#družba 7.3.2023 6:00

Na Gospodarskem razstavišču se začenjajo trije tehnološki sejmi

Ljubljana, 7. marca - Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani se danes začenjajo trije specializirani sejmi s področja visokih tehnologij za industrijo. Sejmi Ifam, Intronika in Robotics pokrivajo področja, kot so avtomatizacija, elektronika, komunikacije in digitalizacija. Obiskovalcem bodo v tridnevnem programu na voljo tudi predavanja in okrogle mize.

Ljubljana. Gospodarsko razstavišče. Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana.
Gospodarsko razstavišče.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Sejem Ifam pokriva področja, kot so avtomatizacija, mehatronika, tehnologije pogonov, laserske tehnologije ter pametni sistemi in tovarne. Na Introniki se bodo med drugim predstavili razstavljavci s področij profesionalne in industrijske elektronike, komponent, komunikacij ter opreme in orodja. Sejem Robotics pa med drugim predstavlja industrijske robote, servisno robotiko in računalniške rešitve za robotiko.

Obiskovalcem se bo na 7000 kvadratnih metrih sejemske površine predstavilo 73 razstavljavcev iz sedmih držav. Med njimi bo 16 novih, so sporočili iz družbe ICM, ki organizira sejme.

Sejemsko dogajanje bo spremljal poslovni forum, ki bo vključeval predavanja, okrogle mize in predstavitve z domačimi in tujimi strokovnjaki. Danes bodo svoje delo prikazali Aleksandar D. Rodić z Inštituta Mihailo Pupin, Blaž Germšek s Kmetijskega inštituta Slovenije ter profesor na zagrebški fakulteti za elektroniko in računalništvo Zdenko Kovačić. V nadaljevanju bodo obravnavali vsebine s področja trajnostnega razvoja in pametnih tovarn.

V sredo bo potekal forum Kadri za tovarne prihodnosti. Na okrogli mizi bodo razpravljali o krepitvi ekosistema prek krepitve človeškega potenciala, v nadaljevanju pa bodo pozornost med drugim namenili projektu Inženirke in inženirji bomo.

Četrtkovo dogajanje bo v znamenju tridimenzionalnega tiska. Poleg predavanj in predstavitev bodo na okrogli mizi razpravljali o serijski proizvodnji s to tehnologijo tiskanja. Potekala bo tudi razstava o tridimenzionalnem tisku, na kateri se bodo predstavila podjetja Hennlich, IB-CADDY, CGS plus in Izit.