#družba 20.1.2023 14:50

Bigbang in Sport Media Focus napovedala največji igričarski festival v Sloveniji

Ljubljana, 20. januarja - Predstavniki podjetja Big Bang in agencije Sport Media Focus so danes na novinarski konferenci napovedali izvedbo festivala videoiger in e-športa z imenom Game Gang Show. Festival bo potekal med 31. marcem in 2. aprilom na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, organizatorji pa pričakujejo, da bo postal največji tovrstni festival v Sloveniji.

Ljubljana.
Napoved festivala videoiger in e-športa Game Gang Show.
Foto: gamegang.si

Po navedbah organizatorjev je namen Game Gang Showa predstaviti in približati e-športe in industrijo videoiger slovenski javnosti. Obiskovalci festivala bodo tako na Gospodarskem razstavišču lahko preizkusili preko sto različnih igralnih sistemov, od starejših "retro" konzol do najnovejših platform in iger. Kot so napovedali, pričakujejo preko 10.000 obiskovalcev.

Temelj e-športnega dela festivala bodo turnirji iger Counter-Strike: Global Offensive, Valorant in League of Legends na PC ter FIFA 23 na konzolah, z nagradnim skladom preko 10.000 evrov. Prva kvalifikacijska tekmovanja se bodo odvila že konec januarja, točen spored pa je dostopen na spletnem naslovu gamegang.si/show/program/.

Dogajanje bodo dopolnili tudi pogovorni dogodki, glasba in namizne igre, organizatorji pa so napovedali tudi udeležbo priljubljenih slovenskih igričarskih vplivnežev, cosplayerjev in igralcev.

Kot je na novinarski konferenci povzel direktor agencije Sport Media Focus Tomaž Ambrožič, so videoigre in e-športi v zadnjem desetletju po gledanosti že marsikdaj presegli klasične športe. Tudi zaradi tega verjame, da si področje zasluži primerno obravnavo, v kar bodo na agenciji tudi usmerili svoje znanje in izkušnje.

Direktor Big Bang Slovenija Uroš Mesojedec je pojasnil, da je svet videoiger in e-športov za njihovo podjetje strateškega pomena, zaradi česar so pred nekaj leti tudi ustanovili skupnostno platformo Game Gang. Ob tem je spomnil, da je bila skupna vrednost e-športov na svetu v letu 2022 ocenjena na 1,3 milijarde evrov, do leta 2029 pa je ocenjen dvig na okoli pet milijard evrov.

Vodja projekta Game Gang Show pri Sport Media Focus Gašper Kovač je poudaril, da želijo na festivalu vsakemu izmed udeležencev in tekmovalcev omogočiti trenutek pod žarometi ter da je to šele začetek njihovega delovanja na tem področju. V prihodnosti želijo tekmovalni format razširiti in potencialno organizirati domače lige kot tudi mednarodna tekmovanja.