Turizem 31.1.2023 13:45

Skupna blagovna znamka slovenske Istre z novo spletno stranjo

Portorož, 31. januarja - Destinacije slovenske Istre nadaljujejo skupno promocijo pod blagovno znamko Love Istria. Danes so predstavile spletno stran www.loveistria.si. Spletna stran v treh korakih (odkrij, doživi in načrtuj) območje predstavlja na enovit način skozi njegove naravne in kulturne danosti ter gastronomske zaklade, so zapisali v sporočilu za javnost.

Portorož. Destinacije slovenske Istre nadaljujejo skupno promocijo pod blagovno znamko Love Istria s spletno stranjo, ki območje predstavlja na enovit način skozi naravne in kulturne danosti ter gastronomske zaklade. Foto: Love Istria

Portorož.
Destinacije slovenske Istre nadaljujejo skupno promocijo pod blagovno znamko Love Istria s spletno stranjo, ki območje predstavlja na enovit način skozi naravne in kulturne danosti ter gastronomske zaklade.
Foto: Love Istria

Na novinarski konferenci v portoroškem Info centru Monfort so spletno stran predstavili predstavniki vseh štirih sodelujočih istrskih turističnih organizacij. Za izdelavo strani, ki uporabnikom ponuja vsebine v štirih jezikovnih različicah (slovenski, italijanski, nemški in angleški), je bila izbrana agencija AV Studio, so zapisali.

Spletna stran vsebuje tudi nekatere povezave na druge strani posameznih destinacij, a je na tem mestu več naravnih in kulturnih danosti predstavljenih združeno. "Spletna stran je torej krovni pregled istrskih lepot, dobrot in doživetij, za konkretne napotke pa obiskovalce še naprej usmerjamo na posamezne strani lokalnih turističnih organizacij, saj so prav vse v zadnjih letih veliko sredstev namenile svojim spletnim predstavitvam, rezervacijskim sistemom in spletnim trgovinam," je novinarjem povedala soustvarjalka spletne strani Luca Stančič Kodarin.

Kot so še zapisali v sporočilu za javnost, so pri vsebinskem oblikovanju nove spletne strani sodelovale vse štiri lokalne turistične organizacije s predlogi postavitve strukture, izborom besedil, fotografij in zunanjih povezav na posamezne destinacije.

Direktorica Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper Mojca Vojska je poudarila, da je Istra nerazdružljiva in gostje ne poznajo občinskih meja. Ob tem je napovedala, da bo korak naprej k še tesnejšemu povezovanju skupna strategija na področju turizma, k pripravi katere nameravajo pristopiti že v letošnjem letu.

Letos sicer načrtujejo številne aktivnosti, kot so sejmi in predstavitve na ključnih trgih, veliko pozornosti pa bodo usmerjali v močno in vsebinsko kakovostno komunikacijo prek nove spletne strani ter posledično prek socialnih omrežij, so še zapisali.

"Letošnja krovna tema bodo zgodbe ljudi, ki so se iz različnih krajev priselili v slovensko Istro, in razlogi, zakaj so jo tako vzljubili. Digitalna promocijska kampanja bo podprta z novimi foto in video vsebinami. V svet pa jo bomo ponesli z digitalnim oglaševanjem, kjer se bomo osredotočili na ključna tržišča: Slovenijo, Italijo, Avstrijo, Nemško, Madžarsko in Poljsko," je načrte za letos predstavil direktor Turističnega združenja Izola Dean Kocjančič.

Pod skupno blagovno znamko Love Istria se od leta 2017 združujejo istrske destinacije Koper, Izola, Ankaran in Portorož-Piran. Pod njo pripravljajo skupne promocijske vsebine, nastope zlasti na tujih trgih, upravljajo s kanali družbenih omrežij in sodelujejo pri drugih oblikah promocijskih aktivnosti turistične destinacije slovenska Istra.