Podjetja 23.9.2022 15:05

Podjetje Manpower prvi superfinalist programa Best of the Best 2022

Ljubljana, 23. septembra - Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji AmCham Slovenia je razglasila prvega superfinalista programa Best of the Best, v okviru katerega lahko podjetja predstavijo najboljše poslovne prakse. Glasovi žirije in občinstva so odločili, da bo decembra na zmagovalnem odru stalo podjetje Manpower s projektom štiridnevnega delovnika kot premik k boljšemu načinu dela in poslovanja, so danes sporočili iz AmCham Slovenia.

Ljubljana.
Logotip AmCham Slovenia.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Podjetja so lahko svoje najboljše poslovne prakse prijavila na razpis v eni izmed treh kategorij, med katerimi so motivacija, inovativnost in ESG (okoljska, družbena in korporativna merila). Izmed vseh prijavljenih projektov je komisija, ki jo sestavljajo glasniki dobrih poslovnih praks, izbrala devet finalistov, in sicer po tri posameznega sklopa. Zmagovalci posameznega sklopa nato postanejo superfinalisti, ki se potegujejo za končni naziv najboljšega med najboljšimi, so pojasnili v zbornici.

Prvi teden programa, posvečenega motivaciji, ki zaobjema veliko konceptov - vse od vrednot do vodenja, izobraževanja, osebne in karierne rasti zaposlenih ter organizacijsko kulturo - so zaključili z današnjo razglasitvijo prvega suferfinalista. "Po treh mesecih se je izkazalo, da je imel pilotni projekt pozitiven vpliv na psihološko blagostanje in višjo produktivnost zaposlenih ter boljše ravnotežje med usklajevanjem dela in prostega časa. Pri podjetju so pozitivne rezultate zaznali tudi glede višje konkurenčnosti na trgu dela, enakopravnosti na delovnem mestu in ekološki ter družbeni perspektivi," so izbor podjetja ManpowerGroup Slovenija za prvega superfinalista opisali v AmCham Slovenia.

Poleg podjetja Manpower sta se med finaliste uvrstila tudi Mercator s projektom Znamka delodajalca nas povezuje in Pliva Ljubljana s projektom Se vidimo na Strehi Evrope.

V okviru programa bodo v AmChamu Slovenia 17. oktobra predstavili najboljše prakse v kategoriji ESG, inovativnosti pa bo posvečen teden v novembru.

Izbor najboljše prakse leta se bo odvil v okviru decembrskega AmCham Poslovnega zajtrka.