Turizem 3.2.2023 14:04

Conventa ob okrevanju industrije srečanj privabila številne tuje goste

Ljubljana, 3. februarja - Na letošnji borzi poslovnega turizma Conventa so v dveh dneh izvedli več kot 2500 poslovnih sestankov. Gospodarsko razstavišče je gostilo 95 razstavljalcev iz 15 držav, ob čemer v STO, ki sodeluje pri projektu, pozdravljajo okrevanje industrije srečanj, ki močno prispeva k povečevanju dodane vrednosti v turizmu.

Ljubljana. Mednarodna poslovna borza Conventa. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Mednarodna poslovna borza Conventa.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Na letošnji, 15. Conventi so se razstavljalci srečali s 147 vabljenimi gosti iz 30 držav, so zapisali v Slovenski turistični organizaciji (STO), ki pri borzi poslovnega turizma sodeluje že od njenega začetka.

"Veseli nas, da se ob turistih v našo državo in širšo regijo vračajo tudi dogodki v živo. Jubilejna 15. Conventa je tako v Ljubljani znova zbrala mnoge najpomembnejše predstavnike regijske industrije srečanj, pomembnega segmenta, ki močno prispeva k povečevanju dodane vrednosti v turizmu zlasti izven glavne turistične sezone," je po koncu borze poudarila direktorica STO Maja Pak.

V ospredju letošnjega dogodka je bila trajnost. Kot je izpostavila Pak, je STO skupaj s Turizmom Ljubljana in podjetjem Climate Partner na t. i. zelenem otoku delila dobre trajnostne prakse. Želijo si namreč, da bo tudi širša industrija srečanj v prihodnje vse bolj zmanjševala svoj okoljski odtis ter povečevala vrednost za vse deležnike v turizmu.

Med vrhunci dogodka so na STO izpostavili tudi podelitev nagrad kongresna zvezda za najboljše kongresne destinacije, prizorišča in posameznike. Nagrade so podelili v sredo, med zmagovalci pa je tudi Bohinj kot najboljši med destinacijami, ki lahko gostijo do 600 kongresnih udeležencev, so zapisali na STO.

Med velikimi kongresnimi hoteli v Sloveniji je bil za najboljšega izbran Kempinski Palace v Portorožu, med butičnimi hoteli v Sloveniji je slavil Sunrose 7 - Heritage Boutique Hotel v Bohinjski Bistrici. Najboljši kongresni center v Sloveniji je postal ljubljanski Cankarjev dom.