ter za športni video Extreme Ljubljana.

Na sejmu ITB Berlin se sicer predstavlja 28 slovenskih podjetij in destinacij. Slovenija v svoji predstavitvi tokrat izpostavlja kulturo in kulturna doživetja in napoveduje naslednjo promocijsko temo slovenskega turizma za 2024 in 2025, ki bo kulturni turizem.

"Ne pozabljamo pa niti na športni turizem, enega najhitreje rastočih segmentov turizma v svetu. Športni turizem je še vedno osrednja tema komunikacijskih aktivnosti STO v letošnjem letu, v okviru katere predstavljamo Slovenijo kot destinacijo za aktivni oddih, priprave športnikov in kot odlično gostiteljico mednarodnih športnih prireditve," je dejala direktorica STO Maja Pak.

Pak in generalna direktorica direktorata za turizem na ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport Dubravka Kalin sta se v okviru turistične borze med drugim srečali tudi z direktorico Svetovne turistične organizacije za Evropo Alessandro Priante ter podpredsednikom Messe Berlin Davidom Rützem.

Borza ITB Berlin, ki bo vrata zaprla v četrtek, tokrat prvič po letu 2019 znova poteka v živo, dogodek pa je letos namenjen izključno poslovni javnosti.