Podjetja 1.2.2023 14:15

Odprta spletna oddaja vlog na drugi rok razpisa za raziskovalno-razvojne projekte

Ljubljana, 1. februarja - Javna agencija Spirit Slovenija je danes odprla spletno aplikacijo za oddajo vlog na drugi rok javnega razpisa za spodbude za raziskovalno razvojne projekte, ki ga izvaja v okviru načrta za okrevanje in odpornost. Subvencija za posamezni projekt znaša do 300.000 evrov, skupno je na voljo 22,5 milijona evrov.

Ljubljana, Spirit Slovenija.
Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma Spirit Slovenija.
Foto: Spirit Slovenija

Rok za oddajo vlog za drugo odpiranje je 3. april. Namen ukrepa je prispevati k zelenemu prehodu, povečevati vlaganja v raziskave in razvoj ter povečati produktivnosti in konkurenčnost gospodarstva, so danes sporočili iz Spirita.

Cilj razpisa, ki ga je Spirit objavil februarja lani, je sofinanciranje najmanj 95 raziskovalno-razvojnih projektov konzorcijev podjetij, ki so usmerjeni v zeleni prehod in krožno gospodarstvo. Na prvi rok za odpiranje je do 17. maja lani prispelo 144 vlog. Agencija je sofinanciranje odobrila 77 prijaviteljem v skupni višini 22,5 milijona evrov.