Turizem 4.2.2023 8:50

Slovenski turizem se predstavlja v Bruslju

Ljubljana, 4. februarja - Slovenija svojo turistično ponudbo te dni predstavlja na najpomembnejšem turističnem sejmu v Belgiji - Vakantie Salon Brussels. Skupni predstavitvi pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO) se je pridružilo 18 partnerjev. Za animacijo skrbi destinacija Jeruzalem, so sporočili z STO.

Ljubljana. Slovenija, turizem, Slovenska turistična organizacija. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Slovenija, turizem, Slovenska turistična organizacija.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Vakantie Salon Brussels je velikan med evropskimi sejmi, priljubljen pa je tako tako med obiskovalci kakor razstavljavci. Letos se odvija od četrtka do nedelje.

Za Slovenijo je predstavitev na sejmu pomembna, ker Belgijci radi potujejo, imajo višjo kupno moč, so zapisali na STO. Turisti iz Belgije se sicer najbolj zanimajo za gorske občine in obisk Ljubljane, po številu obiska sledijo še obmorske in zdraviliške občine.

Na 90 kvadratnih metrih razstavnega prostora se skupaj predstavljajo Adria, Camping Adria, Exploremore, Javni zavod za turizem, kulturo in šport Občine Ormož, Kompas DMC, Park Škocjanske jame, Počitek-užitek, Terme Vivat, RRA Koroška, Sava Turizem, Skupnost Julijske Alpe/Turizem Bohinj, Terme Čatež, Terme Olimia, Thermana, Turizem Ljubljana, Turizem Škofja Loka, Zavod za šport in turizem Kamnik, Zavod za turizem Maribor, Zavod za turizem TRG Vipava in Zavod za turizem, kulturo, mladino in šport.

Destinacija Jeruzalem, ki skrbi za animacijo, obiskovalcem predstavlja vino, lokalno gastronomijo, običaje in tradicijo, so še zapisali v sporočilu za javnost.