#družba 4.3.2023 7:00

Mlade tudi letos vabijo na Festival inovativnih tehnologij

Ljubljana, 4. marca - Na ljubljanski fakulteti za elektrotehniko bo danes potekal tradicionalni Festival inovativnih tehnologij, s katerim želijo mladim približati tehnološko področje. Osrednji del festivala, ki ga pripravljata fakulteta in Zveza za tehnično kulturo Slovenije, bo tekmovanje za učence osmih in devetih razredov osnovne šole.

Ljubljana. Računalništvo, mladi, računalniška pismenost. Foto: Anže Malovrh/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Računalništvo, mladi, računalniška pismenost.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Kot sta zapisala organizatorja, gre za eno največjih prireditev za približevanje znanstvenih in raziskovalnih dosežkov s področja inovativnih informacijsko-komunikacijskih tehnologij mladim generacijam v Sloveniji. Vključuje različna tekmovanja iz znanja s področja inovativnih tehnologij, zlasti računalništva in elektrotehnike.

Osrednji del dogajanja bo tekmovanje za učence osmih in devetih razredov osnovne šole, ki med drugim vključuje digitalno fotografijo, multimedijo oziroma montažo in snemanje, robotiko in informacijsko-komunikacijske tehnologije.

"Udeleženci bodo skozi praktične eksperimente spoznali osnovne tehnološke zakonitosti in nato pridobljeno preverili na "izpitni" poli. Festival inovativnih tehnologij postaja v osnovnih šolah vedno bolj priljubljen, mladi tekmovalci pa iz leta v leto presenečajo s količino usvojenega znanja in iznajdljivosti," sta še zapisala organizatorja.