Turizem 21.9.2022 12:35

Turizem Ljubljana s tednom turizma za meščanke in meščane

Ljubljana, 21. septembra - Turizem Ljubljana bo prvič pripravil teden ljubljanskega turizma, namenjen meščankam in meščanom. Slednje vabijo na številne aktivnosti in doživetja, ki se bodo odvila med soboto in prihodnjim petkom. "V tem času se bodo prebivalci mesta lahko prelevili v turiste v svojem mestu in dodobra izkusili, kaj vse jim ta ponuja," so navedli.

Ljubljana. Ljubljanica. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Ljubljanica.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Teden ljubljanskega turizma nagovarja domačine, da si podrobneje ogledajo svoje mesto in doživijo njegov utrip v vseh pogledih, so danes sporočili iz Turizma Ljubljana. V tem javnem zavodu so namreč prepričani, da lahko prebivalce mesta presenetijo s kotički, ki jih še niso odkrili, in doživetji, ki jih še niso izkusili.

Celotedenski program vabi k raziskovanju prestolnice, njenih ulic, trgov, skritih kotičkov in zgodb, na kulinarična doživetja, supanje po Ljubljanici, številne vodene oglede in nenavadne pustolovščine. "Vse z namenom, da bodo lahko izkusili, kako je biti turist v najlepšem mestu na svetu," so navedli.

V soboto in nedeljo družine vabijo na Zmajčkovo nenavadno popotovanje. V soboto bodo lahko domači turisti tudi supali po Ljubljanici in se udeležili vodstva po razstavi Plečnik: metropola, kraj, vrt, v nedeljo pa si bodo lahko ogledali Mestno hišo ter grajske dvorane na Ljubljanskem gradu in vodeno raziskovali razstavo Letizia Battaglia: Fotografija kot življenjska izbira v Galeriji Jakopič.

V ponedeljek sledita vodena ogleda po obrambnem hodniku Ljubljanskega gradu in Zgodbe ljubljanskih mostov. V torek, na svetovni dan turizma, bodo obiskovalce sprejeli Grajski vinograd, Cukrarna ter Hostel Celica.

Sreda ponuja voden ogled Skrivnosti ljubljanskih ulic in kolesarsko vodstvo Plečnik in dediščina Emone. Četrtkov ekskluziven voden ogled s pokušnjo posebnih in redkih žganj znane destilarne Broken Bones bo na voljo v štirih terminih, socialno podjetje Zavod Brez ovir pa takrat pripravlja voden ogled po mestnem središču za osebe z motnjami in izgubo sluha in za gibalno ovirane osebe ter njihove spremljevalce.

Zadnji dan Tedna ljubljanskega turizma bo v znamenju kulinarike. Na Odprti kuhni bo v petek predstavitev projektov Gourmet Ljubljana in Okusi Ljubljane, petkrat v dnevu pa se bo mogoče udeležiti vodenja po Mikropivovarni Tektonik s pokušnjo kraft piva.

Celoten program je objavljen na spletni strani Turizma Ljubljana, kjer so na voljo tudi dodatne informacije o posameznih doživetjih, vključno z navodili za prijavo. Informacije so obiskovalcem na voljo tudi v ljubljanskem turistično informacijskem centru.